Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

48 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχει βάλει κανείς κλιματιστικά Hisense; AUX είναι αυτά;

Hisense-Hitachi: A brand of commercial air-conditioners designed and manufactured by a joint venture of Hisense and Hitachi

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 ώρες πριν, Specs είπε

Hisense-Hitachi: A brand of commercial air-conditioners designed and manufactured by a joint venture of Hisense and Hitachi

Οπότε τι; Είναι κατασκευαστές;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οπότε τι; Είναι κατασκευαστές;

http://acv-bg.com/hisense-bg.com/images/menu_download/02 HisenseHitachi Presentation_EN.pdf

https://www.jci-hitachi.com/news/452.html

Επεξ/σία από filipN

4 λεπτά πριν, filipN είπε

Hisense / hitachi με συμπιεστή midea 😅

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Alexandroskaf είπε

Φίλε Μου τα ίδια κάι εμένα.. μυρίζουν και τα δύο..το ένα έχει περίπου 12 ώρες λειτουργίας και τό άλλο 6.. Daikin sensira

To haori είχε καί αυτό ίδια μυρωδιά η οποία όμως έφυγε σε μόλις δύο ώρες 

Αντίστοιχα το δικό μου haori 16 δεν μύρισε ποτέ (θυμάμαι  ότι το δουλέψαμε μια ώρα δοκιμαστικά με τον ψυκτικό όμως ηταν τα παντα ορθανοικτα στο σπίτι και να μυριζε θα ηταν μη αντιληπτό... )

Τα daikin atxc25c όμως είχαν αντίθετη συμπεριφορά...το ένα δεν μύρισε εξαρχής το άλλο έστρωσε μετά από δύο μέρες "πλαστικίλας".  Ήταν βέβαια και φθινόπωρο προς χειμώνα σε λειτουργία θέρμανσης...

Επεξ/σία από spyros.s

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

In other news, στοιχεία κατανάλωσης καλοκαιριού (από Μάιο μέχρι και χθες):

Fujitsu σύνολο 58KWh

cc109b872f6d0e75776ab59d846117c7.png

carrier crystal II 9άρι 28KWh

2d4a0f5758b26211649339780954e2c9.png

και daikin atxc25b, σύνολο 18KWh

df11d5c4931536b331c4b03963b00e87.png

Να υπενθυμίσω ότι το fujitsu καλύπτει 60τμ ενιαίου χώρου και τα 9άρια από 17τμ το καθένα υπνοδωμάτιο. Όταν τα κλιματιστικά τα άναβα, το fujitsu δούλευε από νωρίς το μεσημέρι έως το αργά το απόγευμα, ενώ τα 9άρια στον ύπνο, άρα παρόμοιες ώρες λειτουργίας (περίπου 8άωρο) αλλά με διαφορετικές εξωτερικές θερμοκρασίες προφανώς. Νομίζω γίνεται αντιληπτή η πραγματικά πολύ καλή απόδοση του fujitsu. 

Συνεπώς όλο το καλοκαίρι το έβγαλα περίπου με 100KWh ή 20€ (με 0.2€/KWh).

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
  • Thanks 1

56 λεπτά πριν, liakjim είπε

In other news, στοιχεία κατανάλωσης καλοκαιριού (από Μάιο μέχρι και χθες):

Fujitsu σύνολο 58KWh

cc109b872f6d0e75776ab59d846117c7.png

carrier crystal II 9άρι 28KWh

2d4a0f5758b26211649339780954e2c9.png

και daikin atxc25b, σύνολο 18KWh

df11d5c4931536b331c4b03963b00e87.png

Να υπενθυμίσω ότι το fujitsu καλύπτει 60τμ ενιαίου χώρου και τα 9άρια από 17τμ το καθένα υπνοδωμάτιο. Όταν τα κλιματιστικά τα άναβα, το fujitsu δούλευε από νωρίς το μεσημέρι έως το αργά το απόγευμα, ενώ τα 9άρια στον ύπνο, άρα παρόμοιες ώρες λειτουργίας (περίπου 8άωρο) αλλά με διαφορετικές εξωτερικές θερμοκρασίες προφανώς. Νομίζω γίνεται αντιληπτή η πραγματικά πολύ καλή απόδοση του fujitsu. 

- Βοηθάει και η περιοχή.

- Καλή η απόδοση του Fujitsu, όμως το ίδιο καλές είναι και οι θερινές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής σου. Στα Δυτικά προάστια της Αθήνας, το κλιματιστικό των κοινόχρηστων χώρων (όπως ο ενιαίος χώρος της οικίας σου) το καλοκαίρι λειτουργεί 8-14 ώρες την ημέρα και έως 24 όταν έχει καύσωνα.

2 λεπτά πριν, filipN είπε

- Βοηθάει και η περιοχή.

- Καλή η απόδοση του Fujitsu, όμως το ίδιο καλές είναι και οι θερινές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής σου. Στα Δυτικά προάστια της Αθήνας, το κλιματιστικό των κοινόχρηστων χώρων (όπως ο ενιαίος χώρος της οικίας σου) το καλοκαίρι λειτουργεί 8-14 ώρες την ημέρα και έως 24 όταν έχει καύσωνα.

Ναι, είναι δροσερά εδώ και το σπίτι έχει βόρειο προσανατολισμό. Από την άλλη τον χειμώνα...

Δυστυχώς εχει συντηρηση ο οτε σημερα στο δικτυο της περιοχης μου και δεν μπορώ να σας δωσω συγκριτικά και τα δικά μου στοιχεια...ως εκ τουτου δενε χω προσβαση ουτε στην εφαρμογη της τοσιμπα ούτε στα ταπο...αν το θυμηθώ μόλις γυρίσω από την δουλειά θα τα βάλω

Στις 24/8/2022 στις 9:04 ΜΜ, ppmarkos είπε

Κι εδώ ένα link αν σου είναι εύκολο. Σε ευχαριστώ πολύ. 

Καλημέρα μπορείς νά μου στείλεις τό λινκ σε ευχαριστώ πολύ 

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Nτροπη να παρουσιαζεις τετοιες καταναλωσεις...μας βλεπουν και μικρα παιδια!

Παντως ειδικα τα βορεινα δωματια/σπιτια  εχουν 15 με 30 φορες πιο πολλη καταναλωση για θερμανση απο οτι για ψυξη, συμφωνα με τις μπαρες σου.

Εγω παλι, με νοτιο προσανατολισμο, βασει της καταναλωσης πελλετ τα προηγουμενα χρονια, υπολογιζω τον χειμωνα με το κλιματιστικο ,το πολυ 5 φορες απο οτι σε ψυξη να καταναλωσω. Ιδωμεν.

Κανεις αλλος που να εχει καταγραφη παιδια να μας ενημερωσει για την αναλογια ενεργειας για ψυξη θερμανση, ετσι για να μην μας λενε οτι κοιταμε μονο την ελαχιστη...???

Σε σπιτι 62τμ εχουμε βαλει ενα κλιματιστικο στο υπνοδωματιο 9.000 btu (ΤCL Era plus wifi) το καλοκαιρι του 21 στα 300 + 80 εγκατασταση με αντλια κενου(νομιζω παλι εδω ειχα απευθυνθεί για προτάσεις). Μια χαρα για ψυξη στο δωματιο, και αν το αφησουμε λιγο πιανει και το υπολοιπο σπιτι. Ειχαμε ενα θερμοπομπο για θερμανση, αν και το καλοριφερ λειτουργουσε τον χειμωνα κανονικα (κεντρικη θερμανση - πετρελαιο).

Σκεφτομαστε μηπως να παρουμε ενα ακομα για σαλονι + χωλ για θερμανση, σε περιπτωση που φετος δεν πανε καλα τα πραγματα με την κεντρικη. αυτα τα 2 δωματια ειναι περιπου το μισο σπιτι.

Budget μεχρι 400, αντε αν αξιζει κατι να σκεφτουμε τα 500 ευρω.

Με το TCL που εχουμε τωρα ειμαστε σχετικα ικανοποιημενοι, αν και κανει λιγο παραπανω θορυβο απο το υποσχομενο, χωρις ομως να μας εχει πειραξει τοσο. Το μονο θεμα που εβγαλε, ειναι οτι το wifi μετα απο ενα σημειο σταματησε να λειτουργει απομακρυσμενα, η εφαρμογη λειτουργει μονο οταν ειμαστε εντος του wifi network του σπιτου με τα κινητα μας, οποτε πρακτικα ο απομακρυσμενος ελεγχος δεν παιζει.

Για τα του ρευματος, εχουμε και νυχτερινο μετρητη + Προγραμμα ΔΕΗ home enter στα 0,105 εως 30/11/23

29 λεπτά πριν, Specs είπε

Nτροπη να παρουσιαζεις τετοιες καταναλωσεις...μας βλεπουν και μικρα παιδια!

Παντως ειδικα τα βορεινα δωματια/σπιτια  εχουν 15 με 30 φορες πιο πολλη καταναλωση για θερμανση απο οτι για ψυξη, συμφωνα με τις μπαρες σου.

Εγω παλι, με νοτιο προσανατολισμο, βασει της καταναλωσης πελλετ τα προηγουμενα χρονια, υπολογιζω τον χειμωνα με το κλιματιστικο ,το πολυ 5 φορες απο οτι σε ψυξη να καταναλωσω. Ιδωμεν.

Κανεις αλλος που να εχει καταγραφη παιδια να μας ενημερωσει για την αναλογια ενεργειας για ψυξη θερμανση, ετσι για να μην μας λενε οτι κοιταμε μονο την ελαχιστη...???

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχω αντίστοιχο ποστ τέλος του χειμώνα για θέρμανση.

Με Carrier Crystal ion III 9.000 btu για τους μήνες από μέσα Ιουνίου μέχρι τέλη Αυγούστου έκαψα 59,2 kWh. 

Δούλευε τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα με οριζόμενη θερμοκρασία 28 βαθμούς, follow me με δωμάτιο 16τμ, με ανοιχτή πόρτα δωματίου, το οποίο το έβλεπε ο ήλιος από την ανατολή μέχρι την Δύση. 

• Like 1

1 ώρα πριν, Specs είπε

image.png.16b80acea0fa89b8cf341a837c37bcd8.png

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...