Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Kozanitis1 είπε

Θα είναι περίπου στα 10 εκ από τον τοίχο, σε βάση, οπότε άμα κάνουμε και τις κουλούρες μήπως το "πνίγουμε" το μηχάνημα από θέμα ροής αέρα;

Αριστερά της εξωτερικής είναι πάλι τοίχος, όπου θα τηρηθεί φυσικά η ελάχιστη που δίνει ο κατασκευαστής..

Η βάση έχει θέσεις που μπορεί να κινηθεί πιο μπροστά η πιο πίσω και στη τελική δεν υπάρχει περίπτωση να πνίγει το μηχάνημα απιμτην κουλούρα ,όλοι έτσι τα έχουμε 

Μόλις τώρα, liakjim είπε

235-260.

Έτσι και αλλιώς δεν πάει παρακάτω.

Μπράβο στο carrier τότε που έχει άλλο προγραμματισμό από το original midea 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

10 λεπτά πριν, dimostr είπε

Η βάση έχει θέσεις που μπορεί να κινηθεί πιο μπροστά η πιο πίσω και στη τελική δεν υπάρχει περίπτωση να πνίγει το μηχάνημα απιμτην κουλούρα ,όλοι έτσι τα έχουμε 

Καταλαβαίνω, ευχαριστώ παιδιά και πάλι..

Μόλις τώρα, Kozanitis1 είπε

Καταλαβαίνω, ευχαριστώ παιδιά και πάλι..

Είναι σημαντικό να έχεις τα σωστά μέτρα σε χαλκό , τα μαστορια θέλουν  να γλυτώσουν μέτρα γιατί ο χαλκός κοστίζει 

• Thanks 1

12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είπες ότι το ifeel απενεργοποιείται μετά από δύο ώρες;

Στο Sendo όχι, μένει μόνιμα αναμένο. 

Κάποιος άλλος είπε ότι απενεργοποιείται στο atxc35.

Επί τη ευκαιρία τα Sendo ήμουν σίγουρος κατά 99% ότι είναι AUX, τώρα είμαι 99.9% σίγουρος, έχουν ολόιδιο τηλεκοντρόλ

24 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εσένα δηλαδή έχει έξω πάνω από 12 έχεις κλιματιστικό με μεγαλύτερο φορτίο στο Θέρμο και έχεις διάγραμμα που δείχνει κατανάλωση 180 πχ και όχι 450 

Και το mitsubishi heavy srk25 παιζει στα 200w

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το εξής θέμα. Παλιό Daikin inverter 20ετιας περίπου πριν 2 χρόνια καλοκαίρι δεν έβγαζε ψυχρό αέρα, δούλευε απλά ο ανεμιστήρας. 
ο ψυκτικός που συντηρεί γενικά τις μονάδες στο σπίτι ήρθε και του έβαλε λέει ένα booster στην εξωτερική μονάδα για να το βοηθάει(;) να ξεκινάει.

Έκτοτε παρατηρώ όλο και πιο συστηματικά ότι το κλιματιστικό δουλεύει για να διατηρήσει θερμοκρασία  -χαμηλότερη το χειμώνα και υψηλότερη το καλοκαίρι- απο αυτή που το θέτω στο τηλεκοντρόλ. (πχ αυτή την περίοδο θέτω 25 για να διατηρήσει 22 και το καλοκαίρι θέτω 24 για να διατηρήσει 27). 
πριν ότι θερμοκρασία έθετα τη διατηρούσε κανονικά μετρημένη με απλό θερμόμετρο χώρου (και ενσωματωμένο σε ενδοεπικοινωνία βρεφών).

Η ερώτηση μου είναι αν αυτή η δυσλειτουργία μπορεί να συνδέεται με το booster -πρώτη φορά άκουσα για τέτοια διάταξη- ή είναι απλά πρόβλημα του αισθητήρα.

Επεξ/σία από geodimis

11 ώρες πριν, ~Joker~ είπε

Σα να μαζευόμαστε.... 

Εγώ πάντως κάτοχος δύο arata 9.000 btu εδώ και ένα μήνα δεν είδα κάποιο θέμα. Τα έχω στα υπνοδωμάτια των παιδιών . Και τα δύο στους 20-21 βαθμούς ινβερταρουν από 195-225 watt και τα θεωρώ ψιλοαθορυβα...

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Άμα δε βρεις κατάλληλο σημείο για το τηλεκοντρόλ δε πρόκειται να δουλέψει σωστά το ifeel (follow me). Χρειάζεσαι:

- Απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα.

- Να μη το χτυπάει αέρας (ούτε ρεύματα αέρα).

- Ύψος 1.20-1.30

- Ταχύτητα 1η ή silent.

- Δεν είναι απαραίτητο να κοιτάει τη μονάδα, αρκεί να επικοινωνεί με τη μονάδα. Μπορείς να το αφήσεις δηλαδή σε σημείο όπου οι υπέρυθρες αναπηδούν στους τοίχους ή στο ταβάνι.

Κοίτα εδώ πατέντα που έχω κάνει με 12άρι Sendo σε μακρόστενο διάδρομο μήκους 4m, πλάτους 1.2m

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

IMG_20221207_201551.jpg.a25b7028dcd9845b9eaa30c8e4b393ea.jpgIMG_20221207_201606.jpg.a76d226ca242db8387126624eb3d3079.jpg

Έχω κάτω τις θυρίδες, ανεμιστήρα στο silent mode.

Άμα το βάλω στο 22, κόβει στο 24 μετά από κανα 30λεπτο.

Άμα το βάλω στο 23, κρατιέται στο 24 έως και 1 - 1.5 ώρα μέχρι να κόψει στο 25 (αναλόγως πόσες πόρτες είναι ανοιχτές ή κλειστές)

Άμα το βάλω στο 21, αργεί πολύ να πάρει μπρος.

Η εφαρμογή σ'εμένα τουλάχιστον δεν επηρεάζει τη λειτουργία του τηλεκοντρόλ, αρκεί φυσικά μόνο να παρακολουθώ και να μη πατήσω τίποτα στην εφαρμογή.

Το αν επηρρεάζεται ή όχι το τηλεκοντρόλ απ'την εφαρμογή, μπορείς να το διαπιστώσεις απ'την θερμοκρασία χώρου που σου δείχνει στην εφαρμογή. Αν σου δείχνει μικρά δεκαδικά 23.1, 23.3 κλπ, τότε δουλεύει ο θερμοστάτης της μονάδας. Άμα σου δείχνει ακέραιους αριθμούς (22, 23, 24) ή αποκλίσεις 0.5 (δε ξέρω τι απόκλιση έχει το τηλεκοντρόλ του Midea) τότε δουλεύει στο ifeel.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Screenshot_2022-12-07-20-45-55-073_com.broadlink.acfreedom.jpg.cf02a944662362a9cf259382b92f52ec.jpg

Αυτό είναι το μεγάλο ελάττωμα του ifeel σε θέμα απόδοσης... ότι ο αισθητήρας του τηλεκοντρόλ πιάνει ακέραιες αποκλίσεις (σε αντίθεση με τον αισθητήρα της μονάδας που αντιλαμβάνεται απόκλιση 0.1)

Δηλαδή αν βάλεις 22 στο ifeel θα δουλέψει ο συμπιεστής στο full μέχρι να πάει 23***, μετά θα ρίξει watt σε προκαθορισμένο σημείο. Έπειτα εφόσον δε βλέπει μικρές αποκλίσεις 23.1, 23.5, 23.8 κλπ... δε μπορεί να πέσει και να διατηρηθεί στα 200-250W για να μη φτάσει 24. Οπότε πιάνει το +2 οffset γρηγορότερα απ'όσο πρέπει και κόβει. Όταν ξαναπιάσει το τηλεκοντρόλ 22 ξεκινάει πάλι σε φουλ στροφές ο συμπιεστής, ενώ στη κανονική λειτουργία ο αισθητήρας πάει πχ 22.5-22.7 στα πρώτα δευτερόλεπτα μέχρι να κατέβουν οι θυρίδες και ο συμπιεστής καταλαβαίνει ότι δε χρειάζεται να φουλάρει.

Πρέπει λοιπόν να έχεις άπλετη υπομονή μέχρι να βρεις ένα σημείο που να δουλεύει σωστά το ifeel.

***Εμένα στο silent mode δε γκαζώνει φουλ στις εκκινήσεις, οπότε έχω λύσει και το θέμα θορύβου.

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Αλλαξα θεση στο κοντρολ το οποιο το ειχα ψηλα γυρω στα 2 μετρα ακριβως απεναντι απο την μοναδα ( το εχω γυρισμενο να μην βαραει εκει ο αερας)

και το εβαλα 20% απο 80% το φαν.

Για να δουμε σημερα ολη μερα δουλευε πριονια κλασικα εκτος απο μια φορα που πηγε στα 180w αλλα μετα συνεχισε κανονικα πριονια

@dimostr morris winfin35150 (φασόν tcl), με φορτίο στο θερμό πιο μεγάλο από το average και θερμοκρασία πάνω από 12C

image.png.f0a1b37d61c97292cf7c1c8a554efdb4.png

με το carrier δεν έχω κάποιο καλό δείγμα.

Ίσως αυτό , αλλά το 12.1 είναι στο όριο. Δεν μπορώ να βρω χρήση σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες φέτος.

image.png.5527ab858ac78657e60c6805a68bd91d.png

ΥΓ Έχω κάτι τέτοιο , αλλά είναι σε ταχύτητα ανεμιστήρα silent οπότε όχι αντιπροσωπευτικό:

image.png.96c8608ab7bca610c28ce1acd42f3254.png

Ενα γρηγορο update για το 18αρι Edge: καποιοι θορυβοι πλαστικων (ελαχιστοι, οχι πολυ δυνατοι,  αλλα υπηρχαν) εξαφανιστηκαν εντελως μετα απο 40-50 ωρες λειτουργιας. 

• Thanks 1

Πάντως από χθες που προσπαθώ να δοκιμασω σε θέρμανση (1η φορά) το carrier crystal 12αρι  στο υπνοδωμάτιο δεν  με αφήνει ικανοποιημένο. 

Σε καλά μονωμένο δωμάτιο με ανοιχτή πόρτα και θερμοκρασία στους 18 το βάζω να δουλέψει με ζήτηση 20, follow me και όλες τις δοκιμές ανεμιστήρα και ξεκινάει στα 1200 και μένει σταθερό στα 750 για τον υπόλοιπο χρόνο με κάποια οφ των 30watt και μετά ξανά 750-800. 

Παίζει ρόλο ότι έξω έχει πάνω από 12.5 όπως διαβάζω να λέτε???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Alnitak είπε

Εγώ πάντως κάτοχος δύο arata 9.000 btu εδώ και ένα μήνα δεν είδα κάποιο θέμα. Τα έχω στα υπνοδωμάτια των παιδιών . Και τα δύο στους 20-21 βαθμούς ινβερταρουν από 195-225 watt και τα θεωρώ ψιλοαθορυβα...

Η εσωτερικη είναι τελείως αθόρυβη ειδικά στην πρώτη σκάλα είναι σαν να μην υπάρχει σα να είναι σβηστό... Ελάχιστες συστολες διαστολες έχω ακούσει όταν πρώτο ανάβω στην εσωτερική και το έλυσα με λεπτή ταινία διπλής όψης (ανάμεσα σε καπάκι εσωτερικής που ανοίγει για να βγάλουμε τα φίλτρα και σώμα βγάζοντας μόνο από τη μια μεριά το αυτοκόλλητο μη το μπετωσουμε κιολας) .. Αυτά και στο 10αρι(9αρι μάλλον αλλά το λέει 10) και στο 13αρι.

Στην ψύξη το καλοκαίρι ήταν πολύ πιο λίγο ο θόρυβος στην αρχή όσο δίνει μαξ στροφές αρκετά αντιληπτό μπάσο όταν το ακούς στο δωμάτιο αλόνι ή κρεβατοκάμαρα) από τον έξω τοίχο με κλειστά παράθυρα.. στη θέρμανση είναι επί δύο αυτό το φαινόμενο.. Δεν είναι δικό μου το σπίτι είναι του 97 πολυκατοικία με αλουμίνια μεν αλλά τα παλιά... Πως έχουν στα σχολεία ένα πράμα.. Και δε ξέρω και τι παίζει στο θέμα τοίχος εύχομαι να φταίει ο φορ δε Μήτσος Καβάλα τοίχος.. 

Επεξ/σία από ~Joker~

13 ώρες πριν, dimostr είπε

Εγω επειδή είμαι λίγο πιο βόρεια από σένα (σανατόριο) το TOYOTOMI εκεί που δούλευε στα 450 watt έπεσε ως «δια μαγείας» στα 180 ….μόλις η θερμοκρασία έδειξε κάτω από 12 

sonoff είναι το μπριζάκι?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...