Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, perelevas είπε

Εγώ πήρα το 106 γιατί όταν μου έδειξαν το 105 χωρις καλώδιο ,θεώρησα ότι λείπει από το κουτί από λάθος. 

Το 106 δεν θα μπορέσω να το συνδέσω δηλαδή με το καλώδιο; Ή συνδέεται και χωρίς;

ppmarkos

είναι εύκολο να βγάλεις μια φωτο την θέση που μπαίνει ο ανταπτορας ,με τον ανταπτορα τοποθετημένο;

Θα με υποχρεώσεις και συγνώμη αν σε πρήζω. 

Επεξ/σία από perelevas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

36 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

το εβαλα , για να δουμε.

το ΚΑΚΟ της υποθεσης ειναι οτι το SRK δεν δουλευει καλα με το broadlink.

Αν το κανω ΟΝ απο το broadlink δεν ξεκιναει ΠΟΤΕ.

Κάνε εκμάθηση το κουμπί.

1 ώρα πριν, ethnik471 είπε

Ok θα γίνει έτσι και θα ξανά ενημερώσω.

Σε περίπτωση που δρουν να κάνουν κενό ή και να αλλάξουν και τις σωλήνες, θα πρέπει να βάλουν εξ αρχής νέα υγρά ; 

Πραγματικά ευχαριστώ πάρα πολύ για την καθοδήγηση!

Να απαιτησεις οπωσδηποτε το προβλεπομενο μηκος σωληνα (ασχετως με την αλλαγη στα αισθητηρια) απο αυτον που εκανε την εγκατασταση κι αν δεις οτι στα μασαει πες του για καταγγελια στον Κωτσοβολο και στους αρμοδιους φορεις! Δεν χρειαζονται νεα υγρα, και θα επιβαλλεις αντλια κενου μη μασας γινε κακος!

• Like 1

To θεμα πρέπει να ονομαστεί 

18000 και 24000btu αιρκοντίσιον με βοήθεια νανοτεχνικης και μαθηματικών...😂😅😅🤣😅😅

Έκανα μια ερώτηση πριν κάτι σελίδες και το μόνο που βλέπω επαναλαμβανομενα ποστ για 18αρια και 24αρια και μετρήσεις αν θα καίει 0,23 την ώρα η 0,24.....

Ερωτησα λοιπόν εαν γνωρίζουμε 9αρι αιρκοντίσιον ινβερτερ που να δουλεύει  πέριξ 200w....

Να το πάρω άμεσα διότι κάνει και κρύο...και το συμβατικό δουλεύει 1200w

Ευχαριστώ!

1 ώρα πριν, perelevas είπε

Εγώ πήρα το 106 γιατί όταν μου έδειξαν το 105 χωρις καλώδιο ,θεώρησα ότι λείπει από το κουτί από λάθος. 

Το 106 δεν θα μπορέσω να το συνδέσω δηλαδή με το καλώδιο; Ή συνδέεται και χωρίς;

Κανένα πρόβλημα. Μην βάλεις το καλώδιο που έχει μαζί με τον ανταπτορα. Άνοιξε το κουτί το ηλεκτρολογικό αφού το έχεις αφαιρέσει από το ρεύμα το κλιματιστικό. Θα δεις ένα άσπρο φισακι. Τράβηξε το έξω, έχει μποσικα και συνδεσε το 106 πάνω του. Το καπάκι που έχει στη σύνδεση του ανταπτορα με το φις δεν χρειάζεται να το ξαναβάλεις. Στο λέω γιατί δεν κλείνει μετά το ηλεκτρολογικό κουτί. Το λέει και στις οδηγίες. 

• Like 1

9 λεπτά πριν, alexioannou είπε

18000 και 24000btu αιρκοντίσιον με βοήθεια νανοτεχνικης και μαθηματικών...😂😅😅🤣😅😅

Έκανα μια ερώτηση πριν κάτι σελίδες και το μόνο που βλέπω επαναλαμβανομενα ποστ για 18αρια και 24αρια και μετρήσεις αν θα καίει 0,23 την ώρα η 0,24.....

Ερωτησα λοιπόν εαν γνωρίζουμε 9αρι αιρκοντίσιον ινβερτερ που να δουλεύει  πέριξ 200w....

Ευχαριστώ!

μια τυχαια σελιδα που δειχνει αυτο που ζητας , χρησιμοποιηστε την αναζητηση θα σας γλυτωσει ασπο το γραψιμο 

Στις 14/1/2023 στις 5:10 ΜΜ, dimostr είπε

δαικιν 14-1-23.png

τουοτομι 14-1-23.png

15E6613E-C841-4397-8F94-5B2107DCF342.png

• Like 1

13 λεπτά πριν, alexioannou είπε

Ευχαριστώ!

Για ποιο φτηνό απο το Sensira πιο πάνω χαμηλή κατανάλωση έχει και το Nuvelle 9.000 BTU WiFi

32 λεπτά πριν, energy52 είπε

Να απαιτησεις οπωσδηποτε το προβλεπομενο μηκος σωληνα (ασχετως με την αλλαγη στα αισθητηρια) απο αυτον που εκανε την εγκατασταση κι αν δεις οτι στα μασαει πες του για καταγγελια στον Κωτσοβολο και στους αρμοδιους φορεις! Δεν χρειαζονται νεα υγρα, και θα επιβαλλεις αντλια κενου μη μασας γινε κακος!

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα του έχουν κάνει κενό, οπότε θα θέλει και αντικατάσταση του φρεον.

• Like 2

21 λεπτά πριν, alexioannou είπε

Ευχαριστώ!

Ακόμα και να σου προτείνουν μοντέλο που θα δουλεύει πέριξ των 200w, είσαι σίγουρος ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στο δικό σου χώρο; 

• Like 1

4 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Ακόμα και να σου προτείνουν μοντέλο που θα δουλεύει πέριξ των 200w, είσαι σίγουρος ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στο δικό σου χώρο; 

Γιατί του χαλάς το όνειρο 

• Like 2

33 λεπτά πριν, ppmarkos είπε

Κανένα πρόβλημα. Μην βάλεις το καλώδιο που έχει μαζί με τον ανταπτορα. Άνοιξε το κουτί το ηλεκτρολογικό αφού το έχεις αφαιρέσει από το ρεύμα το κλιματιστικό. Θα δεις ένα άσπρο φισακι. Τράβηξε το έξω, έχει μποσικα και συνδεσε το 106 πάνω του. Το καπάκι που έχει στη σύνδεση του ανταπτορα με το φις δεν χρειάζεται να το ξαναβάλεις. Στο λέω γιατί δεν κλείνει μετά το ηλεκτρολογικό κουτί. Το λέει και στις οδηγίες. 

Και ο ανταπτορας κάθεται μέσα στο ηλεκτρολογικο κουτί, έχει ειδική θέση; Γιαυτό ζήτησα φωτο. 

@liakjim και @energy52 σας ευχαριστώ πολύ! Θα το κάνω γιατί είναι τελείως απατεώνες και μόνο που το σκέφτομαι χαλιέμαι. Στις 6 περιμένω τον τεχνικό της αντιπροσωπείας να αλλάξει αυτά που είπε οτι πρέπει να αλλάξει και μετά θα στείλω mail στον κωτσο και θα πάρω και τηλ για να τελειώνουμε πιο γρήγορα. 
Σκέφτομαι να μη πάρω καν τον εγκαταστάτη τηλέφωνο. Απευθείας τον Κωτσόβολο να τα κανονίσει αυτός και κάνει και λίγο παραπάνω... Δεν θα χρειαστεί ούτε να εξηγώ πολλά πολλά και θα έχω στην μέση και τον Κωτσόβολο που με συμφέρει στην παρούσα φάση μάλλον.
Απλώς για να ξέρω τι θα ζητήσω... θα ζητήσω να μπει τόση σωλήνα όση προβλέπεται απο τον κατασκευαστή και να μου κάνουν κενό. Αυτό το κενό όμως πως θα το ζητήσω; Έτσι σκέτο να αναφέρω δεν μου κάνανε "κενό"; 

Απλώς μετά φοβάμαι μη μου βάλει ή οτι να ναι φρέον ή μη μου βάλει μικρότερη ποσότητα... ακόμα ακόμα μη δεν ξέρει καν ποσο ακριβώς πρέπει να βάλει και μου βάλει "με το μάτι"... Έτσι κι αλλιώς δεν τον θεωρώ αξιόπιστο πλέον (τον εγκαταστάτη)

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, ethnik471 είπε

@liakjim και @energy52 σας ευχαριστώ πολύ! Θα το κάνω γιατί είναι τελείως απατεώνες και μόνο που το σκέφτομαι χαλιέμαι. Στις 6 περιμένω τον τεχνικό της αντιπροσωπείας να αλλάξει αυτά που είπε οτι πρέπει να αλλάξει και μετά θα στείλω mail στον κωτσο και θα πάρω και τηλ για να τελειώνουμε πιο γρήγορα. 
Σκέφτομαι να μη πάρω καν τον εγκαταστάτη τηλέφωνο. Απευθείας τον Κωτσόβολο να τα κανονίσει αυτός και κάνει και λίγο παραπάνω... Δεν θα χρειαστεί ούτε να εξηγώ πολλά πολλά και θα έχω στην μέση και τον Κωτσόβολο που με συμφέρει στην παρούσα φάση μάλλον.
Απλώς για να ξέρω τι θα ζητήσω... θα ζητήσω να μπει τόση σωλήνα όση προβλέπεται απο τον κατασκευαστή και να μου κάνουν κενό. Αυτό το κενό όμως πως θα το ζητήσω; Έτσι σκέτο να αναφέρω δεν μου κάνανε "κενό"; 

Απλώς μετά φοβάμαι μη μου βάλει ή οτι να ναι φρέον ή μη μου βάλει μικρότερη ποσότητα... ακόμα ακόμα μη δεν ξέρει καν ποσο ακριβώς πρέπει να βάλει και μου βάλει "με το μάτι"... Έτσι κι αλλιώς δεν τον θεωρώ αξιόπιστο πλέον (τον εγκαταστάτη)

μήκος σωληνώσεων να σου βάλουν 3 τουλάχιστον μέτρα (η κάθε μία σωλήνα)

να κάνουν κενό αφού συνδέσουν τις σωληνώσεις για 15 λεπτά τουλάχιστον χρησιμοποιώντας αντλία κενού 

το μηχάνημα λέει στο πλαϊνό καπάκι ψυκτικό μέσο (πχ R32 με GWP 675) και δίπλα ή από κάτω θα λέει την ποσότητα ψυκτικού που πρέπει να συμπληρωθεί σε κιλά (πχ 1 κιλό), όπου θα το μετρήσουν με ζυγαριά ακριβείας.. (μην σου βάλουν το παλιό ψυκτικό που πιθανόν να έχει υγρασία λόγω ΜΗ κενού)

πρόσεχε μη μπερδέψουν το GWP με τα κιλά.. 

πχ το SRK63ZR-W εμάς παίρνει 1.25 κιλά R32 νομίζω 

Επεξ/σία από Kozanitis1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...