Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Alexandroskaf είπε

Ευχαριστώ πάρα πολύ..θα πάω σε λίγο να πάρω δύο Daikin καί ένα haori...

Έχουμε κάποια πληροφορία ή κάποια συμβουλη στο να προτιμήσω κάποια συγκεκριμένη σειρά στα Daikin?

Βλέπω 100 ευρώ διαφορα..τί συνήθως αλλάζει? 

Με βάση αυτό εδώ που είναι blue dealer (το μόνο κατάστημα που ξέρω ότι είναι και στο σκρουτζ) βλέπω υπάρχει λειτουργία ώστε να μην δημιουργούνται ρεύματα αέρα όπου θα σας χτυπάνε.

Μάλλον κάποιος που έχει το συγκεκριμένο ή κάποιο perfera θα μπορούσε να μας πει πώς λειτουργεί.

https://www.ydor.com.gr/klimatistiko--daikin-sensira-ftxf25d-rxf25d.html

Έχει κάποιος το perfera (ή κάποιο Mitsubishi που αναφέρθηκε πιο πίσω) πρακτικά απέναντι από το κρεββάτι και ίσως με σχετικά μικρή απόσταση για να μου πει εαν όντως λειτουργούν οι δυνατότητες μη δημιουργίας ρεύματος αέρα;

Επεξ/σία από Grim Ripper
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτησω κατι απλο μαλλον για τους γνωστες;

Επειδη το κλιματιστικο μου η εσωτερικη μοναδα ειναι σε ισογειο αλλα η εξωτερικη ειναι σε ταρατσα και οι σωληνωσεις με το καλωδιο ειναι  ακριβως 15 μετρα αποσταση αν αλλαξω κλιματιστικο μπορω να κρατησω τις σωληνωσεις για να γλιτωσω το κοστος νεων σωληνων; Γιατι ο τωρινος χαλκοσωληνας  που ειναι 15 μετρα στοιχισε 300 ευρω.

Και κατι ακομα.Tα κλιματιστικα inventor ειναι μια σχετικα καινουρια μαρκα νομιζω αν δεν κανω λαθος.Εχει καποιος εμπειρια ή αν εχει ακουσει αν βγαζουν ζημιες μετα την 5 ετια ή 10ετια; Δεν θυμαμαι ποσα χρονια ακριβως κυκλοφορει αυτη η μαρκα.

Μεταξυ κλιματιστικου LG και INVENTOR τί θα επιλεγατε; Ποιο θεωρειται πιο αξιοπιστο και αντοχης;

Ευχαριστω!

Επεξ/σία από sonikk

4 λεπτά πριν, sonikk είπε

Να ρωτησω κατι απλο μαλλον για τους γνωστες;

Επειδη το κλιματιστικο μου η εσωτερικη μοναδα ειναι σε ισογειο αλλα η εξωτερικη ειναι σε ταρατσα και οι σωληνωσεις με το καλωδιο ειναι  ακριβως 15 μετρα αποσταση αν αλλαξω κλιματιστικο μπορω να κρατησω τις σωληνωσεις για να γλιτωσω το κοστος νεων σωληνων; Γιατι ο τωρινος χαλκοσωληνας  που ειναι 15 μετρα στοιχισε 300 ευρω.

Και κατι ακομα.Tα κλιματιστικα inventor ειναι μια σχετικα καινουρια μαρκα νομιζω αν δεν κανω λαθος.Εχει καποιος εμπειρια ή αν εχει ακουσει αν βγαζουν ζημιες μετα την 5 ετια ή 10ετια; Δεν θυμαμαι ποσα χρονια ακριβως κυκλοφορει αυτη η μαρκα.

Μεταξυ κλιματιστικου LG και INVENTOR τί θα επιλεγατε; Ποιο θεωρειται πιο αξιοπιστο και αντοχης;

Ευχαριστω!

Οσο αφορα τις σωληνες θα σου απαντησουν επιστημονικά οι ειδημονες. Οι υπολοιποι οι πιο απλοι ανθρωποι θα σου πουνε οτι αν ειναι ιδιας διατομης με αυτους που χρειαζεται το καινουργιο μηχανημα να τις κρατησεις γιατι ο χαλκος δεν παθαινει τιποτα  και σιγουρα δεν αξιζει τον κοπο να ξαναδωσεις 300€ για να αλλαξεις τον χαλκό. θα γελανε οι γυφτοι ρακοσυλλεκτες δηλαδη.... οχι τιποτα αλλο.
Οσο αφορα τα inventor, εχω ενα Corona 12αρι. Μονο καλα λογια εχω να πω. Αποδοση σε ψυξη και θερμανση, ωραια ατμοσφαιρα, αθορυβο, δεν κανει το παραμικρο κριτς, κρατς απο πλαστικά. Τωρα ποσα onoff εκανε και ποτε, και ποσα watt τραβαει με ακριβεια δεκαδικου δεν ξερω να σου απαντησω. Φανταζομαι οχι πολλα. Α κατηγορια και μερικα + ειναι.
10 χρονια εγγύηση εχει, και απο ψυκτικο φιλο εχω ακουσει οτι μεχρι και σε τηλεφωνο που νοικοκυρα σουταρε το τηλεκοντρολ με το τραπεζομαντηλο απο την βεραντα, της εστειλαν με courrier την επομενη μερα καινουργιο τηλεκοντρολ δωρεαν.

Αν πρεπει να του προσαψω κατι ντε και καλα, ειναι οτι θα ηθελα απο το τηλεκοντρολ να κανει αριστερα-δεξια τις περσιδες.

• Thanks 1

21 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Και το 5 μελος λοιπον λεει οτι ειναι μπουρδες η αντικατασταση μηχανηματος γιατι δεν μας αρεσει η εγκατασταση. Δεν διαβασα κανενα επιστημονικο επιχειρημα υπερ της αλλαγης μηχανηματος.
βουαλααα! αυτο ειναι ενα forum. Το καθε μέλος λέει την γνώμη του. Εκτός και αν υπαρχει το θεσφακτο καποιου/ων μέλους/μελών που δεν πρεπει να μιλαμε.

Αν δεν έρθει κάποιος του χώρου να πει κάτι, οι γνώμες των υπολοίπων μελών είναι απλά γνώμες. Πολλές φορές αυτά αναγράφονται και στα σχετικά εγχειρίδια εγκατάστασης τα οποία έχουν και διαφορετικές οδηγίες ανάλογα με το μοντέλο. Άρα, ή ρωτάμε τον τεχνικό ή το ψάχνουμε στα εγχειρίδια.

1 λεπτό πριν, Rorygallacher είπε

IMG_20220824_153418_copy_1075x1433.jpg.414de5d50916b838f357cf918990615c.jpgΤούτο εδώ ρε παλικάρια τι το κάνω; Το κρατάω η του δίνει μια να παει; 

Σουτ.

1 λεπτό πριν, Rorygallacher είπε

IMG_20220824_153418_copy_1075x1433.jpg.414de5d50916b838f357cf918990615c.jpgΤούτο εδώ ρε παλικάρια τι το κάνω; Το κρατάω η του δίνει μια να παει; 

Αμα ειναι αν το σουταρεις, πες μου να ερθω να το φορτωσω.

1 λεπτό πριν, andreaspA είπε

Αμα ειναι αν το σουταρεις, πες μου να ερθω να το φορτωσω.

Βρε θα στο χάριζα αλλά έχει συναισθηματική αξία. 😁😁

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σουτ.

Ωραίος!! 

• Like 1

20 λεπτά πριν, Lofarek είπε

4 ρημαδια εχω ποσο θα μου στοιχιζει να καλω ψυκτικο να τα καθαριζει...

Μαζί σου αλλά κάτι ανάλογο πήρα από alie 5 ευρώ και κάνει την δουλειά του μια χαρά. 

15 λεπτά πριν, harkonto είπε

Μαζί σου αλλά κάτι ανάλογο πήρα από alie 5 ευρώ και κάνει την δουλειά του μια χαρά. 

Στειλε ενα link του προιοντος που πηρες...

33 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Στειλε ενα link του προιοντος που πηρες...

Φαινεται πολυ καλη ποιοτητα για τα λεφτα που εδωσες τσαμπα......😎😎😎😎 respect ...Δεν το ειχα παρει πρεφα καθολου. Εγω πρεπει ναπω τωρα ali ali και τρισali..Κωτσος πιαστηκα...😪😪😪

8 λεπτά πριν, harkonto είπε

Σου έστειλα pm

Φαινεται πολυ καλη ποιοτητα για τα λεφτα που εδωσες τσαμπα......😎😎😎😎 respect ...Δεν το ειχα παρει πρεφα καθολου. Εγω πρεπει ναπω τωρα ali ali και τρισali..Κωτσος πιαστηκα...😪😪😪

1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε

Με βάση αυτό εδώ που είναι blue dealer (το μόνο κατάστημα που ξέρω ότι είναι και στο σκρουτζ) βλέπω υπάρχει λειτουργία ώστε να μην δημιουργούνται ρεύματα αέρα όπου θα σας χτυπάνε.

Μάλλον κάποιος που έχει το συγκεκριμένο ή κάποιο perfera θα μπορούσε να μας πει πώς λειτουργεί.

https://www.ydor.com.gr/klimatistiko--daikin-sensira-ftxf25d-rxf25d.html

Έχει κάποιος το perfera (ή κάποιο Mitsubishi που αναφέρθηκε πιο πίσω) πρακτικά απέναντι από το κρεββάτι και ίσως με σχετικά μικρή απόσταση για να μου πει εαν όντως λειτουργούν οι δυνατότητες μη δημιουργίας ρεύματος αέρα;

Αυτό που κάνει είναι στην ψύξη να στέλνει ψηλά, και στη θέρμανση χαμηλά για θερμική άνεση (το κάνεις όμως και μόνος σου, αρκεί να ξέρεις τα βασικά)

+το ότι αναλόγως που αισθάνεται άτομο - κίνηση, στρέφει από την άλλη τις περσίδες (το αριστερά δεξιά). 

Λογικά όταν κοιμάσαι θα θες να το σετάρεις να στέλνει κάπου συγκεκριμένα που δε θα σε χτυπάει, οπότε πάλι σε θα χρησιμοποιείς την λειτουργία. 

Αυτό αξίζει μόνο σε καμια σαλονοκουζινα ή υπνοδωμάτιο με γραφείο! 

Πάντως ρίχνει πολύ χαμηλά τη στροφές του εσωτερικού ανεμιστήρα, οπότε δύσκολα θα σε ενοχλήσει σε θόρυβο - ρεύματα. 

15 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Φαινεται πολυ καλη ποιοτητα για τα λεφτα που εδωσες τσαμπα......😎😎😎😎 respect ...Δεν το ειχα παρει πρεφα καθολου. Εγω πρεπει ναπω τωρα ali ali και τρισali..Κωτσος πιαστηκα...😪😪😪

Φαινεται πολυ καλη ποιοτητα για τα λεφτα που εδωσες τσαμπα......😎😎😎😎 respect ...Δεν το ειχα παρει πρεφα καθολου. Εγω πρεπει ναπω τωρα ali ali και τρισali..Κωτσος πιαστηκα...😪😪😪

Αυτό θα φανεί στο διάβα του χρόνου. Δεν έχεις ακούσει ότι φθηνό το αγοράζεις ακριβά; Θα δείξει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...