Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Εξαιρετική συμπεριφορά γιατί αυτό το νούμερο μεταφράζεται σε 38.000 btu 

Βέβαια την τρέχουσα περίοδο, το σπίτι θα ζητάει το 1/10.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@liakjim  Χρειάζομαι τη βοήθειά σου, ή οποιονδήποτε από εσάς...
παρακαλώ, ρίξε μια ματιά στη συνημμένη φωτογραφία (ή στο service manual CS-XZ-XKE, στη σελίδα 110 > Service Zone > 58 > Heat mode thermo shift adjustment     -3°C ~ 3°C)

... και πες μου τι καταλαβαίνεις...

να είναι ρύθμιση offset; ... λέτε να είναι αυτό ;

αν όχι, τι μπορεί να σημαίνει;

559883526_servicezone.jpg.cec6f22e883dd5de5b1fa795f3ae7b50.jpg

27 λεπτά πριν, amotida είπε

@liakjim  Χρειάζομαι τη βοήθειά σου, ή οποιονδήποτε από εσάς...
παρακαλώ, ρίξε μια ματιά στη συνημμένη φωτογραφία (ή στο service manual CS-XZ-XKE, στη σελίδα 110 > Service Zone > 58 > Heat mode thermo shift adjustment     -3°C ~ 3°C)

... και πες μου τι καταλαβαίνεις...

να είναι ρύθμιση offset; ... λέτε να είναι αυτό ;

αν όχι, τι μπορεί να σημαίνει;

559883526_servicezone.jpg.cec6f22e883dd5de5b1fa795f3ae7b50.jpg

Μπορεί και να είναι. Πχ στο Fujitsu μπορεί και ρυθμίζει -4 έως +4 με κρυφό μενού στο τηλεκοντρόλ.

Σου γράφει κάπου πως γίνεται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σου γράφει κάπου πως γίνεται;

Ναί. Περιγράφεται στην προηγούμενη σελίδα του εγχειριδίου (σελίδα 109) > Customization Mode

1577333374_enterservicezone.jpg.f393e895e1ae15ecf158727ba814accc.jpg

Επισης βλεπω εκει στο Service Zone, στο αρ.63 > "base pan heater selection" (α και β)...
 αλλά δεν βρήκα πουθενά να είχε base pan heater η συσκευή.

Επεξ/σία από amotida

Καλημέρα ,οι γονείς μου αγόρασαν το Haier Tide Green Plus 9000 btu στα 380€. + εγκατάσταση .  Το έχει κάποιος;  Γνώμες  αν θεωρείτε καλη αγορά σε αυτά τα χρήματα; Για θέρμανση και ψυξη 50-50

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ το θρεντ μετά από καιρό. Όπως υποσχέθηκα τώρα που σιγά-σιγά κρυώνει ο καιρός και θα τ' ανάψω σκέφτομαι να σας ανεβάσω ένα σχεδιάγραμμα για το 12άρι Bosch που είχα πάρει. Το 18άρι δυστυχώς παίρνει απ' έξω ρεύμα, οπότε δεν μπορώ να του βάλω πρίζα.

Επειδή έχω φλασάρει το πριζάκι με δικό μου λογισμικό μέσω Tuya-convert και είναι το πριζάκι με led ring που μπορεί να αλλάξει χρώματα, σκέφτηκα το εξής: Να βάλω το led ring να αλλάζει χρώμα ανάλογα με τα watt που καταναλώνονται! 😝 Δηλαδή κάτι σαν πράσινο στα λίγα, μπλε στα κανονικά, κόκκινα στα πολλά κοκ. Έτσι θα μπορώ με μια ματιά στο πριζάκι να καταλάβω αν καίει πολλά ή λίγα εκείνη τη στιγμή χωρίς να χρειαστεί να ανοίξω Home Assistant 🤗

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω ακόμα τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου Bosch, ώστε να ορίσω πότε είναι τα "πολλά" Watt, πότε τα "λίγα" κλπ. Θυμίζω ότι το μηχάνημα είναι κλώνος του Midea Xtremesave 2022. Όσο και να έψαξα εδώ δεν βρήκα σχεδιάγραμμα για τα Xtremesave. Έχετε περίπου να μου προτείνετε πόσα να ορίσω ως "νορμάλ" Watt και πόσα ως "λίγα" και "πολλά"; Κατά προσέγγιση μιλάμε, μην ορμήξετε, έτσι για να υπάρχει και αυτή η δυνατότητα (σε δουλειά να βρισκόμαστε). Για πιο ακριβή μέτρηση θα ανοίγω HA.

ΥΓ: Μπορώ να ορίσω όσες "ζώνες" θέλω, πχ. ακόμα και 5: Ελάχιστα, λίγα, νορμάλ, πολλά, πάρα πολλά και να βάλω και τα αντίστοιχα χρώματα, οπότε δεν περιοριζόμαστε στις 3 ζώνες μόνο...

Επεξ/σία από tryfos

20 λεπτά πριν, tryfos είπε

Χαιρετώ το θρεντ μετά από καιρό. Όπως υποσχέθηκα τώρα που σιγά-σιγά κρυώνει ο καιρός και θα τ' ανάψω σκέφτομαι να σας ανεβάσω ένα σχεδιάγραμμα για το 12άρι Bosch που είχα πάρει. Το 18άρι δυστυχώς παίρνει απ' έξω ρεύμα, οπότε δεν μπορώ να του βάλω πρίζα.

Επειδή έχω φλασάρει το πριζάκι με δικό μου λογισμικό μέσω Tuya-convert και είναι το πριζάκι με led ring που μπορεί να αλλάξει χρώματα, σκέφτηκα το εξής: Να βάλω το led ring να αλλάζει χρώμα ανάλογα με τα watt που καταναλώνονται! 😝 Δηλαδή κάτι σαν πράσινο στα λίγα, μπλε στα κανονικά, κόκκινα στα πολλά κοκ. Έτσι θα μπορώ με μια ματιά στο πριζάκι να καταλάβω αν καίει πολλά ή λίγα εκείνη τη στιγμή χωρίς να χρειαστεί να ανοίξω Home Assistant 🤗

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω ακόμα τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου Bosch, ώστε να ορίσω πότε είναι τα "πολλά" Watt, πότε τα "λίγα" κλπ. Θυμίζω ότι το μηχάνημα είναι κλώνος του Midea Xtremesave 2022. Όσο και να έψαξα εδώ δεν βρήκα σχεδιάγραμμα για τα Xtremesave. Έχετε περίπου να μου προτείνετε πόσα να ορίσω ως "νορμάλ" Watt και πόσα ως "λίγα" και "πολλά"; Κατά προσέγγιση μιλάμε, μην ορμήξετε, έτσι για να υπάρχει και αυτή η δυνατότητα (σε δουλειά να βρισκόμαστε). Για πιο ακριβή μέτρηση θα ανοίγω HA.

ΥΓ: Μπορώ να ορίσω όσες "ζώνες" θέλω, πχ. ακόμα και 5: Ελάχιστα, λίγα, νορμάλ, πολλά, πάρα πολλά και να βάλω και τα αντίστοιχα χρώματα, οπότε δεν περιοριζόμαστε στις 3 ζώνες μόνο...

Σελίδα 1461 σχεδιάγραμμα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, dimostr είπε

Σελίδα 1461 σχεδιάγραμμα 

Ευχαριστώ, το είχα δει αυτό, αφενός είναι άλλες σειρές (το all easy pro και το παλιότερο xtremesave, όχι το φετινό), αφετέρου είναι 9αρι και 18αρι, όχι 12αρι. Επίσης, αν καταλαβαίνω καλά, είναι μόνο για θέρμανση(;).

Επεξ/σία από tryfos

1 λεπτό πριν, tryfos είπε

Ευχαριστώ, το είχα δει αυτό, αφενός είναι άλλες σειρές (το all easy pro και το παλιότερο xtremesave, όχι το φετινό), αφετέρου είναι 9αρι και 18αρι, όχι 12αρι. Επίσης, αν καταλαβαίνω καλά, είναι μόνο για θέρμανση(;).

Θέρμανση , 9 αρι με 12 αρι ουσιαστικά δεν θα υπάρχει διαφορά , ο χώρος με τις απώλειες του θα καθορίζει το ποσο εντείνονται οι διαφορές ,για ζώνες που λες κάνε ανά 300 watt και πάνω από 1000 εάν βαράει πολύ ώρα βάλε βαθύ κόκκινο 

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Θέρμανση , 9 αρι με 12 αρι ουσιαστικά δεν θα υπάρχει διαφορά , ο χώρος με τις απώλειες του θα καθορίζει το ποσο εντείνονται οι διαφορές ,για ζώνες που λες κάνε ανά 300 watt και πάνω από 1000 εάν βαράει πολύ ώρα βάλε βαθύ κόκκινο 

Οκ ευχαριστώ με βάση και το σχεδιάγραμμα που μου είπες, σκεφτόμουν στο περίπου να βάλω 1η 10-150, 2η 150-400, 3η 400-750, 4η 750-1050, 5η 1050 και πάνω. Πως φαίνεται αυτό; Βλέπω ότι εκεί γύρω στα 400 παίζει αρκετά.  Αν και η πρώτη και η τελευταία νομίζω είναι ουσιαστικά άχρηστες...

21 λεπτά πριν, tryfos είπε

Οκ ευχαριστώ με βάση και το σχεδιάγραμμα που μου είπες, σκεφτόμουν στο περίπου να βάλω 1η 10-150, 2η 150-400, 3η 400-750, 4η 750-1050, 5η 1050 και πάνω. Πως φαίνεται αυτό; Βλέπω ότι εκεί γύρω στα 400 παίζει αρκετά.  Αν και η πρώτη και η τελευταία νομίζω είναι ουσιαστικά άχρηστες...

Συνηθως κάτω από 40 watt σβήνει ο συμπιεστής οπότε κάνε από εκεί και πάνω γνώμη μου και φτιάξε μια ζώνη ώστε να βλέπεις ποτέ είναι off ο συμπιεστής 

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Συνηθως κάτω από 40 watt σβήνει ο συμπιεστής οπότε κάνε από εκεί και πάνω γνώμη μου και φτιάξε μια ζώνη ώστε να βλέπεις ποτέ είναι off ο συμπιεστής 

Δηλαδή να προσθέσω 6η ζώνη και να κάνω την πρώτη ζώνη 0-40 και τη δεύτερη 40-150, αυτό λες; Υπάρχει περίπτωση να παίξει ποτέ στα 40; Πολύ λίγα μου φαίνονται για Midea...

• Like 1

30 λεπτά πριν, tryfos είπε

σκεφτόμουν να βάλω 1η 10-150

μάλλον θα βάλεις αυτό το χρώμα σε πράσινο :) αλλά αυτό θα το δεις μόνο το καλοκαίρι, στην ψύξη... στη θέρμανση θα το δεις μόνο στο "off compressor"

Κατά τα άλλα, midea extreme save (ποιο, δεν ξέρω), 9-12k, σε heat mode, διάβασα ελάχιστα που παρατηρήθηκαν 220-250-300 (και μόνο μάλλον σε ιδανικές περιπτώσεις... αλλιώς, on/off "mode", όπως λένε όλοι)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...