Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

44 λεπτά πριν, Corum είπε

Σε υπνοδωμάτια τα έχουμε ακριβως πανω απο τα κεφαλια μας, και είναι απολύτως αθόρυβα, εξάλλου τα specs του είναι 20db στο quiet, όσο και στο Inventor Corona Plus...δείτε το βίντεακι που ανέβασα...είναι καλύτερη απόδειξη απο οτιδήποτε γράψουμε...ο θόρυβος του DAIKIN στο quiet mode είναι ενα πολυ απαλό φύσημα που ισα που το καταλαβαίνεις. Αν υπάρχει κάτι παραπάνω έιναι θέμα εγκατάστασης η πρόβλημα με το συγκεκριμένο κομμάτι...

Η πραγματικότητα είναι ότι το daikin ακούγεται. Δεν ενοχλεί , αλλά δεν είναι τάφος (όπως γίνεται το carrier στο low). Βέβαια να το βράσω μιας και με ξυπνάνε τα κρατς κρουτς από τα πλαστικά , από το περιοδικό τούρμπισμα που κάνει κάθε 90΄αλλά και το φσσσσσσσσσςςςςςςς που κάνει κάθε , με κάθε φορά πριν την εκκίνηση του επόμενου κύκλου σε θέρμανση όπως φαίνεται με το βελάκι (ανάβει και df) :

image.png.e82628de6b342fa92875ad1edd53ed3b.png

image.png.2a3762430a8b05561b579b58899a6fd6.png

5 λεπτά πριν, amotida είπε

Προσωπικά, στην περιγραφόμενη κατάσταση, τείνω να πιστεύω ότι αυτό που λέει ο alexdeskas ισχύει και ότι δεν έχει να κάνει με άλλου είδους πρόβλημα... είχε και τις δύο συσκευές στο ίδιο σημείο, και αν άκουγε και άλλους θορύβους στο Daikin εκτός από το φύσημα του αέρα, θα μας έλεγε...
Κάτι άλλο είναι πιο ενδιαφέρον... και αυτό το βλέπω στις τεχνικές προδιαγραφές... ότι η Daikin, σε Silent mode, ρίχνει περισσότερο αέρα από το Inventor στο Fan 1 .... 324m3/h, με δηλωμένα 20db, έναντι 305m3/h με 24db δηλωμένα )... Στο Inventor, δεν βρήκα τη ροή σε αθόρυβη λειτουργία, αλλά, φυσικά, είναι μικρότερη από το 305 για fan1

180m3 μόλις είναι το silent του δικού μου carrier (ίδιο με το inventor aria). Λογικό να μην ακούγεται.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 λεπτά πριν, amotida είπε

Προσωπικά, στην περιγραφόμενη κατάσταση, τείνω να πιστεύω ότι αυτό που λέει ο alexdeskas ισχύει και ότι δεν έχει να κάνει με άλλου είδους πρόβλημα... είχε και τις δύο συσκευές στο ίδιο σημείο, και αν άκουγε και άλλους θορύβους στο Daikin εκτός από το φύσημα του αέρα, θα μας έλεγε...
Κάτι άλλο είναι πιο ενδιαφέρον... και αυτό το βλέπω στις τεχνικές προδιαγραφές... ότι η Daikin, σε Silent mode, ρίχνει περισσότερο αέρα από το Inventor στο Fan 1 .... 324m3/h, με δηλωμένα 20db, έναντι 305m3/h με 24db δηλωμένα )... Στο Inventor, δεν βρήκα τη ροή σε αθόρυβη λειτουργία, αλλά, φυσικά, είναι μικρότερη από το 305 για fan1

Αυτό ακριβώς εννοώ και περιγράφει τη διαφορά στο θόρυβο λόγω αυξημένης παροχής αέρα σε όλα τα στάδια ρύθμισης ανεμιστήρα... 

7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η πραγματικότητα είναι ότι το daikin ακούγεται. Δεν ενοχλεί , αλλά δεν είναι τάφος (όπως γίνεται το carrier στο low). Βέβαια να το βράσω μιας και με ξυπνάνε τα κρατς κρουτς από τα πλαστικά , από το περιοδικό τούρμπισμα που κάνει κάθε 90΄αλλά και το φσσσσσσσσσςςςςςςς που κάνει κάθε , με κάθε φορά πριν την εκκίνηση του επόμενου κύκλου σε θέρμανση όπως φαίνεται με το βελάκι (ανάβει και df) :

180m3 μόλις είναι το silent του δικού μου carrier (ίδιο με το inventor aria). Λογικό να μην ακούγεται.

Πρέπει να βρούμε πατέντα με τα κρατς κρουτς, τουλάχιστον μετά από 2 χρόνια έχουν μειωθεί αρκετά σε εμένα. Σχετικά με το τούρμπισμα δεν νομίζω να το κάνει για την θερμοκρασία αλλά για την υγρασία/άνεση του χώρου. Αν είχαν βάλει στο eco να μην τουμπίζει θα ήταν μια χαρά... αλλά τι να κάνουμε είναι γκαζιαρικα τα κινέζικα 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Klausx είπε

Πρέπει να βρούμε πατέντα με τα κρατς κρουτς, τουλάχιστον μετά από 2 χρόνια έχουν μειωθεί αρκετά σε εμένα. Σχετικά με το τούρμπισμα δεν νομίζω να το κάνει για την θερμοκρασία αλλά για την υγρασία/άνεση του χώρου. Αν είχαν βάλει στο eco να μην τουμπίζει θα ήταν μια χαρά... αλλά τι να κάνουμε είναι γκαζιαρικα τα κινέζικα 🤣

Στο δικό μου στο eco δεν κάνει καθόλου τούρμπισμα. Το κακό είναι ότι μετά από 8 ώρες ακριβώς, απενεργοποιείται αυτόματα (υποψιάζομαι ότι στην πραγματικότητα είναι πρόγραμμα ύπνου). Μετά ξεκινάνε τα περιοδικά peaks (αμφιβάλλω ότι είναι για άνεση του χώρου, κάτι άλλο είναι):

2d8f245bd08baf15a40fa6f629e79a94.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

2 hours ago, foxstam said:

Καλησπέρα. Να πω κι εγώ την ιστορία μου να μου πείτε την γνώμη σας.

Έχω στο εξοχικο inventor passion pro (2016) 9.000btu.

Δουλεύει ελάχιστες ημέρες το χρόνο σε πολύ μεγάλες ζέστες για λίγες ημέρες. Είναι εκτός παροχής ρεύματος από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον επόμενο Μάιο από τότε που τοποθετήθηκε και ανάβει ελάχιστες ώρες σε ελάχιστες ημέρες.

Φέτος μόλις ήρθαμε τον Ιούλιο μου έβγαλε μήνυμα Ε1. Άναβε η εσωτερική μονάδα και μετά από πέντε με δέκα λεπτά έβγαζε το Ε1 και έσβηνε.

Μίλησα με την αντιπροσωπεία και μου είπε ότι είναι αδυναμία επικοινωνίας της εσωτερικής μονάδας με την εξωτερική.

Να βγάλω το ρεύμα για 15 λέπτα να κάνει reset και 90% θα επανέλθει. Βεβαίως δεν επανήλθε για αυτό και σας γράφω.

Η εγγύηση των 10 ετών ξεκίνησε από το 2017 οπότε δεν ισχύει για εμένα. Μίλησα με το σερβις και μου είπαν 100 και κάτι για την πλακέτα την εξωτερική, 100 και κάτι για την πλακέτα την εσωτερική πλέον της εργασίας. Περίπου 300€.

Σημειωτέον ότι σκέφτηκα να πάρω καινούργιο (αν και αυτό είναι και δείχνει καινούργιο) αλλά λέω ας αλλάξουμε πρώτα την εξωτερικη πλακέτα όπως και έγινε και τελικά δεν λύθηκε το πρόβλημα.

Είπα μέσα μου ότι αφού μπήκαμε στο χορό ας χορέψουμε και παρήγγειλα και την εσωτερική πλακέτα. Θέλω να πιστεύω  ότι θα λυθεί το πρόβλημα.

Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου? Θα το φτιάχνατε ή θα παίρνατε καινούργιο? 

θα πηγαινα τις πλακετες σε ηλεκτρονικο

• Like 1

Αν σας έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό και σας ελεγαν να πάρετε ένα από τα δύο κάτωθι ποιο θα επιλέγατε και γιατί; 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/231137-null

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/261487-a-c-in18btu-inventor-ldvi-18wfi-legend

35 λεπτά πριν, harkonto είπε

Αν σας έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό και σας ελεγαν να πάρετε ένα από τα δύο κάτωθι ποιο θα επιλέγατε και γιατί; 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/231137-null

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/261487-a-c-in18btu-inventor-ldvi-18wfi-legend

To 1o αν θέλεις και θέρμανση, το 2ο αν θέλεις 100% ψύξη.

42 λεπτά πριν, liakjim είπε

To 1o αν θέλεις και θέρμανση, το 2ο αν θέλεις 100% ψύξη.

Στο comfort πόσο θα πρέπει να με ανησυχεί ότι στην μέση είναι 4,6 ενώ στην θερμή ανεβαίνει σε 4,8;

3 ώρες πριν, liakjim είπε

link;

https://www.daikin.gr/el_gr/product-group/air-to-air-heat-pumps.html

Παρότι κατέβασα τον κατάλογο των προϊόντων το 2022 σε μορφή pdf Είναι μεγάλο και δεν μπορώ να το επισυνάψω Δεν ξέρω αυτό το link δεν είναι ακριβώς τα στοιχεία. Από το pdf έκανα τις συγκρίσεις σου λέω μεταξύ των κλιματιστικών

Καλησπέρα ξανά! Είχα ξαναρωτήσει, έχω καταλήξει στις παρακάτω συσκευές -θέλω τη γνώμη σας.

1. ψάχνω ένα 24ρι για σπίτι πολύ παλιό (κατασκευή δεκαετία του 1950) με πολλές απώλειες κλπ κλπ, δεν είναι της παρούσης η ανάλυση και τα πως και τα γιατί. Χώρος γύρω στα 70τμ. Διαθέτω μέχρι 1300-1400€ (είμαι δικαιουχος στο ανακυκλώνω/αλλάζω συσκευή, με 50%). Θα ήθελα τις προτάσεις σας όσον αφορά την μικρότερη κατανάλωση ρεύματος. Σημειώνω ότι θα χρησιμοποιείται για ψύξη κατά 95% έως και 100% της χρήσης του. Περιοχή Κινέτα, Αττική.

Εχω καταλήξει σε αυτό, μετά από συμβουλή μέλους του thread, τον οποίο ευχαριστώ: 

https://www.mediamarkt.gr/product/klimatismos-thermansi/air-condition/klimatistiko-inverter-midea-all-easy-pro-aep2-24nxd6-io-24000-btu-aa-me-ionisti-kai-wifi/1687216

2. Για το ίδιο σπίτι, με ίδιες -κακές- προδιαγραφές, ψάχνω μικρό (9 ή 12) για κρεβατοκάμαρα 15-18τμ. Η χρήση ίδια, ψύξη δηλαδή. Ίσως λίγες φορές και για θέρμανση το χειμώνα, σε ημέρες με υπερβολικό κρύο. (και εδώ με επιδότηση ανακυκλώνω/αλλάζω συσκευή, 50%). 

https://www.mediamarkt.gr/product/klimatismos-thermansi/air-condition/klimatistiko-inverter-midea-xtreme-save-ag1-09nxd6-9000-btu-aa-me-ionisti-kai-wifi/1679852

Εξτρα απορία: βλέπω εγγύηση 3 ετων για όλα και 10 συμπιεστή. Υπάρχει και το πακέτο 5 καλυψης 5 ετων της mediamarkt. Τι με συμβουλεύετε;

20 ώρες πριν, marios1515 είπε

Το toshiba αποδίδει καλύτερα στην θέρμανση και όταν είναι οι εξωτερικές θερμοκρασίες υψηλές

π.χ. 15 έως 18  και στις χαμηλές π.χ. -2 εως 5 ? ή άλλο αποδίδει καλύτερα στις υψηλές θερμοκρασίες και άλλο στις χαμηλές?

Μην μου βαζεις δυσκολα, εγω το μονο που ξερω ειναι πως τα θερμομετρα μεσα στο σπιτι χτυπανε θερμοκρασιες πολυ πιο γρηγορα εκει που εχω τα Toshiba απο εκει που εχω τα Mitsubishi (ακομα και το 18αρι το Mitsu χτυπαει πιο αργα απο το 16αρι το Toshiba). Φυσικα το εχω ελεγξει μονο οταν ειναι ολα στην μαξ σκαλα/ταχυτητα, δεν εχω κατσει να ασχοληθω ιδιαιτερα.

Μόλις τώρα, MrSaf είπε

Καλησπέρα ξανά! Είχα ξαναρωτήσει, έχω καταλήξει στις παρακάτω συσκευές -θέλω τη γνώμη σας.

1. ψάχνω ένα 24ρι για σπίτι πολύ παλιό (κατασκευή δεκαετία του 1950) με πολλές απώλειες κλπ κλπ, δεν είναι της παρούσης η ανάλυση και τα πως και τα γιατί. Χώρος γύρω στα 70τμ. Διαθέτω μέχρι 1300-1400€ (είμαι δικαιουχος στο ανακυκλώνω/αλλάζω συσκευή, με 50%). Θα ήθελα τις προτάσεις σας όσον αφορά την μικρότερη κατανάλωση ρεύματος. Σημειώνω ότι θα χρησιμοποιείται για ψύξη κατά 95% έως και 100% της χρήσης του. Περιοχή Κινέτα, Αττική.

Εχω καταλήξει σε αυτό, μετά από συμβουλή μέλους του thread, τον οποίο ευχαριστώ: 

https://www.mediamarkt.gr/product/klimatismos-thermansi/air-condition/klimatistiko-inverter-midea-all-easy-pro-aep2-24nxd6-io-24000-btu-aa-me-ionisti-kai-wifi/1687216

2. Για το ίδιο σπίτι, με ίδιες -κακές- προδιαγραφές, ψάχνω μικρό (9 ή 12) για κρεβατοκάμαρα 15-18τμ. Η χρήση ίδια, ψύξη δηλαδή. Ίσως λίγες φορές και για θέρμανση το χειμώνα, σε ημέρες με υπερβολικό κρύο. (και εδώ με επιδότηση ανακυκλώνω/αλλάζω συσκευή, 50%). 

https://www.mediamarkt.gr/product/klimatismos-thermansi/air-condition/klimatistiko-inverter-midea-xtreme-save-ag1-09nxd6-9000-btu-aa-me-ionisti-kai-wifi/1679852

Εξτρα απορία: βλέπω εγγύηση 3 ετων για όλα και 10 συμπιεστή. Υπάρχει και το πακέτο 5 καλυψης 5 ετων της mediamarkt. Τι με συμβουλεύετε;

Midea; Οταν λες μπορεις να διαθεσεις 1400 ειναι μαζι με την επιδοτηση (δηλαδη 700 απο σενα) η χωρις;

9 λεπτά πριν, TheStranger80 είπε

Μην μου βαζεις δυσκολα, εγω το μονο που ξερω ειναι πως τα θερμομετρα μεσα στο σπιτι χτυπανε θερμοκρασιες πολυ πιο γρηγορα εκει που εχω τα Toshiba απο εκει που εχω τα Mitsubishi (ακομα και το 18αρι το Mitsu χτυπαει πιο αργα απο το 16αρι το Toshiba). Φυσικα το εχω ελεγξει μονο οταν ειναι ολα στην μαξ σκαλα/ταχυτητα, δεν εχω κατσει να ασχοληθω ιδιαιτερα.

Midea; Οταν λες μπορεις να διαθεσεις 1400 ειναι μαζι με την επιδοτηση (δηλαδη 700 απο σενα) η χωρις;

Μαζί με την επιδότηση. Δλδ γυρω στα 1000 απο την τσέπη μου και για τα δύο. Κατεληξα στα midea λογω αποδοσης στην ψύξη σε συνδυασμό με την κατανάλωση. Εχουν το υψηλότερο SEER είδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θερμικές απώλειες 3195 watts 

2747kcal/h 

79.8 watrs/m2 

68.7 kcal/h/m2 

Τι κλιματιστικό χρειάζομαι?? Επιθυμητή θερμοκρασία έχω βάλει 21 και παράθυρα οικίας έβαλα όσα έχει ο χώρος.

Επεξ/σία από alex19871987

1 ώρα πριν, Lofarek είπε

https://www.daikin.gr/el_gr/product-group/air-to-air-heat-pumps.html

Παρότι κατέβασα τον κατάλογο των προϊόντων το 2022 σε μορφή pdf Είναι μεγάλο και δεν μπορώ να το επισυνάψω Δεν ξέρω αυτό το link δεν είναι ακριβώς τα στοιχεία. Από το pdf έκανα τις συγκρίσεις σου λέω μεταξύ των κλιματιστικών

Προσπάθησα να μικρύνω και το αρχείο pdf του καταλογου αλλά δεν πάει πιο κάτω από 2,5 MB οπότε δεν το δέχεται σαν επισυναψη

15 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Θερμικές απώλειες 3195 watts 

2747kcal/h 

79.8 watrs/m2 

68.7 kcal/h/m2 

Τι κλιματιστικό χρειάζομαι?? Επιθυμητή θερμοκρασία έχω βάλει 21 και παράθυρα οικίας έβαλα όσα έχει ο χώρος.

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...