Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Aν πήγαινα στο 24000 BTU, θα κάλυπτε ικανοποιητικότερα ή δεν αξίζει η μετάβαση λόγω αυξημένου κόστους κατανάλωσης και αγοράς; (160,00 ευρώ)

222.jpg

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, nk9 είπε

Πάμε πάλι λοιπόν...

Ψάχνουμε για δύο 9άρια.

Ποσό που διαθέτουμε: Όσο μικρότερο, τόσο το καλύτερο. Ιδανικά οροφή τα 300€ ανά μηχάνημα (προ τοποθέτησης και με επιδότηση 45%).

Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Αντικατάσταση δύο ανωνύμων 15ετίας, τα οποία μια χαρά έκαναν την δουλειά τους.

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Προτιμώ αλυσίδες λόγω άτοκων δόσεων και ενδεχόμενης δωρέαν εγκατάστασης.

Χρήση κλιματιστικού: 50%-50%

Συχνότητα χρήσης: Περιστασιακή. Δεν είναι η κύρια πηγή θέρμανσης το χειμώνα και το καλοκαίρι δουλεύουν μόνο σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών.

Χώρος που θα τοποθετηθούν: υπνοδωμάτια 

Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Πάτρα. Καλοκαίρι έως 40, χειμώνα έως 1.

Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features: Αθόρυβο θα το ήθελα. Ιονιστής καλοδεχούμενος. Τα λοιπά δεν με απασχολούν ιδιαίτερα. Οπωσδήποτε να έχει service εδώ και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια εγγύησης δίχως αστερίσκους (για υποχρεωτική ετήσια συντήρηση).

Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου: Διαμέρισμα 3ου οροφου κατασκευής 1998 με αλουμίνια της εποχής (με διπλά τζάμια). Τρεις πλευρές ελεύθερες και μια εσωτερική. Περιοχή εντος αστικού ιστού, αλλά αραιοκατοικημενη.

Έχω δει αυτά (όλα με δωρεάν εγκατάσταση):

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/klimatistiko-inverter-pitsos-nefeli-standard-psi09vw30pso09vw30-klimatistiko-9000-btu-aa/1689403

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/klimatistiko-inverter-bosch-b1zai0951wb1zao0951w-9000-btu-aa-me-wifi/1693421

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/229936-null

Το πρώτο συνδυάζει χαμηλή τιμή και 7 χρόνια εγγύηση.

Το δεύτερο έχει επίσης 7 χρόνια εγγύηση.

Το τρίτο (αν και με υπέρβαση στο budget) λόγω ονόματος εταιρείας (πόση εγγύηση έχει όμως;...).

Θα έβαζα tcl. Λογικά το miracle ii. Στο best price θα δεις συνήθως καλύτερες τιμές και προσοχή στο κόκκινο μπανερ στο tclgreece.gr

7 λεπτά πριν, katcos είπε

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Aν πήγαινα στο 24000 BTU, θα κάλυπτε ικανοποιητικότερα ή δεν αξίζει η μετάβαση λόγω αυξημένου κόστους κατανάλωσης και αγοράς; (160,00 ευρώ)

222.jpg

Το πιθανότερο είναι ότι ο ζεστός αέρας θα εγκλωβιστεί στα 40τμ και δεν θα πηγαίνει στις κρεβατοκάμαρες. Κάτι θα σπάει. Θα το δεις και στην πράξη. Δεν υπάρχει λόγος να πας στο 24αρι.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Vasilica89 είπε

Καλησπέρα! Να ρωτήσω και κάτι άσχετο,σε περίπτωση που κάποιο μηχάνημα (ac) θέλει πλήρωση φρεον, δουλεύει αλλά ούτε ζεστάνει ούτε ψύχει,το δέχεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης? Σε περίπτωση που δεν το δέχεται τι γίνεται μετά? Αφού σου φέρνουν τα καινούργια στο σπίτι πριν την εγκατάσταση,μετά αφού είναι να μην το δέχεται το πρόγραμμα ανακύκλωση αλλάζω συσκευή τι γίνεται? Θα το πάρουν πίσω? Θα επιστραφούν τα χρήματα  που πληρώθηκαν εκτός από κουπόνι?

Μην αγχωνεσαι...τιποτε δεν εγινε σε εμενα, κανενας ελεγχος!!! εκτος αν ειναι η αγορα απο αλυσιδα, εκει δεν ξερω τι παιζει απο νομιμοτητα, αν και παλι ιδιωτες ειναι οι ψυκτικοι που θα ερθουν...

Επεξ/σία από Specs
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα έβαζα tcl. Λογικά το miracle ii. Στο best price θα δεις συνήθως καλύτερες τιμές και προσοχή στο κόκκινο μπανερ στο tclgreece.gr.

Μπορείς να μου αιτιολογήσεις εν συντομία την πρόταση σου;

Επεξ/σία από nk9
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nk9 είπε

Μπορείς να μου αιτιολογήσεις εν συντομία την πρόταση σου;

TCL = 10 άνευ όρων εγγύηση. Κολακευτικά σχόλια από μέλη εδώ. Το miracle II έχει και πολύ καλό seer ενώ φαίνεται ότι δεν υστερεί και σε θέρμανση ενώ έχει και wifi. Υπάρχουν και φθηνότερα TCL μοντέλα από αυτό αν θα ήθελες να μείνει πιο χαμηλά σε χρήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, greg4 είπε

Τέλειο! Παίζει μια χαρά, ευχαριστώ.

Λοιπόν μόλις εγκατέστησα home assistan. Φοβερό εργαλείο παιδιά αυτά τα midea στη θέρμανση :D

Με follow me στους 21 βαθμούς set. Το control δείχνει 21 (δείχνει μόνο ακέραια) και το θερμόμετρο στο πάτωμα, 20,8.

Περιμένω να δω αν θα πέσει

image.png.3724a55094502c33896952a89416a993.png

Κάτι τέτοια εχω υπολογίσει με τις ΄΄χοντρικές΄΄ μετρήσεις ενός μήνα που προανέφερα, με ηλεκτρονικό ρολόι ΔΕΗ έστω.  Είδα και 2500w μέσο όρο σε 3ωρη χρήση (ναι δεν είναι ούτε ενδεικτικό ούτε ορθή χρήση).
Μόλις μπει το shelly θα γίνουν πολλά πειράματα με διάφορες ρυθμίσεις κλπ, θα είναι και πιο χαμηλή η εξωτερική θερμοκρασία. Μέχρι στιγμής πάντως το follow me μου δείχνει κατανάλωση +40% περίπου. Το σόκ είναι τεράστιο, το μηχάνημα πρέπει να δουλεύει συχνά γιατί υπάρχει ασθενής, και η μούντζα δικιά μου που το επέλεξα. Τουλάχιστον να σωθεί κανας άλλος...

Edit ..Μιλάω για Midea All Easy Pro 24000

Επεξ/σία από BrunoB
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, liakjim είπε

TCL = 10 άνευ όρων εγγύηση. Κολακευτικά σχόλια από μέλη εδώ. Το miracle II έχει και πολύ καλό seer ενώ φαίνεται ότι δεν υστερεί και σε θέρμανση ενώ έχει και wifi. Υπάρχουν και φθηνότερα TCL μοντέλα από αυτό αν θα ήθελες να μείνει πιο χαμηλά σε χρήματα.

Κατανοητό.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Αν βρεις το perfera λίγο πάνω από τα χρήματα του yukai/arata του τύπου +200€ αλλά με επέκταση εγγύησης ή blue dealer , τότε θα αξίζει το έξτρα wifi , αισθητήρα παρουσίας, ιονιστή . Αλλιώς μάλλον όχι.

Ακριβώς.

Fujitsu = χαμηλά watts συντήρησης. Τόσο χαμηλά που αναγκάζεται να ρίξει ταχύτητα ανεμιστήρα για να μη σε πεθάνει στον χλιαρό αέρα. Αλλά και πάλι. Κάτω από 30C βγαίνει. Αν έχεις και το asyg18klca που δεν πέφτει και πολύ η ταχύτητα του αέρα, όταν θα σε φτάσει, αυτός ο αέρας θα έχει γίνει 27-28 και θα τον νιώθεις όχι ζεστό.

Η οικονομία στη τσέπη , έχει το τίμημά της.

Εντωμεταξύ νομίζω πως δεν κατάλαβα τίποτα από όσα είπες. Αν σου είναι εύκολο μπορεις να το εξηγησεις λιγο πιο απλα; Ευχαριστω

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, BrunoB είπε

Μέχρι στιγμής πάντως το follow me μου δείχνει κατανάλωση +40% περίπου.

Ηρεμία. Θέλει λίγο πειραματισμό. Το τηλεκοντρόλ να σημαδεύει την εσωτερική μονάδα. Όχι πολύ κοντά, θα διαβάζει ζέστη και θα κλείνει πριν πιάσει θερμοκρασία. Όχι πολύ μακριά, δεν θα κόβει ποτέ. Εκεί που το έχω, βλέπω ότι κρατιέται +/- 0.5 από τον στόχο. 

3 λεπτά πριν, mariariw22 είπε

Εντωμεταξύ νομίζω πως δεν κατάλαβα τίποτα από όσα είπες. Αν σου είναι εύκολο μπορεις να το εξηγησεις λιγο πιο απλα; Ευχαριστω

https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/h75U2D02NpzFb4IGc08XMUXKHkO8TNEL

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, nk9 είπε

Κατανοητό.

Ευχαριστώ.

Διαβάζω τους όρους της εγγύησης για τα TCL και βλέπω πως η 10ετία ισχύει μόνο για τον συμπιεστή και με αστερισκο (ετήσια συντήρηση).

Άλλη πρόταση;

Γνώμες για τα τρία που έγραψα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, nk9 είπε

Διαβάζω τους όρους της εγγύησης για τα TCL και βλέπω πως η 10ετία ισχύει μόνο για τον συμπιεστή και με αστερισκο (ετήσια συντήρηση).

https://www.tclgreece.gr/cms/uploads/2022/11/TCL-ΕΓΓΥΗΣΗ-ΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ-04_11_2022_final.pdf

Όντως, άλλαξαν τους όρους πρόσφατα , από 4/11 .

@Specs, σε βλέπω για αλλαγή στο excel.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ηρεμία. Θέλει λίγο πειραματισμό. Το τηλεκοντρόλ να σημαδεύει την εσωτερική μονάδα. Όχι πολύ κοντά, θα διαβάζει ζέστη και θα κλείνει πριν πιάσει θερμοκρασία. Όχι πολύ μακριά, δεν θα κόβει ποτέ. Εκεί που το έχω, βλέπω ότι κρατιέται +/- 0.5 από τον στόχο. 

Ναι το έχω σε καλή θέση, θα τα βρούμε όλα τα κόλπα του 🤞

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

σε βλέπω για αλλαγή στο excel.

αν μη τι αλλο, στην χωρα μας εχουμε σταθερες υπηρεσιες απο τις εταιριες…

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Specs είπε

αν μη τι αλλο, στην χωρα μας εχουμε σταθερες υπηρεσιες απο τις εταιριες…

Κάθε πέρυσι και καλύτερα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, c-max είπε

Heavy srk63. Ξεκινησε με 12 εξωτερικη και 19 εσωτερικη, ζητηση 21.

Μετα απο δυο ωρες επεσε η εξωτερικη στους 10 και αρχισε να δουλευει σταθερα στα 150 w

Η εσωτερικη εχει σταθεροποιηθει στους 21.

Θα το αφησω συνεχως ανοιχτο να δω πως θα δουλεψει τις επομενες μερες.

2022-12-19_19-05-30.png

μήπως τις ώρες που είναι 12+ η εξωτερικη να ανεβάζεις λίγο τη ζητούμενη για να μην ανοιγοκλεινει;

εγώ το έχω ανοικτό από χθες το μεσημέρι σερί στο 24, όπου θερμοκρασία χώρου είναι 22.5, αλλά έχω τις πόρτες ανοικτές και ζεσταίνει σχεδόν 100τμ.., απλώς στα πιο μακρινά σημεία άλλων δωματίων του σπιτιού είναι στους 21.

δουλεύει συνεχώς, δεν σταματάει ούτε δευτερόλεπτο, ενεργό το 3D Auto & ανεμιστήρας auto, καταναλώνει περίπου 400-450W συνεχώς από χθες, δεν νομίζω να έπεσε χαμηλότερα.., δυστυχώς δεν έπεσε η εξωτερική κάτω από 12, να έβλεπα αν έπεφτε κάτω από τα 400W.

Επεξ/σία από Kozanitis1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...