Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, dispi είπε

Έχω τέσσερα από αυτά σε τρεις  κατοικίες. Θεωρώ για την τιμή τους αξιόπιστα. Λειτουργουν από τα πιο παλιά 7 χρόνια χωρίς προβλήματα. Το προτείνω όμως και με βάση την τιμή του και την δωρεάν εγκατάσταση.

γνωρίζεις καθόλου καταναλώσεις? επίσης δεν ξέρω αν τα public κάνουν εγκαταστάσεις στη Βέροια μιας και δεν υπάρχει κατάστημα εδω

Επεξ/σία από Dask92
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Dask92 είπε

γνωρίζεις καθόλου καταναλώσεις? 

Όχι δεν θυμάμαι από έξω, με μια αναζήτηση το βρίσκεις., Νομίζω ότι εγκατάσταση γίνεται κανονικά, σύμφωνα με τους όρους  

Επεξ/σία από dispi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

@liakjimΩραίος! Για αυτό πρέπει να είμαστε μπάστακες που λέει ο λόγος κατά τις τοποθετήσεις..

Ξέρεις τι εξωτερική θερμοκρασία είχε, αλλά και ζήτηση μέσα, βραδινές ώρες θα ανέβει σε κατανάλωση;

Αν μπορεί να μας πει ο @apostolisep3.

Εμένα το SRK63ZR-W (ίδια σειρά αλλά το "μικρότερο" μοντέλο), δεν έχει πέσει ακόμα τα 400W, αλλά έχω "υψηλή" ζήτηση στο χώρο, ρυθμισμένο στους 24 μέρα-νύχτα.

Σήμερα με εξωτερική 9-10 αλλά και ΠΟΛΥ αέρα, είχε ανέβει στα 800-850W ακατέβατα για να συντηρήσει το χώρο.. (24 ζήτηση και 22.5 στο χώρο)

Μπορείτε να μου θυμίσετε τι χρησιμοποιείται για να βγάλετε τα διαγράμματα, μπας και κάποια στιγμή μπορέσω να βάλω κάνα shelly..

Ζητουμενη 23 για τεστ σημερα... σταθερο στα 450W.

δεν καταλαβαινει τπτ το αρκουδι.

Εσωτερικη στο σαλονι 24.7 

Χθες το βραδυ με 4 στην Πεντελη εμεινε στα 450W μεχρι να το κλεισω.

Επεξ/σία από apostolisep3

16 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

Με τα εσώρουχα δηλαδή :P, ανεμιστήρας low ή auto? εμένα στο auto συνεχώς δουλεύει στην 2η σκάλα, δεν πέφτει ποτέ στην 1η..

Εγώ μάλλον του ζητάω πολλά για σχεδόν 100τμ και δεν πέφτει τα 400W, (24-25 στο τηλεκοντρόλ) με τον χώρο στα 22.5-23..

Οι τρύπες πάντως είναι καλά κλεισμένες 😎

Καλησπέρα σε όλους. Από χτες αντιμετωπίζω κάτι παραξενο με το ολοκαίνουργιο μου κλιματιστικό (1.5 μήνα) Fujitsu Ecolandia ASYG035KPCA .

Εχτές λοιπόν ενώ το είχα να δουλεύει στο 23 όπως πάντα , διαπίστωσα ότι η θερμοκρασία δωματίου ήταν με το ζόρι 19 βαθμοί , ενώ συνήθως πάει 20. Αφού περίμενα ώρες να δω αν θα αλλάξει αυτό και δεν άλλαξε έβαλα το χέρι μου μπροστά από το κλιματιστικό και είδα ότι ο αέρας που έβγαζε ήταν χλιαρος.... Το ανεβάζω λοιπόν στο 25.. γκαζωνει ο ανεμιστήρας,τον ακούω...πόση ώρα μέτριος ο αέρας.... Σε κάποια φάση ρίχνει γκάζια ο ανεμιστήρας...κοιτάω θερμοκρασία δωματίου 19.8 για πόση ώρα... Τελικά ξαφνικά σε κάποια φάση μετά από ώρες το ακούω ξανά γκαζωνει και αρχίζει βγάζει ζεστό αέρα όπως έπρεπε. 

Ένα είναι αυτό το περίεργο , δεύτερο είναι ότι σε κάποια φάση στη συνέχεια έριξε στροφές πάλι και ο αέρας ήταν χλιαρος.... Οκ λέω , θα έφτασε την θερμοκρασία ψηλά που είναι ο αισθητήρας του και το αφήνω στην ησυχία του...μετά από κανένα 5-10λεπτο γκαζωνει ο ανεμιστήρας με ίδια θερμοκρασία αέρα....χλιαρος... Το αφήνω ως έχει και μετά από 5 λεπτά ξανά κατεβάζει γκάζια...

Γενικά το έχω πάντα στο heat mode και τον ανεμιστήρα στο auto.

Άντε και έπιασε την θερμοκρασία που του έβαλα , ο ανεμιστήρας δεν θα έπρεπε να είναι στο τέρμα χαμηλό και μόλις πέσει η θερμοκρασία να ζεστάνει λίγο τον αέρα και να ανεβάσει τον ανεμιστήρα ;

Και σήμερα το άλλο κουλό...

Το άναψα στις 11 το πρωί στο 23... Επειδή το σπίτι είχε μέσα 17.5 το ανέβασα 24 και άρχισε να δουλεύει καλά...όχι καυτός αέρας αλλά οκ δεν ήταν και χλιαρος....πριν λίγο , δηλαδή μετά από ούτε 3 ώρες λειτουργίας και ενώ ο ανεμιστήρας δούλευε φουλ ξαφνικά έκλεισε τέλειος και το power led αναβοσβηνε. Τότε άρχισα να ακούω από την εσωτερική (κατά 99%) μονάδα ήχους συστολής διαστολής και σαν να ατμιζει μέσα νερό.

Βγήκα έξω και ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας δεν γυρναγε αλλά από το σωληνάκι κάτω έβγαζε αρκετό νερό...μετά από 5-10 λεπτά άρχισε να δουλεύει και τώρα άρχισε να ζεσταίνει και τον αέρα κάπως...

Θα μου πείτε είναι η απόψυξη, αλλά πρώτον δεν έχει τόσο κρύο σήμερα (Ξάνθη μένω) , επίσης είναι ηλιόλουστη η  ημέρα (αν και δεν χτυπάει ο ήλιος το μπαλκόνι μου και επίσης το μπαλκόνι στο οποίο είναι στον τοίχο η εξωτερική μονάδα είναι σχετικά άνετο και κλειστό με τζαμαρία που θεωρητικά θα έπρεπε να κρατάει θερμοκρασία...ακόμα και με λίγο ήλιο έξω...οπότε πως μπορεί έτσι εύκολα και γρήγορα να πάγωσε...δηλαδή στα μεγάλα κρύα τι θα κάνει ;

- και κάτι που πρόσεξα και μου κίνησε την προσοχή, τόσο καιρό που δουλεύω το κλιματιστικό και δουλεύει καλά πάντα από το σωληνάκι της εξωτερικής μονάδας έβγαζε μπόλικο νερό...

Από χτες που σας προανέφερα πως δεν ζεσταινε ακριβώς όπως πάντα , πρόσεξα ότι δεν βγάζει καθόλου νερό η εξωτερική μονάδα !

Χτες πχ όλη μέρα που το δούλευα θα έπρεπε να είχε φτιάξει μια μικρή λιμνούλα, αντιθέτως όλα ήταν στεγνά έξω....🤔

2 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Με τα εσώρουχα δηλαδή :P, ανεμιστήρας low ή auto? εμένα στο auto συνεχώς δουλεύει στην 2η σκάλα, δεν πέφτει ποτέ στην 1η..

Εγώ μάλλον του ζητάω πολλά για σχεδόν 100τμ και δεν πέφτει τα 400W, (24-25 στο τηλεκοντρόλ) με τον χώρο στα 22.5-23..

Οι τρύπες πάντως είναι καλά κλεισμένες 😎

στο low το εχω στους 23 αλλα εχουν σκασει μεσα... οποτε το κατεβασα παλι στους 21.
για 100 τετραγωνικα ισως και να ειναι "μικρο" το SRK63.
αλλα και παλι τα 800W που σου καιει για 100 τετραγωνικα δεν ειναι τπτ... 

8 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

στο low το εχω στους 23 αλλα εχουν σκασει μεσα... οποτε το κατεβασα παλι στους 21.
για 100 τετραγωνικα ισως και να ειναι "μικρο" το SRK63.
αλλα και παλι τα 800W που σου καιει για 100 τετραγωνικα δεν ειναι τπτ... 

Ο χώρος για τον οποίο τοποθετήθηκε είναι περίπου 45τμ, με απώλειες περίπου 7.300W, απλά αφήνουμε τις πόρτες από τα υπόλοιπα ανοικτές χωρίς να ανάβει κάτι εκεί, απλά τα υπόλοιπα δωμάτια είναι στους -1 με -1.5 σε σχέση με τον κύριο χώρο.., επειδή ο καιρός ακόμα είναι μαλακός.., προφανώς και δεν περιμένω από το SRK63 να ζεστάνει τα πάντα ομοιόμορφα και ικανοποιητικά, αλλά και κάτω από τα 400W :P

Έχω ζητούμενη θερμοκρασία τους 23 βαθμούς στα κλιματιστικά (ένα παλιό 18ρι και ένα νέο 12ρι) και σταματάει χωρίς να πιάσει αυτήν την θερμοκρασία ή βγάζει χλιαρό αέρα. Για πολλή ώρα όμως με αποτέλεσμα να κρυώνουμε. Χθες όταν μου το έκανε αυτό τα έβαλα στους 25 βαθμούς για να ξεκινήσουν. Τα κλείνω το βράδυ κατά τις 10 και τα ανοίγω το πρωί κατά τις 10. Μήπως να μην τα έκλεινα;

6 ώρες πριν, Nidis είπε

Καλημέρα. Θα ήθελα την συμβουλή σας για να καταλήξω στην επιλογή κλιματιστικού

1. Ποσό που διαθέτουμε : 600€ (τελική μαζί με επιδότηση 45%)
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Αντικατάσταση παλιού general Electric 15ετίας το οποιο ήταν οκ οταν δουλευε
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Ψύξη 80% / Θέρμανση 20%
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: Περιστασιακή κυρίως για ψύξη
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλονοκουζίνα
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Κομοτηνή στα περίχωρα της πόλης με θερμοκρασίες -5 έως 38 
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αθόρυβο θα το ήθελα. Ιονιστής καλοδεχούμενος. Τα λοιπά δεν με απασχολούν ιδιαίτερα.
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Μονοκατοικία κατασκευής 1994 με αλουμίνια της εποχής (με διπλά τζάμια). Τρεις πλευρές ελεύθερες και μια εσωτερική. Περιοχή εντος αστικού ιστού, αλλά αραιοκατοικημενη.
  10. 9130.63 Watt
    7852.34 KCal/h
    182.61 Watt/m2
    157.05 KCal/h/m2

Σε μία αναζήτηση βρήκα αυτά τα δύο 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/253032-a-c-in18btu-mitsubishi-msz-dw50-smart

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/245318-a-c-in18btu-inventor-ar5vi-18wfi-aria

Το παλιό ήταν 18άρι; Οι απώλειες σε πάνε σε 24άρι και βάλε. Αν ήταν το παλιό επαρκές, πες μας τι είναι.

2 ώρες πριν, ethnik471 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Από χτες αντιμετωπίζω κάτι παραξενο με το ολοκαίνουργιο μου κλιματιστικό (1.5 μήνα) Fujitsu Ecolandia ASYG035KPCA .

Εχτές λοιπόν ενώ το είχα να δουλεύει στο 23 όπως πάντα , διαπίστωσα ότι η θερμοκρασία δωματίου ήταν με το ζόρι 19 βαθμοί , ενώ συνήθως πάει 20. Αφού περίμενα ώρες να δω αν θα αλλάξει αυτό και δεν άλλαξε έβαλα το χέρι μου μπροστά από το κλιματιστικό και είδα ότι ο αέρας που έβγαζε ήταν χλιαρος.... Το ανεβάζω λοιπόν στο 25.. γκαζωνει ο ανεμιστήρας,τον ακούω...πόση ώρα μέτριος ο αέρας.... Σε κάποια φάση ρίχνει γκάζια ο ανεμιστήρας...κοιτάω θερμοκρασία δωματίου 19.8 για πόση ώρα... Τελικά ξαφνικά σε κάποια φάση μετά από ώρες το ακούω ξανά γκαζωνει και αρχίζει βγάζει ζεστό αέρα όπως έπρεπε. 

Ένα είναι αυτό το περίεργο , δεύτερο είναι ότι σε κάποια φάση στη συνέχεια έριξε στροφές πάλι και ο αέρας ήταν χλιαρος.... Οκ λέω , θα έφτασε την θερμοκρασία ψηλά που είναι ο αισθητήρας του και το αφήνω στην ησυχία του...μετά από κανένα 5-10λεπτο γκαζωνει ο ανεμιστήρας με ίδια θερμοκρασία αέρα....χλιαρος... Το αφήνω ως έχει και μετά από 5 λεπτά ξανά κατεβάζει γκάζια...

Γενικά το έχω πάντα στο heat mode και τον ανεμιστήρα στο auto.

Άντε και έπιασε την θερμοκρασία που του έβαλα , ο ανεμιστήρας δεν θα έπρεπε να είναι στο τέρμα χαμηλό και μόλις πέσει η θερμοκρασία να ζεστάνει λίγο τον αέρα και να ανεβάσει τον ανεμιστήρα ;

Και σήμερα το άλλο κουλό...

Το άναψα στις 11 το πρωί στο 23... Επειδή το σπίτι είχε μέσα 17.5 το ανέβασα 24 και άρχισε να δουλεύει καλά...όχι καυτός αέρας αλλά οκ δεν ήταν και χλιαρος....πριν λίγο , δηλαδή μετά από ούτε 3 ώρες λειτουργίας και ενώ ο ανεμιστήρας δούλευε φουλ ξαφνικά έκλεισε τέλειος και το power led αναβοσβηνε. Τότε άρχισα να ακούω από την εσωτερική (κατά 99%) μονάδα ήχους συστολής διαστολής και σαν να ατμιζει μέσα νερό.

Βγήκα έξω και ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας δεν γυρναγε αλλά από το σωληνάκι κάτω έβγαζε αρκετό νερό...μετά από 5-10 λεπτά άρχισε να δουλεύει και τώρα άρχισε να ζεσταίνει και τον αέρα κάπως...

Θα μου πείτε είναι η απόψυξη, αλλά πρώτον δεν έχει τόσο κρύο σήμερα (Ξάνθη μένω) , επίσης είναι ηλιόλουστη η  ημέρα (αν και δεν χτυπάει ο ήλιος το μπαλκόνι μου και επίσης το μπαλκόνι στο οποίο είναι στον τοίχο η εξωτερική μονάδα είναι σχετικά άνετο και κλειστό με τζαμαρία που θεωρητικά θα έπρεπε να κρατάει θερμοκρασία...ακόμα και με λίγο ήλιο έξω...οπότε πως μπορεί έτσι εύκολα και γρήγορα να πάγωσε...δηλαδή στα μεγάλα κρύα τι θα κάνει ;

- και κάτι που πρόσεξα και μου κίνησε την προσοχή, τόσο καιρό που δουλεύω το κλιματιστικό και δουλεύει καλά πάντα από το σωληνάκι της εξωτερικής μονάδας έβγαζε μπόλικο νερό...

Από χτες που σας προανέφερα πως δεν ζεσταινε ακριβώς όπως πάντα , πρόσεξα ότι δεν βγάζει καθόλου νερό η εξωτερική μονάδα !

Χτες πχ όλη μέρα που το δούλευα θα έπρεπε να είχε φτιάξει μια μικρή λιμνούλα, αντιθέτως όλα ήταν στεγνά έξω....🤔

Λίγο περίεργα όλα αυτά. Την επόμενη φορά που θα στο ξανακάνει, δες αν έχει πιάσει πάγο η εξωτερική μονάδα.

20 λεπτά πριν, tasep είπε

Μήπως να μην τα έκλεινα;

Ακριβώς.

Μόλις τώρα, tasep είπε

Να τα αφήσω στους 23 ή να τα χαμηλώσω το βράδυ; 

Προσωπικά τα έχω 24/7 στην ίδια θερμοκρασία ώστε να είναι τα δομικά στοιχεία του σπιτιού πάντα σε σταθερή θερμοκρασία.

• Like 3

Σήμερα με τα πρώτα κρύα το nuvelle 9άρι τα πήγε πάλι θαυμάσια αλλά για 2-3 ώρες αφού έπιασε την επιθυμητή θερμοκρασία έκανε κρατς κρουτς στα πλαστικά κάθε 10-15sec. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορεί να βελτιώνει την κατάσταση?

Το 12άρι το Daikin sensira το πρωϊ δυσκολεύτηκε και για 3 ώρες έπαιζε πολύ ψηλά ενώ μέχρι να πιάσει το ζητούμενο 22 βαθμούς και τώρα ακόμα το απόγευμα ενώ έχει πιάσει θερμοκρασία δεν έχει κατέβει αρκετά σε κατανάλωση.
Φαίνεται πως οι 2 μεγάλες μπαλκονόπορτες δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα τελικά στον χώρο. Καμιά ιδέα πριν το ξηλώσω?
Μήπως όμως τελικά και σε 18άρι να πάω δεν θα κατεβαίνει κάτω απο -> 220W-350W? Πόσο κατεβαίνει ένα 18άρι απο αυτά που έχουμε μετρήσεις?

image.png.79720cfa903aebd648219b09bb2e103f.png

4 ώρες πριν, apostolisep3 είπε

Τι μόνωση έχεις; Κέλυφος μισό μέτρο; :P

Αυτή τη στιγμή με 7,5°C έξω, ζητούμενη 20°C και βαράω ~600W.

Στις 20/12/2022 στις 5:14 ΜΜ, liakjim είπε

Λοιπόν.

Θυμάστε αυτό το διάγραμμα;

image.png.cbe302c36064a1805ee7f128002661

Ανήκει στο Mitsubishi srk/src-80-w του @apostolisep3.

Τον είχε τρελάνει, με τρελές καταναλώσεις και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Σε σημείο απόγνωσης.

Είχαν έρθει τεχνικοί. Τίποτα.

Άλλοι έλεγαν για πλακέτες, άλλοι για fuzzy logic .

Τελικά, ήταν ο τεμπέλης/τσαπατσούλης εγκαταστάτης, ο οποίος όπως είχα υποψιαστεί ήδη από τον Μάρτη και επαναλάβαμε ξανά,  δεν έκλεισε την εσωτερική τρύπα με αποτέλεσμα ο κρύος αέρας να περνάει από τα αλουμίνια και να του μπερδεύει τον αισθητήρα.

Η τρύπα έκλεισε λοιπόν και τελικά έχουμε ένα άριστο μηχάνημα με άψογη συμπεριφορά το οποίο παίζει ρελαντί στα ελάχιστά του watts από τον κατασκευαστή σε ένα σπίτι με αρκετές απώλειες και κρύο κλίμα (Πεντέλη):

image.png.1fd245446c70c854f0d75ad1ec27f961.png

Τηλεδιάγνωση του καναπέ από άσχετο με το αντικείμενο >> από ψυκτικούς / τεχνικούς. 😎

Δεν νομίζω να υπάρχει εγκαταστάτης που να κλείνει την εσωτερική τρύπα αφού για να γίνει αυτό πρέπει να λυθεί η μάσκα του μηχανήματος όπως επίσης σε μελλοντική απεγκατάσταση μπορεί να γίνει σοβαρή ζημιά στο μηχάνημα αφού γίνεται αποξήλωση και όχι απεγκατάσταση.

• Like 1

9 λεπτά πριν, Klausx είπε

Δεν νομίζω να υπάρχει εγκαταστάτης που να κλείνει την εσωτερική τρύπα αφού για να γίνει αυτό πρέπει να λυθεί η μάσκα του μηχανήματος όπως επίσης σε μελλοντική απεγκατάσταση μπορεί να γίνει σοβαρή ζημιά στο μηχάνημα αφού γίνεται αποξήλωση και όχι απεγκατάσταση.

Τη μάσκα τη λυνούνε όταν το βάζουνε (για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν γίνεται γενικά, στα 3 δικά μου έτσι έκαναν.

Όσο για το άλλο, μπορεί να κλείσει με μη μόνιμο τρόπο αλλά όπως είδες, πρέπει να κλείσει σε επάλληλα κουφώματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...