Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εγώ καταλαβαίνω ότι καίγονται φουλ οι πλακέτες των μιτσου και έχουν αναγκαστεί να δημιουργήσουν αλυσίδα υποστήριξης. Ας είναι και έτσι...

Χωρίς να αμφισβητώ τη λογικότατη τοποθέτησή σου, αν ισχύει αυτό που μου είπαν, το 90% των καμμένων πλακετών προέρχεται από κλιματιστικά που είναι εγκατεστημένα κατά βάση στην επαρχία και σε δίκτυα που το εύρος των αυξομειώσεων τάσης είναι απαγορευτικά μεγάλο και σίγουρα εκτός προδιαγραφών της συσκευής. Η πλειοψηφία των -ελάχιστων σε σχέση με τον αριθμό των πωλούμενων συσκευών, κατά δήλωσή τους- πλακετών έχει καμμένες διόδους ή/και αντιστάσεις ή/και πυκνωτές και είναι εύκολα επισκευάσιμες από οποιονδήποτε ειδικό διαθέτει τα σχετικά service manuals των συσκευών και τα schematics των πλακετών (δηλαδή, ο εκάστοτε αντιπρόσωπος).

1 ώρα πριν, Specs είπε

....Αρα με το Frigidaire 23ρι κλασσικο διπορτο του 1990 , καλα ειμαι με 4kwh / 24ωρο...

Όχι απλά καλά, ΑΡΧΟΝΤΑΣ είσαι!!!!!!!!!!!

Επεξ/σία από SpyrosK67
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 30/8/2022 στις 2:01 ΜΜ, bebakos11 είπε

καλησπερα.ψαχνω για αγορα νεου  air condition για παιδικο δωματιο 15m2 περιπου. το θελω και για ψυξη και για θερμανση .εκει που μενω παινουμε απο -5 εως 40 το δωματιο ειναι αναμεσα σε 2 αλλα με ενα παραθυρο. κοιταω σε 9αρι invertor,daikin,gree . εχετε να μου προτεινετε καποιο γιατι εχω χαθει με τοσα μοντελα ? ευχαριστω

καμια βοηθεια εδω παιδια ?

Καλησπέρα στους αρκουδισιονάδες. :P

Ψάχνω λύση σε πρόβλημα εσωτερικής διαρροής λόγω υγροποίησης. Η αποχέτευση είναι καθαρή και όσο νερό πέφτει εκεί τρέχει κανονικά από το σπιράλ στον εξωτερικό τοίχο. Έλυσα τα πάντα σχεδόν από πλαστικά φίλτρα καπάκια και έχω καταλήξει οτι η λεκάνη αποστράγγισης δε στέλνει όπως πρέπει ότι στάζει στη τρύπα αποχέτευσης...πέφτει εκεί μια ποσότητα αλλά όχι όλη. Η μονάδα σε κλίση τοποθέτησης καλή δείχνει (δεν έχει αρνητική δηλαδή να μαζεύει περισσότερο νερό από όσο πρέπει).

έχω την εντύπωση οτι είτε η λεκάνη είναι κάπου τρύπια ή στραβή εσωτερικά ή γλύφει σε σημεία που δε πρέπει και οδηγείται νερό εκτός της λεκάνης.

πως προχωράω; έχω σκαλώσει με τα επόμενα βήματα σε λύσιμο γιατί για να βγει η λεκάνη μάλλον πρέπει να βγει όλο το κλιματιστικό από τον τοίχο. (τουλάχιστον βλέπω οι βίδες συγκράτησης λεκάνης να είναι όλες σάντουιτς με το υπόλοιπο της ψυκτικής μονάδας.

γαμωτ γαμωτ γαμωτ.

ac1.jpg

ac2.jpg

8 hours ago, liakjim said:

Εγώ καταλαβαίνω ότι καίγονται φουλ οι πλακέτες των μιτσου και έχουν αναγκαστεί να δημιουργήσουν αλυσίδα υποστήριξης. Ας είναι και έτσι...

και η daikin με 60 ευρω στην φτιαχνουν τωρα που μου χαλασε η πλακετα εντος εγγυησης βεβαια στο daikin f25.

• Like 1
  • Confused 2

9 ώρες πριν, dimostr είπε

220 ευρώ πλήρωσε ο άνθρωπος ,ποσό να τον χρέωνε ακόμα έλεος δηλαδή ,ούτε μια τρύπα καινούργια δεν άνοιξε πάνω στο παλιό πάτησε 

Έχει και μέτρα όμως 6-7 αν βλέπω καλά; Οι βάσεις επίσης δεν είναι απλές (αντικραδασμικές)

Με τιμές κώτσο ας πούμε
Εγκατάσταση = 110 ευρώ
+3 μέτρα σωλήνες = 81 ευρώ
+4 μέτρα παροχή = 8 ευρώ
Βάσεις 20-30 ευρώ περίπου δεν θυμάμαι ακριβώς.

Βγαίνει άνετα το 220αρι και παραπάνω αν έχω παραλείψει μέτρα. Τα κανάλια με τόσες κουρμπες και πιθανά κολλήματα....γλύτωσε το μηχάνημα.

4 λεπτά πριν, aks είπε

και η daikin με 60 ευρω στην φτιαχνουν τωρα που μου χαλασε η πλακετα εντος εγγυησης βεβαια στο daikin f25.

Δηλαδή είναι εντός εγγύησης και πλήρωσες και από πάνω; 

1 ώρα πριν, greekfragma είπε

Καλησπέρα στους αρκουδισιονάδες. :P

Ψάχνω λύση σε πρόβλημα εσωτερικής διαρροής λόγω υγροποίησης. Η αποχέτευση είναι καθαρή και όσο νερό πέφτει εκεί τρέχει κανονικά από το σπιράλ στον εξωτερικό τοίχο. Έλυσα τα πάντα σχεδόν από πλαστικά φίλτρα καπάκια και έχω καταλήξει οτι η λεκάνη αποστράγγισης δε στέλνει όπως πρέπει ότι στάζει στη τρύπα αποχέτευσης...πέφτει εκεί μια ποσότητα αλλά όχι όλη. Η μονάδα σε κλίση τοποθέτησης καλή δείχνει (δεν έχει αρνητική δηλαδή να μαζεύει περισσότερο νερό από όσο πρέπει).

έχω την εντύπωση οτι είτε η λεκάνη είναι κάπου τρύπια ή στραβή εσωτερικά ή γλύφει σε σημεία που δε πρέπει και οδηγείται νερό εκτός της λεκάνης.

πως προχωράω; έχω σκαλώσει με τα επόμενα βήματα σε λύσιμο γιατί για να βγει η λεκάνη μάλλον πρέπει να βγει όλο το κλιματιστικό από τον τοίχο. (τουλάχιστον βλέπω οι βίδες συγκράτησης λεκάνης να είναι όλες σάντουιτς με το υπόλοιπο της ψυκτικής μονάδας.

γαμωτ γαμωτ γαμωτ.

ac1.jpg

ac2.jpg

Τι μάρκα είναι; Αλφάδι πρέπει να είναι το μηχάνημα χωρίς κλίση. Το κάνει πάντα ή μόνο τώρα που έχει πολύ υγρασία λόγω βροχής;

Just now, Klausx said:

Τι μάρκα είναι; Αλφάδι πρέπει να είναι το μηχάνημα χωρίς κλίση. Το κάνει πάντα ή μόνο τώρα που έχει πολύ υγρασία λόγω βροχής;

United του κιλού 12άρι 10ετίας inverter R410a. Το βρήκα όταν νοίκιασα και απλά του κανα ένα σερβις, καλά αποδίδει.

Σήμερα μου το κανε με τη πολλή υγρασία. άλλες μέρες πάλι βγάζει νερό αλλά σήμερα είδα οτι η μονάδα είχε μουσκέψει σε όλες τις πλευρές εσωτερικά.

22 λεπτά πριν, greekfragma είπε

United του κιλού 12άρι 10ετίας inverter R410a. Το βρήκα όταν νοίκιασα και απλά του κανα ένα σερβις, καλά αποδίδει.

Σήμερα μου το κανε με τη πολλή υγρασία. άλλες μέρες πάλι βγάζει νερό αλλά σήμερα είδα οτι η μονάδα είχε μουσκέψει σε όλες τις πλευρές εσωτερικά.

Δοκίμασε με full speed fan και ψύξη όχι αφύγρανση αν τρέχει νερά πάλι κάτω στο πάτωμα κτλ έχει θέμα.

Just now, Klausx said:

Δοκίμασε με full speed fan και ψύξη όχι αφύγρανση αν τρέχει νερά πάλι κάτω στο πάτωμα κτλ έχει θέμα.

1η σκάλα ανεμιστήρα cool mode το δούλεψα στους 26...νομίζω δεν είχα βάλει αφύγρανση αλλά θα το ξανατσεκάρω.

ναι....cool και όχι dry δούλευε.

58 λεπτά πριν, aks είπε

Εντός εγγύησης; Εκτός θα εννοείς ε;

1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

1η σκάλα ανεμιστήρα cool mode το δούλεψα στους 26...νομίζω δεν είχα βάλει αφύγρανση αλλά θα το ξανατσεκάρω.

ναι....cool και όχι dry δούλευε.

Με χαμηλή ταχύτητα είναι ένα θέμα αν όλα δεν είναι τέλεια.

4 minutes ago, liakjim said:

Εντός εγγύησης; Εκτός θα εννοείς ε;

εκτος ρωτησα απο περιεργεια.Γιατι και εγω εγκατεστημενο στην επαρχια το ειχα και μου ειπαν 7/10 στην επαρχια εχουν χοντρο θεμα με τις πλακετες.Ολες οι αντιπροσωπειες εχουν τμημα ηλεκτρονικων.Δεν τις πανε κατευθειαν για πεταμα οπως παλια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...