Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Specs είπε

Μην αγχωνεσαι...τιποτε δεν εγινε σε εμενα, κανενας ελεγχος!!! εκτος αν ειναι η αγορα απο αλυσιδα, εκει δεν ξερω τι παιζει απο νομιμοτητα, αν και παλι ιδιωτες ειναι οι ψυκτικοι που θα ερθουν...

Και τα δύο που πήρα είναι από αλυσίδες διαφορετικές, αύριο κιόλας μου έρχονται, εξπρές θα έλεγα,μου κάνει εντύπωση ότι σου τα φέρνουν,τα παραλαμβάνεις και μετά γίνεται ότι γίνεται,δηλαδή μέχρι τότε μπορούμε και σούπα να τα κάνουμε 😄😄😄

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, διαβάζω καιρό αλλά πρώτη δημοσίευση.

Έχω ενα Daikin 12  FTXC35C. Του ζητάω 20 βαθμούς με τον ανεμιστήρα στο Auto και εξωτερική σήμερα είχε από περίπου 12 και τώρα έχει 8. Απο άποψη ζέστης και θορύβου είμαι πολύ ευχαριστημένος, απλά στο διάγραμμα βλέπω πολλά on/off. Θα έπρεπε να με προβληματίσει η είναι καλή η συμπεριφορά του?

ΥΓ. Το μεγάλο off 18.30-20:30 είναι λόγω κεντρικής θέρμανσης.

image.png

Επεξ/σία από InsomniSage

Μόλις τώρα, InsomniSage είπε

Καλησπέρα, διαβάζω καιρό αλλά πρώτη δημοσίευση.

Έχω ενα Daikin 12  FTXC35C. Του ζητάω 20 βαθμούς με τον ανεμιστήρα στο Auto και εξωτερική σήμερα είχε από περίπου 12 και τώρα έχει 8. Απο άποψη ζέστης και θορύβου είμαι πολύ ευχαριστημένος, απλά στο διάγραμμα βλέπω πολλά on/off. Θα έπρεπε να με προβληματίσει η είναι καλή η συμπεριφορά του?

image.png

Απλά τα σπίτια είναι ζεστά. Λογικά αύριο βράδυ θα δεις πιο στρωτή συμπεριφορά.

TCL λοιπον, αλλα κολπα :

3 χρόνια ολική εγγύηση, επεκταση (με την προϋπόθεση της ετήσιας συντήρησης της από εξουσιοδοτημένο αδειούχο συνεργείο, για ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΜΟΝΟ) σε : συμπιεστη κατα 7 χρονια και πλακετας εξωτερικης κατα 2 χρονια

Αρα εχουμε προσθηκη κοστους ετησιας συντηρησης μετα τα 2 ετη αν θελουμε την καλυψη των ανταλλακτικων συμπεστη και πλακετας εξωτερικης, προσθηκη εργατικων ...και αμα λαχει να ουμε και δεν επισκευαζεται επι τοπου, καντε τα κουμαντα σας και πληρωστε και την μεταφορα απο και προς την εδρα μας !

Λιγες εμειναν βλεπω ουσιωδεις και απλες, μην τις ματιασω εγγυησεις, αλλα με το ρυθμο που τις αλλαζουν πιο λιγη δουλεια εχει ο @korakios με τους παροχους ενεργειας καθε μηνα.

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, greg4 είπε

Με follow me στους 21 βαθμούς set. Το control δείχνει 21 (δείχνει μόνο ακέραια) και το θερμόμετρο στο πάτωμα, 20,8.

Περιμένω να δω αν θα πέσει

image.png.3724a55094502c33896952a89416a993.png

Κάνω copy-paste με μικροδιορθώσεις, κάτι που έγραψα για το ifeel (γενικώς, όχι μόνο για το midea)

Στις 7/12/2022 στις 9:12 ΜΜ, ekrepali είπε

Αυτό είναι το μεγάλο ελάττωμα του ifeel σε θέμα απόδοσης... ότι ο αισθητήρας του τηλεκοντρόλ πιάνει ακέραιες αποκλίσεις (σε αντίθεση με τον αισθητήρα της μονάδας που αντιλαμβάνεται απόκλιση 0.1)

Δηλαδή αν βάλεις 21 στο ifeel θα δουλέψει ο συμπιεστής στο full μέχρι να πάει 22, μετά θα ρίξει watt σε προκαθορισμένο σημείο. Έπειτα εφόσον δε βλέπει μικρές αποκλίσεις 22.1, 22.5, 22.8 κλπ... δε μπορεί να πέσει και να διατηρηθεί στα 200-250W για να μη φτάσει 23. Οπότε πιάνει το +2 οffset γρηγορότερα απ'όσο πρέπει και κόβει. Όταν ξαναπιάσει το τηλεκοντρόλ 21 ξεκινάει πάλι σε φουλ στροφές ο συμπιεστής.

Πρέπει λοιπόν να έχεις άπλετη υπομονή μέχρι να βρεις ένα σημείο που να δουλεύει σωστά το ifeel.

Το παραπάνω ισχύει για κλιματιστικά με offset +2. Στην αρχή καίει φουλ μέχρι να πιάσει το +1, μετά ρίχνει watt αλλά όχι όσο θα μπορούσε να ρίξει στη κανονική λειτουργία. Αν το Midea σου έχει μεγαλύτερο offset, τότε θα δουλεύει με φουλ watt για πάρα πολύ ώρα... εάν μάλιστα δεν επαρκεί στο χώρο θα σου καίει ασταμάτητα 2kw ανά ώρα!

4 λεπτά πριν, greg4 είπε

γενικά κάτω από 700w δεν πέφτει για κανένα λόγο.

Με πρόλαβες. Άρα τα 700w είναι αφού πιάσει το ενδιάσμενο του offset. Aυτό που ανέφερα πάνω... επειδή το τηλεκοντρόλ πιάνει ακέραια θερμοκρασία και όχι με δεκαδικά, η εξωτερική μονάδα δε ρίχνει κι άλλες στροφές.

Επεξ/σία από ekrepali

13 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν το Midea σου έχει μεγαλύτερο offset, τότε θα δουλεύει με φουλ watt για πάρα πολύ ώρα... εάν μάλιστα δεν επαρκεί στο χώρο θα σου καίει ασταμάτητα 2kw ανά ώρα!

Πραγματικά δεν μπορώ βγάλω άκρη τι κάνει. Είτε με follow me είτε χωρίς το 24αρι δεν έχει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση. Το ελάχιστο που θα πέσει είναι 650w. Τις προάλλες που είχε και αρκετή ζέστη μετά από ένα σημείο απλά έκλεινε.

Και αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι γιατί (χωρίς follow me) δείχνει στο app ότι έχει 26 βαθμούς το δωμάτιο, εγώ το σετάρω 20 και αυτό δίνει πόνο. 850w. Με ποια λογική...?

20 λεπτά πριν, lelos1 είπε

Καλησπέρα αγορά κλιματιστικού για 9000-12.000btu γύρω στα 300-500 euro υπάρχει και κουπόνι 50%

Καλησπερα, καταρχην  συμπληρωσε το ερωτηματολογιο αν θες για καλυτερη πληροφορηση και προτασεις που να σου ταιριαζουν εδω https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-κι-απορίες-για-κλιματιστικά/page/2095/#comment-58056080

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

μήπως τις ώρες που είναι 12+ η εξωτερικη να ανεβάζεις λίγο τη ζητούμενη για να μην ανοιγοκλεινει;

εγώ το έχω ανοικτό από χθες το μεσημέρι σερί στο 24, όπου θερμοκρασία χώρου είναι 22.5, αλλά έχω τις πόρτες ανοικτές και ζεσταίνει σχεδόν 100τμ.., απλώς στα πιο μακρινά σημεία άλλων δωματίων του σπιτιού είναι στους 21.

δουλεύει συνεχώς, δεν σταματάει ούτε δευτερόλεπτο, ενεργό το 3D Auto & ανεμιστήρας auto, καταναλώνει περίπου 400-450W συνεχώς από χθες, δεν νομίζω να έπεσε χαμηλότερα.., δυστυχώς δεν έπεσε η εξωτερική κάτω από 12, να έβλεπα αν έπεφτε κάτω από τα 400W.

Ισως το σπιτι να μην εχει τοσες απαιτησεις απο ενεργεια (τουλαχιστον ακομη). Κατα τις 9 το βραδυ το εβαλα στους 20, δεν ειμαστε της πολυς ζεστης ειδικα στον υπνο, και δεν μπορεσε να ισοροπησει, και η θερμοκρασια επεσε ελαχιστα εως καθολου. Το εβαλα παλι στους 21 και ισσοροπησε.

Η εξωτερικη ειναι 7 . Μαλλον 12αρι ηθελα 😄

2022-12-20_06-31-03.png

Επεξ/σία από c-max

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, greg4 είπε

Πραγματικά δεν μπορώ βγάλω άκρη τι κάνει. Είτε με follow me είτε χωρίς το 24αρι δεν έχει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση. Το ελάχιστο που θα πέσει είναι 650w. Τις προάλλες που είχε και αρκετή ζέστη μετά από ένα σημείο απλά έκλεινε.

Και αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι γιατί (χωρίς follow me) δείχνει στο app ότι έχει 26 βαθμούς το δωμάτιο, εγώ το σετάρω 20 και αυτό δίνει πόνο. 850w. Με ποια λογική...?

Τα έχουμε πει εκατοντάδες φορές. Τα midea σε θέρμανση έχουν υψηλά ελάχιστα watts. Με υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα ίσως δεις λίγο πιο κάτω. Λίγο.

Πάντως πάλι καλά που βλέπεις και 650. Έχουμε διαβάσει εδώ ιστορίες για αγρίους πχ κάτι gree ( άρα και φασόν όπως toytomi, inventor nemesis pro κτλ) που να μην πέφτουν κάτω από 900 ή και 1300!!! και οι ιδιοκτήτες αφού δοκιμάζουν τα πάντα, στο τέλος τα ξυλωνουν.

Για αυτό τα λέμε πάντα : όσοι στο ερωτηματολόγιο βάλουν στο ερωτηματολόγιο αποκλειστική λειτουργία θέρμανσης τότε δεν πρόκειται ποτέ να δεις πρόταση Midea, gree και όλα τα φασόν αυτών. Κανόνας. 

Μόνο σε περιπτώσεις με εξαιρετικά μικρές απώλειες σε δωμάτια τρύπες όπου το follow me γίνεται πλεονέκτημα καθώς ένα οποιοδήποτε άλλο κλιματιστικο θα έλιωνε στο on-off.  Εκεί θα δεις πρόταση για midea. Αλλιώς όχι.

Σε ψύξη τα πάνε πολύ καλύτερα έως και εξαιρετικα ( οι ακριβότερες σειρές).

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2

6 ώρες πριν, greg4 είπε

Χωρίς follow me ανν όντως πιάνει 26 βαθμούς στο ταβάνι (δοκίμασε να κρεμάσεις ένα θερμόμετρο), τότε

- ή το κλιματιστικό είναι σεταρισμένο να λειτουργεί με τεράστιο offset (εγώ πάνω από +3.5 οffset δεν έχω δει σε κλιματιστικό, αλλά ίσως οι συμφορουμήτες που ξέρουν περισσότερα θα σου απαντήσουν.

- ή το κλιματιστικό δεν εφαρμόζει το κανονικό του offset λόγω βλάβης

Διαφορετικά αν το θερμόμετρο που θα κρεμάσεις δε διαβάζει 26 βαθμούς, τότε ή η εφαρμογή έχει θέμα, ή ο αισθητήρας της μονάδας.

6 ώρες πριν, greg4 είπε

Μην μπερδεύεσαι με την θερμοκρασία στο app, τόσο ανεβαίνει στο ύψος της εσωτερικής μονάδας όπως σου έχουν εξηγήσει. Και εμένα δείχνει μόνιμα +3-4 βαθμούς. Η θερμοκρασία του δωματίου όμως στο 1,5μ είναι σταθερά στη ζητούμενη με απόκλιση ούτε μισό βαθμό ακόμα και στα on-off. Το αποτέλεσμα λοιπόν επιτυγχάνεται, το θέμα μας είναι τα watt.
Η μονάδα σου μέσα δεν δείχνει την θερμοκρασία? Μόνο το app?

καλημέρα παιδιά. μιας και ξεκίνησαν τα κρύα στην περιοχή μου (Βέροια 5-6 βαθμούς το βράδυ) αποφάσισα να βάλω και το Midea στο παιχνίδι θέρμανσης.(μέχρι τώρα με τα 12αρια+ που μας έδινε ο καιρός έπαιζε μόνο το edge και κρατούσε το σπιτι 68τμ μόνο του με ρύθμιση 22High και εσωτερική 20.5+ πρωί βράδυ.Η κατανάλωση του σταθερά 300-350 watt.)

Σημερα το πρωί λοιπόν κατά τις 5μιση μιας και το θερμομετρο έδειξε έξω 5 βλέπω κατανάλωση στο Edge 450watt+. λέω ας βάλω και το Midea μιας και πάλευε να κρατήσει το σπίτι πάνω από 20 βαθμούς. οπότε έκανα τα εξής. 

Edge 21 High Midea 20 high (ifeel).

το σπίτι έφτασε σε 5 λεπτά 21.5 και ανέβαινε κι άλλο και οι καταναλώσεις ήταν όπως στην φώτο. από τότε το Edge δουλεύει σταθερά κάτω από τα 300watt ενώ το Midea παίζει με on off.  

ΥΓ1. Να θυμίσω ότι είναι στις δύο άκρες του σπιτιού τοποθετημένα σε ενιαίο χώρο 45 τμ με 2 δωμάτια κάθετα ανοιχτά και μπάνιο. 

ΥΓ2 το edge είναι 18αρι ενώ το Midea είναι 12.

ΥΓ3 το μοντέλο είναι το Midea xtreme save lite.

Screenshot_20221220_064934_eWeLink.jpg

Screenshot_20221220_092623_Tapo.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...