Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολύ χαμηλά πέφτει το 63αρι, προς στιγμήν, ξέρεις πόσο περίπου σου καίει το 24ωρο;

Ξέρουμε άλλα αντίστοιχα μηχανήματα να κατεβαίνουν τόσο χαμηλά σε συντήρηση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

9 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δεν είναι θέμα κρύων ρευμάτων ,απλά θεωρούν ότι όταν ανεβαίνει η εξωτερική θα κάνουν περισσότερη οικονομία εάν φορτσαρει για να πάει +2 από τη ζητούμενη και να σβήσει ,θεωρώντας ότι έτσι θα διατηρηθεί πιο οικονομικά η εσωτερική θερμοκρασία ,έλα όμως που σε ένα αμονωτο σπιτι η ένα οριακό κλιματιστικό δε θα μπορέσει ποτέ να πιάσει την θερμοκρασία στόχο και γι'αυτό βλέπουμε τις καναλωσεοςντων 1000-1200 watt  για πολλές ώρες και αρχίζει και βρίζει ο χρήστης ότι το κλιματιστικό καίει τα άντερα του 

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το κλιματιστικό  δεν επαρκεί για να το κάνει αυτό  

Δεν μπορώ να το καταλάβω.

Δεν μου φαίνεται λογικοφανες.

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν μπορώ να το καταλάβω.

Δεν μου φαίνεται λογικοφανες.

Αυτό είναι το θέμα ότι είναι πέρα για πέρα μαλακια προγραμματισμός αλλά όπως έχεις δει όπου υπάρχει φορτίο στο Θέρμο μεγαλύτερο απο το μέσο γίνεται αυτή η παπάρια ,άντε να βγάλεις άκρη 

Εντελώς λάθος 

Τα γαμημενα τα inverter πρέπει να δουλεύουν σερί τι δε καταλαβαίνουν 

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Αυτό είναι το θέμα ότι είναι πέρα για πέρα μαλακια προγραμματισμός αλλά όπως έχεις δει όπου υπάρχει φορτίο στο Θέρμο μεγαλύτερο απο το μέσο γίνεται αυτή η παπάρια ,άντε να βγάλεις άκρη 

Εντελώς λάθος 

Τα γαμημενα τα inverter πρέπει να δουλεύουν σερί τι δε καταλαβαίνουν 

Από τη στιγμή μπορεί να δουλέψει χαμηλά , το ότι δεν το κάνει πάνω από 12 είναι σχεδιαστική φιλοσοφία και κάτι θέλουν να πετύχουν με αυτό. Σίγουρα είναι πιο έξυπνοι από εμάς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δεν είναι θέμα κρύων ρευμάτων ,απλά θεωρούν ότι όταν ανεβαίνει η εξωτερική θα κάνουν περισσότερη οικονομία εάν φορτσαρει για να πάει +2 από τη ζητούμενη και να σβήσει ,θεωρώντας ότι έτσι θα διατηρηθεί πιο οικονομικά η εσωτερική θερμοκρασία ,έλα όμως που σε ένα αμονωτο σπιτι η ένα οριακό κλιματιστικό δε θα μπορέσει ποτέ να πιάσει την θερμοκρασία στόχο και γι'αυτό βλέπουμε τις καναλωσεοςντων 1000-1200 watt  για πολλές ώρες και αρχίζει και βρίζει ο χρήστης ότι το κλιματιστικό καίει τα άντερα του 

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το κλιματιστικό  δεν επαρκεί για να το κάνει αυτό  

Το θεμα ειναι οτι δεν φορτσαρει οπως λες ,400 w δεν ειναι φορτσαρισμα, απλα ανεβαζει την ελαχιστη.

Παρατηρησα ακομη οτι ανεβαινει και η ταχυτητα ανεμιστηρα οπως και η θερμοκρασια εξοδου, σε σχεση με τη ελαχιστη των 150w

Παντως τωρα ειναι πιο φιλικο σαν λειτουργεια προς τον χρηστη, λιγοτερο κρυο ρευμα

Επεξ/σία από c-max

Θα το δοκιμάσω σήμερα αυτό με τον ανεμιστήρα. Αλήθεια , από που τραβάει αέρα το κλιματιστικό ; 

Πχ οι ανεμιστήρες και οι αφυγραντήρες , τραβάνε από πίσω και βγάζουνε από μπροστά. Το κλιματιστικό όμως πως φυσάει τον αέρα του χώρου ;

Τελικά κάνοντας κάποιες δοκιμές και το πρωί μάλλον στα αταειβτελειως η εξωτερική μονάδα. 

Το είχα στο 23 και δούλευε με ζεστο αέρα με τον ανεμιστήρα στο auto αλλά όχι πολύ δυνατά. Μετα το κατέβασα στο 21 (κάπου εκεί ήταν η θερμοκρασία δωματίου) και τότε χαμηλωσε στροφές κι άλλο και έβγαζε χλιαρό αέρα και η εξωτερική μονάδα δουλευε πολύ πολύ αργά και χαλαρά.

Μετά το κατέβασα στο 20 , τότε άρχισε να βγάζει αυτό που μου φαίνεται δροσερό αλλά η εξωτερική μονάδα δεν δούλευε καθόλου....οπότε μάλλον μου φαίνεται κρύος ο αέρας αλλά δεν είναι...αν ανακυκλώνει τον αέρα του δωματίου... Απλά όταν με χτυπάει (ακόμα και με ανεμιστήρα στο quiet ) σε κάποιο σημείο , πχ στο πόδι, μου το κρυώνει... 

Αλλά μάλλον είναι επειδή η θερμοκρασία δωματίου δεν είναι αρκετά υψηλή (~20 βαθμοί).

ΥΓ. ΤΟ κουμπάκι ECO τι κάνει ; Αξίζει να το χρησιμοποιώ ;

ΥΓ2. Το κουμπάκι powerful λέει ότι βοηθάει να πιάσει πιο γρήγορα την θερμοκρασία που όρισες το δωμάτιο.

Αυτό αυξάνει την κατανάλωση του μηχανήματος ή απλά ανεβάζει τις στροφές του ανεμιστήρα ;

Ευχαριστώ και πάλι 

2 ώρες πριν, NickTheMeat είπε

το εχω με heat και τον ανεμιστηρα στο auto. Δουλευει στη μικρη ενταση ανεμιστηρα συνέχεια και ενω το εχω ρυθμισει στους 23 και εχω στο σπιτι μεσα 21,5 αυτο κανει αυτα τα on-off για κανα 2 λεπτα και ξανασυνεχιζει με χαμηλη ενταση ανεμιστηρα . αυτα τα on off μου αυξανουν την καταναλωση?

Ο αισθητήρας είναι ψηλά στη μονάδα... και ως γνωστόν ο ζεστός αέρας πάει πάνω. Το βάζεις 23 και μόλις πιάσει 25 βαθμούς κοντά στο ταβάνι, κόβει. Όσο και να το βάλεις θα κόβει αν είναι μικρός/στενός ο χώρος.

Me ifeel αναγκαστικά θα το δουλέψεις, πρέπει να βρεις σωστό σημείο να αφήσεις το τηλεκοντρόλ ώστε να μην επηρεάζεται απ'τα ρεύματα ζεστού αέρα και μετράει λάθος. Υπόψιν το τηλεκοντρόλ πρέπει να επικοινωνεί με τη μονάδα από εκεί που θα το ακουμπήσεις. Βοηθάει αν έχεις κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/14690636/Remote-Organizer.htm

• Like 2

45 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Πολύ χαμηλά πέφτει το 63αρι, προς στιγμήν, ξέρεις πόσο περίπου σου καίει το 24ωρο;

Ξέρουμε άλλα αντίστοιχα μηχανήματα να κατεβαίνουν τόσο χαμηλά σε συντήρηση;

Δεν το εχω δουλεψει συνεχες να δω καταναλωση στο 24ωρο. Αλλα και να ειχα δεν βγαζεις ακρη αφου καθε χωρος εχει αλλες απαιτησεις.

8 λεπτά πριν, ethnik471 είπε

Θα το δοκιμάσω σήμερα αυτό με τον ανεμιστήρα. Αλήθεια , από που τραβάει αέρα το κλιματιστικό ; 

Πχ οι ανεμιστήρες και οι αφυγραντήρες , τραβάνε από πίσω και βγάζουνε από μπροστά. Το κλιματιστικό όμως πως φυσάει τον αέρα του χώρου ;

Τελικά κάνοντας κάποιες δοκιμές και το πρωί μάλλον στα αταειβτελειως η εξωτερική μονάδα. 

Το είχα στο 23 και δούλευε με ζεστο αέρα με τον ανεμιστήρα στο auto αλλά όχι πολύ δυνατά. Μετα το κατέβασα στο 21 (κάπου εκεί ήταν η θερμοκρασία δωματίου) και τότε χαμηλωσε στροφές κι άλλο και έβγαζε χλιαρό αέρα και η εξωτερική μονάδα δουλευε πολύ πολύ αργά και χαλαρά.

Μετά το κατέβασα στο 20 , τότε άρχισε να βγάζει αυτό που μου φαίνεται δροσερό αλλά η εξωτερική μονάδα δεν δούλευε καθόλου....οπότε μάλλον μου φαίνεται κρύος ο αέρας αλλά δεν είναι...αν ανακυκλώνει τον αέρα του δωματίου... Απλά όταν με χτυπάει (ακόμα και με ανεμιστήρα στο quiet ) σε κάποιο σημείο , πχ στο πόδι, μου το κρυώνει... 

Αλλά μάλλον είναι επειδή η θερμοκρασία δωματίου δεν είναι αρκετά υψηλή (~20 βαθμοί).

ΥΓ. ΤΟ κουμπάκι ECO τι κάνει ; Αξίζει να το χρησιμοποιώ ;

ΥΓ2. Το κουμπάκι powerful λέει ότι βοηθάει να πιάσει πιο γρήγορα την θερμοκρασία που όρισες το δωμάτιο.

Αυτό αυξάνει την κατανάλωση του μηχανήματος ή απλά ανεβάζει τις στροφές του ανεμιστήρα ;

Ευχαριστώ και πάλι 

Από πάνω τραβάει και βγάζει από τις περσίδες.

Το eco είναι σαν να βάζεις μείον έναν βαθμό τη ζήτηση.

Το powerful είναι μόνο όταν θέλεις να ζεστάνεις γρήγορα έναν κρύο χώρο.

Τσάμπα αγχώνεσαι. Άστο στη θερμοκρασία που θέλεις, στη θέρμανση και αν θέλεις βάλε ταχύτητα ανεμιστήρα στο quiet αφού παίζει εύκολα μπαλιτσα. 

29 λεπτά πριν, liakjim είπε

Από τη στιγμή μπορεί να δουλέψει χαμηλά , το ότι δεν το κάνει πάνω από 12 είναι σχεδιαστική φιλοσοφία και κάτι θέλουν να πετύχουν με αυτό. Σίγουρα είναι πιο έξυπνοι από εμάς. 

Η μπορεί να μην μπορεί να δουλέψει χαμηλα σε διαφορετικές εξ.θερμοκρασιες.

Ενδιαφέρον:

Heating overload protection control το λέει στο τεχνικό manual,ίσως και είναι αυτό.

30 λεπτά πριν, liakjim είπε

Χωρις να το εχω εξακριβωσει αφου σημερα πρωτη φορα το ειδα στα 150w, βλεποντας την μεση καταναλωση ανα ωρα στο shelly EM, δεν φαινετε να ειναι οικονομικοτερο με την ελαχιστη στα 400w που ειχα τις προηγουμενες μερες. Βεβαια ειχα και αλλη ζητηση αλλα βλεπω μια μεση στα 200-220w

12 ώρες πριν, PhoneKiller είπε

Από τις καλύτερες επιλογές. Καλορίζικο. Γιατί όχι από praktiker όμως με 599 εαν δεν κάνω λάθος μαζι με εγκατάσταση? 

Καλά στο πρακτικερ δεν μπαίνει στο εξοικονομώ το συγκεκριμένο?? Δεν βλέπω σχετικό Μπάνερ.

Παιδιά καλημέρα. Για χώρο που έχει γίνει μελέτη και είναι τοποθετημενο 18αρι (θέλω να αντικαστασω το παλιό,μη μου πείτε πάλι ερωτηματολόγια σίγουρα είναι δεκαοχταρι ) υπάρχει κάτι οικονομικό με 3Α σε ψύξη και θέρμανση. Γύρω στα 500-600 ευρώ?

Βρίσκω ένα Sendo κοντά στα 600 με 2Α ψύξη και 3 Α θερμανση

Sendo Cronus SND-18CRS

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σας. 

Εχω σε σπιτι 100τμ δυο κλιματιστικά Hitachi δυστηχώς παλιας τεχνολογιας οχι inverter, αφου αγοραστηκαν το 2006. Το ενα  18αρι σε ενιαιο χωρο σαλονοτραπεζαρια- κουζινα και το αλλο 12 αρι στο διαδρομο για να πιανει τα τρια υπνοδωματια. το 18αρι ειναι το Hitachi RAS-18KH και το 12αρι το hitachi rac14kh2. Πως μπορω να δω την καταναλωση τους γιατι δυστηχώς  με το  εγχειριδιο χρησης που βρηκα δεν μπορω να υπολογισω   καταναλωσεις και ενεργειακή κλαση. Αν σας βοηθαει ανεβαζω φωτο απο την εξωτερική τους μοναδα. Σκεφτομαι αν συμφερει να τα λειτουργησω επικουρικα για θερμανση με τιμή ρευματος παλιου online 0.097 εως Φθινοπωρο του 24. Λεω επικουρικα γιατι σαν κυρια θερμανση θα εχω αεριο με 0,125 της ΔΕΗ που ειναι δυσκολο να βγει χειμωνας με τετοια τιμή. Σπιτι μονωμενο με κελυφος περιπου 10000 κιλοβατωρες ηθελα σεζον τωρα με οικονομία και 1 με 2 βαθμους παρακατω θερμοκρασια λεω να βγει  η χρονια με 8000.

Spoiler

IMG20221127111520.jpg

Spoiler

IMG20221127111341.jpg

Επεξ/σία από tsigpan

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...