Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 λεπτά πριν, Dask92 είπε

Toyotomi izuru eco 18αρι. Το eco τους μάρανε.

Ρε παιδιά συγνώμη τώρα αλλά γιατί πάτε και αγοράζετε μοντέλα που έχουν βγει πριν από μία δεκαετία ,είναι που είναι φασον πάρτε τουλάχιστον τα τελευταία μοντέλα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σε όλους.

Είχα ζητήσει την βοήθεια του forum το καλοκαίρι, νομίζοντας πως θα δικαιωθεί ο δίκαιος αγώνας της αντικατάστασης των οικιακών συσκευών μέσω του προγράμματος, αλλά πέσαμε μαχόμενοι και δεν αλλάξαμε ποτέ κλιματιστικό.

Με δεδομένο πως δεν εγκριθήκαμε, άλλαξε και το budget.

Ουσιαστικά το κλιματιστικό που θα αγορασθεί θα χρησιμοποιηθεί για να βγει ο παροντικός χειμώνας στην κρεβατοκάμαρα που βρίσκεται και το μωρό και μετά θα φύγει προς εξοχική κατοικία για χρήση με airbnb εκμίσθωση για ένα καλοκαίρι (άρα θα χτυπάει 24ωρα, αν εξετάσω πως λειτουργεί ο μέσος νοικάρης) και από το επόμενο για περιοδική χρήση από εμάς. Στην πρώτη κατοικία θα μπει αντλία θερμότητας για κρύο/ζέστη, οπότε δεν θα χρειαστεί.

Σκοπός ήταν να περικόψουμε όσο μπορούμε βάσει των παραπάνω, οπότε κατέληξα στις εξής 2 επιλογές, στους Τάσους Πάντους των κλιματιστικών:

.- Nuvelle Κλιματιστικό NAC 9INV 9.000 BTU: 269,00 Euro με εγκατάσταση/απεγκατάσταση μέσα
.- Nuvelle Κλιματιστικό NPL 09INV 9.000 BTU: 349,00 Euro με εγκατάσταση/απεγκατάσταση μέσα

Τα γνωστά του Πλαισίου (δεν έχω τσεκάρει τις διαφορές τους ακόμα), που, αν δεν κάνω λάθος από όσα διάβασα εδώ μέσα, πρέπει να είναι φασόν AUX.

.- Haier Tide Green Plus AS25THMHRA-C / 1U25YEFFRA-C: ~360,00 Euro δίχως εγκατάσταση/απεγκατάσταση (εκτός κι αν κάποιος το προσφέρει και δεν το κατάλαβα, μια και τσέκαρα μέσω Skroutz)

Ζητούμενο να είναι κι αθόρυβο όσο γίνεται, μια και πάει σε κρεβατοκάμαρα και με παιδί. Πολύ φοβάμαι πως αν καταλήξω στατ ου Πλαισίου, η εγκατάσταση δεν θα γίνει με αντλία κενού και τα ρέστα.

Οποιαδήποτε γνώμη/συμβουλή θα ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη, μια και ξεκινάνε τα κρύα και κάπως θα πρέπει να γλυτώσουμε τα έξοδα του θερμοπομπού.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

23 ώρες πριν, dimostr είπε

Μην κοιτάς με τα τετραγωνικά που προτείνονται ,τις απώλειες ώστε να βρεις πόσα btu χρειάζονται για τον κάθε χώρο ,που αυτό είναι το σημαντικό θα το βρεις με αυτό 

https://www.elith.gr/calc/index.php

Εάν καλύψεις τα btu τα άλλα έπονται ,το σημαντικό είναι να έχεις επάρκεια στα btu 

Παιδιά καλησπέρα. Μετά τις  επισημάνσεις  σας το έριξα στην μελέτη και πλέον έχω πιο ακριβή δεδομένα . Το σαλονάκι μου είναι ακριβώς 19 τ. μ.  Εδώ βρίσκεται ι η πόρτα εισόδου του διαμερίσματος , 1 εσωτερική πόρτα που οδηγεί στο χολ  και 1 μπαλκονόπορτα.                                            Στο εργαλείο υπολογισμού στο πόρτες /μπαλκονόπορτες έβαλα 2 και στο  παράθυρα 1 (μιας και δεν δίνεται η επιλογή για 0 ) .Η μπαλκονόπορτα είναι από αλουμίνιο  της τότε εποχής , ‘’παλιού τύπου’’ συρομένη στην τοιχοποιία όποτε στο εργαλείο υπολογισμού στο κουφώματα  έβαλα το μεταλλικά .Ελπίζοντας ότι με τις παραπάνω επισημάνσεις το εργαλείο προσδιορισμού συμπληρώθηκε σωστά  μου δόθηκαν τα εξής αποτελέσματα :  

για Επιθυμητή Θερμοκρασία 21℃ :

3823.25 watt                                                                                                                                                                   3288.00K kcal/h Cal                                                                                                                                                        201.22W Watt/m^2                                                                                                                                                          173.05K KCal/h/m^2         

για Επιθυμητή Θερμοκρασία 22℃ :

4005.31  watt                                                                                                                                                                     3444.57 kcal/h Cal                                                                                                                                                             210.81 Watt/m^2                                                                                                                                                             181.20K  KCal/h/m^2    

για Επιθυμητή Θερμοκρασία:23℃

4187.37  Watt

3601.14K KCal/h

229.97 Watt/m^2

197.77 KCal/h/m^2      

για Επιθυμητή Θερμοκρασία 24℃:

4369.43 Watt

3757.71 KCal/h

229.97 Watt/m^2

197.77 KCal/h/m^2      

Οπότε  αν κατάλαβα  σωστά , και δεδομένου ότι αυτό που πρέπει πρωτίστως να με ενδιαφέρει είναι όπως λέτε να  καλύψω και να έχω επάρκεια σε btu αν θέλω στο σαλόνι μου βλέποντας π.χ μια ταινία να έχω 21 ℃  θα πρέπει να πάρω ένα κλιματιστικό το  οποίου  αναγράφει ότι η ισχύς στην θέρμανση φτάνει στα 13045.47 btu ; ή αν θέλω να έχω 22 ℃ να πάρω ένα κλιματιστικό  του οποίου η ισχύς στην θέρμανση θα φτάνει στα 13666.68  btu ; για τους 23 ℃  ένα κλιματιστικό με14285.64 btu  και τέλος  για τους 24℃ ένα  κλιματιστικό ισχύος στην θέρμανση 14.907.65 btu   ;

Κι αν τα παραπάνω ισχύουν ,τότε αυτομάτως αποκλείονται τα κλιματιστικά των 12.000 btu παρά τα όσα υποστηρίζουν οι εταιρίες περί ικανότητας  τους να καλύπτουν δωμάτια  έως 35 τ.μ  ;  ….. ή μου διαφεύγει κάτι ;  ή (Στο τέλος με βλέπω να βάζω στο σαλονάκι ξυλόσομπα!!!!)

22 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν ξέρω τις πραγματικές απώλειες, αλλά το εργαλείο έβγαλε 4,100KW.

To 16άρι yukai βγάζει 4,07 στους μηδέν . Το 13άρι μόλις 2,9KW.

Και για αυτά με 20 εσωτερική. Για 23C που θες να πας εσύ, θα θέλει παραπάνω.

Και εσύ έχεις -2 ελάχιστες και δεν έχουμε λάβει υπόψη τα defrost.

Δλδ ακόμη και 16άρι, είναι οριακό με αυτά που λες.

Τι να πω; Αν δεν μπορείς να δώσεις τα χρήματα, ας πας σε ένα 12άρι equation και ο θεός του φρέον βοηθός https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-equation-l2-silver-3000-12000-btuh-82367425

Απλά αν τελικά δεν φτάσει, μη μας ζητήσεις ευθύνες. Στην τελική βάζεις επικουρικά και ένα σώμα.  Αν φτάσει, μια χαρά.

Όχι μόνο δεν "θα σας ζητήσω ευθύνες" αλλά σας ευχαριστώ  για την βοήθεια που δίνεται σε όλους μας.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, timefliesfast είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Είχα ζητήσει την βοήθεια του forum το καλοκαίρι, νομίζοντας πως θα δικαιωθεί ο δίκαιος αγώνας της αντικατάστασης των οικιακών συσκευών μέσω του προγράμματος, αλλά πέσαμε μαχόμενοι και δεν αλλάξαμε ποτέ κλιματιστικό.

Ουσιαστικά το κλιματιστικό που θα αγορασθεί θα χρησιμοποιηθεί για να βγει ο παροντικός χειμώνας στην κρεβατοκάμαρα που βρίσκεται και το μωρό και μετά θα φύγει προς εξοχική κατοικία για χρήση με airbnb εκμίσθωση για ένα καλοκαίρι (άρα θα χτυπάει 24ωρα, αν εξετάσω πως λειτουργεί ο μέσος νοικάρης) και από το επόμενο για περιοδική χρήση από εμάς. Στην πρώτη κατοικία θα μπει αντλία θερμότητας για κρύο/ζέστη, οπότε δεν θα χρειαστεί.

Σκοπός ήταν να περικόψουμε όσο μπορούμε βάσει των παραπάνω, οπότε κατέληξα στις εξής 2 επιλογές, στους Τάσους Πάντους των κλιματιστικών:

.- Nuvelle Κλιματιστικό NAC 9INV 9.000 BTU: 269,00 Euro με εγκατάσταση/απεγκατάσταση μέσα
.- Nuvelle Κλιματιστικό NPL 09INV 9.000 BTU: 349,00 Euro με εγκατάσταση/απεγκατάσταση μέσα

Τα γνωστά του Πλαισίου (δεν έχω τσεκάρει τις διαφορές τους ακόμα), που, αν δεν κάνω λάθος από όσα διάβασα εδώ μέσα, πρέπει να είναι φασόν AUX.

.- Haier Tide Green Plus AS25THMHRA-C / 1U25YEFFRA-C: ~360,00 Euro δίχως εγκατάσταση/απεγκατάσταση (εκτός κι αν κάποιος το προσφέρει και δεν το κατάλαβα, μια και τσέκαρα μέσω Skroutz)

Ζητούμενο να είναι κι αθόρυβο όσο γίνεται, μια και πάει σε κρεβατοκάμαρα και με παιδί. Πολύ φοβάμαι πως αν καταλήξω στατ ου Πλαισίου, η εγκατάσταση δεν θα γίνει με αντλία κενού και τα ρέστα.

Οποιαδήποτε γνώμη/συμβουλή θα ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη, μια και ξεκινάνε τα κρύα και κάπως θα πρέπει να γλυτώσουμε τα έξοδα του θερμοπομπού.

Εγώ ανέφερα παραπάνω πως το Nuvelle το 9αρι ίσως ειναι AUX φασόν αλλά βασίστηκα μόνο στο ότι η AUX έχει στα οικονομικά της κλιματιστικά Ifeel και WiFi και μου μοιάζουν λίγο και τα νούμερα τους στα Seer και scop. Αλλά αυτό είναι εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα. Εγώ παντως το τόλμησα και πήρα το 9αρι καθώς είναι τσάμπα. Τόλμησα και δεν πήρα ούτε την επέκταση εγγύησης 5 χρόνια με 45 ευρώ. Λέω εαν χαλάσει σε 2 χρόνια και δεν συμφέρει η επιδιόρθωση στην τελική το πετάω. Με πήραν για να κανονήσουμε για εγκατάσταση και ρώτησα για αντλία κενού και εαν ξέρουν και ακριβώς τα μέτρα του σωλήνα που πρέπει να βάλουν. Το θεώρησαν δεδομένο. Πήρα και ένα πριζάκι tapo και από βδομάδα θα έχω και μετρήσεις και θα έχουμε πλήρη εικόνα. Για εγκατάσταση μιλάμε για Πάτρα. Ειδωμεν. 

Εαν θέλεις κάτι δοκιμασμένο και αξιόπιστο πάρε το Haier πάντως ή το αντίστοιχο equation από το Leroy που είναι το ίδιο πιο φτηνό σε φασόν. 

Επεξ/σία από PhoneKiller

Εγκατεστησα 3 daikin στο καινουριο σπιτι, και αντι να βαλω προστασια τασης στο καθενα ξεχωριστα στην πριζα του, λεω να βαλω μια κεντρικη στον πινακα.

Το εχει κανει ποτε κανεις αυτο? Εχει να προτεινει καποια?

44 λεπτά πριν, Tsitos1 είπε

Παιδιά καλησπέρα. Μετά τις  επισημάνσεις  σας το έριξα στην μελέτη και πλέον έχω πιο ακριβή δεδομένα . Το σαλονάκι μου είναι ακριβώς 19 τ. μ.  Εδώ βρίσκεται ι η πόρτα εισόδου του διαμερίσματος , 1 εσωτερική πόρτα που οδηγεί στο χολ  και 1 μπαλκονόπορτα.                                            Στο εργαλείο υπολογισμού στο πόρτες /μπαλκονόπορτες έβαλα 2 και στο  παράθυρα 1 (μιας και δεν δίνεται η επιλογή για 0 ) .Η μπαλκονόπορτα είναι από αλουμίνιο  της τότε εποχής , ‘’παλιού τύπου’’ συρομένη στην τοιχοποιία όποτε στο εργαλείο υπολογισμού στο κουφώματα  έβαλα το μεταλλικά .Ελπίζοντας ότι με τις παραπάνω επισημάνσεις το εργαλείο προσδιορισμού συμπληρώθηκε σωστά  μου δόθηκαν τα εξής αποτελέσματα :  

για Επιθυμητή Θερμοκρασία 21℃ :

3823.25 watt                                                                                                                                                                   3288.00K kcal/h Cal                                                                                                                                                        201.22W Watt/m^2                                                                                                                                                          173.05K KCal/h/m^2         

για Επιθυμητή Θερμοκρασία 22℃ :

4005.31  watt                                                                                                                                                                     3444.57 kcal/h Cal                                                                                                                                                             210.81 Watt/m^2                                                                                                                                                             181.20K  KCal/h/m^2    

για Επιθυμητή Θερμοκρασία:23℃

4187.37  Watt

3601.14K KCal/h

229.97 Watt/m^2

197.77 KCal/h/m^2      

για Επιθυμητή Θερμοκρασία 24℃:

4369.43 Watt

3757.71 KCal/h

229.97 Watt/m^2

197.77 KCal/h/m^2      

Οπότε  αν κατάλαβα  σωστά , και δεδομένου ότι αυτό που πρέπει πρωτίστως να με ενδιαφέρει είναι όπως λέτε να  καλύψω και να έχω επάρκεια σε btu αν θέλω στο σαλόνι μου βλέποντας π.χ μια ταινία να έχω 21 ℃  θα πρέπει να πάρω ένα κλιματιστικό το  οποίου  αναγράφει ότι η ισχύς στην θέρμανση φτάνει στα 13045.47 btu ; ή αν θέλω να έχω 22 ℃ να πάρω ένα κλιματιστικό  του οποίου η ισχύς στην θέρμανση θα φτάνει στα 13666.68  btu ; για τους 23 ℃  ένα κλιματιστικό με14285.64 btu  και τέλος  για τους 24℃ ένα  κλιματιστικό ισχύος στην θέρμανση 14.907.65 btu   ;

Κι αν τα παραπάνω ισχύουν ,τότε αυτομάτως αποκλείονται τα κλιματιστικά των 12.000 btu παρά τα όσα υποστηρίζουν οι εταιρίες περί ικανότητας  τους να καλύπτουν δωμάτια  έως 35 τ.μ  ;  ….. ή μου διαφεύγει κάτι ;  ή (Στο τέλος με βλέπω να βάζω στο σαλονάκι ξυλόσομπα!!!!)

Όχι μόνο δεν "θα σας ζητήσω ευθύνες" αλλά σας ευχαριστώ  για την βοήθεια που δίνεται σε όλους μας.  

Θα δοκίμαζα ένα haier tide green 12άρι.

1 ώρα πριν, timefliesfast είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Από τη στιγμή που θα δουλέψει πολύ, θα πρότεινα ένα atxc25c.

2 ώρες πριν, dimostr είπε

Ρε παιδιά συγνώμη τώρα αλλά γιατί πάτε και αγοράζετε μοντέλα που έχουν βγει πριν από μία δεκαετία ,είναι που είναι φασον πάρτε τουλάχιστον τα τελευταία μοντέλα 

Λες αν ήξερα να το έπαιρνα ρε φιλε? Το πηρα 700 με εγκατάσταση και με αξιολογήσεις σκρουτζ. Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις δεν λένε? Και με προηγούμενες τιμές kwh δεν με ζόρισε ίσα ίσα. Τώρα όμως άλλαξαν τα δεδομένα και γιαυτο πήγα στο edge που το βρήκα 950. Το καλό σε όλη την υπόθεση είναι ότι βρήκα και θα το δώσω το izuru

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπερα σας τελικά η επιλογή εγινε σε 2 

https://vimax.gr/inverter-air-conditioners?product_id=13286 για το πατρικο με το προγραμμα Ανακυκλωνω .

Το αστειο της υποθεσης ειναι οταν αρχισα να λεω για την εγκατασταση και οτι θελω απαραιτητα την χρηση αντλιας κλπ μπηκαν οι ψυκτικοι της εταιριας επιστρεφοντας προφανως απο καποια τοποθετηση και ειδα ενα απο αυτους που την κουβαλουσε  😁

Τελευταια ερωτηση , ποσα ειναι τα μινιμουμ μετρα σωληνα που θα πρεπει να εχουν αυτα τα κλιματιστικα ??

Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους σας για την γνωση που μοιράζεται εδω !!

Επεξ/σία από ANTONIOS67

Στις 25/11/2022 στις 10:08 ΜΜ, korakios είπε

εγώ απλά πιστεύω οτι πιάνει θερμοκρασία και δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας (λογικό), τσέκαρε και την εξωτερική μονάδα , κανονικά τότε πρέπει να σταματά

βάλε έναν ανεμιστήρα στο σπίτι (αν έχεις) και δες αν σου φαίνεται δροσερό το αεράκι που βγάζει

να στο κρυώνει αποκλείεται , άστο λίγη ώρα και μη το κλείνεις , κανονικά πρέπει να σου ξαναβγάλει ζεστό όταν πέσει κάτω απο την επιθυμητή θερμοκρασία

Πολύ σωστές τελικά οι παρατηρήσεις σου. 

Σήμερα πήρα αφυγραντήρα και είδα ότι ο αέρας που πετάει μου έρχεται δροσερός. Φυσικά δεν τον κρυώνει...είναι ο αέρας στην θερμοκρασία του δωματίου.

Όταν όμως ρίχνει στροφές το κλιματιστικό τσεκαρα ότι η εξωτερική μονάδα δουλεύει....λίγο και αργά αλλά δουλεύει...

Σε κάποια φάση την πέτυχα σταματημένη αλλά ξανά ξεκίνησε μετά από λίγο...αλλά πολύ χαλαρά 

15 λεπτά πριν, ANTONIOS67 είπε

Kαλησπερα σας τελικά η επιλογή εγινε σε 2 

https://vimax.gr/inverter-air-conditioners?product_id=13286 για το πατρικο με το προγραμμα Ανακυκλωνω .

Το αστειο της υποθεσης ειναι οταν αρχισα να λεω για την εγκατασταση και οτι θελω απαραιτητα την χρηση αντλιας κλπ μπηκαν οι ψυκτικοι της εταιριας επιστρεφοντας προφανως απο καποια τοποθετηση και ειδα ενα απο αυτους που την κουβαλουσε  😁

Τελευταια ερωτηση , ποσα ειναι τα μινιμουμ μετρα σωληνα που θα πρεπει να εχουν αυτα τα κλιματιστικα ??

Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους σας για την γνωση που μοιράζεται εδω !!

Από τις καλύτερες επιλογές. Καλορίζικο. Γιατί όχι από praktiker όμως με 599 εαν δεν κάνω λάθος μαζι με εγκατάσταση? 

4 λεπτά πριν, ethnik471 είπε

Πολύ σωστές τελικά οι παρατηρήσεις σου. 

Σήμερα πήρα αφυγραντήρα και είδα ότι ο αέρας που πετάει μου έρχεται δροσερός. Φυσικά δεν τον κρυώνει...είναι ο αέρας στην θερμοκρασία του δωματίου.

Όταν όμως ρίχνει στροφές το κλιματιστικό τσεκαρα ότι η εξωτερική μονάδα δουλεύει....λίγο και αργά αλλά δουλεύει...

Σε κάποια φάση την πέτυχα σταματημένη αλλά ξανά ξεκίνησε μετά από λίγο...αλλά πολύ χαλαρά 

βασικά , το πιο απλό (που δε σκέφτηκα τότε που πόσταρα) ήταν απλά να βάλεις το κλιματιστικό στον ανεμστήρα (fan) μόνο και να διαπιστώσεις αν είναι ο αέρας της θερμοκρασίας δωματιου

όταν δουλεύει χαλαρά η εξωτερική σου βγάζει ζεστό η εσωτερική ? Λίγο περίεργο μου ακούγεται

θα σου έλεγα μήπως το έχεις στο dry καταλάθος αλλά νομίζω ξέρεις τα βασικά :)

Καλησπέρα παίδες, μιας και βρήκα λίγο χρόνο να ασχοληθώ με ποιο sw βγαζει διαγραμμα το tapo? το ιδιο με τα hs110? τα ειχα ξηλώσει όλα και ξεκινάω από την αρχή τώρα.

2 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Καλησπέρα παίδες, μιας και βρήκα λίγο χρόνο να ασχοληθώ με ποιο sw βγαζει διαγραμμα το tapo? το ιδιο με τα hs110? τα ειχα ξηλώσει όλα και ξεκινάω από την αρχή τώρα.

Για το p110 θα βάλεις το official app.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...