Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, apostolisep3 είπε

Δεν δεν δεν δεν δεν δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα τέτοιο αρκουδι θέλει 1700watt για 18 η 19 βαθμούς αέρα. Απλά δεν μπορώ... Δεν γίνεται... Θέλω να κηνυγησω τον τουρνικιωτη η τον προμηθευτή και να φθασω και στα άκρα με δικηγόρους κλπ κλπ. Δεν γίνεται από τα 1700 στα 500 και καπάκια στα 1700 και ξανά στα 600. Αυτό ΔΕΝ είναι aircondition. Ποιος άλλος έχει heavy industries σειρά και έχει τόσο μεγάλες καταναλωσεις?

Εσωτερική 23 βαθμοί να το ρυθμιζω στους 19και να μην κλείνει η τουλάχιστο ρίξε τον κομπρεσσορα σε αέρα συντήρησης αλλά όχι 1700 watt για 19 βαθμούς στο very low speed. ΕΛΕΟΣ

Κατα πάσα πιθανότητα ενεργοποιείται  μια ασφάλεια του συστήματος με όνομα Heating Overload Protective Control, η οποία ανεβάζει τις ελάχιστες στροφές του συμπιεστή (και περιορίζει τις μέγιστες)  οταν ανεβαίνει η εξωτερικη θερμοκρασία. Με εξωτερική θερμοκρασία κάτω απο 11C απενεργοποιείται. Πιθανον το ίδιο το σενάριο να παίζει και σε άλλα μηχανηματα με πολυ υψηλη ελάχιστη κατανάλωση σε κάποιες εξ.θερμοκρασίες  Gree/Toyo/Midea κτλ..

Επίσης ΙΣΩΣ αυτο ευθύνεται που κάποια  (τα πιο πολλά) μηχανήματα έχουν φορτίο σχεδιασμού μεγαλύτερο στην θερμή ζώνη σε σχέση με την μέση στα καρτελάκια που βλέπουμε.

image.png.e9b879044cee6c7974e2ac94349f0519.png

Kάτι αντίστοιχο κάνει και όταν πέσει χαμηλά η θερμοκρασία :

image.png.8ab50b3e3093cb857574a45210dbd0e9.png

Επεξ/σία από Rnd1978
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, panos314 είπε

Hisense Wings KB50XS1F εχω το κλιματιστικο αυτο 18αρι παιδια καταπληκτικο μηχανημα πραγματικα αθορυβο βγαινω εξω στο μπαλκονι και δεν ακουω τίποτα εχει επιλογη  αθορυβη λειτουργια.  εχει πολλες λειτουργιες το κοντρολ πολυ ποιοτικο με ολες τις λειτουργιες απο το κινητο εχεις την εφαρμογη που εχει ολες τις λειτουργιες συνδεθηκε αμεσως στο wifi.

εδω ειναι η εφαρμογη

1669613204697 — Freeimage.host

1669613204693 — Freeimage.host

1669613204690 — Freeimage.host

απο αποδοση τα σπαει 23 βαθμους σπτι 70τμ πολυ καλη αποδοση κανει μια ωραια απαλη ζεστουλα 

και τωρα καταναλωση για ολο το μηνα θα σας πω καθε μερα αναβει πρωι και βραδυ και στα κρυα και το μεσημερι μαζι με θερμοπομπο γιατι εκει που ειναι η κρεβατοκαμαρα δεν μπορει να φτασει η ζεστη. Με οτι συνεπαγετε απο καψιμο ρευματος μαγειρεμα θερμοσυφωνω και ολα τα σχετικα οικογενεια 3 μελης 300kwh το μηνα στανταρ πολυ βαρια.

Ο θερμοπομπος τι ισχύος είναι ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έστω ότι έχεις αμφιβολία εάν χρησιμοποιήθηκε αντλία κενού και έρχεται νέο συνεργείο να διορθώσει την εγκατάσταση. Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να φύγει από το ψυκτικό υγρό όποια υγρασία τυχόν έμεινε στην αρχική εγκατάσταση;

Επεξ/σία από popopo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ο θερμοπομπος τι ισχύος είναι ?

ειναι 2000w το εχω στην λειτουγια eco σε συνδυασμο με το κλιματιστικο ειναι ζεστο ολο το σπιτι και η κρεβατοκαμαρα ειναι ζεστη γιατι εκει που ειναι το δωματιο αυτο δεν ειναι ευκολο το κλιματιστικο να παει  ζεστη .εκει.

Επεξ/σία από panos314

23 λεπτά πριν, popopo είπε

Έστω ότι έχεις αμφιβολία εάν χρησιμοποιήθηκε αντλία κενού και έρχεται νέο συνεργείο να διορθώσει την εγκατάσταση. Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να φύγει από το ψυκτικό υγρό όποια υγρασία τυχόν έμεινε στην αρχική εγκατάσταση;

Άσε, μίλησα με daikin, τους ανέφερα τι έγινε σε εμένα, ουσιαστικά το κλιματιστικό βγαίνει εκτός εγγύησης από αυτούς λόγω μη προβλεπόμενης εγκατάστασης. Περιμένω να με πάρουν από το κατάστημα να παίξουμε μπουνιές. Από εμένα πλέον μόνο αντικατάσταση με καινούργια συζητάω.

• Like 6
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, panos314 είπε

ειναι 2000w το εχω στην λειτουγια eco σε συνδυασμο με το κλιματιστικο ειναι ζεστο ολο το σπιτι και η κρεβατοκαμαρα ειναι ζεστη γιατι εκει που ειναι το δωματιο αυτο δεν ειναι ευκολο το κλιματιστικο να παει  ζεστη .εκει.

Ένα 9αρι κλιματιστικό εκεί θα σου έκαιγε λιγότερο 

11 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ένα 9αρι κλιματιστικό εκεί θα σου έκαιγε λιγότερο 

Όχι απλά λιγότερο, πολύ λιγότερο. Εγώ στην αλλαγή από θερμοπομπο σε κλιματιστικο είδα μείωση 65%

1 ώρα πριν, jaguar13 είπε

Άσε, μίλησα με daikin, τους ανέφερα τι έγινε σε εμένα, ουσιαστικά το κλιματιστικό βγαίνει εκτός εγγύησης από αυτούς λόγω μη προβλεπόμενης εγκατάστασης. Περιμένω να με πάρουν από το κατάστημα να παίξουμε μπουνιές. Από εμένα πλέον μόνο αντικατάσταση με καινούργια συζητάω.

Να το έχεις και γραπτώς από την daikin, ώστε αν στο παίξουν ιστορία από την αλυσίδα να τους έχεις έτοιμο email. 

το toshiba edge μου σε μεζονετα , με ζητηση 21 βαθμους και εξωτερικη περιπου 12 παιζει σταθερα στα 230 watt εδω και δυο μερες. τελεια.  

Να ευχαριστήσω αλλη μια φορα τον liakjim που μου το ειχε προεινει περυσι .

• Like 3

5 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Να το έχεις και γραπτώς από την daikin, ώστε αν στο παίξουν ιστορία από την αλυσίδα να τους έχεις έτοιμο email. 

Μίλησα μαζί τους και μου είπαν να τους προωθήσω το e-mail που έστειλα στο κατάστημα αγοράς για να λάβουν γνώση. Αναμένω στις επάλξεις....

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Πιθανον το ίδιο το σενάριο να παίζει και σε άλλα μηχανηματα με πολυ υψηλη ελάχιστη κατανάλωση σε κάποιες εξ.θερμοκρασίες  Gree/Toyo/Midea κτλ..

Σιγουρα παίζει στο toyotomi kuro το 9αρι  που έχω ,το έχω δείξει πολλές φορές στα διαγράμματα ,420 watt όταν έξω έχει 12+ και προσπαθεί να πάει +2 από τη ζητούμενη και να σβήσει 

Ανάλογα θα ανεβαίνει η ελάχιστη στα μεγαλύτερα 

Επεξ/σία από dimostr

Ερώτηση! Θα γίνει αντικατάσταση 18αριου σε παλιό 18αρι.  Οι σωλήνες περαστικαν πέρυσι οπότε είναι καινούργιες. Για αντλια κενό υπάρχει δυνατότητα έτσι? Πριν ξεκινήσει η καινούργια εξωτερική μονάδα σωστά?

Στις 27/11/2022 στις 11:34 ΠΜ, liakjim είπε

Από πάνω τραβάει και βγάζει από τις περσίδες.

Το eco είναι σαν να βάζεις μείον έναν βαθμό τη ζήτηση.

Το powerful είναι μόνο όταν θέλεις να ζεστάνεις γρήγορα έναν κρύο χώρο.

Τσάμπα αγχώνεσαι. Άστο στη θερμοκρασία που θέλεις, στη θέρμανση και αν θέλεις βάλε ταχύτητα ανεμιστήρα στο quiet αφού παίζει εύκολα μπαλιτσα. 

Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για όλα!
Έχω και μια άλλη απορία όμως :)

Αν βάλω το κλιματιστικό στο 27-28 βγάζει φουλ ζεστό άερα και ζεσταίνει το σπίτι πολύ γρήγορα. Ενώ αν το βάλω στο 22 με το που το ανοίξω πολύ αργά ζεσταίνει το σπίτι. Ακόμα και να το πάει στους 22.

Οπότε η απορία μου είναι η εξής, εφόσων θέλω να ζεστάνει το σπίτι, πχ στους 22 πραγματικούς βαθμούς, θα κάψω λιγότερο ρεύμα αφήνοντας το στο 22 και περιμένοντας μέεεεχρι να πιάσει 22 ή βάζοντας το στο 27 (θα γκαζώσει λογικά στην κατανάλωση) να ζεστάνει κανένα μισάωρο-μια ώρα το σπίτι και μετά να το κατεβάσω στο 22 και να δουλεύει πιο χαλαρά ;

ΥΓ. Σήμερα πρώτη φορά το δουλεύω μαζί με σόμπα πετρελαίου...για να δω, θα βοηθήσει το ένα το άλλο άραγε...

Τα εχουμε ψιλοχαρει τα μηχανηματακια μας αυτο το σουκου και σήμερα Δευτέρα λόγω κρύου στην Αθήνα,  ετσι; Τα δουλεύω στο 20 και ειλικρινα ειμαι εξαιρετικά άνετα με αυτες τις εξωτερικές συνθήκες! Ενδεικτικά το χαόρι δουλεψε ασταματητα από 17:30  μεχρι τις 9 το πρωι με καταναλωση 3,9kwh. Αν αυτο δεν ειναι οικονομική θερμανση για ενα χωρο πανω απο 40 τετραγωνικά τότε δεν ξερω τι ειναι.

7 λεπτά πριν, spyros.s είπε

Τα εχουμε ψιλοχαρει τα μηχανηματακια μας αυτο το σουκου και σήμερα Δευτέρα λόγω κρύου στην Αθήνα,  ετσι; Τα δουλεύω στο 20 και ειλικρινα ειμαι εξαιρετικά άνετα με αυτες τις εξωτερικές συνθήκες! Ενδεικτικά το χαόρι δουλεψε ασταματητα από 17:30  μεχρι τις 9 το πρωι με καταναλωση 3,9kwh. Αν αυτο δεν ειναι οικονομική θερμανση για ενα χωρο πανω απο 40 τετραγωνικά τότε δεν ξερω τι ειναι.

Μην σβήνετε  τα κλιματιστικά αφήστε τα να δουλεύουν 24/7 εάν πρόκειται να λείψετε απλά κατεβάστε 1-2-3 βαθμούς και αφήστε τα 

• Like 1
  • Thanks 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...