Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, κάποιος που έχει το Toshiba Haori; Δεν μπορώ να κουνήσω τις περσίδες με το τηλεκοντρολ. Πατάω τα κουμπιά FIX ακούγεται ένα μπιπ αλλά δεν κουνιούνται. Το κρατάω παρατεταμένα πάλι τίποτα... Στο αυτόματο κουνιούνται κανονικά. 

Τι κάνω λάθος; 

EDIT: τώρα δούλεψε μάλλον ήθελε ποστάρισμα στο φόρουμ... :D 

Κάτι άλλο. Από το τηλεκτρόλ το Hada care η "γλώσσα" πρέπει να κάθετε στην μέση όχι τέρμα πάνω;

Επεξ/σία από aris.04
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έχουμε άποψη για τα κάτωθι? 

https://www.bestprice.gr/item/2157524298/panasonic-bz-cs-bz35wkecu-bz35wke.html

https://www.bestprice.gr/item/2156157620/panasonic-cs-fz35wkecu-fz35wke.html

Ποιες οι διαφορές μεταξυ τους. 

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Εγώ πάντως το βρίσκω κουλό να θες 21 και να βάζεις 25-26

Σχεδόν σε όλα τα παλαιότερα κλιματιστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός παλιού inverter daikin, αυτό κάναμε. Δεν θυμάμαι να βάζω ποτέ 21-22 στη θέρμανση, αν το έβαζα τόσο όλα δεν βγάζανε τίποτα.

Αλλά και τώρα, αν δεν έχει follow me το μηχάνημα τί κάνεις; Το βάζεις να παίζει σε σταθερή ταχύτητα ανεξάρτητα θερμοκρασίας; Θα κάψει τα άντερά του φοβάμαι.

4 λεπτά πριν, tryfos είπε

Σχεδόν σε όλα τα παλαιότερα κλιματιστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός παλιού inverter daikin, αυτό κάναμε. Δεν θυμάμαι να βάζω ποτέ 21-22 στη θέρμανση, αν το έβαζα τόσο όλα δεν βγάζανε τίποτα.

Αλλά και τώρα, αν δεν έχει follow me το μηχάνημα τί κάνεις; Το βάζεις να παίζει σε σταθερή ταχύτητα ανεξάρτητα θερμοκρασίας; Θα κάψει τα άντερά του φοβάμαι.

Μην συνδυάζεις την σταθερή ταχύτητα με την κατανάλωση 

6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Μην συνδυάζεις την σταθερή ταχύτητα με την κατανάλωση 

Ναι σε αυτό θα ήθελα μια διευκρίνηση, το ρώτησα και πριν: Η σταθερή ταχύτητα σε αντίθεση με το auto δεν μας εμποδίζει από το ανεβοκατεβαίνουν οι στροφές όπως χρειάζεται, στη μείωση κατανάλωσης κλπ; Αφού το βάζεις σταθερά, θα παίζει το ίδιο ανεξαρτήτως θερμοκρασίας. Για αυτό ειδικά στη θέρμανση που κουτσαίνουν τα Midea θα προτιμούσα το auto.

Προς το παρόν θα δοκιμάζω με follow me και auto να δω συμπεριφορά και βλέπουμε.

Επίσης υπάρχει κάποια πρόταση/ιδέα πως μπορώ να μετρήσω κατανάλωσε σε κάποιο που παίρνει ρεύμα απέξω και δεν έχει πρίζα; Θα πρέπει να πάω κατευθείαν στον πίνακα;

13 λεπτά πριν, tryfos είπε

Η σταθερή ταχύτητα σε αντίθεση με το auto δεν μας εμποδίζει από το ανεβοκατεβαίνουν οι στροφές όπως χρειάζεται, στη μείωση κατανάλωσης

Η κατανάλωση ορίζεται από τις στροφές του συμπιεστη οχι του ανεμιστηρα 

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Η κατανάλωση ορίζεται από τις στροφές του συμπιεστη οχι του ανεμιστηρα 

Δηλαδή είτε έχω τον ανεμιστήρα στο 1 είτε τον έχω στο 3 το μηχάνημα θα κάψει τα ίδια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/11/2022 στις 12:59 ΜΜ, dimostr είπε

Μην σβήνετε  τα κλιματιστικά αφήστε τα να δουλεύουν 24/7 εάν πρόκειται να λείψετε απλά κατεβάστε 1-2-3 βαθμούς και αφήστε τα 

Έχω αφήσει εκτοτε το haori να δουλευει για μερικά 24ωρα...με ζητηση 20 εκαψε 7,87 κιλοβατωρες  την 29/11, δίχως όμως να δουλεύει θερμανση στα υπολοιπα δωματια και με την κεντρικη πορτα του κτιριου ν' ανοιγοκλεινει συχνά!  Δεν πήγε ασχημα!!!

Επεξ/σία από spyros.s

1 λεπτό πριν, tryfos είπε

Ναι σε αυτό θα ήθελα μια διευκρίνηση, το ρώτησα και πριν: Η σταθερή ταχύτητα σε αντίθεση με το auto δεν μας εμποδίζει από το ανεβοκατεβαίνουν οι στροφές όπως χρειάζεται, στη μείωση κατανάλωσης κλπ; Αφού το βάζεις σταθερά, θα παίζει το ίδιο ανεξαρτήτως θερμοκρασίας. Για αυτό ειδικά στη θέρμανση που κουτσαίνουν τα Midea θα προτιμούσα το auto.

Προς το παρόν θα δοκιμάζω με follow me και auto να δω συμπεριφορά και βλέπουμε.

Επίσης υπάρχει κάποια πρόταση/ιδέα πως μπορώ να μετρήσω κατανάλωσε σε κάποιο που παίρνει ρεύμα απέξω και δεν έχει πρίζα; Θα πρέπει να πάω κατευθείαν στον πίνακα;

Το έχουμε δει σε δεκάδες midea και φασόν. Η υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα σε αυτά, ρίχνει την κατανάλωση. Θα παίζει σε πιο χαμηλά watts και όταν πιάσει θερμοκρασία ο χώρος, θα κλείσει τον συμπιεστή μόνο του. Το ίδιο ισχύει και στο follow me.

Follow me ή όχι, συμφέρει υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα.

Πάμε να δούμε το δικό μου φασόν midea (carrier). Αυτό έχει follow me. Το έχω πάντα ενεργοποιημένο. Μέσα στην ημέρα το έχω πάντα στο high. Αν δεις δουλεύει για λίγο και σε χαμηλά watts (κάπου 240W). Τη νύχτα που πέσαμε για ύπνο, το έβαλα στο auto για ησυχία, όπου εκεί δούλευε σε πολύ χαμηλή στάθμη ανεμιστήρα και τελικά για περισσότερη ώρα και για πολύ περισσότερα watts:

image.png.ef4a1225c109cb7ca569478f4567bdfe.png

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το έχουμε δει σε δεκάδες midea και φασόν. Η υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα σε αυτά, ρίχνει την κατανάλωση. Θα παίζει σε πιο χαμηλά watts και όταν πιάσει θερμοκρασία ο χώρος, θα κλείσει τον συμπιεστή μόνο του. Το ίδιο ισχύει και στο follow me.

Follow me ή όχι, συμφέρει υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα.

Πάμε να δούμε το δικό μου φασόν midea (carrier). Αυτό έχει follow me. Το έχω πάντα ενεργοποιημένο. Μέσα στην ημέρα το έχω πάντα στο high. Αν δεις δουλεύει για λίγο και σε χαμηλά watts (κάπου 240W). Τη νύχτα που πέσαμε για ύπνο, το έβαλα στο auto για ησυχία, όπου εκεί δούλευε σε πολύ χαμηλή στάθμη ανεμιστήρα και τελικά για περισσότερη ώρα και για πολύ περισσότερα watts:

image.png.ef4a1225c109cb7ca569478f4567bdfe.png

Ενδιαφέρον αυτό όντως, αν και φυσικά δεν γίνεται να το έχεις στο high στον ύπνο. Θα πρότεινα δοκίμαζες το quiet ή silent ή όπως το λέει για το βράδυ, λογικά θα στην κρατήσει την θερμοκρασία αν δεν έχεις μεγάλες απώλειες και δεν πρέπει να καίει.

Έχω 1 ερώτηση και 1 παρατήρηση για το διάγραμμα: 1) Με τί μετράς τις θερμοκρασίες, με δικά σου ή έχει το carrier πάνω; Είδα με ευχάριστη έκπληξη ότι το Bosch έχει και εξωτερικό θερμόμετρο, το οποίο γίνεται εύκολα exposed στο grafana, χωρίς φυσικά να ξέρω το calibration του. 2) Είναι καλιμπραρισμένο κυρίως το εξωτερικό σου θερμόμετρο; Δείχνει από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί την ίδια θερμοκρασία σχεδόν...

10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα σε αυτά, ρίχνει την κατανάλωση.

Ισχύει και για ψύξη; Κυρίως αυτή με ενδιαφέρει, την θέρμανση τώρα την ανάβω για τις δοκιμές, δεν περιμένω πολλά.

10 λεπτά πριν, tryfos είπε

Ενδιαφέρον αυτό όντως, αν και φυσικά δεν γίνεται να το έχεις στο high στον ύπνο. Θα πρότεινα δοκίμαζες το quiet ή silent ή όπως το λέει για το βράδυ, λογικά θα στην κρατήσει την θερμοκρασία αν δεν έχεις μεγάλες απώλειες και δεν πρέπει να καίει.

Έχω 1 ερώτηση και 1 παρατήρηση για το διάγραμμα: 1) Με τί μετράς τις θερμοκρασίες, με δικά σου ή έχει το carrier πάνω; Είδα με ευχάριστη έκπληξη ότι το Bosch έχει και εξωτερικό θερμόμετρο, το οποίο γίνεται εύκολα exposed στο grafana, χωρίς φυσικά να ξέρω το calibration του. 2) Είναι καλιμπραρισμένο κυρίως το εξωτερικό σου θερμόμετρο; Δείχνει από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί την ίδια θερμοκρασία σχεδόν...

Ισχύει και για ψύξη; Κυρίως αυτή με ενδιαφέρει, την θέρμανση τώρα την ανάβω για τις δοκιμές, δεν περιμένω πολλά.

Έχω κάνει όντως expose τον αισθητήρα του κλιματιστικού, αλλά δεν το χρησιμοποιώ γιατί δεν δίνει καλές μετρήσεις (κοίτα τον αν τον βάλω, είναι με πορτοκαλί χρώμα).

image.png.a93e6dd2fe04abcfc03ba779d85f0052.png

το θερμόμετρο μου δείχνει πολύ κοντά με τον σταθμό του meteo.gr που είναι στα 500μ ευθεία και ενός άλλου από το weatherunderground που είναι στα 300μ. Είχε όντως σχεδόν σταθερή θερμοκρασία όλη την ημέρα.

Σε ψύξη δεν υπάρχουν τέτοια θέματα, μάλιστα το carrier έχει ένα mode (eco) που δίνει πολύ καλά αποτελέσματα (κάπου 100W).

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχω κάνει όντως expose τον αισθητήρα του κλιματιστικού, αλλά δεν το χρησιμοποιώ γιατί δεν δίνει καλές μετρήσεις (κοίτα τον αν τον βάλω, είναι με πορτοκαλί χρώμα).

image.png.a93e6dd2fe04abcfc03ba779d85f0052.png

το θερμόμετρο μου δείχνει πολύ κοντά με τον σταθμό του meteo.gr που είναι στα 500μ ευθεία και ενός άλλου από το weatherunderground που είναι στα 300μ. Είχε όντως σχεδόν σταθερή θερμοκρασία όλη την ημέρα.

Σε ψύξη δεν υπάρχουν τέτοια θέματα, μάλιστα το carrier έχει ένα mode (eco) που δίνει πολύ καλά αποτελέσματα (κάπου 100W).

Περίεργο να έχει την ίδια θερμοκρασία στις 5 το απόγευμα και στις 4 το πρωί αλλά οκ, εσύ ξέρεις 😀

Για του carrier το εξωτερικό θερμόμετρο εξαρτάται και που είναι και πως επηρεάζεται από την λειτουργία του μηχανήματος. Φαντάζομαι το δικό σου το έχεις κάπου ουδέτερα. Ενώ του carrier είναι πάνω στην εξωτερική μονάδα του και προφανώς επηρεάζεται από τις θερμοκρασίες που παράγει η ίδια η μονάδα. Όχι ότι αποκλείεται βέβαια να είναι ένα πάμφθηνο της πλάκας και να δείχνει ό,τι να 'ναι...😃  

Καλησπέρα ψάχνω για 2 κλιματιστικά για 2 υπνοδωμάτια.

Το ένα από τα 2 έχει υψηλότατη υγρασία  ως μέρος χωρίς μόνωση καλή παλιού σπιτιού ,που καταπολεμω με το Puredry Sofia PD2419 για κάποιες ώρες και η θέση του τωρινού κλιματιστικού βολεύει στην ψυξη το καλοκαίρι γτ βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μεγάλο που έχω στο σαλόνι (έχουν έναν μεγάλο διάδρομο απόσταση μεταξύ τους ).

Τα θέλω καλά στην ζέστη αλλά και στην ψύξη.

Εχω δει ένα φτηνό Hisense noble που προτείνουν όλοι και δε θα ήθελα να ξεφύγω σε μπάτζετ αλλά ακούω και προτάσεις έως 500-550 ευρώ.

2 ώρες πριν, spyros.s είπε

Έχω αφήσει εκτοτε το haori να δουλευει για μερικά 24ωρα...με ζητηση 20 εκαψε 7,87 κιλοβατωρες  την 29/11, δίχως όμως να δουλεύει θερμανση στα υπολοιπα δωματια και με την κεντρικη πορτα του κτιριου ν' ανοιγοκλεινει συχνά!  Δεν πήγε ασχημα!!!

Όταν δεν το δούλευες 24/7 πόση κατανάλωση είχες;

Μεγάλη κουβέντα σχετικά με το ποια είναι η πιο σωστή χρήση. Στην δική μου περίπτωση πέρυσι το χειμώνα δοκίμασα και την 24/7 λειτουργία αλλά και την διακοπτόμενη και το συμπέρασμα ήταν ότι η διακοπτόμενη ήταν ελαφρώς πιο οικονομική, γύρω στο 15%. Μόνο στην περίπτωση που η εξωτερική θερμοκρασία ήταν πολύ χαμηλή, δηλαδή κάτω από 5 βαθμούς, έβλεπα ίδια ή και ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση με το 24/7.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...