Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Specs είπε

Eγω νομιζω πως ειναι η διαφορα που εχει δωσει η εταιρια θεωρωντας για το κλιματιστικο πως θα εχουμε, απο το υψος που τοποθετειται με το σημειο που καθομαστε...

Νομίζω λέμε το ίδιο με άλλα λόγια... 

Έτσι κι αλλιώς το κλιματιστικό δεν έχει αισθητήρα στο ύψος που καθόμαστε για να ξέρει πόσο έχουμε εκεί. 

Οπότε λειτουργεί σύμφωνα με το δικό του αισθητήρα και το τι νομίζει το κλιματιστικό πως έχει ο χώρος. 

Αυτό το εύρος λειτουργίας όταν λειτουργεί το κλιματιστικό (που βάζει το εργοστάσιο) είναι το offset

Επεξ/σία από alexdeskas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Νομίζω λέμε το ίδιο με άλλα λόγια... 

εσυ λες για το ευρος μεταξυ ον και οφ...αυτο ειναι 0,3 βαθμους το πολυ στο σημειο που καθομαστε.

το αφησα με τα ον-οφ σε 28 ζητουμενη και θα βγω, οταν γυρισω τα δοντακια θα ειναι ετοιμα και ειναι ευκαιρια να δουμε ποσο γρηγορα χαλαει ενας συμπιεστης αν το αφησω ετσι...ή θα αλλαξει κατι οσο ζεσταινει η μερα και αυξηθουν οι απαιτησεις στον χωρο?

Τι λετε μαγκες?

δεχομαι εντολες για δοκιμες παντος ειδους, να λυσουμε τις οποιες αποριες εμειναν...

Επεξ/σία από Specs

9 λεπτά πριν, Specs είπε

εσυ λες για το ευρος μεταξυ ον και οφ...αυτο ειναι 0,3 βαθμους το πολυ στο σημειο που καθομαστε.

το αφησα με τα ον-οφ σε 28 ζητουμενη και θα βγω, οταν γυρισω τα δοντακια θα ειναι ετοιμα και ειναι ευκαιρια να δουμε ποσο γρηγορα χαλαει ενας συμπιεστης αν το αφησω ετσι...ή θα αλλαξει κατι οσο ζεσταινει η μερα και αυξηθουν οι απαιτησεις στον χωρο?

Τι λετε μαγκες?

δεχομαι εντολες για δοκιμες παντος ειδους, να λυσουμε τις οποιες αποριες εμειναν...

Εγώ μιλάω όχι για το σημείο που καθόμαστε αλλά επάνω στο κλιματιστικό 

54 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Το πότε θα κάνει on-off έχει σχέση με τις ανάγκες του χώρου.

Το offset εγώ το αντιλαμβάνομαι ως εύρος διακυμανσης θερμοκρασίας λειτουργίας. (σύμφωνα με τον αισθητήρα του κλιματιστικού και όχι του χώρου) 

Αν δηλαδή βάλουμε ένα θερμόμετρο ακρίβειας και άμεσης απόκρισης επάνω από την εσωτερική μονάδα θα δούμε ανάμεσα σε on μέχρι να γίνει off, πόση είναι η διακύμανση (το offset). 

Έτσι και αλλιώς το κλιματιστικό δεν ξέρει εσύ πόσο μετράς. Μόνο τον αισθητήρα του. Για αυτό μετράμε πάντα στο ύψος του. Εξαίρεση φυσικά τα follow me, ifeel.

1 ώρα πριν, Specs είπε

το αφησα με τα ον-οφ σε 28 ζητουμενη και θα βγω, οταν γυρισω τα δοντακια θα ειναι ετοιμα και ειναι ευκαιρια να δουμε ποσο γρηγορα χαλαει ενας συμπιεστης αν το αφησω ετσι...

Άρα δηλ με τα on off χαλάει γρηγορότερα ο συμπιεστης?  Λογικό από τη μια αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολή αυτό?  Δεν ξέρω 🙄

πως μπορούμε να γλυτώσουμε τα δοντακια?  Να αφήνουμε ανοιχτές πόρτες? *εκτός από να το έχουμε το κατάλληλο για το χώρο μας

Εκτός από το δικό μου θέλω και ένα φτηνό για το δωμάτιό του αδερφού μου μέσα που έρχεται αραιά και πού στο σπίτι πάλι με ενδιαφέρει μόνο η ψύξη, αφορά υπνοδωμάτιο γύρω στα 15 τετραγωνικά.

Καλησπερα. Εψαχνα για 18 btu οσο γινεται πιο οικονομικο και πηρα τελικα αυτο: NAKASSI : https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252215-a-c-in18btu-nakassi-naka18nxd0 - αγνωστο brand, Κινα ανεφερει κατασκευη...οκ αναμενομενο... σαν κατασκευαστη αναφερει GD MIDEA, έχει βγει καλο;;; και απο θεμα καταναλωσης έχουμε καποια αποψη; 

εικόνα_Viber_2022-08-27_14-38-54-144.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γυρισα και τα βρηκα ... χοντρικα σε 3.5  ωρες 0,57  kwh

σαν 163w σταθερη λειτουργια

θα το τρεξω ετσι σημερα αλλα  αυριο χωρις ον-οφ με ζητουμενη 1 βαθμο κατω να δω διαφορες και σε καταναλωση( ιδιος καιρος αυριο μαλλον)

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2782022 32339 μμ.jpgδεν ειχα βαλει φωτο απο εξωτερικη καλη δουλεια που εκαναν...και το κουλουριασμα ομορφο και οι βασεις μονοκομματες και οι λαστιχενιες (που δεν ειχαν...γιατι δεν τις πληρωνουν οι πελατες!) και τους εστειλα και πηραν...

IMG_5481.JPG

IMG_5482.JPG

IMG_5483.JPG

IMG_5484.JPG

IMG_5485.JPG

Επεξ/σία από Specs
  • Like 5

1 ώρα πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Εκτός από το δικό μου θέλω και ένα φτηνό για το δωμάτιό του αδερφού μου μέσα που έρχεται αραιά και πού στο σπίτι πάλι με ενδιαφέρει μόνο η ψύξη, αφορά υπνοδωμάτιο γύρω στα 15 τετραγωνικά.

Σε παρακαλώ, υπάρχει μήπως η δυνατότητα να μας γράψεις ακριβώς τι θέλεις γιατί είπαμε πολλά τώρα τελευταία; Έχεις συμπληρώσει κάπου το ερωτηματολόγιο; Πες μας και ένα μπάτζετ για το δωμάτιο.

15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σε παρακαλώ, υπάρχει μήπως η δυνατότητα να μας γράψεις ακριβώς τι θέλεις γιατί είπαμε πολλά τώρα τελευταία; Έχεις συμπληρώσει κάπου το ερωτηματολόγιο; Πες μας και ένα μπάτζετ για το δωμάτιο.

Μπορείς να μου πεις πού θα βρω το ερωτηματολόγιο ?

Επίσης αν αν έχεις κατάστημα με κλιματισμό και βολεύει πες το μου άμα είναι να το πάρω από σένα το κλιματιστικό

7 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Μπορείς να μου πεις πού θα βρω το ερωτηματολόγιο ?

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

8 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Επίσης αν αν έχεις κατάστημα με κλιματισμό και βολεύει πες το μου άμα είναι να το πάρω από σένα το κλιματιστικό

😆

@liakjim εισαγωγη αερα 26,5 βαθμοι , εξαγωγη 17,9 βαθ, 190W στιμιαια, 190 cfm η 323 κμ/ωρα , εξωτερικη 33,6 βαθ

τι eer εχουμε και λοιπα απο εκεινο το τρεχαντηρι υπολογισμων?

απο Τριτη θα εχω κ αλλα μικρα θερμομ και θα μπουν κ αυτα...

43 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ποσό που διαθέτουμε : 500

Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού  : αντικατάσταση με το ανακυκλώνω 

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος πλαίσιο κοτσοβολος 

Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη 80% θέρμανση 20% 

Συχνότητα χρήσης : περιστασιακή 

Χώρος που θα τοποθετηθεί με προτων τετραγωνικών : υπνοδωμάτιο περίπου 15 τετραγωνικά 

Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: κέντρο Αθήνας 

Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα  όσο πιο vfm γίνετε 

Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου : μέτρια μόνωση έχει και τέντα έξω ύψος ταβάνι 3 μέτρα 

Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου : δεν γνωρίζω καθόλου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα 

Έχω μπει στο πρόγραμμα εξοικονομώ και Ενδιαφέρομαι για αγορά 3 κλιματιστικών 

ένα για σαλόνι 16.000 με 18.000 btu 

Και δυο 12.000 btu για κουζινα κ υπνοδωμάτιο, να σημειώσω ότι θα γίνει εξωτερική θερμομόνωση στο σπίτι και θα μπουν κουφώματα pvc , κατοικώ σε νησί στο βόρειο Αιγαίο οπότε δεν το κλίμα είναι μέτριο , μέσο όρο το χειμώνα στους +/-  5 βαθμούς και το καλοκαίρι στους καύσωνες γύρω  στους 35 max ,

Η χρήση τους θα είναι όσο αφορά την θέρμανση για το Φθινόπωρο και την άνοιξη κ το καλοκαίρι κυρίως τις ζεστές μέρες μόνο. 

σκεφτόμουν για τα Toshiba haori η τα edge ,αλλά και σε Daikin αν έχετε να προτείνετε κάποιο . Στο νησί έχουμε αρκετή υγρασία το χειμώνα , οπότε αν κάποιο κάνει καλή δουλειά και στην αφυγρανση θα είναι στα +

ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Nikitage

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...