Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 16/12/2022 στις 4:09 ΜΜ, ekrepali είπε

Το ένα απ'τα 2 sendo cronus μου, έβγαλε βλάβη στον ανεμιστήρα. Μάλλον είναι κολλητικό στο forum. 🤣  Το service κλασικά μού έλεγε παρλαπίπες, διάφορα σενάρια που θα μπορούσαν να αποφύγουν τη βλάβη ώστε να το ρίξουν σε κακή εγκατάσταση. Η βλάβη παρουσιάστηκε 8 μήνες μετά, δεν υπήρχε περίπτωση να είναι κακή εγκατάσταση. Δεν υπήρξε κακομεταχείρηση, το αλφάδιασμα έγινε σωστά,  έκοψαν απόδειξη εννοείται.

Τέσπα, έστειλαν τον εξουσιοδοτημένο τεχνικό... δοκίμασε 2 φορές να το φέρει στα ίσια του αλλά ο θόρυβος δεν έφυγε. Πάω για αλλαγή μοτέρ και ανεμιστήρα.

Ξέχασα να κάνω update γι'αυτό... ήρθαν αρχές του χρόνου (ακύρωσα το ραντεβού των Χριστουγέννων). Όλα κομπλέ. Το μοτέρ έφταιγε... όταν το αφαίρεσαν το γύρισαν με το χέρι και ακουγόταν ο χαρακτηριστικός θόρυβος (τακ-τακ). Προληπτικά άλλαξαν και τον ανεμιστήρα (μήπως είχε χάσει το κεντράρισμα) αλλά δε νομίζω να χρειαζόταν. Πριν γίνει πάντως η διάγνωση της βλάβης απ'το συνεργείο τους ρώτησα πόσο παίρνουν για ετήσιο service, πιάσαμε 2-3 λεπτά κουβέντα. Είναι ωραίο κόλπο καλοπιάσματος σε περίπτωση που η βλάβη είναι ανεπαίσθητη. 😉 Κι από αυτά που άκουσα (35 ευρώ με απόδειξη, χρήση ελέφαντα αντί για ταψί) μάλλον θα συνεργαστώ μαζί τους από δω και πέρα.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Παει για τριτο 24ρο το edge 16 και ακομα ειναι ψηλα η καταναλωση. Θεωρω οτι ακομα δεν εχει ισσοροπησει ο χωρος.

Συνολικα εχει καψει 8,2 kw σημερα και εχει μεσα 19 βαθμους .Αυξησα οπως φαινετε στο διαγραμμα ενα βαθμο την επιθυμητη.

Το heavy 22 καιει με τα ον οφ κατα μεσωρο 180w την ωρα και εχει καψει σημερα 2,7 kw

Θα δωσω λιγες μερες στο tosihba.

16.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, c-max είπε

Παει για τριτο 24ρο το edge 16 και ακομα ειναι ψηλα η καταναλωση. Θεωρω οτι ακομα δεν εχει ισσοροπησει ο χωρος.

Συνολικα εχει καψει 8,2 kw σημερα και εχει μεσα 19 βαθμους .Αυξησα οπως φαινετε στο διαγραμμα ενα βαθμο την επιθυμητη.

Το heavy 22 καιει με τα ον οφ κατα μεσωρο 180w την ωρα και εχει καψει σημερα 2,7 kw

16.png

Οι απωλειες στο έβγαζαν επαρκές το 16αρι ? Σε ρωτάω γιατί είναι πολλές οι ώρες που το έχεις αναμμένο κα8 θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει πιάσει θερμοκρασία που έχεις ορίσει και ας έκαιγε πολύ , μετά πάμε στα χαμηλά βατ συντήρησης 

Επεξ/σία από dimostr

29 λεπτά πριν, c-max είπε

16.png

Κι εγώ αυτή την αγωνία είχα αλλά το δωμάτιο ήταν αρκετά κρύο. Μετά από μια μέρα, η κατανάλωση έχει πεσει αισθητά. 

F9493F9D-D7B6-4B80-88BD-70E14B20E675.jpeg

B4871807-A2FF-4ED0-9102-E990623E3C1C.png

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, c-max είπε

Τι θερμοκρασία ζητούμενη έχεις και καίει 180Wh (βατο-ωρες) ?

Πόσο δουλεύει και πόση ώρα κάνει (on-off) ή πόσα την ώρα;

Εγώ μετά από δοκιμές, το κατάφερα να πέσει στα 165W (χωρίς on-off), ζήτηση 23 (μέσα 22) περσίδα κάτω αλλά νιώθω λες και από κάπου "μπάζει" κρύο αέρα ο χώρος..

Ενεργοποίησα πάλι 3D Auto, ίδια ζήτηση αλλά ανέβηκε στα 400κατι W, πολύ ωραία αίσθηση στο χώρο και πιο ομοιόμορφη κατανομή της θέρμανσης..

Επεξ/σία από Kozanitis1

49 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

το κατάφερα να πέσει στα 165W

Η μαγεία του twin-rotary!!! Εντυπωσιακό για μηχάνημα που ανεβαίνει σε 9.3KW σε θέρμανση!!!

Βασικά έχει και εντυπωσιακότατο εύρος, 0.8 - 9.3KW capacity.

Φανταστικό μηχάνημα!!!

• Like 1

3 ώρες πριν, noths είπε

Screenshot_2023-01-14-14-11-00-703_com.toshibatctc.SmartAC.jpg

Έχεις κάνει κάτι για την ανάλυση στο y άξονα στην πρώτη φωτογραφία; Εμένα πηγαίνει ανά 0,05…

Να προσθέσω και εγώ το δικό μου..

Haori 13αρι εμένα κάνει κάτι ράμπες… Το είχα όλη μέρα στο eco 22 θερμοκρασία και το απόγευμα άνοιξα το pure.

Στις 8 το πρωι το πηγα απο 19 που ηταν το βραδυ, στους 22 για αυτο ανεβηκε λιγο… 

494BA423-BC96-4921-BA87-3D6D392225F9.jpeg.c45f5bcab4a2ca47b9e92f9dc21da07f.jpeg

• Like 1

Στις 13/1/2023 στις 11:30 ΠΜ, dimostr είπε

ρί απόδοσης είναι άλλη κουβέντα ,ΑΛΛΑ άμα φτάσουμε στο σημείο να υποστηρίξετε ότι η διακοπτόμενη λειτουργία προσφέρει σταθερότερες συνθήκες που αυτό είνα

Θελω να αγοράσω 2  12000 τι προτείνετε;Η αγορά θα γίνει απο Κώτσο ή media για να εξαργυρώσω το αλλάζω συσκευή.

Τι με συμφερει απο αποψη καταναλωσης αλλα να μην ειναι και πανακριβο?

6 λεπτά πριν, lampisd είπε

Θελω να αγοράσω 2  12000 τι προτείνετε;Η αγορά θα γίνει απο Κώτσο ή media για να εξαργυρώσω το αλλάζω συσκευή.

Τι με συμφερει απο αποψη καταναλωσης αλλα να μην ειναι και πανακριβο?

https://www.elith.gr/calc/index.php
αυτο το έχεις κάνει και κατέληξες στα 12 άρια ? 
την κατανάλωση θα την ορίσει η ανάγκη του χώρου και η επιλεγμένη θερμοκρασία 

οταν λες πανάκριβο ? Πρέπει να δώσεις ένα ποσό , για κάποιον είναι πανάκριβο τα 500 ευρώ για κάποιον είναι πανάκριβο τα 1500 

Επισης , υπαρχει στη κορυφή καθε σελίδας ένα ερωτηματολόγιο για την απόφαση λήψης αγοράς εαν δε βαριέσαι καντο και θα σου δώσουν πολλές προτάσεις 

καλησπερα φιλε μου ευχαριστω πολυ το εχω τσεκαρει και θελω 12 αρια ναι κοιτα εχω 50 τα εκατο επιδοτηση οποτε θα ελεγα μεχρι 800 το καθενα οποτε με την επιδοτηση να βγει 400 το καθε ενα.

2 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Εγώ μετά από δοκιμές, το κατάφερα να πέσει στα 165W (χωρίς on-off), ζήτηση 23 (μέσα 22) περσίδα κάτω αλλά νιώθω λες και από κάπου "μπάζει" κρύο αέρα ο χώρος..

Ενεργοποίησα πάλι 3D Auto, ίδια ζήτηση αλλά ανέβηκε στα 400κατι W, πολύ ωραία αίσθηση στο χώρο και πιο ομοιόμορφη κατανομή της θέρμανσης..

Δηλαδη καταφερε και διατηρουσε με 165w 22 βαθμους στον χωρο;;πρεπει να χεις σουπερ μονωμενο σπιτι να υποθεσω!

Αυτο που λες οτι..καπου μπαζει κρυος αερας ειναι λογω 165w που μαλλον σε χτυπαγε εκει που καθοσουν; 

Σε καθε περιπτωση φοβερο μηχανημα για θερμανση!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, lampisd είπε

καλησπερα φιλε μου ευχαριστω πολυ το εχω τσεκαρει και θελω 12 αρια ναι κοιτα εχω 50 τα εκατο επιδοτηση οποτε θα ελεγα μεχρι 800 το καθενα οποτε με την επιδοτηση να βγει 400 το καθε ενα.

Toshiba , Mitsubishi ,Daikin , Tcl, Hisense 

Γενικά έχεις πολλές επιλογές , με αυτό το περιθώριο χρημάτων θα εμένα στους κατασκευαστές εκτός Κίνας και μετά εαν δε θες κάτι τέτοιο πας σε κατασκευαστές Κίνας 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/filters/m/Daikin_or_Hisense_or_Mitsubishi-Electric_or_TCL_or_Toshiba/f/f197501/Συμμετέχει?orderBy=3&minPrice=549&maxPrice=807

τα 9αρια που έχει η λίστα μη τα λάβεις υπόψιν 

Επεξ/σία από dimostr

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...