Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Update από τα Daikin atxc που έβαλε η μητέρα μου στο χωριό

Νόμιζα πως ήταν 110 τμ αλλά τελικά είναι 129

Αμονωτη μονοκατοικία με πλάκα επάνω , κουφώματα του 80, αρκετές απώλειες δηλαδή

Το 22αρι είναι τοποθετημένο στο χωλ ώστε να πιάνει όσο το δυνατόν όλους τους χώρους, στη κρεβατοκάμαρα έχει μπει ακόμη ένα 12αρι

Σήμερα με ελάχιστη 9-10 βαθμούς και μέγιστη 18, με ανοιχτά όλα τα δωμάτια και ζήτηση 22 με 8 σχεδόν kw και 24ωρη λειτουργία 

Δεν ξέρω αν δείχνει σωστά ο θερμοστάτης του καλοριφέρ αλλά εκεί μας δείχνει 23 όπως και το broadlink το οποίο όμως είναι κοντά για να μπορεί να δείχνει εντολή σε σχέση με τον θερμοστάτη

Ψιλά γράμματα αυτά όμως γιατί σε ανάλογη κατάσταση πέρσι με τον λέβητα πέλλετ θα είχε άνετα πάνω από ένα τσουβαλι

Στο γράφημα του broadlink έχει αρκετά σταθερή θερμοκρασία πάντως με απόκλιση 0.2-0.3 βαθμούς 

• Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Energy52, Dimostr, Liakjim και λοιποί συμφορουμιτες. 

Η κατανάλωση στα περίπου 

600w αφορούσε το πρώτες 

5 ώρες λειτουργίας. 

Φεύγοντας για εργασία αποφάσισα να το αφήσω ανοιχτό. Τα αποτελεσματα φαίνονται στο γράφημα, όπου όπως λέτε οι μορφωμένοι, μόλις ο χώρος απόκτησε θερμική άνεση, το κλιματιστικό άρχισε on - off λειτουργια. 5-10 λεπτά off 15-20 on. Αποτέλεσμα περισσότερη οικονομία με ωριαία κατανάλωση 315-400w.Τα εύσημα σε εσάς που προτείνετε haier σαν οικονομική επιλογή στη θέρμανση. 

Screenshot_20221113_060250_com.tplink.iot.jpg

Επεξ/σία από copol

13 ώρες πριν, liakjim είπε

Την έχω βάλει. 640μ3/hr. Βλέπε εξίσωση εδώ.

Ωραία....την παροχή πως την προσδιόρισες; Από τα specs της μονάδας;

• Like 1

3 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ωραία....την παροχή πως την προσδιόρισες; Από τα specs της μονάδας;

Ναι. Με fixed ταχύτητα ανεμιστήρα. Τα κυβικά τα αναφέρει στο εγχειρίδιο.

8 ώρες πριν, marioboni είπε

Update από τα Daikin atxc που έβαλε η μητέρα μου στο χωριό

Νόμιζα πως ήταν 110 τμ αλλά τελικά είναι 129

Αμονωτη μονοκατοικία με πλάκα επάνω , κουφώματα του 80, αρκετές απώλειες δηλαδή

Το 22αρι είναι τοποθετημένο στο χωλ ώστε να πιάνει όσο το δυνατόν όλους τους χώρους, στη κρεβατοκάμαρα έχει μπει ακόμη ένα 12αρι

Σήμερα με ελάχιστη 9-10 βαθμούς και μέγιστη 18, με ανοιχτά όλα τα δωμάτια και ζήτηση 22 με 8 σχεδόν kw και 24ωρη λειτουργία 

Δεν ξέρω αν δείχνει σωστά ο θερμοστάτης του καλοριφέρ αλλά εκεί μας δείχνει 23 όπως και το broadlink το οποίο όμως είναι κοντά για να μπορεί να δείχνει εντολή σε σχέση με τον θερμοστάτη

Ψιλά γράμματα αυτά όμως γιατί σε ανάλογη κατάσταση πέρσι με τον λέβητα πέλλετ θα είχε άνετα πάνω από ένα τσουβαλι

Στο γράφημα του broadlink έχει αρκετά σταθερή θερμοκρασία πάντως με απόκλιση 0.2-0.3 βαθμούς 

Ναι οκ, αλλά την τρέχουσα περίοδο βλέπω ότι το σπίτι μου χρειάζεται περίπου το 1/5 για να ζεσταθεί. Δεν γνωρίζω φυσικά στην περίπτωση που λες τι παίζει αλλά σε κάθε περίπτωση, τους επόμενους μήνες θα φανεί τι ψάρια πιάνει και με τα δεδομένα που λες θα ήμουν αν όχι απαισιόδοξος, τουλάχιστον επιφυλακτικός.

9 ώρες πριν, vassar είπε

Καλησπέρα σας,

Ψάχνομαι για αγορά κλιματιστικών κυρίως για ψύξη στα  9.OOO BTU & 18.000 BTU, είμαι μεταξύ κάποιον Toyotomi & Inventor, ποια από τις δύο θεωρείται καλύτερη;

Με τη Toyotomi, έχω εμπειρία και έχω μείνει ευχαριστημένος με ένα AKIRA που έχω από το 2012.

Τα μοντέλα που κοιτάω συγκεκριμένα είναι:

9000 BTU

Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG 2128ZR

Toyotomi CTN CTG 228W ErAI

Inventor MFVI-09WFI Comfort

18000 BTU

Toyotomi Izuru Eco II TRN/TRG2256ZR

Inventor MFVI32-18WFI Comfort

Ποια είναι η γνώμη σας για τα συγκεκριμένα;

Όχι και toytomi. Λες και δεν έχει μαλλιασει η γλώσσα μας.

Στην υπογραφή μου θα βρεις ένα ερωτηματολόγιο .

Συμπλήρωσε το δύο φορές για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Το ύψος σε μέτρα από πάτωμα ταβάνι πχ 2.8μ και τα ανοίγματα μόνο του κάθε χώρου.

• Like 2

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι. Με fixed ταχύτητα ανεμιστήρα. Τα κυβικά τα αναφέρει στο εγχειρίδιο.

Οπότε με ένα ανεμόμετρο συνδεδεμένο σε ένα esp32 μπορείς να προσδιορίσεις και στο auto ανεμιστήρα και να έχεις live cop μετρήσεις :)

• Like 2

3 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Οπότε με ένα ανεμόμετρο συνδεδεμένο σε ένα esp32 μπορείς να προσδιορίσεις και στο auto ανεμιστήρα και να έχεις live cop μετρήσεις :)

Η αλήθεια είναι ότι στο Fujitsu το auto σε ισορροπία είναι το low , οπότε και έτσι όπως είναι είναι μια χαρά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ναι οκ, αλλά την τρέχουσα περίοδο βλέπω ότι το σπίτι μου χρειάζεται περίπου το 1/5 για να ζεσταθεί. Δεν γνωρίζω φυσικά στην περίπτωση που λες τι παίζει αλλά σε κάθε περίπτωση, τους επόμενους μήνες θα φανεί τι ψάρια πιάνει και με τα δεδομένα που λες θα ήμουν αν όχι απαισιόδοξος, τουλάχιστον επιφυλακτικός.

Κι εγώ σχεδόν δεν ανάβω στο δικό μου καθόλου τίποτα παρά μόνο όταν κάνω μπάνιο  τα μικρά 

Με κλειστά την θέρμανση το σπίτι με αυτές τις θερμοκρασίες πέφτει στους 17-18 βαθμούς 

Σε ανάλογη κατάσταση πέρσι το έτρωγε τη μέρα το τσουβαλι πελλετ του εύκολα και όχι με 24ωρη χρήση 

Επεξ/σία από marioboni

Ήθελα να επισημάνω σε όσους χρησιμοποιούν πάσης λογής πριζακια smart είτε επώνυμα είτε noname για τη μέτρηση κατανάλωσης: Εχετε μπεί ποτέ στη διαδικασία να τσεκαρετε ότι τα όποια Watt Volt Ampere δείχνουν είναι και τα πραγματικά;;  Σας εγγυώμαι ότι θα δείτε αποκλίσεις της τάξης του 10-15% από την πραγματικότητα, που για τις λεπτομέρειες μετρήσεις που γίνονται εδώ, είναι σοβαρό προβλήμα. Οι περισσότερες πρίζες θέλουν καλιμπραρισμα απαραίτητα. Το λέω έχοντας φάει σχεδόν 3 ώρες για αυτή τη δουλειά 😄

15 ώρες πριν, c-max είπε

Εδω ειναι που δεν το ξερουμε. Αν ο χωρος μου χρειαζετε 300w την ωρα τοτε κανει τα ον οφ. Σαν συνολο ομως εχει καψει 1,12 kw σε 4,5 ωρες (περιπου)

Πως να βρω το cop; Θελω θερμοκρασια εισοδου και εξοδου; Αλλα φανταζομαι θα πρεπει να ειναι για λιγη ωρα σε λειτουργεια για να παρω καλες μετρησεις.

Τελικά ξέρουμε που κατεβαίνει το Heavy srk63zrw... Ισχύουν τα 160w που γράφει το manual? Μου φαίνεται πολύ χαμηλό.

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Συμπλήρωσε το δύο φορές για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Το ύψος σε μέτρα από πάτωμα ταβάνι πχ 2.8μ και τα ανοίγματα μόνο του κάθε χώρου.

Από αυτά που έχω επιλέξει δηλαδή να προτιμήσω τα inventor;

Τα toyotomi γιατί όχι, εγώ προσωπικά δεν έχω κάποια κακή εμπειρία με ένα Akira που έχω από το 2012.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκεί που νοικιάζω καινούργιο κλιματιστικό στάζει από ένα μάυρο ρουξούνι κάτω από την μονάδα (εκεινο το "κουτί" στο μπαλκόνι)... έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι αυτό το μαύρο ρουξούνι και γιατί να στάζει με ούτε 10 ώρες χρήση. Το δουλέυω στη θέρμανση περί τους 26 βαθμούς

Επεξ/σία από oneiricocelot

1 ώρα πριν, tryfos είπε

Ήθελα να επισημάνω σε όσους χρησιμοποιούν πάσης λογής πριζακια smart είτε επώνυμα είτε noname για τη μέτρηση κατανάλωσης: Εχετε μπεί ποτέ στη διαδικασία να τσεκαρετε ότι τα όποια Watt Volt Ampere δείχνουν είναι και τα πραγματικά;;  Σας εγγυώμαι ότι θα δείτε αποκλίσεις της τάξης του 10-15% από την πραγματικότητα, που για τις λεπτομέρειες μετρήσεις που γίνονται εδώ, είναι σοβαρό προβλήμα. Οι περισσότερες πρίζες θέλουν καλιμπραρισμα απαραίτητα. Το λέω έχοντας φάει σχεδόν 3 ώρες για αυτή τη δουλειά 😄

Τα inverter έχουν cosφ από 0.5-0.95 . Σπάνια θα δεις να ισχύει watts = volts X ambers. Οπότε τσάμπα ταλαιπωριεσαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Εδώ είναι οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο, θα προτιμούσα και τα δύο κλιματιστικά να είναι της ίδιας εταιρίας.

Για το υπνοδωμάτιο (9.000 btu)

1. 600-700€
2. Αντικατάσταση Fujitsu/Panasonic ASH9RSGCW (9.000 BTU) το οποίο ήταν επαρκές
3. Μεγάλη αλυσίδα 
4. 95% Ψύξη / 5% θέρμανση:
5. Χρήση συχνή για ψύξη
6. Υπνοδωμάτιο 15τμ
7. Αθήνα κέντρο
8. wifi, ιονιστής, αθόρυβο
9. Καλή μόνωση.
10. Θερμικές Απώλειες 1262.67 Watt 
1085.90 KCal/h
84.18 Watt/m2
72.39 KCal/h/m2
Επιθυμητή Θερμοκρασία: 22 ℃

Για τον ενιαίο χώρο (18.000 btu)

1. 1.100€
2. Αντικατάσταση Toyotomi GAN-A180TR (18.000 BTU) το οποίο ήταν επαρκές
3. Μεγάλη αλυσίδα 
4. 95% Ψύξη / 5% θέρμανση:
5. Χρήση συχνή για ψύξη
6. Ενιαίος χώρος σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα 50 τμ
7. Αθήνα κέντρο
8. wifi, ιονιστής, θα ήθελα να είναι αθόρυβο αλλά δε μου είναι και απαραίτητο
9. Καλή μόνωση.
10. Θερμικές Απώλειες 2697.07 Watt
2319.48 KCal/h
59.93 Watt/m2
51.54 KCal/h/m2
Επιθυμητή Θερμοκρασία: 23 ℃

Επεξ/σία από vassar

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aristidis540 είπε

Τελικά ξέρουμε που κατεβαίνει το Heavy srk63zrw... Ισχύουν τα 160w που γράφει το manual? Μου φαίνεται πολύ χαμηλό.

Προς το παρον αυτο που εχω δει ειναι 400w . Περιμενω τα κρυα διοτι μου εχει δειξει οτι με εξωτερικη απο 15 και πανω ειναι στα 600w και κατω απο 15 εως 13 που εχω δει στα 400w .  🤪

Εχω και ενα srk25zsw που ειναι και χαμηλοτερης κατηγοριας το οποιο κατεβαινει σε αυτες τις θερμοκρασιες στα 180 w  και θεωρητικα  το 63 κατεβαινει πιο κατω.

Επεξ/σία από c-max
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, c-max είπε

Προς το παρον αυτο που εχω δει ειναι 400w . Περιμενω τα κρυα διοτι μου εχει δειξει οτι με εξωτερικη απο 15 και πανω ειναι στα 600w και κατω απο 15 εως 13 που εχω δει στα 400w .  🤪

Εχω και ενα srk25zsw που ειναι και χαμηλοτερης κατηγοριας το οποιο κατεβαινει σε αυτες τις θερμοκρασιες στα 180 w  και θεωρητικα  το 63 κατεβαινει πιο κατω.

Οι δοκιμές είναι με τον εσωτερικό ανεμιστήρα Auto ή σε κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση;

Μήπως με auto πέσει λίγο χαμηλότερα η μέσα, αναγκάζοντας και την έξω να πέσει χαμηλότερα;

Επίσης, στο πρώτο αναμα, αν το βάλεις στη μέγιστη θερμοκρασία (πχ 30) στη θέρμανση, μέχρι τι ισχύ φτάνει η έξω;

Επεξ/σία από Kozanitis1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...