Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ερώτηση υπάρχει ένα Aux κλιματσιστικό εγκατεστημένο απο το 2016 . Συγκεκριμένα είναι το AUX ASW-H12A4

Τα φίλτρα πέρα απο καθαρισμό με νερό  κάθε 3 μήνο και εννοείται έχει γίνει και καθαρισμός απο επαγγελματία χρήζουν αντικατάσταση ; To κλιματιστικό δουλεύει απροβλημάτιστα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Specs είπε

Μενει να δουμε και στα πραγματικα κρυα τι θα κανει.

Μέχρι -7 που έχουν δουλέψει τα δικά μου και ένα εξ αυτών το atxc25b δεν καταλαβαίνουν τίποτα 

Από τα τρία κλιματιστικά shorai ,kuro ,daikin ,το τελευταίο έχει μεγαλύτερη συχνότητα στα defrost το οποίο βρίσκεται στο ίδιο μπαλκόνι με το shorai που κάνει σπάνια (ζήτηση σταθερά 22 και στα τρία κλιματιστικά )

Για καταναλώσεις μιλάμε για γέλια έτσι 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1

9 λεπτά πριν, Specs είπε

μεχρι ποσο το εχεις δει να κατεβαινει το sensira ?

Στο δικο μου σπίτι με τις συνθήκες που επικρατούν έως 160 περίπου 

• Like 2

13 ώρες πριν, summit1_1 είπε

Πως σας φαίνεται αυτό για 12αρι στα 500€ χοντρικά; βλέπω ότι έχει πολύ χαμηλές καταναλώσεις στην θέρμανση από το πινακάκι

Δεν είμαι ακόμη σίγουρος τι παίζει με την αντιπροσωπία/εγγύηση στην Ελλάδα. Αν τα ξεκαθαρίσεις, φαίνεται μια αξιόλογη περίπτωση.

2 ώρες πριν, notist είπε

Καλημέρα. Μου ήρθε mail weekly report από πλαίσιο που έχει μέχρι τις 19 του μήνα, 20% επιστροφή με eurobank, εγκατάσταση-απεγκατάσταση δωρεάν. Εντάξει δωρεάν δεν είναι, μέσα στην τιμή είναι αλλά οκ. Έχω καταλήξει ότι χρειάζομαι δύο 12αρια στα δωμάτια και ένα 18αρι στο σαλόνι-κουζίνα ενιαίο χώρο. Για θέρμανση ποιο πολύ.

Τα κοιτάγα πριν το καλοκαίρι περιμένοντας και το πρόγραμμα επιδότησης αλλά τα παράτησα. Άραγε οι τιμές συμφέρουν? Έχει κάποιος φίλος την διάθεση να μου προτείνει κάποια να αγοράσω? Ευχαριστώ. 

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-asyg12kmce-aoyg12kmcc-klimatistiko-12-000-btu-h_3959686

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-asyg18kmte-aoyg18kmta-klimatistiko-18-000-btu-h_3959724

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/daikin-perfera-atxm-arxm50r-klimatistiko-18-000-btu-h_3665119

1 ώρα πριν, Specs είπε

μεχρι ποσο το εχεις δει να κατεβαινει το sensira ?

Κάπου 145 το atxc25b.

• Like 3

Κύριοι τα δοκίμασα πέρυσι στα μεγάλα χιόνια της αττικής τόσο το haori όσο και τα 2 atxc25c! Σίγουρα ένα συγχρονα μονωμένο σπίτι όπως το δικό μου είχε μικρότερες του συνηθισμένου ανάγκες όμως με κάλυψαν τελικά. Αυτό που παρατήρησα θυμαμαι ότι ήταν ότι το haori έκανε λιγότερα defrost σε σχεση με τα μικρα daikin. Καταναλώσεις βεβαια αστειες ολα!

Ρε παιδιά επειδή έχω σκαλώσει, κοιτώντας τα eurovent stats, πιο είναι καλύτερο η μεγαλύτερη ή η μικρότερη τιμή?

1.jpg.fe0f6aacc1308c36fceec3c9cf5f428c.jpg

Ph: Μεγαλύτερη
Peh: Μικρότερη
COP: Μεγαλύτερη

2.jpg.a98f3a3789884f55555bf7a7e605c35f.jpg

Ή ασ πούμε εδώ, καταλαβαίνω οτι το Ph μεγαλύτερη τιμή είναι καλύτερη, αλλά όσο ανεβαίνουμε θερμοκρασία πέφτει το Ph. Άρα εδώ ασ πούμε τι ισχύει?

Ph: Μικρότερη είναι καλύτερο????
COP: εδω κομπλε the more the better

31 λεπτά πριν, Divs_Athens είπε

Ρε παιδιά επειδή έχω σκαλώσει

Aυτα εχουν αξια (εφοσον ειναι επαρκη για τις αναγκες σου) ,μονο σαν μετρο συγκρισης, για να βρεις δηλαδη τα ομοια σε ισχυ(Ph) και μετα να συγκρινεις το COP μεταξυ τους.

Ασε που ειναι στην διακριτικη ευχερεια του καθε κατασκευαστη/εμπορου να δηλωνει τον COP σε οποια Ph επιθυμει , στην εκαστοτε θερμοκρασια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Divs_Athens είπε

Ρε παιδιά επειδή έχω σκαλώσει, κοιτώντας τα eurovent stats, πιο είναι καλύτερο η μεγαλύτερη ή η μικρότερη τιμή?

1.jpg.fe0f6aacc1308c36fceec3c9cf5f428c.jpg

Ph: Μεγαλύτερη
Peh: Μικρότερη
COP: Μεγαλύτερη

2.jpg.a98f3a3789884f55555bf7a7e605c35f.jpg

Ή ασ πούμε εδώ, καταλαβαίνω οτι το Ph μεγαλύτερη τιμή είναι καλύτερη, αλλά όσο ανεβαίνουμε θερμοκρασία πέφτει το Ph. Άρα εδώ ασ πούμε τι ισχύει?

Ph: Μικρότερη είναι καλύτερο????
COP: εδω κομπλε the more the better

Μένεις Αθήνα, οπότε απλά κοίτα ποιο έχει το μεγαλύτερο scop σε θερμό.

Τώρα, αν 2 κλιματιστικά έχουν το ίδιο scop, θα επέλεγα προσωπικά αυτό που έχει το μικρότερο Pdesignh (δεν είναι κανόνας, αλλά δεν έχουμε κάτι καλύτερο).

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τους φίλους του homeassistant (και ειδικά για το Asyg24kmta αν και πάει το ίδιο για όλους @mmike2503).

Τσιγγουνεύτηκα να πάρω το wifi module για το fujitsu. Πόσο μάλλον όταν είδα ότι το lower noise (της εξωτερικής) δεν μπορείς να το επιλέξεις από το app της fujitsu.

Έχω όμως ha και έχω το rm mini 3 της broadlink. Τα ίδια ισχύουν και για το RM4 mini και το RM4C Mini. Εννοείται και για όλα τα τηλεχειριστήρια ir όλων των κλιματιστικών ( λογικά).

Βάζουμε το broadlink integration -> https://www.home-assistant.io/integrations/broadlink/

Μετά φτιάχνουμε script για learning όπως λέει στις οδηγίες του Integration.

πχ εμένα πήγε έτσι για να μάθει να ανοίγει σε θέρμανση , 22C, low noise, auto ανεμιστήρα (στο device βάζουμε ότι θέλουμε):

alias: Learn asyg24kmta turn heat on 22C low noise
sequence:
  - service: remote.learn_command
    data:
      command_type: ir
      command: turn on heating 22C
      device: asyg24kmta
    target:
      entity_id: remote.rm_mini_3_remote
mode: single

και για να το καλέσουμε φτιάχνουμε άλλο script :

lias: Asyg24kmta heat on 22C low noise
sequence:
  - service: remote.send_command
    data:
      device: asyg24kmta
      command: turn on heating 22C
    target:
      entity_id: remote.rm_mini_3_remote
mode: single

Οπότε πλέον έχουμε custom wifi τηλεκοντρόλ με όποιον συνδυασμό εντολών θέλουμε για αυτοματισμούς, εντολές κτλ

υπάρχει και video

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 5
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση για το ifeel... sendo cronus έχω αλλά φαντάζομαι όλα δουλεύουν με την ίδια μεθοδολογία.

(Το σχεδιάγραμμα δεν είναι ο πραγματικός χώρος του σπιτιού, αλλά ενδεικτικό για το παράδειγμα).

444.jpg.8e1d2372e94968c1c970b36647792eeb.jpg

Για να έχω 22 βαθμούς στην πράσινη κουκίδα, θα πρέπει να ενεργοποιήσω το ifeel σημαδεύοντας το κλιματιστικό από εκείνο το σημείο (αδύνατον λόγω τοιχοποιίας) ή από κάποιο σημείο με παρόμοια απόσταση πχ πορτοκαλί κουκίδα; Ή μπορώ να ενεργοποιήσω το ifeel στεκόμενος στη μπλε κουκίδα και μετά να μετακινήσω το τηλεκοντρόλ στη πράσινη κουκίδα;

Δηλαδή αν έχω το τηλεκοντρόλ στη τσέπη και μετακινούμαι στο σπίτι, το κλιματιστικό επικοινωνεί συνεχώς με το τηλεκοντρόλ ή αποτυχγάνει να επικοινωνήσει αν υπάρχει εμπόδιο; Ή κατά την ενεργοποίηση του ifeel / ρύθμιση θερμοκρασίας το κλιματιστικό πιάνει την απόσταση και αποδίδει βάσει αυτής ανεξάρτητα του που θα μετακινήσω μετά το τηλεκοντρόλ;

Επεξ/σία από ekrepali

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, ekrepali είπε

αποτυχγάνει να επικοινωνήσει αν υπάρχει εμπόδιο

και πρεπει να επικοινωνει συνεχως με το σημειο της επιθυμητης θερμοκρασιας...για να βλεπει ποσο ειναι και ποσο ακομη θελει να το φτασει η να κλεισει κλπ

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1

5 λεπτά πριν, Specs είπε

και πρεπει να επικοινωνει συνεχως με το σημειο της επιθυμητης θερμοκρασιας...για να βλεπει ποσο ειναι και ποσο ακομη θελει να το φτασει η να κλεισει κλπ

ΟΚ... μια ερώτηση ακόμα.

Προηγούμενως το ενεργοποίησα στεκόμενος στη μπλε κουκίδα όπου ο χώρος είχε 22C, και ρύθμισα το ifeel στο 23C.

Έπειτα μετακίνησα το τηλεκοντρόλ στη πράσινη κουκίδα (όπου δεν επικοινωνεί με το κλιματιστικό) όπου ο χώρος είχε 21C.

Διαπίστωσα ότι το κλιματιστικό έκοψε μόλις έφτασε 23C στον κυρίως χώρο (το είδα στον θερμοστάτη απ'το φ. αέριο).

Άρα όταν το κλιματιστικό δε μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλεκοντρόλ, κόβει και ξεκινάει ανάλογα με την απόσταση που κάναμε τη ρύθμιση με το τηλεκοντρόλ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Άρα όταν το κλιματιστικό δε μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλεκοντρόλ, κόβει και ξεκινάει ανάλογα με την απόσταση που κάναμε τη ρύθμιση με το τηλεκοντρόλ;

Η αποσταση δεν εχει καμμια σχεση...η θεση μονο που στελνει ενδειξη εχει, με το θερμομετρο ΜΕΣΑ στο τηλεκοντρολ να ειναι η αναφορα.

Τωρα γιατι εκοψε, πιθανον παιρνει το 23 σαν ζητουμενη στον χωρο, εφοσον δεν επικοινωνει με το νεο σημειο.

Επεξ/σία από Specs

16 λεπτά πριν, Specs είπε

Η αποσταση δεν εχει καμμια σχεση...η θεση μονο που στελνει ενδειξη εχει, με το θερμομετρο ΜΕΣΑ στο τηλεκοντρολ να ειναι η αναφορα.

Τωρα γιατι εκοψε, πιθανον παιρνει το 23 σαν ζητουμενη στον χωρο, εφοσον δεν επικοινωνει με το νεο σημειο.

Έκοψε γιατί όταν δεν επικοινωνεί λειτουργεί με τον αισθητήρα πάνω στο κλιματιστικό 

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...