Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Φίλε μου συμφωνώ σχεδόν σε όλα, αλλά γιατί όχι κολλήσεις;

Στην περίπτωση να έχεις πολλά μέτρα σωλήνωσης και αρκετές γωνιές, δεν γίνεται να πάει μονοκόμματη η σωλήνωση..

Γίνεται να πάει μονοκόμματη με εσωτερικούς κουρμπαδόρους σε ορισμένες συνθήκες. Φυσικά δεν εννοούσα όχι κολλήσεις γενικά αλλά στην δική του περίπτωση μην του συμπληρώσουν π.χ. 1 μέτρο σωλήνα με κόλλημα και πουν όλα είναι οκ ενώ μπορούσε να βγει μονοκόμματη, ήδη το κύκλωμα έχει επιβαρυνθεί αρκετά.

Αρκετοί ψυκτικοί συνήθως παλιοί κάνουν κολλητά τα εσωτερικά ρακορ που είναι μία καλή τεχνική και μειώνει το ποσοστό διαρροών κατά πολύ, ειδικά στα καινούρια μηχανήματα που όσο πάει τα ρακορ έχουν γίνει πολύ λεπτά και κακής ποιότητας σφίγγεις και βλέπεις το κλειδί να τρώει το μέταλλο.

Επεξ/σία από Klausx
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Έγινε και η εγκατάσταση του Daikin Emura 2

Το συνεργείο του πλαίσιου ήταν άψογο.

Φυσικά ήμουν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός το τι ακριβώς ήθελα κατά την εγκατάσταση .

Ήμουν συνέχεια από πάνω τους και επέβλεπα τι ακριβώς έκαναν.

Διαβασμένος βέβαια, και ευχαριστώ αυτό εδώ το thread και όλα τα παιδιά που το έχουν ψάξει και μαθαίνουμε και εμείς.

Πήραν βέβαια και το χαρτζιλίκι τους και χρυσοπλήρωσα τα extra 3 μέτρα χαλκοσωλήνα που έβαλα.

Σύνολο 6 μέτρα χαλκοσωλήνα και αντλία κενού βέβαια.

Στο δια ταύτα με μικρή δοκιμή που έκανα για κάνα δίωρο ,κάτι δεν μου πάει καλά .

Απο τους 12 βαθμούς εξωτερική 16 μέσα στο σπίτι θερμοκρασία ,σε 15 λεπτά έπιασε τους 21 μέσα.

Αλλα μετά δεν σταμάτησε να δουλεύει στο full.

Η κατανάλωση μου φάνηκε τσιμπημένη 

Ίσως είναι μικρό το 18αρι για τον χώρο.

Θα το τεστάρω καλύτερα στο ρεπό μου

F5461260-7599-4618-B036-92EDDACC70BA.jpeg

18DCFE01-AFFC-4D4F-9038-84862E50F245.jpeg

BB098F94-F0F7-4F51-B52F-C707B31C281F.jpeg

Καλοδουλευτο. Μείωση κατανάλωσης θα δεις όταν κλείσει 24/48 ώρες αδιάκοπης λειτουργίας.

ΥΓ Θα έκρυβα πρόσωπα και μπλούζες του συνεργείου από τις φωτογραφίες.

• Like 1

37 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Φίλε μου συμφωνώ σχεδόν σε όλα, αλλά γιατί όχι κολλήσεις;

Στην περίπτωση να έχεις πολλά μέτρα σωλήνωσης και αρκετές γωνιές, δεν γίνεται να πάει μονοκόμματη η σωλήνωση..

Στα κλιματιστικά δεν γίνονται *γωνιες* υπάρχει μια ελαφριά καμπύλη όσες στροφές και αν πρέπει να πάρει η χαλκοσωλήνες και οι συνδέσεις πρέπει να γίνονται  μονο με εκχειλωση 

Τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να κάνω μιας και τα κλιματιστικά έχουν βγει εκτός εγγύησης σύμφωνα με τη daikin. Δέχομαι μόνο αντικατάσταση με καινούργια, τους το έχω πει και περιμένω να με καλέσουν. Αν δεν δεχτούν, μετά μιλάνε οι δικηγόροι.

• Like 3

15 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Έγινε και η εγκατάσταση του Daikin Emura 2

Το συνεργείο του πλαίσιου ήταν άψογο.

Φυσικά ήμουν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός το τι ακριβώς ήθελα κατά την εγκατάσταση .

Ήμουν συνέχεια από πάνω τους και επέβλεπα τι ακριβώς έκαναν.

Διαβασμένος βέβαια, και ευχαριστώ αυτό εδώ το thread και όλα τα παιδιά που το έχουν ψάξει και μαθαίνουμε και εμείς.

Πήραν βέβαια και το χαρτζιλίκι τους και χρυσοπλήρωσα τα extra 3 μέτρα χαλκοσωλήνα που έβαλα.

Σύνολο 6 μέτρα χαλκοσωλήνα και αντλία κενού βέβαια.

Στο δια ταύτα με μικρή δοκιμή που έκανα για κάνα δίωρο ,κάτι δεν μου πάει καλά .

Απο τους 12 βαθμούς εξωτερική 16 μέσα στο σπίτι θερμοκρασία ,σε 15 λεπτά έπιασε τους 21 μέσα.

F5461260-7599-4618-B036-92EDDACC70BA.jpeg

18DCFE01-AFFC-4D4F-9038-84862E50F245.jpeg

BB098F94-F0F7-4F51-B52F-C707B31C281F.jpeg

https://www.elith.gr/calc/index.php

Αυτό το είχες κάνει για το χώρο του κλιματιστικού?

5 λεπτά πριν, jaguar13 είπε

Τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να κάνω μιας και τα κλιματιστικά έχουν βγει εκτός εγγύησης σύμφωνα με τη daikin. Δέχομαι μόνο αντικατάσταση με καινούργια, τους το έχω πει και περιμένω να με καλέσουν. Αν δεν δεχτούν, μετά μιλάνε οι δικηγόροι.

Μονή περίπτωση να κάνω τα παραπάνω είναι να δεχτούν να έρθει εγκατάστασης της daikin να τα κάνει και να γίνει από τη daikin valid η εγγύηση που δεν νομίζω ότι θα γίνει πλέον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 26/11/2022 στις 10:31 ΜΜ, liakjim είπε

Θα δοκίμαζα ένα haier tide green 12άρι.

Καλησπερα!  Για 19 τ.μ. σαλόνι με απώλειες 

21 ℃    3823.25 watt ==13045.47 btu   

22 ℃   4005.31 watt=13666.68 btu

23 ℃   4187.37 watt =14285,64 btu

με ποια σειρα αξιολογειτε τα παρακατω;                                                                                      Ηaier tide green 12άρι στα  490e β) Mitsubishi Electric MSZ/MUZ DM35VA στα 599e ή γ)Toshiba Yukai RAS-B13E2KVG-E/RAS-13E2AVG-E στα 599e  ολα με εγκατασταση κι επισημη εγγυηση αντιπροσωπειας.

Για την 9 τ.μ. κρεβατοκάμαρα; Το Nouvelle ειχε ξεπουλησει .Ευχαριστω πολυ  !   

Επεξ/σία από Tsitos1

Στις 26/11/2022 στις 10:31 ΜΜ, liakjim είπε

Θα δοκίμαζα ένα haier tide green 12άρι.

Από τη στιγμή που θα δουλέψει πολύ, θα πρότεινα ένα atxc25c.

Στις 26/11/2022 στις 10:13 ΜΜ, PhoneKiller είπε

Εγώ ανέφερα παραπάνω πως το Nuvelle το 9αρι ίσως ειναι AUX φασόν αλλά βασίστηκα μόνο στο ότι η AUX έχει στα οικονομικά της κλιματιστικά Ifeel και WiFi και μου μοιάζουν λίγο και τα νούμερα τους στα Seer και scop. Αλλά αυτό είναι εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα. Εγώ παντως το τόλμησα και πήρα το 9αρι καθώς είναι τσάμπα. Τόλμησα και δεν πήρα ούτε την επέκταση εγγύησης 5 χρόνια με 45 ευρώ. Λέω εαν χαλάσει σε 2 χρόνια και δεν συμφέρει η επιδιόρθωση στην τελική το πετάω. Με πήραν για να κανονήσουμε για εγκατάσταση και ρώτησα για αντλία κενού και εαν ξέρουν και ακριβώς τα μέτρα του σωλήνα που πρέπει να βάλουν. Το θεώρησαν δεδομένο. Πήρα και ένα πριζάκι tapo και από βδομάδα θα έχω και μετρήσεις και θα έχουμε πλήρη εικόνα. Για εγκατάσταση μιλάμε για Πάτρα. Ειδωμεν. 

Εαν θέλεις κάτι δοκιμασμένο και αξιόπιστο πάρε το Haier πάντως ή το αντίστοιχο equation από το Leroy που είναι το ίδιο πιο φτηνό σε φασόν. 

Ευχαριστώ αμφότερους για τις συμβουλές και τις προτάσεις. Το είχα δει και σε παλαιότερη ανάρτηση πως μάλλον μιλάμε για Aux, μολονότι δεν είναι στάνταρ (κι από όσο είδα υπάρχουν και διαφορετικές εικασίες για την πηγή του φασόν). Σίγουρα είναι μια εξαιρετικά ελκυστική λύση από άποψη τιμής, αλλά, οκ, δε με πειράζει να δώσω και κάτι παραπάνω, γι' αυτό προσανατολιζόμουν σε Haier που διάβασα πως είναι κι αρκετά αθόρυβο μεταξύ άλλων.

Μιλώντας με έναν τεχνικό που πρόκειται να αναλάβει την εγκατάσταση/απεγκατάσταση (με αντλία κενού και 3 μέτρα καλώδια) με κόστος 80-100,00 Euro, μου ανέφερε τα εξής:

.- Καλύτερα να προτιμήσω Dai-Ichi (που ανάθεμα κι αν κατέληξα αν είναι brand της Toyotomi ή ανεξάρτητο). Όχι πως έχει και σημασία, μια και καμιά Midea θα είναι λογικά από πίσω, αλλά δεν βρήκα και πολλές απόψεις, έτσι για το γαμώτο και για να δω λίγο τεχνικά. Λογικά πρέπει να αναφέρεται σε αυτό: https://abaxtherm.gr/klimatistika-oikiakis-hrisis/11350-dai-ichi-dht22-09vi-o.html ...υπάρχει καμία εκτίμηση, με δεδομένο πως η τιμή που μου ανέφερε είναι <400,00 Euro;

.- Αν καταλήξουμε σε Haier, υπάρχει ο κίνδυνος παραεισαγωγής (με ό,τι μπορεί να σημαίνει) από τα μαγαζιά του Skroutz (δεν είδα να τα έχουν οι μεγάλες αλυσίδες) που άλλα δηλώνουν 2 χρόνια εγγύηση και άλλα 5;

Ευγνώμων και πάλι.

Καλησπέρα παίδες.

Στους 2ους δικαιούχους και γω.  Έκανα μια γύρα στα  γνωστά καταστήματα.

Διαπιστώσεις : Στις επώνυμες μάρκες στοκ 10ετιας 15ετιας,

ψιλοκαινούργια μοντέλα μόνο σε κινέζικα με ποιότητα  πλαστικού σαν παιχνίδια του JUMBO.

Οι τιμές 40% πάνω από ότι πριν ένα έτος.

Είμαι υπο σκέψη αν αξίζει ολο αυτό το καραγκιοζιλίκι για καταλήξουν τα χρήμα που δικαιούμαι σε μεγολοαπατεώνες.

37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Καλοδουλευτο. Μείωση κατανάλωσης θα δεις όταν κλείσει 24/48 ώρες αδιάκοπης λειτουργίας.

ΥΓ Θα έκρυβα πρόσωπα και μπλούζες του συνεργείου από τις φωτογραφίες.

Thanks , δεν το σκέφτηκα

Το διόρθωσα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, panos314 είπε

Hisense Wings KB50XS1F εχω το κλιματιστικο αυτο 18αρι παιδια καταπληκτικο μηχανημα πραγματικα αθορυβο βγαινω εξω στο μπαλκονι και δεν ακουω τίποτα εχει επιλογη  αθορυβη λειτουργια.  εχει πολλες λειτουργιες το κοντρολ πολυ ποιοτικο με ολες τις λειτουργιες απο το κινητο εχεις την εφαρμογη που εχει ολες τις λειτουργιες συνδεθηκε αμεσως στο wifi.

εδω ειναι η εφαρμογη

1669613204697 — Freeimage.host

1669613204693 — Freeimage.host

1669613204690 — Freeimage.host

απο αποδοση τα σπαει 23 βαθμους σπτι 70τμ πολυ καλη αποδοση κανει μια ωραια απαλη ζεστουλα 

και τωρα καταναλωση για ολο το μηνα θα σας πω καθε μερα αναβει πρωι και βραδυ και στα κρυα και το μεσημερι μαζι με θερμοπομπο γιατι εκει που ειναι η κρεβατοκαμαρα δεν μπορει να φτασει η ζεστη. Με οτι συνεπαγετε απο καψιμο ρευματος μαγειρεμα θερμοσυφωνω και ολα τα σχετικα οικογενεια 3 μελης 300kwh το μηνα στανταρ πολυ βαρια.

Έχω το ιδιο από αρχές καλοκαιριού. Πολύ ευχαριστημένος. 

Επεξ/σία από ppmarkos

26 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το εξηγείς λίγο αυτό 

κάνε μια γυρα να δεις τι παίζει απο toyotomi, mitsubishi, daikin στα συνεργαζόμενα καταστήματα και θα καταλάβεις.

Τα καινούργια τους μοντέλα έχουν διπλάσια τιμή και ότι έχουν βγάλει σε "λογικη"  τιμή  έχουν ξεμείνει από άλλη δεκαετία.

59 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Ζεσταινει αμεσα τον αερα/ειναι πλασματικο! Δηλαδη οπως  ανεβηκε για την πλακα του στους 21 το ιδιο θα κανει και αν το κλεισεις,θα κρυωσει γρηγορα ο χωρος! Επειδη εχει αυτο το ατου αξιζει να ζεσταινουμε τον χωρο μονο την ωρα που καθομαστε με την προυποθεση οτι το μηχανημα ανταποκρινεται αμεσα στις απωλειες του χωρου!

Το πρωί παρήγγειλα το mitsubishi MSZ DW50VF 18άρι στα 940 ευρώ με δωρεάν εγκατάσταση και δώρο διετής επέκταση εγγύησης. Ελπίζω η κατανάλωση να είναι αυτή που υποστηρίζουν!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...