Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρατηρησεις για το Daikin Sensira Atxc/Ftxc-35-c

Μονος στο σπιτι και ευκαιρια για ακραιες δοκιμες!

Δοκιμαζω διαφορες λειτουργιες απο περιεργεια για συγκριση με το Haier Tide Green ως προς την συμπεριφορα γιατι δειχνουν πολυ διαφορετικα στον προγραμματισμο.

Κυριως επειδη το Daikin "προσπαθει" (στο auto ο ανεμιστηρας) να επιλεξει την ισχυ που του επιτρεπει , στην χαμηλοτερη ταχυτητα , να εξασφαλισει 31 βαθμους εξοδου. 

Σε αντιθεση με το Haier που σε καθε ταχυτητα ανεμιστηρα (στο  auto)  εχει πολυ υψηλοτερες θερμοκρασιες εξοδου(οταν ερθει η σειρα του για δοκιμες θα τα γραψω αναλυτικα)

Πιθανολογώ ειναι η αιτια που το Daikin δεν κανει κρακ-κρουκ οταν ανοιγοκλεινει o συμπιεστης, λογω 31 βαθμων δεν εχει διαφορα μεχρι να πεσει πχ 25 και ξανα οταν ανοιξει μεχρι 31.

Αρχισα λοιπον απο το Powerfull(σε αλλους Turbo κλπ)

απο το βιβλιο του βλεπουμε:

• Στην περίπτωση που ξεκινήσει η λειτουργία POWERFUL, θα παρακάμψει προσωρινά όλες τις άλλες
λειτουργίες για 20 λεπτά.
• Ο ήχος λειτουργίας της εσωτερικής μονάδας θα είναι πιο δυνατός κατά τη διάρκεια της λειτουργίας
POWERFUL.
• Η λειτουργία POWERFUL δεν αυξάνει την απόδοση του κλιματιστικού εάν το κλιματιστικό λειτουργεί
ήδη στη μέγιστη ισχύ.

Eιδα λοιπον , οτι αρχιζει και ανεβαινει σταδιακα η ισχυς οπως θα δειτε στα διαγραμματα.

Ειναι δυο οι δοκιμες, μια με λιγοτερη ζητουμενη απο την υπαρχουσα στον χωρο , 16 βαθμους και μια με ζητουμενη 30 ενω ο χωρος ειχε 22.

Για να δουμε αν παιζει ρολο η διαφορα αιτουμενης με υπαρχουσα. Ουσιαστικα, αφου το Powerfull ακυρωνει την ρυθμιση θερμοκρασιας, η ρυθμιση 16 η 30 προυπηρχε οταν το πατησα.

Και στις δυο, η θερμοκρασια εξοδου ανεβαινει μεχρι 51 βαθμους και εικαζω οτι ρυθμιζει την ισχυ για να μην ξεπεραστει αυτη. Ειναι λοιπον εκει που οσο ανεβαινει ακους τα παραδοσιακα κρακ-κρουκ των κλιματιστικων και ετσι ισως εξηγειται η ανυπαρξια σε καποια η οχι. Στο Powerfull/Turbo το κανουν ολα προφανως, αρα δεν ειναι θεμα ποιοτητας των πλαστικων κατα την ταπεινη μου γνωμη.

Οπως φαινεται και στα δυο ειχε ιδια συμπεριφορα...ασχετως ζητουμενης, αρα στροφαρει τερμα με μονο κοφτη τους 51 βαθμους εξοδου.

Θα το δω οταν βρεθει σε πολυ πιο ευνοικες εξωτερικες πχ 20, που το cop ανεβαινει, αν κοψει ισχυ λογω 51 βαθμων οπως υποθετω.

Παραγγελιες για πειραματα δεκτες...ολο και κατι θα μαθουμε, απο αυτα που οι εταιριες σχεδιασαν αλλα εμεις αγνοουμε.

1752050992_1511202214840.jpg.ec34b653a2a0bae36d9d14bebccc09d7.jpg

77688800_1511202223149.jpg.fc3a2ccea2d0e36b29e9a8bd18899f0e.jpg

• Like 2
  • Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν το κλιματιστικό έχει μπει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, τότε θα κάψει τόσο όσο του επιτρέπουν τα χαρακτηριστικά του ώστε να καλύψει τις απώλειες του χώρου σου σύμφωνα με τις εξωτερικές θερμοκρασία της περιοχής σου. Πολύ απλό.

Τηρήθηκαν όμως αυτά ;  Μπήκε το σωστό μήκος σωληνώσεων δηλαδή πάνω από δύο μέτρα για τα Toshiba; Τηρήθηκαν οι αποστάσεις από εμπόδια; Εγινε κενό αέρος με αντλία κενού κτλ. Αν ναι, βλέπε πρώτη παράγραφο. 

Τα περισσοτερα εχουν τηρηθει,γι αυτο που δεν ειμαι σιγουρη ειναι η αντλια κενου.Σε περιπτωση μη χρησης της,πως μπορει να επηρεασει τη λειτουργια του?

Δημοσ.

Παιδια σας ξεχασα χθες λόγω υποχρεώσεων ...πλέον εχω στοιχεία και από την πρωτη του χειμώνα και για το  haori οπότε θα σας ανεβασω και απο τα 2.

Το  HAORI 16 θερμαινει ενα χωρο 40 τετραγωνικών συν ενα διαδρομο προς τις κρεβατοκάμαρες με συγχρονα κουφωματα και θερμομονωση... Δούλεψε περίπου 4,5 ώρες με ζήτηση 20 βαθμούς για πρώτη φορά μετά από μήνες! Έκαψε 1,17kwh

Το daikin atxc25c θερμαίνει κρεβατοκάμαρα 17 τετραγωνικών με δικό της μπάνιο. Δούλεψε χθες από τις 19:30 μέχρι περίπου 09:00. Έκαψε ι κιλοβατορα απο 12 και μετά , και 0,4 μεχρι τα μεσανυχτα...

Οι πίνακες παρακατω...

Screenshot_2022-11-15-14-39-18-396_com.toshibatctc.SmartAC.jpg

Screenshot_2022-11-15-14-40-51-494_com.tplink.iot.jpg

Screenshot_2022-11-15-14-41-15-665_com.tplink.iot.jpg

Screenshot_2022-11-15-14-41-48-014_com.tplink.iot.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, elen46 είπε

Τα περισσοτερα εχουν τηρηθει,γι αυτο που δεν ειμαι σιγουρη ειναι η αντλια κενου.Σε περιπτωση μη χρησης της,πως μπορει να επηρεασει τη λειτουργια του?

Ρίξε μια ματιά στο sticky.

1 λεπτό πριν, spyros.s είπε

Screenshot_2022-11-15-14-41-15-665_com.tplink.iot.jpg

Αυτό το διάγραμμα το βγάζει το app για το tapo;

Αν ναι, σου επιτρέπει να κάνεις ζουμ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αυτο βγαζει...σου δινει και την δυνατοτητα να ζουμαρεις οπότε μπορω να εστιασω σε οποιο σημειο θες. Θα μπορουσα να σας τα συνδυασω και με τις θερμοκρασιες των xiaomi monitor 2 αλλα αυτα θελουν bluetooth και εγω ειμαι εκτος σπιτιου!  

Προσθετω ότι το daikin ουσιαστικά λειτουργουσε ελάχιστα αφου η ζητουμενη θερμοκρασια ήταν 20 με θερμοκρασια χωρου κοντα στα 19 πριν το ενεργοποιήσω σε λειτουργια μαλιστα quiet. Λόγω του μωρού αλλά και της ιδιοτητας του χώρου δεν ανοίγουν οι πόρτες συνέχεια και πετυχαινει αμεσα το ζητούμενο στόχο!

Ελπίζω να σας βοήθησα λίγο!!!

Επεξ/σία από spyros.s
Δημοσ.

Γρήγορη ερώτηση , στη θέρμανση αν οι 2 σωλήνες που ξεκινάνε απο το κλιματιστικό (εξωτερική μονάδα) είναι θερμοί , είναι φυσιολογικό ? Δλδ θυμίστε μου κάποιος αν μπορεί λίγο, πως πάει κανονικά σε ψύξη και θέρμανση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής επιβίωσε!!!

Πλέον έχω μόνιμη μέτρηση θερμοκρασίας εισόδου αέρα από τα φίλτρα (εύκολο ήταν αυτό) και το κυριότερο εξόδου (έπρεπε να λύσω την πρόσοψη και να χώσω τον αισθητήρα )

Κανονικά θα έπρεπε να είχα αισθητήρα που να μετράει στροφές ανεμιστήρα οπότε θα έχω πάντα τα κυβικά σωστά.

viber-image-2022-11-15-16-53-46-492.jpg

viber-image-2022-11-15-16-53-46-915.jpg

viber-image-2022-11-15-16-53-46-959.jpg

viber-image-2022-11-15-16-53-47-179.jpg

viber-image-2022-11-15-16-56-13-218.jpg

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 5
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Ενημέρωση για όσους αγόρασαν κλιματιστικό από public που δεν είχε σήμανση με ταμπελακι 20% επιστροφή Eurobank. 

Κάλεσα λοιπόν σήμερα και την Eurobank και μου είπαν πως ισχύει ότι λένε οι όροι, δηλαδή πως συμμετέχουν ΌΛΑ τα προϊόντα αρκεί να είναι άμεσα διαθέσιμα και πάνω από το πόσο που αναγράφετε στο όρους. Αφού επέμεινα να το ελέγξει πάλι με έβαλε σε αναμονή και μου μίλησε για το ταμπελακι. Της ρώτησα να μου πει που αναφέρουν κάτι για σήμανση οι όροι και παραδέχτηκε πως από λάθος τους δεν το αναφέρουν. Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ παντως θα παραλάβω το κλιματιστικό και εαν δεν πιστωθεί το 20% μέχρι τέλος Δεκεμβρίου όπως γράφουν οι όροι θα φάνε καταγγελία. Αύριο περιμένω τηλέφωνο που μου είπαν πως θα με καλέσουν από Eurobank και αμέσως μετα στέλνω μαιλ στον συνήγορο του καταναλωτή. 

• Like 7
Δημοσ.

Αυτό Daikin Siesta Sensira ATXC71C / ARXC71C Κλιματιστικό Inverter 24000 BTU  τι λέει για θέρμανση στην Θεσσαλονίκη, το σπίτι έχει απώλειες κοντά στα 22000btu

Δημοσ.
4 ώρες πριν, spyros.s είπε

Ναι αυτο βγαζει...σου δινει και την δυνατοτητα να ζουμαρεις οπότε μπορω να εστιασω σε οποιο σημειο θες. Θα μπορουσα να σας τα συνδυασω και με τις θερμοκρασιες των xiaomi monitor 2 αλλα αυτα θελουν bluetooth και εγω ειμαι εκτος σπιτιου!  

Προσθετω ότι το daikin ουσιαστικά λειτουργουσε ελάχιστα αφου η ζητουμενη θερμοκρασια ήταν 20 με θερμοκρασια χωρου κοντα στα 19 πριν το ενεργοποιήσω σε λειτουργια μαλιστα quiet. Λόγω του μωρού αλλά και της ιδιοτητας του χώρου δεν ανοίγουν οι πόρτες συνέχεια και πετυχαινει αμεσα το ζητούμενο στόχο!

Ελπίζω να σας βοήθησα λίγο!!!

Αν μπορείς δείξε μας με ζουμ.

4 ώρες πριν, korakios είπε

Γρήγορη ερώτηση , στη θέρμανση αν οι 2 σωλήνες που ξεκινάνε απο το κλιματιστικό (εξωτερική μονάδα) είναι θερμοί , είναι φυσιολογικό ? Δλδ θυμίστε μου κάποιος αν μπορεί λίγο, πως πάει κανονικά σε ψύξη και θέρμανση

Αυτό θέλουμε!

3 ώρες πριν, PhoneKiller είπε

Ενημέρωση για όσους αγόρασαν κλιματιστικό από public που δεν είχε σήμανση με ταμπελακι 20% επιστροφή Eurobank. 

Κάλεσα λοιπόν σήμερα και την Eurobank και μου είπαν πως ισχύει ότι λένε οι όροι, δηλαδή πως συμμετέχουν ΌΛΑ τα προϊόντα αρκεί να είναι άμεσα διαθέσιμα και πάνω από το πόσο που αναγράφετε στο όρους. Αφού επέμεινα να το ελέγξει πάλι με έβαλε σε αναμονή και μου μίλησε για το ταμπελακι. Της ρώτησα να μου πει που αναφέρουν κάτι για σήμανση οι όροι και παραδέχτηκε πως από λάθος τους δεν το αναφέρουν. Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ παντως θα παραλάβω το κλιματιστικό και εαν δεν πιστωθεί το 20% μέχρι τέλος Δεκεμβρίου όπως γράφουν οι όροι θα φάνε καταγγελία. Αύριο περιμένω τηλέφωνο που μου είπαν πως θα με καλέσουν από Eurobank και αμέσως μετα στέλνω μαιλ στον συνήγορο του καταναλωτή. 

Σκίστους!

2 ώρες πριν, Actinidio είπε

Αυτό Daikin Siesta Sensira ATXC71C / ARXC71C Κλιματιστικό Inverter 24000 BTU  τι λέει για θέρμανση στην Θεσσαλονίκη, το σπίτι έχει απώλειες κοντά στα 22000btu

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, PhoneKiller είπε

Πήρα και εγώ ένα 9αρι daikin δεν είχε το ταμπελακι αλλά ακριβώς από κάτω είχε 2 πορτοκαλί λεζάντες η πρώτη ήταν για την δωρεάν εγκατάσταση ή όποια μπήκε απευθείας στο καλάθι και ακριβώς από κάτω για το 20% έγραφε 

20% €πιστροφή, στην αγορά μεγάλων & μικρών οικιακών συσκευών και κλιματιστικών συνολικής αξίας 199€ και άνω) 

επίσης μπήκα για να δω τους όρους δεν έγραφε κάτι για ταμπελακι θα πάρω αύριο τηλέφωνο να δω τι παίζει 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε : 1400€

Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: έχω στο χώρο ένα carrier crystal ion 3 12000 btu είναι ανεπαρκές 

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): κατάστημα με δόσεις 

Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 50% ψύξη / 50% θέρμανση

Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ: υπάρχει και λέβητας πετρελαίου για τα πολλά κρύα 

Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών και αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 40τμ σαλόνι-τραπεζαρία

Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Πυλαία με 37C το καλοκαίρι και -4C τον χειμώνα

Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αθόρυβο 

Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες μονώσεις,  μονοκατοικία 

Daikin Siesta Sensira ATXC71C / ARXC71C αυτό μας κάνει ; Το έχει κάτω από 1000

Screenshot_2022-11-15-21-15-43-849_com.vivaldi.browser.jpg

Επεξ/σία από Actinidio
Δημοσ.
  1. Ποσό που διαθέτουμε : <=350€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 10% ψύξη / 90% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, περιστασιακή σε ψύξη
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών και αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : 14τμ, κρεβατοκαμαρα
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Νεα Φιλάδελφεια, -1 το χειμωνα και 42 το καλοκαιρι
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αθορυβο οσο γινεται
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Ισογειο διαμερισμα, ψηλοταβανο, αλουμινενια κουφωματα <10ετων,  βόρειος προσανατολισμός, υγρασία και κρύο τον χειμώνα, δροσιά το καλοκαίρι. Δεν το χτυπα συχνα ο ηλιος
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε:

2645.01KCal/h
    3075.60Watt
    219.69Watt/m2
    188.93KCal/h/m2

για 23C

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/klimatistiko-inverter-omnys-wnx-12r22-12000-btu-aa/1680077

αυτο μας κανει?
Υπολογιζω και ενα 20% κατω στην τιμη απο το προγραμμα €πιστροφη

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.txt

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Actinidio είπε

Ποσό που διαθέτουμε : 1400€

Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: έχω στο χώρο ένα carrier crystal ion 3 12000 btu είναι ανεπαρκές 

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): κατάστημα με δόσεις 

Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 50% ψύξη / 50% θέρμανση

Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ: υπάρχει και λέβητας πετρελαίου για τα πολλά κρύα 

Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών και αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 40τμ σαλόνι-τραπεζαρία

Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Πυλαία με 37C το καλοκαίρι και -4C τον χειμώνα

Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αθόρυβο 

Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες μονώσεις,  μονοκατοικία 

Daikin Siesta Sensira ATXC71C / ARXC71C αυτό μας κάνει ; Το έχει κάτω από 1000

Screenshot_2022-11-15-21-15-43-849_com.vivaldi.browser.jpg

https://www.skroutz.gr/s/23733657/Mitsubishi-Electric-MSZ-MUZ-HR71VF-Κλιματιστικό-Inverter-24000-BTU-A-A.html

Αν δουλέψεις και λέβητα, θα μπορούσες να πας στο hr60vf.

Επεξ/σία από liakjim
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...