Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, George_cy είπε

Από την ενσωματωμένη λειτουργία μέτρησης κατανάλωσης μου έχει υπολογίσει ότι έκαψε 13-14 kWh για 24 ώρες λειτουργίας με ζήτηση 21 βαθμούς και εξωτερική που κυμαινόταν από 39-40 ως 24-25 το βράδυ

καλοριζικο...που μενεις Ντουμπαι???

Η Κυπρο αν κρινω απο το ονομα?

καμμια εξτρα εγγυηση πηρες? καμμια φωτο εγκαταστασης παιζει? μη σε ανακρινουμε αδικα, δωσε οτι υλικο εχεις μονος σου!

Επεξ/σία από Specs
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, Specs είπε

καλοριζικο...που μενεις Ντουμπαι???

Η Κυπρο αν κρινω απο το ονομα?

καμμια εξτρα εγγυηση πηρες? καμμια φωτο εγκαταστασης παιζει? μη σε ανακρινουμε αδικα, δωσε οτι υλικο εχεις μονος σου!

Ειμαι Κύπρο όπως σωστά υπέθεσες από το όνομα 😜 Καυτά καλοκαίρια με 40ρια. Θα ανεβάσω και φωτό όταν ολοκληρωθούν οι λεπτομέρειες τις εγκατάστασης π.χ. το κανάλι που θα καλύψει τις σωληνώσεις. Δεν πήρα επιπλέον εγγύηση. Το μόνο αρνητικό μέχρι στιγμής είναι οι θορυβώδεις περσίδες αλλά δεν με ενοχλεί προσωπικά επειδή δεν χρησιμοποιώ την λειτουργία swing. Να σημειώσω ότι το κλιματιστικό βρίσκεται σε χώρο 43-45 τ.μ. με απώλειες γύρω στα 5000w υπολογισμένες από την εφαρμογή. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό ή κακό το ότι κατανάλωσε 14 kWh σε 24 ώρες με τις παραμέτρους που ανέφερα πιο πάνω ας απαντήσουν οι πιο έμπειροι.

1 λεπτό πριν, George_cy είπε

Ειμαι Κύπρο όπως σωστά υπέθεσες από το όνομα 😜 Καυτά καλοκαίρια με 40ρια. Θα ανεβάσω και φωτό όταν ολοκληρωθούν οι λεπτομέρειες τις εγκατάστασης π.χ. το κανάλι που θα καλύψει τις σωληνώσεις. Δεν πήρα επιπλέον εγγύηση. Το μόνο αρνητικό μέχρι στιγμής είναι οι θορυβώδεις περσίδες αλλά δεν με ενοχλεί προσωπικά επειδή δεν χρησιμοποιώ την λειτουργία swing. Να σημειώσω ότι το κλιματιστικό βρίσκεται σε χώρο 43-45 τ.μ. με απώλειες γύρω στα 5000w υπολογισμένες από την εφαρμογή. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό ή κακό το ότι κατανάλωσε 14 kWh σε 24 ώρες με τις παραμέτρους που ανέφερα πιο πάνω ας απαντήσουν οι πιο έμπειροι.

Ειχε αλλο κλιματιστικο ο χωρις προηγουμενως; γενικα αστο να ισορροπησει κ μετα θα δεις ποσο πραγματι καιει. 

Δίνω και εγω με τη σειρά μου καταναλώσεις χρονου απο 2 Mitsubishi Electric, περιοχη Πειραιά, Τελευταίος Όροφος. Χειμώνα δουλεύουν αποκλειστική θερμανση 24/7 στους 21-22οC, καλοκαίρι "σχεδόν" 24/7...Καλoκαίρι σύνολο 580KWh LN60, 260KWh AP25 στους 27oC...

Screenshot 2022-09-03 AP25.jpg

Screenshot 2022-09-03 LN60.jpg

• Like 1

1 λεπτό πριν, Specs είπε

Ειχε αλλο κλιματιστικο ο χωρις προηγουμενως; γενικα αστο να ισορροπησει κ μετα θα δεις ποσο πραγματι καιει. 

Είχε 18ρι on-off ο χώρος το οποίο λειτουργούσε μέχρι την μέρα που μπήκε το καινούριο άρα ο χώρος δεν έμεινε για πολλές ώρες ακλιμάτιστος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, George_cy είπε

Είχε 18ρι on-off ο χώρος το οποίο λειτουργούσε μέχρι την μέρα που μπήκε το καινούριο άρα ο χώρος δεν έμεινε για πολλές ώρες ακλιμάτιστος 

Ωραια, εχεις και δεδομενα καταναλωσης του παλιου; κ μαρκα μοντελο   Εαν εχεις ευχερεια οικονομικη και αν διατιθεται παρε εξτρα εγγυηση. Αληθεια , οπως εδω ειναι η εγγυηση μεσω δικτυου κλπ ; δωσε ινφο

Επεξ/σία από Specs

1 λεπτό πριν, Specs είπε

Ωραια, εχεις και δεδομενα καταναλωσης του παλιου; κ μαρκα μοντελο

Midea. Δεν είχα ποτέ μετρητές κατανάλωσης άρα δεν γνωρίζω για να συγκρίνω το μόνο που ξέρουμε είναι πόσα watt είχε κατανάλωση.

20220903_190437.jpg

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, George_cy είπε

Πρώτες εντυπώσεις από την χρήση του Daikin FTXZ50 

Συγνώμη, έχουν δοθεί...2700 ευρώ(τιμή Ελλάδας) για μηχάνημα και μετράμε τις kWh? 😃 Εκτός αν γίνεται για καθαρά ακαδημαϊκούς λόγους...

Πάντως (14*30=)420 kWh/μήνα παίζει σε λίγο να είναι και ένας μισθός...😁

57 λεπτά πριν, Specs είπε

Το οτι ενα καταστημα εχει κατι με δωρεαν εγκατασταση δεν ειναι βεβαιο οτι θα ειναι φτηνοτερο απο οτι με πληρωμενη σε ενα αλλο...

Δεν ειναι ανεξηγητος ο λογος που καποιες μαρκες (αλλωστε εναλασσονται κατα περιοδους) δεν εχουν δωρεαν εγκατασταση :την δωρεαν εγκατασταση την αποφασιζει το καθε καταστημα η αλυσιδα και ΟΧΙ ο εισαγωγεας/αντιπροσωπος που τους τα προμηθευει...οι τελικοι πωλητες κοιταζουν τι bonuς μπορουν να παρουν περισσοτερο αναλογα με τις πωλησεις ανα εταιρια που εμπορευονται και τους στοχους που ΔΕΝ επιασαν και ετσι με 25ε πχ που δινουν στον εγκαταστατη και εσυ κερδιζεις ταυτοχρονα πχ 100ε, αυτοι παιρνουν ενα ποσοστο προσθετο στην προμηθεια που σιγουρα μεταφραζεται σε περισσοτερα απο 25ε που τους κοστισε.

Επισης για την εγγυηση εχει συζητηθει εκτενως και ειναι απλο:βαζεις στο λογαριασμο και το κοστος των ετησιων σερβις και συγκρινεις  ΜΕ και ΧΩΡΙΣ υποχρεωση τα τυχον μηχανηματα που σε ενδιαφερουν.

Τελος για την Bosch ποσο φιρμα ειναι ας μην το παιδεψουμε, στα κλιματιστικα εννοω, τοσο που που θα την βρεις τα τελευταια μονο ελαχιστα χρονια και σε ελαχιστα σημεια πωλησης (τα μεγαλυτερα των 9 και 12).

Απλα ψωνισε Midea9αυριο ισως αλλη μαρκα)  και ειπε να τσιμπησει λογω κολοσσου οτι μπορει στα 9ρια και 12ρια...

Αν υπολογισεις οτι τα υπολοιπα ηλεκτρικα ειδη της τα δινει σε ΟΛΑ σχεδον τα μαγαζια ανα την επικρατεια...καταλαβαινεις!

Εμένα στους υπολογισμούς μου πάντως σχεδόν ΠΑΝΤΑ βγαίνει φθηνότερο με δωρεάν τοποθέτηση. Επίσης ΠΑΝΤΑ βγαίνει φθηνότερο χωρίς υποχρέωση ετήσιου αλλά αυτό είναι όντως μια άλλη κουβέντα, που έχει γίνει.

Για τα υπόλοιπα, αφού το Bosch είναι Midea φασον, φθηνότερο, με σαφώς καλύτερη εγγύηση και με όνομα κολοσσό μπροστά, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πάω απευθείας στην Midea (ή κάτι αντίστοιχο), που είναι σε όλα τα παραπάνω χειρότερη.

Edit: Παρεμπιπτόντως για το πρόγραμμα που τρέχει, για Α+++ (ψύξη) στους μεγάλους που κοιτάω, είναι ελάχιστα τα 'premium' 12αρια που διατίθενται, με τις γνωστές βέβαια -κακές- εγγυήσεις (πχ δεν υπάρχει εμπορικό Mitsubishi, όχι διακοσμητικό των 2000, λίγα Daikin, κανένα Fujitsu κα). Η Toshiba που λίγο υποφέρεται η εγγύηση δεν έχει δώσει κανένα Α+++ 12αρι. Οπότε αναγκαστικά παίζουμε με ό,τι υπάρχει και αποφεύγουμε 'καπέλο' τοποθέτησης κατά τη γνώμη μου.

Επεξ/σία από tryfos

16 λεπτά πριν, tryfos είπε

Συγνώμη, έχουν δοθεί...2700 ευρώ(τιμή Ελλάδας) για μηχάνημα και μετράμε τις kWh? 😃 Εκτός αν γίνεται για καθαρά

Γιατί να μην μετράει ?

16 λεπτά πριν, tryfos είπε

Πάντως (14*30=)420 kWh/μήνα παίζει σε λίγο να είναι και ένας μισθός...😁

Αυτό για εξήγησε το λίγο κάνε τις πράξεις σε ευρώ 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tryfos είπε

Ε ναι, κυρίως ναι. Εδώ που είμαι (νδ  Αττική) θεωρώ αστείο να μιλάμε για κρύο...

Το λέω για να σε προλάβω αν σε ενδιαφέρει, το παραπάνω pitsos που πήρες στο σάιτ της εταιρίας αλλά και στο Σκρουτζ αναφέρεται ως Α+ (θέρμανση), δεν ξέρω πως προέκυψε το Α+++ του MM (αν και φαντάζομαι). Επίσης στην ψύξη είναι Α++, ενώ το Bosch A+++.

Δικαιολογείται πράγματι και από την τιμή νομίζω, το Bosch είναι αρκετά ακριβότερο.

Στη θερμανση (που με ενδιαφερει μιας και εκει γινεται η μεγαλη καταναλωση) στο θερμο κλιμα(δηλαδη αθηνα)ειναι Α+++ και τα δυο.στην ψυξη εχουν μια μικρη διαφορα που δεν με νοιαζει.

λογικο ειναι να ειναι σε κατι καλυτερο το bosch.

Επεξ/σία από Αλκης K.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/8/2022 στις 8:09 ΜΜ, Klausx είπε

LG Inverter 12k btu 10ετιας+  που έχουμε στο σαλόνι και μας έκατσε "τυχερό" αφού το βρήκαμε εδώ 🤣  Με πολύ ελάχιστη χρήση 2 βλάβες μέχρι στιγμής... πλακέτα & πλακέτα IR πέρσι..

Είναι σε δύσκολο ενιαίο χώρο 50+ τ.μ. που ήθελε 18k btu. Κατανάλωση περίπου 10kwh με 10-15 ώρες λειτουργίας.
Το βράδυ πέφτει στα 350w ελάχιστο στους 27 βαθμούς.

Screenshot_1109.png.0088bf0b6e698f9de9575af0fa4f533b.png

Τελικά δεν άντεξα... το άλλαξα αφού έκαιγε τσάμπα ρεύμα χωρίς να επαρκεί η απόδοση του κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Έγινε και αλλαγή θέσης αφού είναι σαλονοκουζίνα και χτύπαγε προς την κουζίνα / νεροχύτη οπότε αναγκαστικά κατεβάζαμε την περσίδα κάτω όταν είχε πλύσιμο πιάτων / μαγείρεμα... Αλλά έτσι είναι οι βιαστικές εγκαταστάσεις δεν προβλέπουν τίποτα και ούτε προτείνουν θέση παρά μόνο το μέσα-έξω πάμε παρακάτω..

LG 12k btu = 350w min
Midea Prime 18k btu = 250w min το μεσημέρι δεν το έχω μετρήσει τα βράδια

4 ώρες να πάει σωστά χωρίς τσακίσματα στις απότομες κούρμπες (1/2" σωλήνα) σε κανάλι 80x60, 3+ μέτρα, αντικραδασμικα στo εξωτερικό μηχάνημα αλλά και στην εξωτερική βάση.

Επεξ/σία από Klausx
  • Like 2

3 ώρες πριν, m4rk0s είπε

σύνολο 580KWh LN60, 260KWh AP25 στους 27oC...

Αρα το μεγαλο 1620 χειμωνα / 660 καλοκαιρι = 2,6 φορες

και το μικρο 730 χειμωνα / 280 καλοκαιρι = 2,45 φορες

ασυνηθιστη αναλογια... μαλλον δυτικος προσανατολισμος που σημαινει τραβαει ζορι το καλοκαιρι και σωζεται τον χειμωνα ?

3 ώρες πριν, tryfos είπε

Συγνώμη, έχουν δοθεί...2700 ευρώ(τιμή Ελλάδας) για μηχάνημα και μετράμε τις kWh? 😃 Εκτός αν γίνεται για καθαρά ακαδημαϊκούς λόγους...

Καποιοι οπως εγω, ρωταμε για την συμπεριφορα του μηχανηματος...πες το και ακαδημαικο ενδιαφερον!

Οσο για το οτι ειναι ακριβο,πιο ακριβο δεν παει, αυτο μπορει να εμπεριεχει και προσδοκια να κερδισεις σε βαθος χρονου μεσω μειωμενης καταναλωσης σε καιρους που η κιλοβατωρα εκτοξευεται, αλλα ειδικα το Ururu Sarara το αγοραζει καποιος για ολα οσα εχουν αναφερθει, για ΚΛΙΜΑ στο σπιτι οπως λεει κι ο liakjim κι οχι απλα για ψυξη / θερμανση.

• Like 1

6 ώρες πριν, tryfos είπε

Ε ναι, κυρίως ναι. Εδώ που είμαι (νδ  Αττική) θεωρώ αστείο να μιλάμε για κρύο...

Αν θέλεις εγγύηση, θα έλεγα το tcl miracle II (από bestprice και μακριά από τα καταστήματα στο κόκκινο μπάνερ του Tclgreece.gr).

Επίσης κάποιο καλό midea πχ Xtreme save, breezeless, midea easy pro με επέκταση εγγύησης (πχ από πλαίσιο).

Επίσης κάποιο toshiba, πχ edge, yukai, arata .

5 ώρες πριν, Specs είπε

Αν μπορεις δες το και πες μου τι εχει λαθος

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NPPslZS3-fHAUMSIg3Lf7Tn5r1ysvTbLNSGHSELoeC8/edit#gid=0

Πφφφ, βαριέμαι και να καταλάβω πως είναι στημένο το excel χαχαχαχα

Από εδώ δεν τα πήρες;

https://www.bricoman.it/pub/media/catalog/product/a/2/5/4/condizionatore_inverter_daikin_new_evolution_monosplit_btu_seer_scop_r_25004592_techsheetsup_01.pdf

https://atexxo.com/wp-content/uploads/RXM-R_20-71_Data-books_English.pdf

5 ώρες πριν, c-max είπε

Τελικα δεν ξερω αν το να πεφτει πολυ χαμηλα στην ψυξη το κλιματιστικο ειναι και καλο.

Τον τελευταιο καιρο τα βαζω στην αφυγρανση, γιατι στην ψυξη οταν ινβερταρουν χαμηλα δεν κανουν καλη αφυγρανση του χωρου με αποτελεσμα υψηλη υγρασια και ασχημη ατμόσφαιρα.

Συμφωνώ.

4 ώρες πριν, George_cy είπε

Πόσο θα ήθελες να καίει με 21 ζήτηση και 40άρια έξω;

Έτσι και αλλιώς τσάμπα αναρωτιέσαι, έχεις το πιο αποδοτικό κλιματιστικό της αγοράς. Period

Προϋπόθεση βέβαια είναι να επαρκεί για τον χώρο σου μιας και η ζήτηση που έχεις είναι εξαιρετικά χαμηλή για ψύξη.

4 ώρες πριν, tryfos είπε

Για τα υπόλοιπα, αφού το Bosch είναι Midea φασον, φθηνότερο, με σαφώς καλύτερη εγγύηση και με όνομα κολοσσό μπροστά, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πάω απευθείας στην Midea (ή κάτι αντίστοιχο), που είναι σε όλα τα παραπάνω χειρότερη.

Edit: Παρεμπιπτόντως για το πρόγραμμα που τρέχει, για Α+++ (ψύξη) στους μεγάλους που κοιτάω, είναι ελάχιστα τα 'premium' 12αρια που διατίθενται, με τις γνωστές βέβαια -κακές- εγγυήσεις (πχ δεν υπάρχει εμπορικό Mitsubishi, όχι διακοσμητικό των 2000, λίγα Daikin, κανένα Fujitsu κα). Η Toshiba που λίγο υποφέρεται η εγγύηση δεν έχει δώσει κανένα Α+++ 12αρι. Οπότε αναγκαστικά παίζουμε με ό,τι υπάρχει και αποφεύγουμε 'καπέλο' τοποθέτησης κατά τη γνώμη μου.

Ότι και να λέει το όνομα, δεν παύει να είναι midea. Απλά βάζει μια στάμπα bosch μπας και ψαρώσει κάποιος.

ΥΓ Το edge είναι Α+++/Α+++. 'Εχω την αίσθηση ότι κάπου έχεις μπερδευτεί. Γενικά.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Από εδώ δεν τα πήρες;

oxi, h daikin μου τα εστειλε σε μειλ οτι χρειαστηκα, αψογοι σε αυτο δεν προλαβαινα να κλεισω το τηλεφωνο και ερχοταν!  μια εκδοση στα ελληνικα και μια αγγλικα ...

Επεξ/σία από Specs

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...