Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, tryfos είπε

Δηλαδή να προσθέσω 6η ζώνη και να κάνω την πρώτη ζώνη 0-40 και τη δεύτερη 40-150, αυτό λες; Υπάρχει περίπτωση να παίξει ποτέ στα 40; Πολύ λίγα μου φαίνονται για Midea...

Στα 40 όχι αλλά στα 150 μένει να το δούμε 

Εγώ πχ το daikin atxc25b στα σχεδιαγράμματα το βλέπω να παίζει για κάποια δευτερόλεπτα στα 38 watt μετά κάνει off 

Επεξ/σία από dimostr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, amotida είπε

μάλλον θα βάλεις αυτό το χρώμα σε πράσινο :) αλλά αυτό θα το δεις μόνο το καλοκαίρι, στην ψύξη... στη θέρμανση θα το δεις μόνο στο "off compressor"

Κατά τα άλλα, midea extreme save (ποιο, δεν ξέρω), 9-12k, σε heat mode, διάβασα ελάχιστα που παρατηρήθηκαν 220-250-300 (και μόνο μάλλον σε ιδανικές περιπτώσεις... αλλιώς, on/off "mode", όπως λένε όλοι)

Θα ήθελα ιδεατά να βάλω κάτι για όλες τις εποχές😁 Οπότε θα πάω μάλλον σε 1η ζώνη 0-150 (να πιάνει και το καλοκαίρι αν ποτέ πέσει τόσο), 2η 150-400 όπως περίπου τα λέω στην προηγούμενη σελίδα κοκ. Το 40 που μου πρότεινε ο @dimostr μου φαίνεται πολύ λίγο ακόμα και για καλοκαίρι για να είμαι ειλικρινής.

Επεξ/σία από tryfos

1 λεπτό πριν, tryfos είπε

Θα ήθελα ιδεατά να βάλω κάτι για όλες τις εποχές😁 Οπότε θα πάω μάλλον σε 1η ζώνη 0-150 (να πιάνει και το καλοκαίρι αν ποτέ πέσει τόσο), 2η 150-400 όπως περίπου τα λέω στην προηγούμενη σελίδα κοκ. Το 40 που μου πρότεινε ο @dimostr μου φαίνεται πολύ λίγο ακόμα και για καλοκαίρι για να είμαι ειλικρινής.

Το0-40 πχ είναι για να βλέπεις ότι είναι off 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το0-40 πχ είναι για να βλέπεις ότι είναι off 

Με κλειστό τον κομπρέσσορα, πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει; Ρωτάω γιατί το έχω όταν δεν δουλεύει να μην υπάρχει led καθόλου. Οπότε από 0 μέχρι όσο χαμηλά πέφτει χωρίς κομπρέσσορα θα ήθελα να είναι τελείως off το led. Ένα 10 πχ. είναι ασφαλές ή υπάρχει έστω 0,5% να πάει παρακάτω;

Επεξ/σία από tryfos

26 λεπτά πριν, tryfos είπε

Με κλειστό τον κομπρέσσορα, πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει; Ρωτάω γιατί το έχω όταν δεν δουλεύει να μην υπάρχει led καθόλου. Οπότε από 0 μέχρι όσο χαμηλά πέφτει χωρίς κομπρέσσορα θα ήθελα να είναι τελείως off το led. Ένα 10 πχ. είναι ασφαλές ή υπάρχει έστω 0,5% να πάει παρακάτω;

Πιστεύω 0-30 είσαι σίγουρος ότι δεν ανάβει συμπιεστής 

3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Πιστεύω 0-30 είσαι σίγουρος ότι δεν ανάβει συμπιεστής 

Σόρρυ που σε πρήζω αλλά δεν ρώτησα αυτό 😄 Ρώτησα με κλειστό κομπρέσσορα ΗΔΗ αλλά το μηχάνημα στο on πόσο είμαστε ασφαλείς ότι κατεβαίνει το μηχάνημα; Πχ. 5; 10;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, tryfos είπε

Πάρε να παίξεις 😉

https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/sK0FM4rur6zO1nTSMcxlS3vxKL8dwaP8

μπορείς να κάνεις όσο ζουμ θέλεις.

Επεξ/σία από liakjim

1 λεπτό πριν, tryfos είπε

Σόρρυ που σε πρήζω αλλά δεν ρώτησα αυτό 😄 Ρώτησα με κλειστό κομπρέσσορα ΗΔΗ αλλά το μηχάνημα στο on πόσο είμαστε ασφαλείς ότι κατεβαίνει το μηχάνημα; Πχ. 5; 10;

Έχω δει ένα δικό μου που μένει μερικές φορές στα 11 watt σαν Stan by άλλες φορές κάθεται στα 6 watt οποτε λογικά κάπου έχει είσαι 

• Thanks 1

3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Έχω δει ένα δικό μου που μένει μερικές φορές στα 11 watt σαν Stan by άλλες φορές κάθεται στα 6 watt οποτε λογικά κάπου έχει είσαι 

Οκ αυτό ήθελα, οπότε θα βάλω τα 5 watt και κάτω να σβήνει το led. Για να πιάσω την περίπτωση που έχω όλο το μηχάνημα στο off. Σόρρυ για το off topic, θα επανέλθω με διαγράμματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κύριοι μηχανολόγοι. Μια χάρη.

Ξέρουμε την εξίσωση πίσω από αυτόν τον υπολογισμό; http://hvac-calculator.com/heating.php

Σκέφτομαι να φτιάξω έναν template sensor που να υπολογίζει αυτόματα το Pout από το κλιματιστικό και με διαίρεση να παίρνω αυτόματα τα cops

edit νομίζω τη βρήκα χαχαχα

https://www.engineeringtoolbox.com/cooling-heating-equations-d_747.html

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 3

Ακολουθεί κάτι μαγικό παίδες.

Έχω όλα τα δεδομένα.

Θερμοκρασία εισόδου, εξόδου, ισχύ που μπαίνει. Οπότε υπολογίζω ισχύ που βγαίνει και διαιρώντας με την κατανάλωση, βγάζω στιγμιαίο cop σε πραγματικό χρόνο!!!

Ορίστε:

image.png.d99aacc4472e29067f535aacfde25f2e.png

τώρα μένει να βρω τρόπο ώστε να μείνουν τα θερμομετράκια με κάποιον τρόπο πάνω στο κλιματιστικό μόνιμα....

• Like 8
  • Confused 1

29 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βροχή οι κιλοβατώρες. Χειμώνιασε (7 κλιματιστικά σε ένα διάγραμμα. 3 δικά μου και 4 από άλλα σπίτια).

image.png.9f4a6dec43aa6dbecd198cbf5dc24c13.png

189 w βλεπω το morris, τι εγινε εστρωσε;

Δοκιμη με το Heavy srk63zrw. Με εξωτερικη 15 ξεκινησε με ζητηση 22 και το πηγα 23 για να μην κλεινει ωστε να δω την ελαχιστη. Κανω κια καποιες αλλαγες με ταχυτητα ανεμιστηρα . Εβαλα eco λειτουργεια αλλα δεν βλεπω να πεφτει η καταναλωση (αντιθετα ενα κλικ παραπανω). Γενικα παιζει 400-600w

2022-11-12_19-37-33.png

• Like 6

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Ακολουθεί κάτι μαγικό παίδες.

Έχω όλα τα δεδομένα.

Θερμοκρασία εισόδου, εξόδου, ισχύ που μπαίνει. Οπότε υπολογίζω ισχύ που βγαίνει και διαιρώντας με την κατανάλωση, βγάζω στιγμιαίο cop σε πραγματικό χρόνο!!!

Ορίστε:

image.png.d99aacc4472e29067f535aacfde25f2e.png

τώρα μένει να βρω τρόπο ώστε να μείνουν τα θερμομετράκια με κάποιον τρόπο πάνω στο κλιματιστικό μόνιμα....

Το Pout πως μετριέται ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...