Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, cpp είπε

@Kozanitis1 κατανοητό,

θα το κάνω για δοκιμή αλλά δεν ξερω αν αξίζει να δουλευει έτσι καθώς πρόκειται για καταστημα το οποίο είναι αρκετές ώρες κλειστό.. 

Thanks

νόμιζα πως ήταν σε οικιακό χώρο.. 

όπως σου είπε ο liakjim, αλλιώς αν στο μέρος που είσαι πέφτει πολύ η θερμοκρασία στο κατάστημα χαμήλωνε το αρκετά τις ώρες που δεν είσαι εκεί, πχ στους 18 ή στο ελάχιστο του χειριστηρίου, ότι θέλεις 

σε ποια περιοχή βρίσκεται το κατάστημα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μπορώ να καταλάβω όσους δουλευουν τα daikin atxc για πρώτη φορά και ειδικά εκείνους που δούλευαν on off υλοποιήσεις.

Σε πρώτη ανάλυση νομίζεις ότι είναι..."αψυχο" ότι δεν θα τα καταφέρει. Μόλις εκτιμήσεις τον τρόπο λειτουργίας του θα καταλάβεις όσα έγραψε ο liakjim παραπάνω! Τον χώρο θα τον ζεστάνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο και ευτυχώς για εμάς οικονομικό! Ακόμα και τώρα θεωρώ τα 420 ευρώ που έδωσα για το καθένα από αυτά πέρυσι άριστη αγορά αρκεί να βγει και αξιόπιστο. Τώρα που ψάχνω για ένα ίδιο για το δωμάτιο του μπέμπη βλέπω ότι έχει φτάσει 500+ και μάλιστα σε ftxc υλοποίηση 599!!!! 

----------------------------------------------

Για το χαόρι οι εντυπώσεις είναι ακόμα καλύτερες σε επίπεδο λειτουργίας τουλάχιστον...δεν καταλαβαίνω καν ότι δουλεύει! Θα σας δώσω στο τέλος του μήνα τις μηνιαίες καταναλώσεις για να δείτε τον λόγο που είμαι...ευτυχής με τις επιλογές μου.  Αρκεί, αρκεί, αρκεί να αποδειχθούν αξιόπιστες!!!

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, dimostr είπε

Δυστυχώς τα περισσότερα gree midea και τα φασον τους βέβαια έχουν μεγαλύτερο στο Θέρμο ,έχουμε δει και μερικά σε mitsubhisi heavy ίσως είναι και κάποια άλλα 

Δέν αντιλέγω αλλά ενα gree hansol  10 που έχω, το έχω δει να ινβερταρει στα 100 watt και στις 2 ζώνες ειναι περίπου τα ίδια.

Επεξ/σία από makevius
  • Like 1

1 λεπτό πριν, makevius είπε

Δέν αντιλέγω αλλά ενα gree hansol  10 που έχω, το έχω δει να ινβερταρει στα 100 watt και στις 2 ζώνες ειναι περίπου τα ίδια.

Ναι αλλά πάω στοίχημα ότι αυτό το κάνει όταν η εξωτερική είναι κάτω από 12 

Με τρώει να χτυπήσω δύο daikin κυρίως για ψύξη και επικουρικά για θέρμανση με την προσφορά του πλαισίου για υπνοδωμάτια παιδικά. Απλά έχω χαθεί με τις 3 επιλογές. https://www.plaisio.gr/comparison

Έχει κάποιος την ευγενική διάθεση να μου διευλευκάνει τις διαφορές ανάμεσα σε Daikin Siesta Sensira ATXC25C/ARXC vs Daikin Siesta Comfora ATXP/ARXP25M vs Daikin Siesta Sensira Pro Series ATXF25D/ARXF25D. 

Όποιο και να πάρω θα βάλω και το wifi module (δεν νομίζω να το παρέχει το Πλαίσιο).

26 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ναι αλλά πάω στοίχημα ότι αυτό το κάνει όταν η εξωτερική είναι κάτω από 12 

Να σου πώ, σήμερα τρέχει στα 200 watt με εξωτερική 15 εσωτερική 21.5 

Η αλήθεια είναι το βράδυ που πέφτει η θερμοκρασία πέφτει και αυτό χαμηλότερα.

Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει ο συνδυασμός ανακύκλωσης και επιστροφής. Η 4η παράγραφος λέει ότι δεν συνδυάζονται ενώ στην 5η που καλά "αποσαφηνίζει" τα πράγματα, υπονοεί ότι τα έχεις συνδυάσει και απλά λέει τι να περιμένεις από λεφτά. Το έχει κάνει κάποιος;

image.png.1c1e86ef173571fedece6520ed81a4e9.png

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjim ευχαριστώ πολύ! Για άλλη μια φορά δηλαδή! ^^

Με πήρε ένας υπάλληλος σήμερα του εγκαταστάτη να μου πει οτι η εγκατάσταση ειναι σωστή και οτι σύνολο όλες μαζί οι σωλήνες είναι 3m. Εγώ του είπα οτι πρέπει να ειναι 3 η κάθε μία και διαφώνησε λέγοντάς μου πως επειδή το κλιματιστικό είναι οριακό για τον χώρο μου αν μπούνε 3m η κάθε μια θα ζορίζετε πιο πολύ να ζεστάνει.
Ισχύει κάτι τέτοιο;

Επίσης κάτι που σκέφτηκα. Η Εξωτερική μονάδα είναι ακριβώς στο ίδιο ύψος με την εσωτερική (ένα ντουβάρι τις χωρίζει). Μήπως αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα του τύπου να μη κινούνται εύκολα τα υγρά και να παγώνουν γρηγορότερα;

-Πάντως δεν φαίνεται να λειτουργεί καλά η συσκευή. 24 χτες όλη μέρα στο auto τον ανεμιστήρα δεν ανέβασε πάνω απο 20.8 και έκαιγε σχεδόν 1000watt την ώρα για κάθε ώρα λειτουργίας, σύμφωνα με τον μετρητή κάτω του ΔΕΔΔΗΕ. Υπήρχε και το ψυγείο , κάποιες ώρες ο υπολογιστής και κάποιες ώρες η τηλεόραση. Αυτό ήταν όλο.

Σήμερα 22 ζητούμενη και χειροκίνητα ο ανεμιστήρας στο high απο τις 9 το πρωί, δεν πάει πάνω απο 19.8 και δεν έχει σταματήσει στιγμή να δουλεύει και ούτε θα σταματήσει. Αν ζητήσω 25πχ θα ανεβάσει θερμοκρασία ο χώρος, αλλα αν το αφήσω έτσι θα δουλεύει, θα βγάζει χλιαρό προς ζεστό αέρα και ως εκεί. 
Πάντως απο τις 9 μέχρι τις 12 που τσέκαρα και δούλευε στο σπίτι ΜΟΝΟ το κλιματιστικό (αντε και οσο δούλεψε το ψυγείο) έκαψε ~2κιλοβατώρες. 
Τώρα κρατάω μετρήσεις με την κατανάλωση ανα χρονικά διαστήματα μέσα στην μέρα και μάλλον όντως, δεν την γλιτώνω την αντικατάσταση.

Επεξ/σία από ethnik471

2 λεπτά πριν, ethnik471 είπε

@liakjim ευχαριστώ πολύ! Για άλλη μια φορά δηλαδή! ^^

Με πήρε ένας υπάλληλος σήμερα του εγκαταστάτη να μου πει οτι η εγκατάσταση ειναι σωστή και οτι σύνολο όλες μαζί οι σωλήνες είναι 3m. Εγώ του είπα οτι πρέπει να ειναι 3 η κάθε μία και διαφώνησε λέγοντάς μου πως επειδή το κλιματιστικό είναι οριακό για τον χώρο μου αν μπούνε 3m η κάθε μια θα ζορίζετε πιο πολύ να ζεστάνει.
Ισχύει κάτι τέτοιο;

Επίσης κάτι που σκέφτηκα. Η Εξωτερική μονάδα είναι ακριβώς στο ίδιο ύψος με την εσωτερική (ένα ντουβάρι τις χωρίζει). Μήπως αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα του τύπου να μη κινούνται εύκολα τα υγρά και να παγώνουν γρηγορότερα;

Σε δουλεύει. Δεν θέλουμε όλες μαζί να είναι 3μ δλδ 1.5+1.5, θέλουμε η κάθε μια να είναι 3μ. Είναι διπλή η σωλήνα. Επίσης είναι παπάτζα ότι θα ζοριστεί με 3μ. Αφού τόσο είναι το default. Δεν θα ξαναμίλαγα μαζί του, μόνο με το κατάστημα και θα απαιτούσα να γίνει όπως προβλέπεται.

Το άλλο που λες, δεν παίζει ρόλο.

Τελικά ζεσταίνει καλά;

• Like 3

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σε δουλεύει. Δεν θέλουμε όλες μαζί να είναι 3μ δλδ 1.5+1.5, θέλουμε η κάθε μια να είναι 3μ. Είναι διπλή η σωλήνα. Επίσης είναι παπάτζα ότι θα ζοριστεί με 3μ. Αφού τόσο είναι το default. Δεν θα ξαναμίλαγα μαζί του, μόνο με το κατάστημα και θα απαιτούσα να γίνει όπως προβλέπεται.

Δηλαδή 1,5 μέτρο που έχει η συσκευασία + 3 μέτρα έξτρα;

Μόλις τώρα, plasTOST είπε

Δηλαδή 1,5 μέτρο που έχει η συσκευασία + 3 μέτρα έξτρα;

Αυτή που έχει μέσα άντε να είναι μισό μέτρο; Δεν ξέρω απέξω.

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Το άλλο που λες, δεν παίζει ρόλο.

Τελικά ζεσταίνει καλά;

Έκανα edit και πρόσθεσα και αυτό που με ρωτάς,μάλλον όσο έγραφες την απάντηση. Δες αν θες λίγο τι έγραψα...δυστυχώς δεν έχω καταλάβει ακριβώς ακόμα...γέρνω προς το όχι αλλα θα το αφήσω και σήμεαρα όλη μερα να δουλέψει, τώρα τις επόμενες μέρες θα κάνει κρύα θα το δουλέψω και λίγο πιο ψηλά να δούμε τι γίνεται και αν ειναι απο εβδομάδα ξανα τρεχάματα...

Ευτυχώς έχω και σόμπα.

Πάντως αυτό που μου είπε το απέρριψα και είπε οτι θα με ξανα καλέσουν. Μόνο με τον Κωτσόβολο μιλάω εγώ φυσικά.
Του είπα κιόλας οτι δεν θυμάμαι αν έγινε κενό και μου είπε οτι έγινε.Λέω πως είστε σίγουρος; Αφού ξέρω πως δουλεύουμε ήταν η απάντηση...τέλος πάντων... Δεν θα τον αφήσω χαλαρά εννοείται και θα διορθώσει το λάθος του, ακόμα και αν προβώ σε αντικατάσταση. Πρώτα θα το διορθώσει και μετα αν γίνει αντικατάσταση ας το ξανα εγκαταστήσει, έτσι κ ιαλλιώς θα πληρωθεί φαντάζομαι.

Παίδες .... επανέρχομαι σε μια προηγούμενη ανάρτησή μου. 

Είμαι μεταξύ Toytomi Izuru ECO ή Erai και Futsitsu KM σειρά σε 12αρι. Χωρίς να μου βάλετε άλλα στο τραπέζι, ποιο θα επιλέγατε; Το επιπλέον κόστος το αξίζει το Erai ή το Futjitsu?

Ευχαριστώ και πάλι....

14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει ο συνδυασμός ανακύκλωσης και επιστροφής. Η 4η παράγραφος λέει ότι δεν συνδυάζονται ενώ στην 5η που καλά "αποσαφηνίζει" τα πράγματα, υπονοεί ότι τα έχεις συνδυάσει και απλά λέει τι να περιμένεις από λεφτά. Το έχει κάνει κάποιος;

image.png.1c1e86ef173571fedece6520ed81a4e9.png

Σχετικά με το 4 γράφει: "εκτός από την έκπτωση που προσφέρεται από τα καταστήματα Πλαίσιο , στην οποία τιμή αναγράφεται ευκρινώς η τελική τιμή κλπ κλπ". Οπότε σου λέει, αν έχει εσύ δωροεπιταγές ή κάποιο πιστωτικό κλπ δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Μόνο ότι προσφορές/ εκπτώσεις κάνει από μόνο του το κατάστημα.

• Like 1

6 λεπτά πριν, dkarae είπε

Παίδες .... επανέρχομαι σε μια προηγούμενη ανάρτησή μου. 

Είμαι μεταξύ Toytomi Izuru ECO ή Erai και Futsitsu KM σειρά σε 12αρι. Χωρίς να μου βάλετε άλλα στο τραπέζι, ποιο θα επιλέγατε; Το επιπλέον κόστος το αξίζει το Erai ή το Futjitsu?

Ευχαριστώ και πάλι....

Fujitsu.

6 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Σχετικά με το 4 γράφει: "εκτός από την έκπτωση που προσφέρεται από τα καταστήματα Πλαίσιο , στην οποία τιμή αναγράφεται ευκρινώς η τελική τιμή κλπ κλπ". Οπότε σου λέει, αν έχει εσύ δωροεπιταγές ή κάποιο πιστωτικό κλπ δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Μόνο ότι προσφορές/ εκπτώσεις κάνει από μόνο του το κατάστημα.

Ναι έχει δίκιο, το "εκτός" είναι η λέξη κλειδί.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...