Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Specs είπε

oxi, h daikin μου τα εστειλε σε μειλ οτι χρειαστηκα, αψογοι σε αυτο δεν προλαβαινα να κλεισω το τηλεφωνο και ερχοταν!  μια εκδοση στα ελληνικα και μια αγγλικα ...

Στο excel που σου ανέβασα, μου φαίνεται αξιοσημείωτη η διαφορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν θέλεις εγγύηση, θα έλεγα το tcl miracle II (από bestprice και μακριά από τα καταστήματα στο κόκκινο μπάνερ του Tclgreece.gr).

Επίσης κάποιο καλό midea πχ Xtreme save, breezeless, midea easy pro με επέκταση εγγύησης (πχ από πλαίσιο).

Επίσης κάποιο toshiba, πχ edge, yukai, arata .

Τα έχουμε πει προηγουμένως, TCL δεν έχει δωρεάν εγκατάσταση, τα toshiba υποχρεωτικό ετήσιο, midea αν βάλεις τα εξτρά του Πλαισίου πας σε άλλη κατηγορία τιμής.

54 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ότι και να λέει το όνομα, δεν παύει να είναι midea. Απλά βάζει μια στάμπα bosch μπας και ψαρώσει κάποιος.

ΥΓ Το edge είναι Α+++/Α+++. 'Εχω την αίσθηση ότι κάπου έχεις μπερδευτεί. Γενικά.

Midea φασόν οκ, με εγγύση 7 ετών όμως.

Για το edge, ποιος μίλησε για το edge?

Σε κάτι άλλο, στα 18άρια στη ψύξη το Α+++ βλέπω ότι σε περιορίζει ως προς τις επιλογές και σε ανεβάζει πολύ στην τιμή. Ακόμα και το αγαπητό εδώ Perfera πχ. είναι Α++. Να κατέβω σε Α++, τί προτείνετε;

Επεξ/σία από tryfos

Καλησπέρα. Θελω μα αγοράσω ενα κλιματιστικο για ενιαίο χωρο 65 τμ σε ισογειο διαμερισμα με μια πλευρα εκτεθειμενη και παραθυρα με διπλα τζαμια. Συμπληρωσα τον τυπο των θερμικων απωλειων και βγαινει μετα τη μετατροπή σε btu οτι χρειαζομαι 9.500 btu περιπου. Μήπως εχω κανει κατι λάθος; Το υψος το συμπληρωσα ως εξης: 2.75 και η θερμοκρασία 22 °C. 

Επειδη η χρηση θα ειναι για θέρμανση προσανατολιζομαι στο daikin perferra στη μοναδα που τοποθετείται χαμηλά. Εχει κανεις αποψη;

Θερμικες απώλειες

2877,25 Watt

2474,44 kcal/h

47,95 watt/m2

41,240 kcal/h/m2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Specs είπε

καλοριζικο...που μενεις Ντουμπαι???

Η Κυπρο αν κρινω απο το ονομα?

καμμια εξτρα εγγυηση πηρες? καμμια φωτο εγκαταστασης παιζει? μη σε ανακρινουμε αδικα, δωσε οτι υλικο εχεις μονος σου!

Όχι για πολύ.... 😉

Θα μιλήσει ξεκάθαρα!!! 

Επεξ/σία από Panos1987

53 λεπτά πριν, tryfos είπε

Να κατέβω σε Α++, τί προτείνετε;

Mεχρι οπου φτανει το πλαφον σου θα πας. Δεν μπορεις να παρεις πχ Α+++ αν εχεις πλαφον 500 .

Αληθεια ποσο πλαφον εχεις, δεν θυμαμαι αν το εγραψες, για 18ρι με αυτα που ειπες πριν περι εγγυησεων και εγκαταστασης?

29 λεπτά πριν, Catherine2234 είπε

Καλησπέρα. Θελω μα αγοράσω ενα κλιματιστικο για ενιαίο χωρο 65 τμ σε ισογειο διαμερισμα με μια πλευρα εκτεθειμενη και παραθυρα με διπλα τζαμια. Συμπληρωσα τον τυπο των θερμικων απωλειων και βγαινει μετα τη μετατροπή σε btu οτι χρειαζομαι 9.500 btu περιπου. Μήπως εχω κανει κατι λάθος; Το υψος το συμπληρωσα ως εξης: 2.75 και η θερμοκρασία 22 °C. 

Επειδη η χρηση θα ειναι για θέρμανση προσανατολιζομαι στο daikin perferra στη μοναδα που τοποθετείται χαμηλά. Εχει κανεις αποψη;

Θερμικες απώλειες

2877,25 Watt

2474,44 kcal/h

47,95 watt/m2

41,240 kcal/h/m2

Εγκρίνω!

31 λεπτά πριν, Catherine2234 είπε

Θερμικες απώλειες

2877,25 Watt

2474,44 kcal/h

47,95 watt/m2

41,240 kcal/h/m2

Οριο χρηματων ?  επισης βαλε τι συμπληρωσες σε ολο να δουμε τι ειναι λαθος, printscreen δηλαδη αν κρατησες η αρχειο

47 λεπτά πριν, Catherine2234 είπε

Θερμικες απώλειες

2877,25 Watt

2474,44 kcal/h

47,95 watt/m2

41,240 kcal/h/m2

Εγώ θέλω μόνο να ζητήσω φωτογραφίες από την εγκατάσταση (κυρίως το σωληνάκι που βγάζει το νερό έξω) και να μας πεις 2-3 λογάκια για την συμπεριφορά του (και ίσως καταναλώσεις αν θες, λογικά μέσω της εφαρμογής μπορείς να τα δεις) μιας και με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη έκδοση του perfera (12αρι βέβαια).

Λογικά σε σώζουν οι μη-εκτεθημένες πλευρές και τα διπλά τζάμια και μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα παλιά η κατοικία οπότε έχει έστω και μια απλή μόνωση. Αλλά ναι βάλε τα αποτελέσματα όπως σου ζήτησε και ο συμφορουμίτης 

34 λεπτά πριν, Specs είπε

Mεχρι οπου φτανει το πλαφον σου θα πας. Δεν μπορεις να παρεις πχ Α+++ αν εχεις πλαφον 500 .

Αληθεια ποσο πλαφον εχεις, δεν θυμαμαι αν το εγραψες, για 18ρι με αυτα που ειπες πριν περι εγγυησεων και εγκαταστασης?

Με Α+++ ψύξη 18άρια υπάρχουν ελάχιστα: Εκτός από το mitsubishi, που δεν συζητάω λόγω τιμής, είναι 1-2 inventor, 1 gree -που επίσης δε συζητάω λόγω κανονιού αντιπροσωπείας- και 1-2 midea, αν θυμάμαι καλά. Δηλαδή όλα Midea 😄

Α και ένα Finlux, το οποίο δεν ξέρω ποιανού φασόν το φασόν είναι και (φυσικά) δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα.

TCL, Daikin και λοιποί πέφτουν σε Α++ σε 18άρια (μιλάω για εμπορικά μοντέλα, όχι των 2500). Έχω προβληματιστεί, μήπως να πέσω σε Α++ ψύξη, που μου δίνει περισσότερες επιλογές.

Επίσης να τονίσω τη λαμπερή απουσία της Panasonic από κάθε προσφορά/πρόγραμμα συσκευών κλπ. Μόνο "μοντελέ" μοντέλα και φρου-φρου. Τα έχουν παρατήσει τελείως, κρίμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Specs είπε

Μεχρι ποσα χρηματα ψαχνεις τελικα , δεν απαντησες...

Α ναι, σόρρυ, γύρω στο 1000-1100 είμαι αλλά με εγκατάσταση/απεγκατάσταση και σοβαρή εγγύηση χωρίς παντρέματα/αρμέγματα. Με βάση αυτά που λέω στο Midea all pro θα πήγαινα, αλλά τα 190 (αν είναι δυνατόν!) που ζητάει το Πλαίσιο για 5ετία δεν τα δίνω.

Edit:Επίσης πάλι με βάση αυτά που λέω, αν πέσω σε Α++, θα πάω στο Miracle II, κι ας τσούζουν τα +120...😅

Επεξ/σία από tryfos

15 λεπτά πριν, tryfos είπε

Α ναι, σόρρυ, γύρω στο 1000-1100 είμαι αλλά με εγκατάσταση/απεγκατάσταση και σοβαρή εγγύηση χωρίς παντρέματα/αρμέγματα. Με βάση αυτά που λέω στο Midea all pro θα πήγαινα, αλλά τα 190 (αν είναι δυνατόν!) που ζητάει το Πλαίσιο για 5ετία δεν τα δίνω.

Βλεπω πως Κωτσοβολος χρεωνει 130 βαλε -βγαλε.Αρα σε αυτον με μαξ 1000 χωρις εγκατασταση η επιλογη ειναι η εξης μια: ΤCL

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/232126-a-c-in18btu-tcl-18chsa-vei-miracle

4 λεπτά πριν, Specs είπε

Βλεπω πως Κωτσοβολος χρεωνει 130 βαλε -βγαλε.Αρα σε αυτον με μαξ 1000 χωρις εγκατασταση η επιλογη ειναι η εξης μια: ΤCL

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/232126-a-c-in18btu-tcl-18chsa-vei-miracle

Ωχ είναι και 130, είχα μείνει στο 120 από όταν έψαχνα το 12άρι. Μάλλον προς τα εκεί θα πάω αν πέσω σε Α++. Μόλις 67 Ευρώ διαφορά με το Α+++ All pro. Κρίμα που η Midea έχει τόσο μέτρια εγγύηση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Specs είπε

Ώπα, υπάρχει και αυτό για γερούς τζογαδόρους με δωρεάν βάλε-βγάλε, wifi στα 870 (10 έτη λέει, δεν ξέρω αν έχει πάντρεμα ή όχι):

https://www.you.gr/oikiakes-syskeves-klimatismos-thermansi/klimatistika/klimatistika-toichou/klimatistiko-inventer-eurolamp-zephyrus-wifi-3-(2)

Φυσικά το σαιτ της εταιρίας δεν εμπνέει και πολλή...εμπιστοσύνη "εγγύησης", πουλάει από κλιματιστικά μέχρι μπιστολάκια για ξενοδοχεία και φωτιστικά...Πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον αν υπάρχει έστω και 1 που το έχει πάρει να μας πει εντυπώσεις.

Επεξ/σία από tryfos

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...