Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, MarGian είπε

Δηληδη αν καταλαβα καλα, πάμε απο 37.000btu ; 🙄

Ναι 

εγω θα έβαζα δυο 24αρια με λογικό κόστος ώστε να έχεις την επιλογή σε σχετικά καλές μέρες να δουλεύεις το ένα και σε δύσκολες στιγμές να είσαι καλυμμένος και με τα δυο 

Επεξ/σία από dimostr
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Υπάρχουν κάτι στριφώνια γι'αυτές τις περιπτώσεις που οι βάσεις απλά εφάπτονται τις θερμομόνωσης

και τα στριφωνια θερμογεφυρες ειναι. 

"κανονικα" θελει θερμοδιακοπτωμενα στηριγματα (βγαζει η fischer ) αλλα αμα του πεις του αλλου πληρωσε 40 ευρω την καδε βιδα θα σε κυνηγαει να σου κοπανισει το κλιματιστικο στο κεφαλι 😅

• Thanks 1

5 λεπτά πριν, fredd0 είπε

και τα στριφωνια θερμογεφυρες ειναι. 

"κανονικα" θελει θερμοδιακοπτωμενα στηριγματα (βγαζει η fischer ) αλλα αμα του πεις του αλλου πληρωσε 40 ευρω την καδε βιδα θα σε κυνηγαει να σου κοπανισει το κλιματιστικο στο κεφαλι 😅

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η βάζεις πάτωμα η κρέμας από μπαλκόνι η αν είσαι κοντά πας ταράτσα 

10 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ναι 

εγω θα έβαζα δυο 24αρια με λογικό κόστος ώστε να έχεις την επιλογή σε σχετικά καλές μέρες να δουλεύεις το ένα και σε δύσκολες στιγμές να είσαι καλυμμένος και με τα δυο 

Mου απαλυνες καπως το πονο.. Λογική τιμή εννοουμε τυπου 800+ , πχ tesla, aux κτλ? ή μακρια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, MarGian είπε

Mου απαλυνες καπως το πονο.. Λογική τιμή εννοουμε τυπου 800+ , πχ tesla, aux κτλ? ή μακρια;

TCL , HAIER  κατασκευαστές με μεγάλες εγγυήσεις και λογικότατες τιμές , κατασκευαστής MIDEA αλλά με μικρότερη εγγύηση και από κει και πέρα τα φασόν όλων αυτών με τιμές έως και 950 ευρώ ανά κομμάτι 

και Aux είναι κατασκευαστής υπάρχει feedback από κάποιο φίλο εδώ αλλά δεν το θυμάμαι ποιος είναι 

επισης εαν είσαι σίγουρος για τις απωλειες μπορείς να πας σε 22 άρια ώστε να πας σε πιο επώνυμα εαν θέλεις 

βεβαια όλα είναι θέμα κόστους ,μέχρι ποσά λεφτά θες να διαθέσεις 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1

16 ώρες πριν, sokap23 είπε

Καλησπέρα παιδιά,

θα ήθελα την βοήθεια σας,  θέλω να αγοράσω 2 κλιματιστικά για το σπίτι μου. 

Συγκεκριμένα το πρώτο το θέλω για έναν ενιαίο χώρο 55 τ.μ. (σαλόνι - κουζίνα) και ένα δεύτερο για το υπνοδωμάτιο 13 τ.μ. 

1. Ποσό που διαθέτουμε : 1500 μέχρι 1800.
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 15% ψύξη / 85% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ:Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, περιστασιακή σε ψύξη
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 55τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα + 13 υπνοδωμάτιο
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Μεταμόρφωση Αττικής. 
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ:
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Αδιάφορα
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε:

Θερμικές Απώλειες 55 τ.μ.

5561.58 Watt

4782.96 KCal/h

101.12 Watt/m2

86.96 KCal/h/m2

για 21C

Θερμικές Απώλειες 55 τ.μ.

5031.91 Watt

4327.44 KCal/h

91.49 Watt/m2

78.68 KCal/h/m2

για 19C

Και μόνο για το μικρό δωμάτιο  13 τ.μ.

3871.34 Watt

3329.36 KCal/h

297.80 Watt/m2

256.10 KCal/h/m2

για 21C

Και μόνο για το μικρό δωμάτιο  13 τ.μ.

3502.65 Watt

3012.27 KCal/h

269.43 Watt/m2

231.71 KCal/h/m2

για 19 C 

Για τα 55τμ https://www.skroutz.gr/s/23492601/Toshiba-Shorai-Edge-RAS-B22J2KVSG-E-RAS-22J2AVSG-E-Κλιματιστικό-Inverter-22000-BTU-A-A.html

Για το δωμάτιο : https://www.skroutz.gr/s/23493148/Toshiba-Shorai-Edge-RAS-B10J2KVSG-E-RAS-10J2AVSG-E-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A.html

6 ώρες πριν, Greengreen είπε

Καλησπέρα. 2 κλιματιστικά για Υπνοδωμάτια 9 τμ, θέρμανση πιο πολύ. Υπνοδωμάτια παιδιών.

Δεν υπάρχει budget. Ότι καλό υπάρχει και αξίζει, κάτι σε προσφορά.

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Μια πρώτη προσέγγιση https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252394-a-c-in10-toshiba-ras10cavg-e-b10ckvg-e

1 ώρα πριν, fragma είπε

Θα ήθελα να μου προτείνετε 9ρια κλιματιστικά δωματίων που να αποδίδουν στη θέρμανση σε περιοχή με 500μ υψόμετρο (Πεντέλη) που η θερμοκρασία το χειμώνα πέφτει κοντά στο μηδέν ή και μείον τις νύχτες.

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Μια πρώτη προσέγγιση https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252394-a-c-in10-toshiba-ras10cavg-e-b10ckvg-e

7 λεπτά πριν, MarGian είπε

2 τέτοια:

https://www.skroutz.gr/s/23492464/Toshiba-Shorai-Edge-RAS-B24J2KVSG-E-RAS-24J2AVSG-E-Κλιματιστικό-Inverter-24000-BTU-A-A.html

Στις 17/9/2022 στις 11:26 ΜΜ, andreas201083 είπε

οι θερμογεφυρες φτιαχνονται ευκολα

Offtopic

Spoiler

απλα να επισημανω οτι η θερμογεφυρα δεν ειναι αυτο που νομιζεις (η τρυπα στην μονωση). Η θερμογεφυρα ειναι η επαφη πραγματος εκτεθημενου στις εξωτερικες συνθηκες (στη συγκεκριμενη περιπτωση η εξωτερικη μοναδα του κλιματιστικου) με το κομματι του κτιριου που ειναι πισω απο τη μονωση. Η γεφυρα κλεινει με διακοπη, οχι με φιλετο πολυστερινης εκει που λειπει, οση πολυστερινη και να βαλεις στην τρυπα δε θα παψει η βαση να ειναι βιδομενη στον τοιχο, και η εξωτερικη μοναδα βιδωμενη στη βαση

• Like 2

Απορία για όποιον χρσιμοποιεί την εφαρμογή της Daikin-ONECTA για την ενότητα energy και τα διαγράμματα κατανάλωσης που βγάζει ανά ημέρα/εβδομάδα/μήνα:

1. Μήπως έχει διασταυρώσει κανείς τις kwh που εμφανίζει ότι κατανάλωσε το μηχάνημα;

2. Εκτός αυτού κάθε μερά τα 2 μηχανήματα ακόμα και κλειστά εμφανίζουν μία ημερήσια κατανάλωση 0,1kWh το καθένα η οποία μου φαίνεται υπερβολική να προκύπτει από το standby των μονάδων λόγω WiFi.

1 λεπτό πριν, geodimis είπε

Απορία για όποιον χρσιμοποιεί την εφαρμογή της Daikin-ONECTA για την ενότητα energy και τα διαγράμματα κατανάλωσης που βγάζει ανά ημέρα/εβδομάδα/μήνα:

1. Μήπως έχει διασταυρώσει κανείς τις kwh που εμφανίζει ότι κατανάλωσε το μηχάνημα;

2. Εκτός αυτού κάθε μερά τα 2 μηχανήματα ακόμα και κλειστά εμφανίζουν μία ημερήσια κατανάλωση 0,1kWh το καθένα η οποία μου φαίνεται υπερβολική να προκύπτει από το standby των μονάδων λόγω WiFi.

100 Watt την ημερα, δηλαδη 4.κατι watt την ωρα σου φαινονται πολλα για standby? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@CorumΔεν εχω κανενα λογο να παραποιησω τα λεγομενα σου ουτε κ να σε προσβαλλω δεν εχω λογο πραγματικα..Μιλας για μεγαλες διαφορες (με απολυτη βεβαιοτητα) στη θερμανση κι εγω σου λεω πως δεν ειναι ετσι..τι εννοω..ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ την μαρκα, το μοντελο και τα BTU.. παραδειγματα δικα μας απο εδω μεσα..χρηστης με 9αρι toyotomi να δουλευει αριστα στη θερμανση με 170-190w - το δικο μου 9αρι inventor επισης 180-190- το haier 18 που χω στο σαλονι  επισης πολυ ευαισθητο inverter στα 270w θερμανση- αριστη συμπεριφορα  tcl /morris απο reviews στο θεμα μας ...Δεν θα αγοραζα ομως μεγαλο μηχανημα 18/24 πχ toyo/inventor/midea χωρις να μαι σιγουρος τι φοραει μεσα  γιατι οντως τα ελαχιστα watt σε  ΚΑΠΟΙΑ μοντελα στεκονται πολυ ψηλα κι εκει ξεκινανε τα προβληματα..

Τα πεθερικα μου εχουν 2 daikin 9 αρια που με την πρωτη ματια καταλαβαινεις πως προκειται για ποιοτικα μηχανηματα πολυ οικονομικα στη λειτουργια τα χω μετρησει , ομως εχουν 650 ευρω το ενα με 2 χρονια εγγυηση (μπηκαν με το εξοικονομω) οποτε..αναλογως τα χρηματα που διαθετει κανεις και τι προτεραιοτητες βαζει..Η Toshiba θεωρει πως για να σου δωσει την 7ετη εγγυηση  πρεπει σωνει και καλα ,ανεξαρτητως αν χρειαζεται ή οχι, να τα σκας καθε χρονο για συντηρηση.. Για μενα απαραδεκτο, ενω για σενα λογικο ισως..Νομιζω εγινα κατανοητος καλη συνεχεια!!

Επεξ/σία από energy52
  • Like 1

11 λεπτά πριν, geodimis είπε

Το 0.1 μπορεί να είναι και από στρογγυλοποίηση, πχ να είναι 0,051. Ή και όχι.

Πάντως το carrier crystal II που έχω (midea φασόν), που έχει wifi, κάνει αυτό :

038515176817dc4d89324668132d38f5.png

Δλδ παίζει στα περίπου 0,8 - 0,9 W και κάθε πέντε ώρες πάει στα 5.5W για 3 λεπτά ακριβώς. Δεν ξέρω γιατί, δεν ξέρω αν είναι το wifi, πάντως εκείνη την ώρα ακούω ένα ρελαδάκι να οπλίζει ή κάτι τέτοιο:

9c1748afb190c32e9615a55da52a8cff.png

Το daikin atxc25b έχει αναμονή περίπου 1,2W

To asyg24klca έχει 3W αναμονή.

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Τα κλασσικά σπλιτ σε τί ύψος να τα βάλει για να μην του ζεσταίνουν μόνο το ταβάνι;

Κατά τη γνώμη μου δυστυχώς θα πρέπει να πάει σε κονσόλες δαπέδου ή ντουλάπες.

@Specs   @liakjim

Πηγαίνετε ρε να τους μάθετε τίποτα για τον κλιματισμό ή έστω για να κάνετε μόνοι σας τις εγκαταστάσεις σε τυχόν κλιματιστικά που θα αγοράσετε (ή θα αγοράσουν γνωστοί σας). 😛

https://odyssea.com/course/free-hvac-plumbing-course/

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...