Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, Klausx said:

Με χαμηλή ταχύτητα είναι ένα θέμα αν όλα δεν είναι τέλεια.

και στο 3 πάλι πετάει νερό έξω. αύριο θα καλέσω τεχνικό να το δει από κοντά να μου δώσει μια γνώμη και αν δε συμφέρει πληρώνω απλά την επίσκεψη. σε 5μήνες μετακομίζω κιόλας. δεν αξίζει να κάνω χοντρές αλλαγές

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 hour ago, harkonto said:

Δηλαδή είναι εντός εγγύησης και πλήρωσες και από πάνω; 

Οχι απλα ρωτησα απο περιεργεια.Μου ελεγαν στην αρχη δυο τυπαδες που ηρθαν οτι για τις πλακετες φταινε τα ρευματα κλπ και δνε ηθελαν να μου το καλυψουν

1 λεπτό πριν, aks είπε

Οχι απλα ρωτησα απο περιεργεια.Μου ελεγαν στην αρχη δυο τυπαδες που ηρθαν οτι για τις πλακετες φταινε τα ρευματα κλπ και δνε ηθελαν να μου το καλυψουν

Α οκ είπα και εγώ έτσι όπως το έθεσες αυτό κατάλαβα. 

47 minutes ago, harkonto said:

Α οκ είπα και εγώ έτσι όπως το έθεσες αυτό κατάλαβα. 

Γενικα ειχα τρομερα κακη αντιμετωπιση απο το service της daikin και θελω να το πω αυτο!Οχι οτι σημαινει κατι βλαβες συμβαινουν σε ολα τα κλαματιστικα.Παντως ηταν αρκετα αγενης και δεν μου φαινεται οτι γνωριζαν το αντικειμενο τους.Επιπλεον μου εκαναν και λαθος τοποθετηση του νεου ανταλλακτικου!Δεν θελω να αποθαρρυνω κανεναν βεβαια.Παντως δεν ειμαι γενικα ευχαριστημενος απο το μοντελο που εχω.Απο την αρχη βγαζει μια μυρωδια πλαστικου οταν λειτουργει,και δεν μου φαινεται τοσο αποδοτικο στη θερμανη οσο το dxk dck που εχω.

• Like 1

7 ώρες πριν, aks είπε

Γενικα ειχα τρομερα κακη αντιμετωπιση απο το service της daikin και θελω να το πω αυτο!Οχι οτι σημαινει κατι βλαβες συμβαινουν σε ολα τα κλαματιστικα.Παντως ηταν αρκετα αγενης και δεν μου φαινεται οτι γνωριζαν το αντικειμενο τους.Επιπλεον μου εκαναν και λαθος τοποθετηση του νεου ανταλλακτικου!Δεν θελω να αποθαρρυνω κανεναν βεβαια.Παντως δεν ειμαι γενικα ευχαριστημενος απο το μοντελο που εχω.Απο την αρχη βγαζει μια μυρωδια πλαστικου οταν λειτουργει,και δεν μου φαινεται τοσο αποδοτικο στη θερμανη οσο το dxk dck που εχω.

Το συνεργείο ήταν από επίσημη αντιπροσωπεία; Τόσο Αθήνα όσο και επαρχία το service τους και η εγκατάστασή τους ήταν υποδειγματική!

7 ώρες πριν, aks είπε

δεν μου φαινεται τοσο αποδοτικο στη θερμανη οσο το dxk dck που εχω.

Αυτό πως το έχεις μετρήσει;

ΥΓ Περίεργο αυτό που λες για τη μυρωδιά. Το δικό μου δεν έχει μυρίσει ποτέ .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Και στο ίδιο σπίτι ακόμα, μπορεί να μην μυρίζει το ποιο φτηνό κλιματιστικό, και να μυρίζει το ακριβότερο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τρόποι και να προλάβεις αυτή την κατάσταση και να την διορθώσεις ως ένα βαθμό όταν παρουσιαστεί. Για να την εξαλείψεις χρειάζονται δραστικά μέτρα σε όλο το χώρο που βρίσκεται το κλιματιστικό, όχι μόνο στο ίδιο.

Επεξ/σία από filipN

Δεν φταιει ο χωρος πλαστικουρα μυριζει.Απο την πρωτη στιγμη λειτουργιας το εκανε.Οταν ειχαν ερθει για την πλακετα τo service της daikin μου ειπαν οτι τους το ειχαν αναφερει και αλλοι.Και καποιο μελος εδω μεσα το ειχε αναφερει και αν θυμαμαι καλα και στο skroutz καποιος το εγραφε.

Οχι δεν το εχω μετρησει.Τα δυο κλιματιστικα ειναι τποθετημενα σε δυο δωματια χωρισμενα με τοιχο, ειναι ακριβως τα ιδια τμ, ιδιες μονωσεις,τα βλεπει και ο ηλιος τα δυο το ιδιο.Το dxk κανει 20 λεπτα να θερμανει το χωρο το daikin 40.Λογω μαλλον του υψηλου θερμου φορτιου?Αν και δεν νομιζω να ειναι αυτο.Παντως μετα απο αυτη την εμπειρια με daikin ουτε ζωγραφιστα δεν θελω να τα βλεπω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νεώτερα στοιχεία για την 24ωρη κατανάλωση του Mitsubishi Heavy Industries SRK-63ZR-W (μετρημένα με το Tapo P110).

Λειτουργία: DRY (αφύγρανση)  |  Εξωτερική θερμοκρασία: 34,5C έως 27C  |  Ρυθμισμένη θερμοκρασία: 24C  |  Αρχική θερμοκρασία χώρου όταν επιλέχθηκε η λειτουργία αφύγρανσης: 26,5C (δούλευε ήδη το κλιματιστικό όλη την προηγούμενη μέρα στη λειτουργία ψύξης)  |  Επιτευχθείσα θερμοκρασία: 25,3C έως 26,1C  | Μέγιστο ποσοστό υγρασίας στο χώρο: 67%  |  Επιτευχθέν ποσοστό υγρασίας (λειτουργώντας το κλιματιστικό όλο το 24ωρο στην αφύγρανσση): 52% έως 54% (κρίνοντας εμπειρικά από το παλιό 24άρι on/off Fujitsu, θα έλεγα, μάλλον, ότι δεν τη λές και καλή την επίδοση στην αφύγρανση αυτού του κλιματιστικού)  |  Διακύμανση κατανάλωσης: Από 135W έως 210W περίπου  |  Συνολική κατανάλωση 24ώρου: 4kW.

Σημειώσεις: 1. Το σαλόνι είναι είναι μακρόστενο, 45τ.μ. περίπου. 2. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κλιματιστικού οι δύο πόρτες που επικοινωνούν με το υπόλοιπο σπίτι ήταν μόνιμα ανοιχτές. 3. Η μπαλκονόπορτα του σαλονιού, καθώς και τα υπόλοιπα παράθυρα ήταν ανοιχτά από τις 07:30 έως τις 09:00 για να αεριστεί το σπίτι (σχεδόν καθημερινή συνήθεια). 4. Όλες οι μετρήσεις ελήφθησαν από ποιοτικό θερμόμετρο/υγρόμετρο, το οποίο είναι μόνιμα τοποθετημένο στα 7 μέτρα περίπου από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού και σε ύψος 1,6 μέτρων από το πάτωμα. Η αίσθηση δροσιάς είναι ελάχιστα καλύτερη σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από την εσωτερική μονάδα. 5. Ο θόρυβος της εσωτερικής, αλλά και της εξωτερικής μονάδας είναι ουσιαστικά αμελητέος, για να μην πω ανύπαρκτος και ακουστώ υπερβολικός. 6. Δεν υπάρχει κραδασμός στη λειτουργία της εξωτερικής μονάδας, ακόμα κι αν ακουμπήσει κάποιος το χέρι του επάνω της. 7. Ο αέρας από τον ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας μάλλον έχει θερμοκρασία λίγο μεγαλύτερη από αυτή του περιβάλλοντος (σχεδόν ούτε χλιαρός). 8. Κανένας απολύτως τριγμός από τα πλαστικά της εσωτερικής μονάδας και καμμία μυρωδιά.

Επεξ/σία από SpyrosK67
  • Like 4

Εχθές τοποθετήθηκαν δύο daikin siesta sensira atx25 9000

Καί ένα toshiba haori 16 Άρι..

Πρώτες εντυπώσεις...τα Daikin δεν είναι σε εμφάνιση τόσο άσχημα όσο στην φωτό.. είναι μία χαρά σε όψη και εσωτερική καί εξωτερική μονάδα...οι φωτό τα αδικούν..

Δεν έχουν τριξιματα ή κάποιον άλλο θόρυβο ενοχλητικό..στο θέμα τού θορύβου τού ανεμιστήρα.. είναι λίγο υποκειμενικό εκεί... εμένα για παράδειγμα μου αρέσει όταν κοιμάμαι ο ήχος του αέρα από το κλιματιστικο...αλλά θεωρώ ότι στο sleep ακόμα καί ένας περίεργος μπορεί να κοιμηθεί....

Όσο αναφορά την κατανάλωση στην επιλογή power ήταν 1000+ watt περίπου..στην 3 σκάλα τού ανεμιστήρα 712 watt.. ενώ όταν έπιανε την θερμοκρασία (24 βαθμοί)... δούλευε στα 165watt

Υπάρχει οσμή πλαστικού...στο ένα μετά από 5 ώρες Λειτουργίας έφυγε...

Στο άλλο μετά από 12 ώρες υπάρχει ακόμα..

Στο haori έφυγε σε δύο ώρες...

Υπάρχει κάποιο κόλπο να την ξεφορτωθω λίγο γρηγορότερα?

Τώρα το haori 16 έχει τοποθετηθεί σε χώρο 35 τμ.. λόγο ότι οι ζέστες έπεσαν δεν μπορώ να το κρίνω απόλυτα...

Αλλά με εξωτερική θερμοκρασία 34 βαθμούς.. δουλεύει στο ρελαντί χαρίζοντας ένα ομοιόμορφο αέρα σε όλο τον χώρο..

Το παλιό Panasonic μόυ ερχόταν ένα δροσερό αεράκι πού με ενοχλούσε.. άλλαζα θερμοκρασία.. τις γρυλιες.. την θέση μου στον σαλόνι..τπτ.. κρύωνα το έκλεινα αλλά στο καπάκι ζεσταίνομουν καί τό άνοιγα πάλι..

Ενώ με το haori νιώθω μια ομοιόμορφη ψύξη στον χώρο...σαν αυτή που χαρίζουν τα καλοριφέρ στην ζεστή.....

Σύνοψιζοντας είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις αγορές μου.. ειδικά με τα daikin τα οποία δεν το κρύβω έβαλα με μισή καρδιά..αλλά βλέποντας πολλούς να λένε καλά πράγματα με έτρωγε να τα δοκιμάσω... καί έμεινα πολύ ευχαριστημένος παρότι η σύγκριση μιας φθηνης σειράς Daikin με μια premium toshiba είναι άδικη..οι εντυπώσεις πού μου άφησαν αν εξαιρέσεις την δυσάρεστη μυρωδιά η οποία θεωρώ θα φύγει.  Είναι άριστη..

Ελπίζω να βοήθησα κάποιον όπως βοηθήθηκα καί εγώ...

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, SpyrosK67 είπε

Νεώτερα στοιχεία για την 24ωρη κατανάλωση του Mitsubishi Heavy Industries SRK-63ZR-W (μετρημένα με το Tapo P110).

Λειτουργία: DRY (αφύγρανση)  |  Εξωτερική θερμοκρασία: 34,5C έως 27C  |  Ρυθμισμένη θερμοκρασία: 24C  |  Αρχική θερμοκρασία χώρου όταν επιλέχθηκε η λειτουργία αφύγρανσης: 26,5C (δούλευε ήδη το κλιματιστικό όλη την προηγούμενη μέρα στη λειτουργία ψύξης)  |  Επιτευχθείσα θερμοκρασία: 25,3C έως 26,1C  | Μέγιστο ποσοστό υγρασίας στο χώρο: 67%  |  Επιτευχθέν ποσοστό υγρασίας (λειτουργώντας το κλιματιστικό όλο το 24ωρο στην αφύγρανσση): 52% έως 54% (κρίνοντας εμπειρικά από το παλιό 24άρι on/off Fujitsu, θα έλεγα, μάλλον, ότι δεν τη λές και καλή επίδοση στην αφύγρανση αυτού του κλιματιστικού)  |  Διακύμανση κατανάλωσης: Από 135W έως 210W περίπου  |  Συνολική κατανάλωση 24ώρου: 4kW.

Σημειώσεις: 1. Το σαλόνι είναι είναι μακρόστενο, 45τ.μ. περίπου 2. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κλιματιστικού οι δύο πόρτες που επικοινωνούν με το υπόλοιπο σπίτι ήταν μόνιμα ανοιχτές. 3. Η μπαλκονόπορτα του σαλονιού, καθώς και τα υπόλοιπα παράθυρα ήταν ανοιχτά από τις 07:30 έως τις 09:00 για να αεριστεί το σπίτι (σχεδόν καθημερινή συνήθεια). 4. Όλες οι μετρήσεις ελήφθησαν από ποιοτικό θερμόμετρο/υγρόμετρο, το οποίο είναι μόνιμα τοποθετημένο στα 7 μέτρα περίπου από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού και σε ύψος 1,6 μέτρων από το πάτωμα. Η αίσθηση δροσιάς είναι σαφώς μεγαλύτερη αν κάποιος βρεθεί μέσα στο χώρο σε απόσταση μικρότερη των 4 μέτρων από την εσωτερική μονάδα. 5. Ο θόρυβος της εσωτερικής, αλλά και της εξωτερικής μονάδας είναι ουσιαστικά αμελητέος, για να μην πω ανύπαρκτος και ακουστώ υπερβολικός. 6. Δεν υπάρχει κραδασμός στη λειτουργία της εξωτερικής μονάδας, ακόμα κι αν ακουμπήσει κάποιος το χέρι του επάνω της. 7. Κανένας απολύτως τριγμός από τα πλαστικά της εσωτερικής μονάδας και καμμία μυρωδία.

- Στα κλιματιστικά inverter και στη λειτουργία της αφύγρανσης, είτε δεν μπορείς να επιλέξεις ζητούμενη θερμοκρασία είτε ακόμα και αν σου το επιτρέπει επιλέγει το ίδιο μια διαφορετική. Αν παραμείνει στη δική σου επιλογή είναι πιθανόν να έχει μικρή έως μηδενική απόδοση.

- Το ποσοστό υγρασίας 67%, που μπορεί να είναι και παραπάνω γιατί τα περισσότερα ερασιτεχνικής χρήσης «υγρασιόμετρα» του εμπορίου (είτε φτηνά είτε ακριβά) χάνουν 5-15%, είναι στα όρια του «ζην επικινδύνως».

- Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση κλιματιστικού on-off με inverter, στη λειτουργία της αφύγρανσης. Το inverter, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να έχει την ίδια απόδοση ή και μεγαλύτερη σε μερικές περιπτώσεις.

Επεξ/σία από filipN

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, filipN είπε

- Στα κλιματιστικά inverter και στη λειτουργία της αφύγρανσης, είτε δεν μπορείς να επιλέξεις ζητούμενη θερμοκρασία είτε ακόμα και αν σου το επιτρέπει επιλέγει το ίδιο μια διαφορετική. Αν παραμείνει στη δική σου επιλογή είναι πιθανόν να έχει μικρή έως μηδενική απόδοση.

Δεν έχω άποψη επί της γενίκευσης που περιέχει η τοποθέτησή σου. Επίτρεψέ μου να αναφερθώ μόνο στο συγκεκριμένο κλιματιστικό. Λοιπόν, η θερμοκρασία μπορεί να ρυθμιστεί ελεύθερα από τους 18C και πάνω. Αν επιλεγεί αυτή η ρύθμιση, η κατανάλωση αρχίζει να ανεβαίνει κλιμακωτά (είδα κάποια στιγμή 610W σταθερά), η ταχύτητα του ανεμιστήρα αυξάνεται, η θερμοκρασία του χώρου μειώνεται και το ποσοστό της υγρασίας πέφτει αρκετά πιο γρήγορα.

Επεξ/σία από SpyrosK67
  • Like 1

39 λεπτά πριν, aks είπε

Δεν φταιει ο χωρος πλαστικουρα μυριζει.Απο την πρωτη στιγμη λειτουργιας το εκανε.Οταν ειχαν ερθει για την πλακετα τo service της daikin μου ειπαν οτι τους το ειχαν αναφερει και αλλοι.Και καποιο μελος εδω μεσα το ειχε αναφερει και αν θυμαμαι καλα και στο skroutz καποιος το εγραφε.

Οχι δεν το εχω μετρησει.Τα δυο κλιματιστικα ειναι τποθετημενα σε δυο δωματια χωρισμενα με τοιχο, ειναι ακριβως τα ιδια τμ, ιδιες μονωσεις,τα βλεπει και ο ηλιος τα δυο το ιδιο.Το dxk κανει 20 λεπτα να θερμανει το χωρο το daikin 40.Λογω μαλλον του υψηλου θερμου φορτιου?Αν και δεν νομιζω να ειναι αυτο.Παντως μετα απο αυτη την εμπειρια με daikin ουτε ζωγραφιστα δεν θελω να τα βλεπω.

Αυτό που θα πρέπει να δεις κατά τη γνώμη μου είναι πόσο κατανάλωση έχεις το 24ωρο με 24/7 λειτουργία και τον χώρο σε ισορροπία. Ο χρόνος είναι κάτι το άσχετο με την οικονομία σε χρήση.

6 hours ago, plasTOST said:

Το συνεργείο ήταν από επίσημη αντιπροσωπεία; Τόσο Αθήνα όσο και επαρχία το service τους και η εγκατάστασή τους ήταν υποδειγματική!

της επισημης ηταν.Και στην εγκατασταση επισης ειχα θεματα μου λεγανε οτι τα 3 m σωληνες ειναι μπουρδες και αλλα περιεργα.

18 λεπτά πριν, aks είπε

της επισημης ηταν.Και στην εγκατασταση επισης ειχα θεματα μου λεγανε οτι τα 3 m σωληνες ειναι μπουρδες και αλλα περιεργα.

Αναφορά στα κεντρικά θα έκανα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...