Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Specs είπε

Eγω δεν εχω σχεση με αυτα, επιστροφες eurobank, bonuw alpha κλπ , ειμαι και αντιθετος σε αυτο που κανει ο liakjim , αλλο να βοηθηθει καποιος στην επιλογη λυσης για μηχανημα, αλλο να του βρισκει και απο που θα το αγορασει και ποσες δοσεις να βαλει κλπ (εξαιρειται αυτο που κανουμε οταν προκυψει καμμια ευκαιρια, αποφυγη παραεισαγωγης κλπ)

Εκτιμω πως και ο πιο αδαης στα των κλιματιστικων, η σε οτιδηποτε χρειαστει, οταν φτανει η ωρα της πληρωμης ειναι τζιμανι στο ψαξιμο της φτηνοτερης τιμης, προσφορας, ποντων κλπ γιατι το εχει κανει ηδη για ολα τα αντικειμενα που αγοραζει...

Να μην ζητησω συγγνωμη, καταλαβαινομαστε νομιζω τι ακριβως γραφω! ... ελπιζω

Φίλε μου δεν χρέωσα ευθύνες σε κανέναν! Αλίμονο! Αυτό έλειπε! Με βοηθήσατε τόσο και θα χρεώσω και ευθύνες? Εξάλλου δεν πρότεινες εσύ το κλιματιστικό αυτό ούτε ο φίλος μας ο liakjim. Κάποιος άλλος φίλος πιο πάνω το ανέφερε και ο liakjim απλά απάντησε πως είναι μεγάλη ευκαιρία όπως όλοι μας ήμασταν σίγουροι για αυτό. Δεν φταίει κανένας άλλος εκτός απο το Public που προφανώς εσκεμμένα παραπλανεί τους αγοραστές! Ξέρεις η δουλειά μου είναι Web Developer και Internet Marketing και καθημερινά ασχολούμαι με το αντικείμενο φτιάχνοντας και συντηρώ eshop και γνωρίζω όλες τις αθέμιτες προωθητικές ενέργειες που χρησιμοποιούν μικροί και μεγάλοι στο διαδίκτυο. Ακόμα και εγώ ξεγελάστηκα και την πάτησα! Εγώ ίσως πρέπει να ζητήσω συγνώμη λοιπόν που ίσως παρέσυρα και άλλους να αγοράσουν απο το public το ίδιο κλιματιστικό.
*Και βεβαίως θα πρέπει να αναφέρουμε εαν γνωρίζουμε κάποια συμφέρουσα αγορά! Πρωτίστως για αυτό συμμετέχουμε όλοι εδώ για να βρούμε λύσεις που μας συμφέρουν. Και ποιος συνεργάζεται με μεγάλες αντιπροσωπείες και εμπόρους το βλέπουμε, φαίνεται, δεν είμαστε χαζοί! Εσύ και ο liakjim καταρχήν έχετε προτείνει κατά καιρούς διαφορετικές μάρκες που καμία σχέση έχει η μια με την άλλη ως προς την αντιπροσωπεία τους στην Ελλάδα. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να χρειάζεται να απολογηθεί κάποιος... εκτός απο το Public.

Επεξ/σία από PhoneKiller
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επι τη ευκαιρια, υπαρχει καποιος που θελει να δανειστει μια Hs-110 Tp link, για ν ακανει τις μετρησεις του καμμια 10ρια  μερες που θεωρω λογικο και να μενει κοντα στον ΗΣΑΠ στον  Αγ. Ελευθεριο, Πατησια?

Αν ναι, προτιθεμαι να στειλω την μια απο τις δυο που εχω, στην κορη μου που μενει εκει και να την παραλαβει ο ενδιαφερομενος μεχρι Σαββατο βραδυ ?

Το Σαββατο βραδυ ειναι γιατι πεταει Κυριακη και μετα θα ειναι δυσκολο να ειναι καποιος εκει.

Επισης και απο αλλη περιοχη να ειναι δεν πειραζει. Οποιος θελει ας παει και απο μακρια.

Μετα, μπορει να την περασει σε αλλον αφου συνεννοηθουν μεταξυ τους μεσω προσωπικων μηνυματων κοκ , σε οποιον θελει.

Απλα οοοοοταν τελειωσει το πινγκ πονγκ ας την παει πισω!

5 λεπτά πριν, PhoneKiller είπε

Και ποιος συνεργάζετε με μεγάλες αντιπροσωπείες και εμπόρους το βλέπουμε, φαίνετε, δεν είμαστε χαζοί!

ολα οκ, αλλα δεν εχω διαπιστωσει κατι τετοιο!!!

Επεξ/σία από Specs
  • Like 3
  • Thanks 1

3 λεπτά πριν, Specs είπε

Επι τη ευκαιρια, υπαρχει καποιος που θελει να δανειστει μια Hs-110 Tp link, για ν ακανει τις μετρησεις του καμμια 10ρια  μερες που θεωρω λογικο και να μενει κοντα στον ΗΣΑΠ στον  Αγ. Ελευθεριο, Πατησια?

Αν ναι, προτιθεμαι να στειλω την μια απο τις δυο που εχω, στην κορη μου που μενει εκει και να την παραλαβει ο ενδιαφερομενος μεχρι Σαββατο βραδυ ?

Μετα, μπορει να την περασει σε αλλον αφου συνεννοηθουν μεταξυ τους μεσω προσωπικων μηνυματων κοκ , σε οποιον θελει.

Απλα οοοοοταν τελειωσει το πινγκ πονγκ ας την παει πισω!

ολα οκ, αλλα δεν εχω διαπιστωσει κατι τετοιο!!!

Επειδή έχω διαβάσει δεκάδες σελίδες για συγκεκριμένα κλιματιστικά το θέμα αυτό έχει αναφερθεί και παλαιότερα και μάλιστα υπάρχουν και άμεσες αλληλοκατηγορίες μεταξύ μελών. Δες μόνο σε παλαιότερα post ποιοι εκθειάζουν διαρκώς  συγκεκριμένη  μάρκα κλιματιστικών και διάβασε και τι τους έχουν πει άλλα μέλη και θα βγάλεις συμπέρασμα.

3 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Αν βρειτε σε προσφορες τιποτα για 9αρια ή 12άρια θα τα βαλετε εδω; Στο θεμα.

Εγώ ψάχνω για συγκεκριμένες μάρκες/μοντέλα. Προσωπικά θα ενημερώσω, ναι.

5 ώρες πριν, dimostr είπε

Πρώτον προσπαθούμε να κάνουμε σωστό υπολογισμό των btu για το χώρο ,δηλαδή εαν βάλεις ένα 16 αρι εκεί που θέλει 9 αρι δε τα γλυτώσεις τα on off , δεύτερον κοιτάμε το εύρος διακύμανσης των btu ,τρίτον κοιτάμε στο ενεργειακό ταμπελάκι το φορτιο σχεδιασμού να είναι χαμηλότερο στη θερμή ζώνη σε σχέση με τη μέση ζώνη , τυχαίο το ταμπελάκι που βάζω 

3049BDFE-A3B1-4B86-A780-97F46EFA971E.jpeg

Σε τι παίζει ρόλο φίλε μου αυτό το τελευταίο που γράφεις όσον αφορά τα kw - φορτίο σχεδιασμού?
Ας πούμε για παράδειγμα εδώ είναι πιο ψηλό σε θερμή ζώνη.
image.png.bf0650a5f9a58dc2f5b84df295447406.png

49 λεπτά πριν, PhoneKiller είπε

Φίλε μου δεν χρέωσα ευθύνες σε κανέναν! Αλίμονο! Αυτό έλειπε! Με βοηθήσατε τόσο και θα χρεώσω και ευθύνες? Εξάλλου δεν πρότεινες εσύ το κλιματιστικό αυτό ούτε ο φίλος μας ο liakjim. Κάποιος άλλος φίλος πιο πάνω το ανέφερε και ο liakjim απλά απάντησε πως είναι μεγάλη ευκαιρία όπως όλοι μας ήμασταν σίγουροι για αυτό. Δεν φταίει κανένας άλλος εκτός απο το Public που προφανώς εσκεμμένα παραπλανεί τους αγοραστές! Ξέρεις η δουλειά μου είναι Web Developer και Internet Marketing και καθημερινά ασχολούμαι με το αντικείμενο φτιάχνοντας και συντηρώ eshop και γνωρίζω όλες τις αθέμιτες προωθητικές ενέργειες που χρησιμοποιούν μικροί και μεγάλοι στο διαδίκτυο. Ακόμα και εγώ ξεγελάστηκα και την πάτησα! Εγώ ίσως πρέπει να ζητήσω συγνώμη λοιπόν που ίσως παρέσυρα και άλλους να αγοράσουν απο το public το ίδιο κλιματιστικό.
*Και βεβαίως θα πρέπει να αναφέρουμε εαν γνωρίζουμε κάποια συμφέρουσα αγορά! Πρωτίστως για αυτό συμμετέχουμε όλοι εδώ για να βρούμε λύσεις που μας συμφέρουν. Και ποιος συνεργάζεται με μεγάλες αντιπροσωπείες και εμπόρους το βλέπουμε, φαίνεται, δεν είμαστε χαζοί! Εσύ και ο liakjim καταρχήν έχετε προτείνει κατά καιρούς διαφορετικές μάρκες που καμία σχέση έχει η μια με την άλλη ως προς την αντιπροσωπεία τους στην Ελλάδα. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να χρειάζεται να απολογηθεί κάποιος... εκτός απο το Public.

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις αν το διαβάσεις το παρακάτω

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dimostr είπε

Τα 15-16 είναι off κοιτα λίγο ανά πόση ώρα το κάνουν 

off 13 - 14 λεπτά και μετα άλλα τόσα μεταξύ 500-600W. Αυτό για το all easy pro 18🤔

Eντωμεταξύ από τισ 6 το απόγευμα με ζήτηση 22 και εξωτερική 15 - 19 η εφαρμογή εχει καταγράψει κατανάλωση 2KWh.

Επεξ/σία από Mikealpha74

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PhoneKiller είπε

Παιδιά η παλιά Tp link Hs-110 έχει κάποια διαφορά με την P110?

Η HS - 110  έδειχνε την κατανάλωση real time και έτσι μπορούσε να σου δώσει διαγράμματα. 

Στην P110  δεν έχει αυτόματη ανανέωση και έτσι θα πρέπει να βγεις  και να ξαναμπείς για να δεις τις αλλαγές. Είχε αναφερθεί πως αναμενόταν firmware update. Σε μία Ρ110 που έχω δείχνει να κάνει μέτρηση ανα 5 min. και βγάζει διάγραμμα . Δυστυχώς την  έχω στην τηλεόραση που έχει σταθερή κατανάλωση και δεν μπορώ να εξάγω πολλά συμπεράσματα.  

Επεξ/σία από cpp
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Τώρα τελευταία αγοράζουμε την tplink tapo p110. Πήρε κ ένα update . Τελικά @plasTOST, δείχνει διαγράμματα;

Μερικές ενδεικτικές. Μου αρέσει που βάζεις στοιχεία για να σου βγάλει κόστος με βραδυνό και ημερήσιο οποιος έχει Screenshot_20221110-190402.jpg.5652df7b77a207da3589c679c46dcace.jpgScreenshot_20221110-190352.jpg.41dd301f569728a52480a070ff7d8cb0.jpgScreenshot_20221110-190347.jpg.46c130fa10762e60ce731dcff084c160.jpgScreenshot_20221110-190341.jpg.66eb11d928dfac4d4dad3c0e8e2059bc.jpgScreenshot_20221110-190319.jpg.8108098351eb441c6687e26134d11f24.jpgScreenshot_20221110-190304.jpg.6ab4e7183d61572ca40c37d3f1a30d15.jpgScreenshot_20221110-190256.jpg.4e748aea109f5af37cd10849d3f8fe5a.jpg

Το σημαντικό ειναι το διάγραμμα ανά λεπτό που ΔΕΝ έχει αλλά αποτυπώνει ανά 5 λεπτά . Αν επιλέξεις ομως οριζόντια απεικόνιση ίσως σου δείχνει πιο λεπτομερή κατανάλωση ανά λεπτό. Θελω να το δοκιμάσω κάποια στιγμή και θα επανέλθω Screenshot_20221111-075510.jpg.5ae8543ea3ca473c2764f90f72d317f0.jpgScreenshot_20221111-075714.jpg.ea291709af6ced884b182c2c3c6f6e88.jpg

Επεξ/σία από plasTOST

Τελικα 80 ευρω για συντηρηση σε αντλια θερμοτητας ειναι πολλα ή λιγα; Περυσι ο ιδιος ζητουσε 60. Και καλη κανει και τιμες επειδη αναλαμβανει και τα τρια διαμερισματα της πολυκατοικιας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Τελικα 80 ευρω για συντηρηση σε αντλια θερμοτητας ειναι πολλα ή λιγα; Περυσι ο ιδιος ζητουσε 60. Και καλη κανει και τιμες επειδη αναλαμβανει και τα τρια διαμερισματα της πολυκατοικιας.

Καλή σε σχέση με τι ? Έρχεται και το ξεματιάζει ? Καθαρίζει με νεράκι το εξωτερικό στοιχείο και εντάξει ? Κάθεται λύνει όλη τη μονάδα κάνει έλεγχο κυκλωμάτων κάνει τα δέοντα ? Μέσα  με τι σωματα είναι ? Τι από όλα κάνει ,αμα δε ξέρουμε τι περιλαμβάνει η συντήρηση τι να πούμε 

Επεξ/σία από dimostr

4 ώρες πριν, dimostr είπε

Καλή σε σχέση με τι ? Έρχεται και το ξεματιάζει ? Καθαρίζει με νεράκι το εξωτερικό στοιχείο και εντάξει ? Κάθεται λύνει όλη τη μονάδα κάνει έλεγχο κυκλωμάτων κάνει τα δέοντα ? Μέσα  με τι σωματα είναι ? Τι από όλα κάνει ,αμα δε ξέρουμε τι περιλαμβάνει η συντήρηση τι να πούμε 

Τα απλα κλασσικα σωματα. Ριχνει ενα υγρο μεσα και μετα κανει κατι ρυθμισεις στον πινακα ελεγχου και μιλαει με καποιον απο κατω. Τωρα ο απο κατω δε ξερω τι ακριβως κοιταει. Ή μπορει να ειναι και στη ταρατσα.. 

Επισης αργει αρκετα να πιασει θερμοκρασια, το ειχαν παρατηρησει και περυσι, αλλα δεν εκαναν κατι. Μαλλον του χρονου θα διαλεξω αλλη εταιρια ή μαστορα.

31 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Τα απλα κλασσικα σωματα. Ριχνει ενα υγρο μεσα και μετα κανει κατι ρυθμισεις στον πινακα ελεγχου και μιλαει με καποιον απο κατω. Τωρα ο απο κατω δε ξερω τι ακριβως κοιταει. Ή μπορει να ειναι και στη ταρατσα.. 

Επισης αργει αρκετα να πιασει θερμοκρασια, το ειχαν παρατηρησει και περυσι, αλλα δεν εκαναν κατι. Μαλλον του χρονου θα διαλεξω αλλη εταιρια ή μαστορα.

Η σωστή ρύθμιση της αντλίας είναι το κλειδί για αποτελεσματικότητα και οικονομία ,αυτό που λες ότι αργεί να πιάσει θερμοκρασία και δεν έκαναν τίποτα η δεν σου εξήγησαν τίποτα είναι σημείο που πρέπει να το αξιολογήσεις 

Υπάρχει θέμα στο φόρουμ για αντλίες μπες εκεί να πάρεις πιο έγκυρες απόψεις 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...