Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Τί λέει το εγχειρίδιο για το ifeel; Το κρατάει ή απενεργοποιείται μετά από κάποια ώρα όπως έχουμε δει σε άλλα μοντέλα;

Το απενεργοποιεί μετά από 2 ώρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, Raki-meze είπε

Το απενεργοποιεί μετά από 2 ώρες.

Το περίμενα...

Έτσι κάνουν και τα TCL.

Δεν καταλαβαίνω γιατί, ουσιαστικά το αχρηστεύουν.

• Like 1

17 λεπτά πριν, PhoneKiller είπε

Όταν εγκαταστήσει κάποιος το app παρακαλώ να μου πει εαν βλέπει κάπου να ενεργοποιείτε το ifeel γιατί νομίζω δεν έχει στο app κουμπί.

Δεν υπάρχει στην εφαρμογή, ούτε εγώ το βλέπω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τί λέει το εγχειρίδιο για το ifeel; Το κρατάει ή απενεργοποιείται μετά από κάποια ώρα όπως έχουμε δει σε άλλα μοντέλα;

Δεν το διάβασα, αλλά έχω την εντύπωση πως απενεργποιείτε γιατί εχτές που το άναψα νομίζω το βρήκα κλειστό. Θα ξέρω αύριο. Τον αισθητήρα τον έχει μπροστά στο κάτω μέρος οπότε έχω αναποδογυρίσει το κοντρόλ και το έχω βάλει σχεδόν εκεί που χτυπάει απέναντι ο αέρας. Δεν ξέρω εαν έχω κάνει σωστά ή εαν δεν χρειάζεται να το έχω ανάποδα. Κάνω πειράματα ακόμα. Μετά απο 40 λεπτά που έπαιξε στα 23 και ύστερα 10W το ανέβασα απο 20 στους 20.5 βαθμούς ανέβηκε στα 384 και αμέσως μετά apo 5 λεπτά στα 266W και καθοδικά τώρα ως τα 125 και πάλι στα 326. Πρέπει να βρω έναν τρόπο να κρατήσω σταθερό γιατί το δωμάτιο ανέβηκε πάλι στους 22 βαθμούς λες και έκλεισε το ifeel. Στο κοντρόλ πάντως φαίνεται ακόμα ανοιχτό.

Edit:
Αφού έφτασε το δωμάτιο στους 22 βαθμούς αντί να μείνει πάλι στα 140W τελικά μέσα σε 20 λεπτά έπεσα πάλι στα 22w. Μήπως τελικά είναι καλύτερα χωρίς ifeel που το είχα απενεργοποιημένο και έπαιξε σταθερά στην αρχή για πολύ ώρα? Τα on-off άρχησαν αφού το ενεργοποίησα.

*Επίσης στο app βλέπω πως απο μόνο του κατέβηκε στους 20 βαθμούς ενώ το είχα 20.5 και απο mute ο ανεμιστήρας πήγε στο Auto. WTF....  Μάλλον επειδή είναι ανοιχτό και το τηλεκοντρόλ επειδή πάτησα το ifeel παίρνει μετά από λίγο τις ρυθμίσεις που έχει εκεί παραβλεποντας το app. 

**να πούμε πως σε stand by είναι στα 4 με 5w. Οπότε δεν ξέρω εάν κάνω καλά αλλά το κλείνω από την tapo. Κάπου διάβασα πως αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην πλακέτα από το άναψε σβήσε. Ισχύει? 

Επεξ/σία από PhoneKiller

9 ώρες πριν, Raki-meze είπε

Καλησπέρα στην παρέα.

Μόλις μπήκε το nuvelle 9αρι (τελικά) από το Πλαίσιο. (270€ με δωρεάν εγκατάσταση και απεγκατασταση του παλιού).

Δεν άντεξα και το τσίμπησα σε τέτοια τιμή. 🤔🤗

Η εγκατάσταση έγινε με 3 μέτρα σωλήνα, αντλία κενού και γενικά καλό το συνεργείο που ήρθε. 

Πρώτες (πολύ πρώτες) εντυπώσεις:

Θόρυβος εξωτερικά σχεδόν καθόλου. Εσωτερικά ακούγεται λίγο ο ανεμιστήρας στην πρώτη σκάλα , στην δεύτερη και την τρίτη αρκετά. (Ειδικά για δωμάτιο).

Έχει ifeel , το χειριστήριο γενικά καλό, πιάνει από αρκετά μακριά, συνεργάζεται εύκολα με την μονάδα. (Πιο εύκολα από του edge).

Η κατανάλωση μέχρι στιγμής ευχάριστη έκπληξη. Πέφτει στα 140 watt όταν πιάνει θερμοκρασία, 22 το έχω τώρα με ifeel, όταν ξανά φορτσαρει το είδα να φτάνει μέχρι 480 watt. Βέβαια σήμερα δεν έχει κρύο, αλλά το δωμάτιο ήταν ανοικτό πολλή ώρα λόγω της εγκατάστασης. Ενθαρρυντικό τουλάχιστον ότι βλέπω 140 watt, θα δοκιμαστεί φυσικά και σε πιο κρύες μέρες.... 

Δεν κατέβασα ακόμα την εφαρμογή για το Wifi , θα δοκιμαστεί και αυτό κάποια στιγμή που θα βρεθεί χρόνος. 

Ο χρόνος θα δείξει, ξέρω τι πήρα, δεν ελπίζω σε θαύματα, ελπίζω σε μείωση του κόστους θέρμανσης από το παλιό ον οφ που έκαιγε 1200 watt όσο δούλευε... Αν δεν ήταν η προσφορά αυτή, σίγουρα δεν θα το κοιτούσα καν, είναι η αλήθεια.

Τα nuvelle έχει ενδιαφέρον να μάθουμε από ποια εταιρεία είναι φασόν και τι συμπιεστή έχουν. 

Τα 150W, OK είναι μια χαμηλή κατανάλωση, αλλά να φανταστείς το 24αρι fujitsu που δουλεύει σε δωμάτιο 35τμ με 4μ ύψος φτάνει 350W στο ρελαντί. Θα έλεγα και άλλα 9αρια αγγίζουν τόσο, αν ήταν συμβατικό θα πήγαινε 800-900W. 

• Like 1

17 ώρες πριν, liakjim είπε

@Specs Από ότι καταλαβαίνω ψάχνεις 2 κλιματιστικά έτσι; Ένα για κάθε όροφο. Τότε θα βάλεις τα τετραγωνικά του κάθε ορόφου, ανοίγματα και ύψος από πάτωμα σε ταβάνι σε μέτρα πχ 2.8

Σου στέλνω τα στοιχεία που ζήτησες :

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

1. Ποσό που διαθέτουμε : 450/μονάδα
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Οποιαδήποτε, αρκεί να βρίσκετε Θεσσαλονίκη
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 20% ψύξη 80% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: αποκλειστική πηγή θέρμανσης
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : ένα σε κάθε οροφο
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Ιερισσός από – 1 βαθμούς ελάχιστη εως 38 μέγιστη.
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Εγγύηση
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Διπλά τζάμια στα κουφώματα, κεραμοσκεπη, ηλιοφάνεια.
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε:

17927.96Watt

15418.05KCal/h

239.04Watt/m2

205.57KCal/h/m2

Επιθυμητή θερμοκρασία 21 βαθμοί

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά καλησπέρα.. Τα toshiba Arata έχουν θέμα με φτερωτές  και θόρυβο πολύ?? Εμένα έχει μπει σε τοίχο όχι πάτωμα, με γωνία σταθερή βάση και όχι σπαστή, με 3 μέτρα χαλκό κουλούρα από πίσω (το ζήτησα γιατί είναι πληρωμένη από το συνεργείο του Κώτσου και στους όρους) και σινεμπλοκ/ αντικραδασμικα μαύρα με βίδα πάνω κάτω που τα πλήρωσα συν 20 ευρώ για το κάθε Air-condition.. Στη θέρμανση ειδικά είναι σαν να παίρνει μπρος jet... Βουητο από τη μέσα μεριά του τοίχου με μπάσο ήχο-συντονισμο στο αναμα.. Ένα 13αρι στο σαλόνι και ένα 10αρι στο δωμάτιο.. Από Κώτσο

Παρακαλώ απαντήστε μου να πάρω την εταιρία αν είναι να έρθει... Δεν έχω εμπειρία αν είναι φυσιολογικό η όχι.. Δε παίρνω όρκο για το σπίτι και τις μονώσεις τα ντουβάρια πολυκατοικία του 97 είναι ο τοίχος ειναι τούβλο/κενό αέρα/τούβλο πάλι, σε διάφορες τρύπες που εχει χρειαστεί να ανοίξω αυτό έχω δει και στα ψηλά μέρη του τοίχου υπάρχει και φενιζόλ.. 

Αν πρέπει να τα βάλω πάτωμα να τα βάλω με βάση δαπέδου.. Αν φταίει η μονάδα να κινηθώ ανάλογα.. 

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από ~Joker~

37 λεπτά πριν, ~Joker~ είπε

Ρε παιδιά καλησπέρα.. Τα toshiba Arata έχουν θέμα με φτερωτές  και θόρυβο πολύ?? Εμένα έχει μπει σε τοίχο όχι πάτωμα, με γωνία σταθερή βάση και όχι σπαστή, με 3 μέτρα χαλκό κουλούρα από πίσω (το ζήτησα γιατί είναι πληρωμένη από το συνεργείο του Κώτσου και στους όρους) και σινεμπλοκ/ αντικραδασμικα μαύρα με βίδα πάνω κάτω που τα πλήρωσα συν 20 ευρώ για το κάθε Air-condition.. Στη θέρμανση ειδικά είναι σαν να παίρνει μπρος jet... Βουητο από τη μέσα μεριά του τοίχου με μπάσο ήχο-συντονισμο στο αναμα.. Ένα 13αρι στο σαλόνι και ένα 10αρι στο δωμάτιο.. Από Κώτσο

Παρακαλώ απαντήστε μου να πάρω την εταιρία αν είναι να έρθει... Δεν έχω εμπειρία αν είναι φυσιολογικό η όχι.. Δε παίρνω όρκο για το σπίτι και τις μονώσεις τα ντουβάρια πολυκατοικία του 97 είναι ο τοίχος ειναι τούβλο/κενό αέρα/τούβλο πάλι, σε διάφορες τρύπες που εχει χρειαστεί να ανοίξω αυτό έχω δει και στα ψηλά μέρη του τοίχου υπάρχει και φενιζόλ.. 

Αν πρέπει να τα βάλω πάτωμα να τα βάλω με βάση δαπέδου.. Αν φταίει η μονάδα να κινηθώ ανάλογα.. 

Ευχαριστώ 

Γενικώς τα τοσίμπα είναι από τα πιο ραφιναρισμένα μηχανάκια. εχεις κανα πριζάκι να δούμε σε πόσα βατ λειτουργίας το κάνει αυτό? Το θέμα πιστεύεις δημιουργείται από την εσωτερική ή εξωτερική μονάδα? Σταματά κάποια στιγμή ή είναι μόνιμος ο βόμβος?

Ακόμη ένα ερώτημα που θασου φανεί αστείο, τον ακούει/ενοχλείται και άλλος από τον θόρυβο? Τσατίζεσαι όταν κάποιος μασουλάει σαν κατσίκι δίπλα σου όταν τρώει?(μη γελάτε, μισοφωνία=κατάρα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Γενικώς τα τοσίμπα είναι από τα πιο ραφιναρισμένα μηχανάκια. εχεις κανα πριζάκι να δούμε σε πόσα βατ λειτουργίας το κάνει αυτό? Το θέμα πιστεύεις δημιουργείται από την εσωτερική ή εξωτερική μονάδα? Σταματά κάποια στιγμή ή είναι μόνιμος ο βόμβος?

Ακόμη ένα ερώτημα που θασου φανεί αστείο, τον ακούει/ενοχλείται και άλλος από τον θόρυβο? Τσατίζεσαι όταν κάποιος μασουλάει σαν κατσίκι δίπλα σου όταν τρώει?(μη γελάτε, μισοφωνία=κατάρα)

Η εξωτερική μονάδα πάντα και στα 2..

Η εσωτερική είναι άψογη και στα 2 στις χαμηλές στάθμες του fan σα να μην υπάρχουν... σπάνια θα ακούσω ακόμα και συστολή διαστολή κανένα κλακ κλακ.. 

Αδερφέ έχω home cinema με klipsch 10ιντσα και 2 Sunfire 12 ίντσα sub 500rms το καθένα δεν με ενοχλεί ο θόρυβος - ένταση γενικά ίσα ίσα, είμαι πληροφορικάριος ο μη φυσιολογικός θόρυβος με ενοχλεί.. απλά γενικά μου τη δίνει που ακούω να κάνει σαν subwoofer πίσω από τον τοίχο ένα μηχανάκι που τα πλήρωσα σχετικά καλά σε σχέση με το να πάρω κάποια πιο της σειράς.. 

Ναι σταματάει ο θόρυβος μετά από 15 λεπτά 20 λεπτά περίπου και κάποιες φορές ίσως ανέβει για λίγο πάλι που ακούγεται ο συντονισμός (μπάσος ήχος όταν η μονάδα δίνει γκάζι στην αρχή και στροφές) αλλά μάλλον φταίνε οι κωλοτοιχοι. Σκέψου δοκίμασα να σφίξω/ξεσφιξω τα σινεμπλοκ (αν και μου φαίνονται πολύ σκληρά αυτά που έβαλαν) μήπως αλλάξει κάτι.. Το καλοκαίρι Αύγουστο που τα έβαλα στην ψύξη δεν ήταν τόσο σπαστικά στη θέρμανση είναι όμως σαν να παίρνει f16 μπρος στην αρχή κανα τέταρτο.. 

Και στην άλλη ερώτηση ναι και η γυναίκα μου το ακούει έντονα όταν παίρνει μπρος στην αρχή όταν το ανάβω στην default ρύθμιση εκτός και αν πατήσω το κουμπί αυτό που έχουν αυτά τα toshiba που ρίχνει τον θόρυβο εξωτερικής μονάδας(σε 2 επίπεδα το 1ο λέει και καλά ρίχνει το θόρυβο και κρατάει ίδια απόδοση, το 2ο ρίχνει ακόμα περισσότερο το θόρυβο αλλά δίνει προτεραιότητα στον τέρμα χαμηλό θόρυβο και ρίχνει λίγο την απόδοση) και το κάνει για πολύ λιγότερο δηλαδή περίπου 5-6 λεπτά.. Αυτό στη φώτο. 

20221204_034237.jpg

Επεξ/σία από ~Joker~

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, adok13 είπε

καπου εκει παιζει , οποτε ειμαι ενταξει. σευχαριστω.

και το δικό μου shorai 24 κάπως έτσι είναι (άντε νά φτάσει 280). Στα μεγαλύτερα κρύα πέφτει παραπάνω, όπως το σχεδιάγραμμα που ανέβασε ο λιακ. Αυτό το θεωρώ αρκετα σημαντικό γιατί κάτω από τους 5-6 χρειάζεται οικονομία.

Αν δεν θες να σταματάει μπορείς να ανεβάσεις σε αυτές τις θερμοκρασίες την ζητούμενη 1-2 βαθμούς. Παίζει σχεδόν το ίδιο.Δηλαδή με ζήτηση 21 πχ μπορεί να σταματάει 2-3 φορές για 5 λεπτά από τα 300w και αν ζητήσεις 23 να σταματάει 1 φορά το 2ωρο και να παίζει στα 305-310w.

Καλά δεν θυμάμαι ότι είσαι σε μια μεζονέτα και περυσι με τα μεγάλα κρυα δεν στο ζέστενε όπως ήθελες? Ελπίζω φέτος να μην το κλείνεις για να δούμε τι θα κάνει

Επεξ/σία από userAnon

7 ώρες πριν, nhzt είπε

Σου στέλνω τα στοιχεία που ζήτησες :

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

1. Ποσό που διαθέτουμε : 450/μονάδα
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Οποιαδήποτε, αρκεί να βρίσκετε Θεσσαλονίκη
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 20% ψύξη 80% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: αποκλειστική πηγή θέρμανσης
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : ένα σε κάθε οροφο
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Ιερισσός από – 1 βαθμούς ελάχιστη εως 38 μέγιστη.
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Εγγύηση
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Διπλά τζάμια στα κουφώματα, κεραμοσκεπη, ηλιοφάνεια.
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε:

17927.96Watt

15418.05KCal/h

239.04Watt/m2

205.57KCal/h/m2

Επιθυμητή θερμοκρασία 21 βαθμοί

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Αν δεν έχεις κάνει κάποιο λάθος στα στοιχεία, οι απώλειές σου βγαίνουν πολλές. Επιβεβαίωσε ότι έχει βάλει ύψος από πάτωμα σε ταβάνι σε μέτρα πχ 2.8 και όχι του κτιρίου. Επίσης ιδανικά θα έπρεπε να είχες τρέξει το εργαλείο 2 φορές, ξεχωριστά για κάθε όροφο. Το ίδιο και τα ανοίγματα.

Αν τα έχεις βάλει σωστά, τότε θα είναι για κτίριο με κακές μονώσεις και εκτεθειμένο. Σωστά;

Τα λέω αυτά γιατί το νούμερο σε πάει σε 9000W ανά όροφο ή 30700btus ανά όροφο; Αν ισχύουν αυτά, θα πρέπει να αλλάξεις το μπάτζετ γιατί θα σε πάμε σε 24άρι ανά όροφο και χωρίς να φτάνουν κιόλας.

Πες μας λίγο τα δεδομένα.

6 ώρες πριν, ~Joker~ είπε

Ευχαριστώ 

Είσαι ο πρώτος στα τόσα χρόνια (από ότι θυμάμαι) που λέει για θόρυβος της εξωτερικής μονάδας σε toshiba. Και σε 2 μηχανήματα, που έχουν μπει και σωστά όπως λες.

Όταν ξεκινάνε πήγαινε έξω και βάλε το χέρι σου. Δεν πρέπει να νιώσεις κραδασμό. Αν έχει, τηλέφωνο στην υποστήριξη.

Αν όχι τότε το πιθανότερο είναι να υπάρχει κάποιος συντονισμός. Ίσως να δοκίμαζες να αλλάξεις τα αντικραδασμικά λάστιχα με διαφορετικού τύπου πιο μαλακά ή δοκιμαστικά να τα βγάλεις τελείως (βγαίνουν πανεύκολα) μιας και μπορεί να αλλάξουν οι συχνότητες. Αν δεν πετύχει, ίσως να πρέπει να πας σε μεταφορά στο πάτωμα ή σε ανάρτηση με ντίζες από το πάνω μπαλκόνι (αν υπάρχει).

Πολλά προβλήματα ακούγονται για τα toshiba βλέπω...για 18αρι εκτός από toshiba να κοιτάξω για daikin sensira η το perfera(αξίζει τα λεφτά του)η κάποιο άλλο αξιόλογο και δοκιμασμένο σε άλλη μάρκα?έιμαι για αυτά τα btu βάση της πλατφόρμας..

8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Τα nuvelle έχει ενδιαφέρον να μάθουμε από ποια εταιρεία είναι φασόν και τι συμπιεστή έχουν.

aux.

Κάποια aux φοράνε gmcc (midea).

3 λεπτά πριν, georsev είπε

Πολλά προβλήματα ακούγονται για τα toshiba βλέπω...για 18αρι εκτός από toshiba να κοιτάξω για daikin sensira η το perfera(αξίζει τα λεφτά του)η κάποιο άλλο αξιόλογο και δοκιμασμένο σε άλλη μάρκα?έιμαι για αυτά τα btu βάση της πλατφόρμας..

Αντί για toshiba θα κοίταγα σε perfera , όχι sensira για 18άρι και για αγορά από blue dealer ώστε να έχεις τα 5 χρόνια εγγύηση τουλάχιστον ή από αλυσίδα που δίνει επέκταση.

• Thanks 1

2 ώρες πριν, userAnon είπε

και το δικό μου shorai 24 κάπως έτσι είναι (άντε νά φτάσει 280). Στα μεγαλύτερα κρύα πέφτει παραπάνω, όπως το σχεδιάγραμμα που ανέβασε ο λιακ. Αυτό το θεωρώ αρκετα σημαντικό γιατί κάτω από τους 5-6 χρειάζεται οικονομία.

Αν δεν θες να σταματάει μπορείς να ανεβάσεις σε αυτές τις θερμοκρασίες την ζητούμενη 1-2 βαθμούς. Παίζει σχεδόν το ίδιο.Δηλαδή με ζήτηση 21 πχ μπορεί να σταματάει 2-3 φορές για 5 λεπτά από τα 300w και αν ζητήσεις 23 να σταματάει 1 φορά το 2ωρο και να παίζει στα 305-310w.

Καλά δεν θυμάμαι ότι είσαι σε μια μεζονέτα και περυσι με τα μεγάλα κρυα δεν στο ζέστενε όπως ήθελες? Ελπίζω φέτος να μην το κλείνεις για να δούμε τι θα κάνει

ναι φιλε μου καλα θυμασαι.φετος ολα καλα ομως ευτυχως. επειδη ειναι τοποθετημενο σε λαθος σημειο ηθελε πολλες δοκιμες με τη θεση των περσιδων μεχρι να βρω την καταλληλη και φυσικα ανοιχτο συνεχεια.

σευχαριστω και για την ενημερωση για τα watt.

10 ώρες πριν, Raki-meze είπε

Δεν υπάρχει στην εφαρμογή, ούτε εγώ το βλέπω.

@PhoneKiller Oύτε τα Sendo έχουν ifeel στο app. Το πρόβλημα είναι ότι η επικοινωνία μονάδας - τηλεκοντρόλ δεν είναι αμφίδρομη. Παράδειγμα αν έχεις κλειστό το κλιματιστικό και το ανάψεις απ'την εφαρμογή, δε γίνεται να ανάψει μόνο του και το τηλεκοντρόλ... και χωρίς τη συνεχή επικοινωνία με το τηλεκοντρόλ δε λειτουργεί το ifeel.

Ή αν έχεις το κλιμαστικό σε λειτουργία με ifeel και απενεργοποιήσεις το ifeel απ'την εφαρμογή, θα παραμείνει ενεργό στο τηλεκοντρόλ οπότε μετά από μερικά δευτερόλεπτα που θα επικοινωνήσει με τη μονάδα θα ενεργοποιηθεί ξανά.

Το πρόβλημα αυτό θα λυνόταν μόνο αν έφτιαχναν ειδικό τηλεκοντρόλ με ενσωματωμένο wifi, αλλά μετά θα υπήρχε πρόβλημα με τις μπαταρίες... θα έπρεπε δηλαδή να έχει και βάση φόρτισης όπως τα ασύρματα τηλέφωνα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...