Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Update από Daikin atxc60 κ 35

Στη πιο κρύα ημέρα με μέγιστη 11 και τώρα λάιβ λίγο κάτω από τους 6 και ζήτηση 23

Έχω αναφέρει πολλές φορές παλιότερα σπίτι 130τμ με κουφώματα του 80 μονοκατοικία εντελώς αμονωτη με ταράτσα επάνω 

High score με 20 κιλωβατωρες στο 24ωρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα σε όλους!

Για ένα δωμάτιο 15 τμ + μικρό χωλ ποιο μοντέλο θα προτείνατε και πόσα btu;

Ιδανικά θέλω να είναι αθόρυβο, να έχει WiFi και να έχει μικρή κατανάλωση.

Μέχρι 700€.

Αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για να πάω σε edge κλπ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Swimmer21 είπε

και πόσα btu;

Για να προτείνει κάποιος btu πρέπει να ξέρει τις απωλειες οποτε πρέπει να τρεξεις το λινκ του υπολογισμού απωλειών

https://www.elith.gr/calc/index.php

Και μετά να κάνεις την μετατροπή

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#0

Επεξ/σία από dimostr

Ερωτηση...φθηνή λύση για δωμάτιο κανα 9αρακι τι θα συμβουλεύετε. κάτω από 400ρι αν μπορεί να γίνει με εγκατάσταση.  δεν με πειράζει μαγαζί και τα συναφή το θέλω συμπληρωματικά με edge και midea για ζέστη κανα 2 3 πριν τον ύπνο. επαρκούν τα προαναφερθέν αλλά σκέφτομαι μήπως και βάλω κι ένα 3ο να δέσουμε.

30 λεπτά πριν, Dask92 είπε

Ερωτηση...φθηνή λύση για δωμάτιο κανα 9αρακι τι θα συμβουλεύετε. κάτω από 400ρι αν μπορεί να γίνει με εγκατάσταση.  δεν με πειράζει μαγαζί και τα συναφή το θέλω συμπληρωματικά με edge και midea για ζέστη κανα 2 3 πριν τον ύπνο. επαρκούν τα προαναφερθέν αλλά σκέφτομαι μήπως και βάλω κι ένα 3ο να δέσουμε.

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/klimatistiko-inverter-aux-freedom-asw-h09b4free-eu-9000-btu-aa/1699660

Καλημέρα. Θα ήθελα την συμβουλή σας για να καταλήξω στην επιλογή κλιματιστικού

1. Ποσό που διαθέτουμε : 600€ (τελική μαζί με επιδότηση 45%)
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Αντικατάσταση παλιού general Electric 15ετίας το οποιο ήταν οκ οταν δουλευε
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Ψύξη 80% / Θέρμανση 20%
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: Περιστασιακή κυρίως για ψύξη
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλονοκουζίνα
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Κομοτηνή στα περίχωρα της πόλης με θερμοκρασίες -5 έως 38 
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αθόρυβο θα το ήθελα. Ιονιστής καλοδεχούμενος. Τα λοιπά δεν με απασχολούν ιδιαίτερα.
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Μονοκατοικία κατασκευής 1994 με αλουμίνια της εποχής (με διπλά τζάμια). Τρεις πλευρές ελεύθερες και μια εσωτερική. Περιοχή εντος αστικού ιστού, αλλά αραιοκατοικημενη.
  10. 9130.63 Watt
    7852.34 KCal/h
    182.61 Watt/m2
    157.05 KCal/h/m2

Σε μία αναζήτηση βρήκα αυτά τα δύο 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/253032-a-c-in18btu-mitsubishi-msz-dw50-smart

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/245318-a-c-in18btu-inventor-ar5vi-18wfi-aria

37 λεπτά πριν, dispi είπε

πρώτη φορά βλέπω κάποιον να προτείνει AUX. δεν έχω ιδέα από δαύτα.  έχεις προσωπική άποψη για το συγκεκριμένο?

19 λεπτά πριν, Dask92 είπε

πρώτη φορά βλέπω κάποιον να προτείνει AUX

Αυτό δεν είναι αληθές 

Υπάρχουν προτάσεις και για aux αλλά και φασον αυτών στο θέμα εδώ όπως και πολύ feedback  από κατόχους των συγκεκριμένων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.

Έχει δοκιμάσει κανείς αξιόπιστο σέρβις πλακετών στην Αθήνα; Πρόκειται για μεγάλη αντλία θερμότητας TOSHIBA 15ετίας περίπου που "κάηκε" και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά από την επίσημη αντιπροσωπεία. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει που μπορώ να απευθυνθώ, ας στείλει έστω και ΠΜ καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν και είναι επείγον.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Basketikos_

Καλημέρα

αγόρασα πρόσφατα το παρακάτω κλιματιστικό https://www.skroutz.gr/s/29639505/Mitsubishi-Electric-MSZ-MUZ-BT25VG-K-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A-με-WiFi.html και θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να εγκαταστήσω το shelly plus 1 pm για να παρακολουθώ "ζωντανά¨" την κατανάλωση του κλιματιστικού;

Προτείνετε κάποιο άλλο πριζάκι όπως για παράδειγμα tp link tapo;;;

7 λεπτά πριν, marsele είπε

Καλημέρα

αγόρασα πρόσφατα το παρακάτω κλιματιστικό https://www.skroutz.gr/s/29639505/Mitsubishi-Electric-MSZ-MUZ-BT25VG-K-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A-με-WiFi.html και θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να εγκαταστήσω το shelly plus 1 pm για να παρακολουθώ "ζωντανά¨" την κατανάλωση του κλιματιστικού;

Προτείνετε κάποιο άλλο πριζάκι όπως για παράδειγμα tp link tapo;;;

Αν έχεις Homeassistant βάζεις ότι θέλεις. shelly, sonoff, tuya , tapo κτλ

Αν δεν έχεις, καλύτερα το tplink tapo p110 που δίνει διαγράμματα στο κινητό.

3 minutes ago, liakjim said:

Αν έχεις Homeassistant βάζεις ότι θέλεις. shelly, sonoff, tuya , tapo κτλ

Αν δεν έχεις, καλύτερα το tplink tapo p110 που δίνει διαγράμματα στο κινητό.

Home assistant δεν έχω άρα θα προσανατολιστώ σε tp link! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Αυτό δεν είναι αληθές 

Υπάρχουν προτάσεις και για aux αλλά και φασον αυτών στο θέμα εδώ όπως και πολύ feedback  από κατόχους των συγκεκριμένων 

μπορεί ισχύει αλλά ως συνήθως για φτηνές σειρές βλέπω TCL,Equation ή haier. μπορεί λόγω μπάτζετ να μου προτεινε ο φίλος το Aux. αν αξίζει και υπάρχουν κριτικές θετικές από κατόχους εδώ τότε ναι να το κοιταξω

Επεξ/σία από Dask92

19 λεπτά πριν, Dask92 είπε

μπορεί ισχύει αλλά ως συνήθως για φτηνές σειρές βλέπω TCL,Equation ή haier. μπορεί λόγω μπάτζετ να μου προτεινε ο φίλος το Aux. αν αξίζει και υπάρχουν κριτικές θετικές από κατόχους εδώ τότε ναι να το κοιταξω

Τα TCL με τούς νέους όρους εγγύησης έγιναν από άκρως ελκυστικά σε μάλλον όχι τόσο, μην πω και καθόλου. Θα κοιταγα Haier, ( προσοχή στις παραεισαγωγές), equation και το nouvelle του πλαισίου που φαίνεται αναπάντεχα καλό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Dask92 είπε

πρώτη φορά βλέπω κάποιον να προτείνει AUX. δεν έχω ιδέα από δαύτα.  έχεις προσωπική άποψη για το συγκεκριμένο?

Έχω τέσσερα από αυτά σε τρεις  κατοικίες. Θεωρώ για την τιμή τους αξιόπιστα. Λειτουργούν,  (τo πιο παλιό 7 χρόνια) χωρίς προβλήματα. Το προτείνω όμως και με βάση την τιμή του και την δωρεάν εγκατάσταση. Εκτός από αυτά έχω και fujitsu και toshiba.

Επεξ/σία από dispi

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...