Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον.

Το σπίτι πριν ζεσταίνονταν με 9αρι της κακιάς ώρας noname.

Αν ήταν τόσο μικρό δεν θα τα κατάφερνε με την ζέστη αλλά εγώ αντιλαμβάνομαι κακή συνεργασία έξω και μέσα μονάδας.

Δηλαδή βλέπω την κατανάλωση στα ύψη, η έξω μονάδα δουλεύει δυνατά , μέσα βγάζει ζεστό αέρα, αλλά με slow/medium. Και έτσι χάνεται η θερμοκρασία. Φυσικά κρυώνει.

Ενώ αν δούλευε σωστά, δηλαδή να ανεβάσει ανεμιστήρα τότε θα κρατούσε θερμοκρασία.

Από τις 19:30 έως τις 21:00 ρυθμισμένο στο auto 26 έχει κρατήσει μέσα στο σπίτι 20.5 και έκαψε 2 κιλοβατώρες. Δηλαδή πάνω από 1000watt στην ώρα. Είναι βέβαια μικρό το πεδίο ωρών οπότε θα δω μέχρι αύριο τι κάνει.

Αν το βάλω στο 27 πάντως θα ανεβάσει κι άλλο. Γενικά κάνει περίεργα και δεν μπορώ να κατανοήσω ότι αυτό οφείλεται σε μικρό κλιματιστικό για τον χώρο, ακόμα και να είναι. Τα συμπτώματα δεν σχετίζονται τόσο πολύ.

Δηλαδή οκ, ερώτηση. Καις ρεύμα φουλ,δουλεύει η έξω μονάδα δυνατά. Φέρνει ζέστη ! Γιατί δεν γκαζωνεις ρε ανεμιστήρα να μου φέρεις την ζέστη που ΥΠΑΡΧΕΙ διαθέσιμη; Το να μην υπάρχει να το καταλάβω. Αλλά υπάρχει διαθέσιμη ζέστη , και μπορεί να παραχθεί και μεγαλύτερη !

Θα το αφήσω όλη μέρα αναμμένο πάλι για μερικές ημέρες , να δω την συμπεριφορά του και την κατανάλωση και θα σας πω.

Απλώς επειδή και στο πατρικό μου είχαμε κλιματιστικό και κάποιες φορές ωριακο για τον χώρο δεν έκανε τέτοια κουλα....

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

20 λεπτά πριν, dimostr είπε

Βάλτο εκεί που είναι το κενό πάνω από το πάσο , μην το στριμώξεις πάνω από το κουρτίνοξυλο εκτός και αν κατεβάσεις πιο κάτω το κουρτινοξυλο 

Εννοείται πως θα κατεβάσω το κουρτινόξυλο έαν το βάλω πάνω από την μπαλκονόπορτα.  Το κένο από το ταβάνι μέχρι την μπαλκονόπορτα είναι 62 εκατοστά. Απλώς ψάχνω την πιο κατάλληλη λύση.

1 ώρα πριν, liakjim είπε

1+1 = 2.

Χώρος με απώλειες 4400W, στη Ξάνθη και ένα κλιματιστικό που έχει nominal 3.8

Περασμένο σωστά, σφάλμα δεν βγάζει.

Δεν είμαι ψυκτικός, δεν είμαι τεχνικός αλλά το πράγμα το βλέπω ότι είναι μια απλή περίπτωση μικρού κλιματιστικού. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Το θέλει όμως κυρίως για ψύξη λέει.

Ακόμα και όντως να εχω τόσες απώλειες (κανονικά έχω λιγότερες από αυτά που έβαλα στο εργαλείο),  και να υποθέσουμε ότι θέλει 15000btu , υποτίθεται ότι στην θέρμανση το δικό μου μπορεί να βγάλει μέχρι και 16380....

Δεν λέω ότι είναι ιδανικό για τον χώρο , αλλά δεν μου δίνει την εντύπωση ότι αυτό είναι το πρόβλημα από τα συμπτώματα...

1 λεπτό πριν, ethnik471 είπε

Ακόμα και όντως να εχω τόσες απώλειες (κανονικά έχω λιγότερες από αυτά που έβαλα στο εργαλείο),  και να υποθέσουμε ότι θέλει 15000btu , υποτίθεται ότι στην θέρμανση το δικό μου μπορεί να βγάλει μέχρι και 16380....

Δεν λέω ότι είναι ιδανικό για τον χώρο , αλλά δεν μου δίνει την εντύπωση ότι αυτό είναι το πρόβλημα από τα συμπτώματα...

16380 βγάζει στους 7C.

• Thanks 1

16 λεπτά πριν, andreasosfp είπε

Εννοείται πως θα κατεβάσω το κουρτινόξυλο έαν το βάλω πάνω από την μπαλκονόπορτα.  Το κένο από το ταβάνι μέχρι την μπαλκονόπορτα είναι 62 εκατοστά. Απλώς ψάχνω την πιο κατάλληλη λύση.

Εαν το κουρτινοξυλο κατέβει αρκετά εκεί είναι καλύτερα γιατί δεν έχεις περιορισμό στο μήκος του κλιματιστικού και αν έχω δει καλά δε θα σε χτυπάει ο,αέρας αμα κάθεσαι στο καναπέ 

15 λεπτά πριν, andreasosfp είπε

πάνω από τη μπαλκονοπορτα υπολογισε να πας 10+ εκ από το κούφωμα αφού θα είναι το πρέκι, οπότε αν η μονάδα πες έχει 30 εκ ύψος θα πας στην καλύτερη στα 20εκ από το ταβάνι, στο άλλο σημείο πάνω από τον πάγκο πόσα εκ είναι από το ταβάνι;

@ethnik471 κάτι άλλο, γύρω γύρω έχεις αλλά διαμερισματα;

αυτά κατοικουνται; αν ναι ανάβουν θέρμανση σε αυτά;

μήπως είναι παγωμένα οπότε θα κάνει αμάν το σπίτι να ζεστάνει;

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Το θέλει όμως κυρίως για ψύξη λέει.

Είχα γράψει κυρίως για ψύξη γιατί το υπάρχον είναι ένα general electric 12αρι 20ετιας που δεν κάνει δουλειά οπότε η θέρμανση γίνεται με καλοριφέρ. Αν μπει ένα σωστό εργαλείο και με 500-700 watt κρατάει 21 βαθμούς θα περιοριστεί η χρήση του πετρελαίου βέβαια. Δεν ξέρω πολλά από κλιματιστικά αλλά φίλοι μου είπαν ότι Toshiba, Daikin και Mitsubishi είναι τα καλά και τα υπόλοιπα είναι πιο κάτω. Για αυτό και με ελκύει το Daikin που είναι και κάτι ψιλά μάλιστα φθηνότερο. Που υστερεί αν υστερεί; Με ενδιαφέρει αρκετά και η αξιοπιστία του μηχανήματος αν και αυτό είναι θέμα τύχης σίγουρα...

37 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

πάνω από τη μπαλκονοπορτα υπολογισε να πας 10+ εκ από το κούφωμα αφού θα είναι το πρέκι, οπότε αν η μονάδα πες έχει 30 εκ ύψος θα πας στην καλύτερη στα 20εκ από το ταβάνι, στο άλλο σημείο πάνω από τον πάγκο πόσα εκ είναι από το ταβάνι;

@ethnik471 κάτι άλλο, γύρω γύρω έχεις αλλά διαμερισματα;

αυτά κατοικουνται; αν ναι ανάβουν θέρμανση σε αυτά;

μήπως είναι παγωμένα οπότε θα κάνει αμάν το σπίτι να ζεστάνει;

Πάνω από τον πάγκο εχει σχεδόν 40 εκατοστά κενό.

1 λεπτό πριν, andreasosfp είπε

Πάνω από τον πάγκο εχει σχεδόν 40 εκατοστά κενό.

Από το υψηλότερο σημείο που τυχόν θα μπει η εσωτερική μονάδα;

Θύμισε μου θα το δουλέψεις και θέρμανση;

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μετριότατο seer.

6 έναντι 8 του legend ε; Βλέπω να τελειώνει η προσφορά και εγώ να ψάχνομαι ακόμα... Εντωμεταξύ με απασχολεί και κάτι ακόμα, θα μπει πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας τα οποία έχουν κενό μέχρι το ταβάνι 62 πόντους ΑΛΛΑ από τους 62 πόντους τρώει 12 περίπου το σπιραλ του απορροφητήρα. Μένουν λοιπόν 50 εκατοστά διαθέσιμα και το ύψος του  legend είναι 37!  Είναι θέμα αυτό σίγουρα... Κάπου αλλού δεν μπαίνει εκτός ίσως πάνω από την είσοδο  του σπιτιού (πόρτα αλουμινίου) που δεν θα μου άρεσε.

15 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Από το υψηλότερο σημείο που τυχόν θα μπει η εσωτερική μονάδα;

Θύμισε μου θα το δουλέψεις και θέρμανση;

Εννοούσα από το ταβάνι. Πάνω από τον πάγκο θα είναι 80-85 εκατοστά. Κυρίως για θέρμανση το θέλω.

1 λεπτό πριν, andreasosfp είπε

Εννοούσα από το ταβάνι. Πάνω από τον πάγκο θα είναι 80-85 εκατοστά. Κυρίως για θέρμανση το θέλω.

αν θες για θέρμανση, προσωπική μου άποψη, βάλε το σε σημείο ώστε να κατέβει όσο χαμηλότερα γίνεται  η εσωτερική (μεγαλύτερη απόσταση από το ταβάνι)

αν πχ το βάλεις εκεί που ήταν η κουρτίνα και έχει από το ταβάνι 20εκ, ενώ αν το βάλεις πάνω από τον πάγκο έχει κενό από πάνω 40+ εκατοστά τότε με κλειστά μάτια βάλε το πάνω από τον πάγκο, θα πετύχεις καλύτερη λειτουργία αίσθηση στη θέρμανση.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, foler79 είπε

6 έναντι 8 του legend ε; Βλέπω να τελειώνει η προσφορά και εγώ να ψάχνομαι ακόμα... Εντωμεταξύ με απασχολεί και κάτι ακόμα, θα μπει πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας τα οποία έχουν κενό μέχρι το ταβάνι 62 πόντους ΑΛΛΑ από τους 62 πόντους τρώει 12 περίπου το σπιραλ του απορροφητήρα. Μένουν λοιπόν 50 εκατοστά διαθέσιμα και το ύψος του  legend είναι 37!  Είναι θέμα αυτό σίγουρα... Κάπου αλλού δεν μπαίνει εκτός ίσως πάνω από την είσοδο  του σπιτιού (πόρτα αλουμινίου) που δεν θα μου άρεσε.

5.15 έχει μόλις το daikin ftxf και 5.3 το ftxc.

Το comfort έχει 7 και το legend 8.5 (βασικά είναι το midea easy pro).

Το comfort είναι φασόν haier , το legend είναι φασόν midea.

Τα haier είναι οκ σε θέρμανση με αποδεκτά ελάχιστα watts σε αντίθεση με τα midea που παίζουν ψηλά.

Είσαι Κρήτη, έχεις μαλακούς χειμώνες και σχετικά δροσερά καλοκαίρια , οπότε ανάλογα με τη χρήση σου θα κλίνει η ζυγαριά πότε εδώ και πότε εκεί.

Δυστυχώς το πλαίσιο δεν έχει πολλές επιλογές σε επώνυμα κλιματιστικά. Προσωπικά δύσκολα θα πρότεινα τις απλές σειρές daikin σε μεγάλα btus λόγω μέτριων δεικτών seer/scop. Μακάρι να είχε mitsubishi.

Οπότε είτε θα πας σε daikin κοιτώντας την ποιότητα θυσιάζοντας την οικονομία σε χρήση, είτε θα πας στα midea (και άρα και το legend) προσδοκώντας κορυφαία απόδοση σε ψύξη (εδώ τα ακριβά Midea δεν παίζονται), είτε θα πας στο comfort σαν all-around καλή λύση, είτε δεν θα ψωνίσεις τώρα αναμένοντας προσφορές σε άλλο μαγαζί (με ρίσκο ότι δεν έρθουν ποτέ). Αυτά. 

Επεξ/σία από liakjim

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...