Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, Specs είπε

πιο τζαμπα θερμανση δεν ειχα ποτε! 

Καλημερα! Δεν αντιλεγω,  αλλα ας λαβουμε και σοβαρα υπ οψιν τις ανοιξιατικες θερμοκρασιες που εχουμε μεσα στο χειμωνα που βοηθουν πολυ τα μηχανηματα να αποδιδουν τα μεγιστα καταναλωνοντας ψιχουλα (το βλεπω και στα δικα μου!) Θα θελα να ανεβασεις τον ιδιο πινακα με ενα 10ημερο παγωνιες που θελω να πιστευω πως θα κανει ετσι να εχουμε μια πιο ολοκληρωμενη εικονα! 

Αραγε πόσο θα κρατησουν οι επιδοτησεις στο ρευμα;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, energy52 είπε

Θα θελα να ανεβασεις τον ιδιο πινακα με ενα 10ημερο παγωνιες

εννοειται πως θα το κανω, αλλα και με 7,5 μεση θερμοκρασια ολου του 24ωρου δεν το λες και ζεστη!

Επισης ειναι ανεπαρκες το υπαρχον για θερμοκρασιες κατω απο 5 βαθμους, αλλα δεν μπορω να βρω Perfera που θελω να προσθεσω για αυτες τις περιπτωσεις στον ιδιο χωρο. Δεν με διαβεβαιωνει ο εμπορος(απο τον οποιο θα αγορασω και αυτος απο blue dealer) οτι θα το καταχωρησει ο blue dealer και θα παρω την εξτρα εγγυηση...

Επεξ/σία από Specs
  • Like 2

Μόλις τώρα, Specs είπε

εννοειται πως θα το κανω, αλλα και με 7,5 μεση θερμοκρασια ολου του 24ωρου δεν το λες και ζεστη!

Οι παγωνιες είναι για όλα τα είδη θέρμανσης οπότε ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι επιμένουν σε αυτό το θέμα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Οι παγωνιες είναι για όλα τα είδη θέρμανσης οπότε ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι επιμένουν σε αυτό το θέμα 

ισως επειδη η πελετοσομπα μου πχ δεν αλλαζει βαθμο αποδοσης ουτε και πεφτει η ισχυς  με την πτωση θερμοκρασιας(η καταναλωση ναι παντως!)

Επεξ/σία από Specs

4 λεπτά πριν, Specs είπε

Επισης ειναι ανεπαρκες το υπαρχον για θερμοκρασιες κατω απο 5 βαθμους, αλλα δεν μπορω να βρω Perfera που θελω να προσθεσω για αυτες τις περιπτωσεις στον ιδιο χωρο. Δεν με διαβεβαιωνει ο εμπορος(απο τον οποιο θα αγορασω και αυτος απο blue dealer) οτι θα το καταχωρησει ο blue dealer και θα παρω την εξτρα εγγυηση...

Εγώ που το πήρα κατευθείαν από blue dealer απλά μου ζήτησαν φωτογραφία από μια μικρή απόδειξη που μου έκοψε ο ψυκτικός (να φαίνεται το όνομα του φυσικά) και μου το πέρασαν στη daikin.

17 λεπτά πριν, Specs είπε

δεν αλλαζει βαθμο αποδοσης

Και αυτός είναι ο λόγος που η θέρμανση με αντλίες θερμότητας είναι ότι οικονομικότερο υπάρχει 

• Thanks 1
  • Confused 1

Και αυτός είναι ο λόγος που η θέρμανση με αντλίες θερμότητας είναι ότι οικονομικότερο υπάρχει 

Σε χαμηλές θερμοκρασίες όμως δεν πέφτει η απόδοσή τους;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ότι δε καταλαβαίνεις ρωτάς και όλο κάποιος θα βρεθεί να σου εξηγήσει 

Λέει ο ένας :

- Ναι αλλά η σόμπα δεν ρίχνει βαθμό απόδοσης με τη μείωση της θερμοκρασίας.

Και λέει ο @dimostr

- Είδες; Για αυτό η αντλία είναι αποδοτικότερη.

compute-the-jetsons.gif

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Λέει ο ένας :

- Ναι αλλά η σόμπα δεν ρίχνει βαθμό απόδοσης με τη μείωση της θερμοκρασίας.

Και λέει ο @dimostr

- Είδες; Για αυτό η αντλία είναι αποδοτικότερη.

Does not compute.

Σόμπα πέλλετ 15 βαθμοί έξω και 2 βαθμοί έξω πόσο λες ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί η κατανάλωση ?

Κάνε την ίδια άσκηση εργασίας με κλιματισμό και λες μας το κόστη 

Επεξ/σία από dimostr
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σόμπα πέλλετ 15 βαθμοί έξω και 2 βαθμοί έξω πόσο λες ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί η κατανάλωση ?

7.5 φορές.

Επεξ/σία από liakjim

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν γίνεται όλο το σπίτι να έχει 140W/m2 και το σαλόνι μόνο του τα διπλάσια.

Τέλος πάντων, ένα toshiba arata/yukai πάει στο μυαλό μου, 10άρι ή 13άρι. Δεν ξέρω σε ποια πόλη μένεις, αν είσαι ΑΘήνα λογικά θα είσαι κομπλέ με το 10άρι, αν είσαι σε πιο κρύο μέρος ή αν το σαλόνι δεν απομονώνει από το υπόλοιπο σπίτι ας πας στο 13άρι.

Τα toyotomi είναι φασόν gree. Τα gree δεν είναι κακά κλιματιστικά, μάλιστα έχουμε δει κάποιες ακριβές σειρές σε 9άρια και 12άρια να παίζουν πολύ αξιόλογα, χώρια που συμπιεστές gree θα βρεις σχεδόν παντού, αλλά όπως έχουμε πει πολλές φορές, τα μεγάλα μοντέλα (18άρια και άνω) δεν είναι ελκυστική πρόταση για θέρμανση καθώς έχουν το χαρακτηριστικό να κρατάνε από ψηλά έως πολύ ψηλά τα ελάχιστα watts. Χώρια η μικρή εγγύηση των 2 ετών.

Άρα να πάω προς τα toshiba αν είναι! Παραπάνω BTU φαντάζομαι δεν έχει νόημα ε;

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια και συγγνώμη για τα λάθη!

1 λεπτό πριν, Dim_nik44 είπε

Παραπάνω BTU φαντάζομαι δεν έχει νόημα ε;

Για 15τμ μάλλον όχι έτσι όπως τα λες. Το 13άρι είναι πιο ασφαλής επιλογή.

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

7.5 φορές.

Πάντως είναι πραγματικά αξία η προσπάθεια που γίνεται για να βγάλετε λάθος τις μελέτες των εκάστοτε πανεπιστημίων η των υπηρεσιών ενέργειας που λένε ότι αυτή είναι η οικονομικότερη λύση 

• Confused 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...