Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, dimostr είπε

Τα κλιματιστικά δούλευαν από τις 9 το πρωί οπότε είχα σταθερή θερμοκρασία στον χώρο ,εγώ έχω ουσιαστικά σχολιάσει το χρόνο και τις καταστάσεις μετά τα μεσάνυχτα όπου η εξωτερική θερμοκρασία έχει πέσει στα ίδια επίπεδα με  την εσωτερική και τα κλιματιστικά καλούνται να δουλεύουν οριακά χαμηλά ,προσπάθησα να δω ειδικά για το daikin ,γιατί δε το είχα αφήσει ξανά βράδυ με τέτοιες συνθήκες εάν θα συνέχιζε να κάνει τα on off τριλεπτου που έκανε πριν την αλλαγή της πλακέτας ,στο.δικο μου τον χώρο τουλάχιστον η μετατροπή είναι απόλυτα επιτυχης ,τα άλλα δύο τα κλιματιστικά ήξερα τι κάνουν απλά τα έβαλα για να έχουν όσοι μας διαβάζουν μία εικόνα του πως μπορούν να δουλεύουν τα συγκεκριμένα μοντέλα 

Στο δικό σου χώρο ναι ειναι όπως το λες. 

Αν ήταν στο δικό μου χώρο θα έκανε ατελείωτα on-off κι αν δε τα έκανε και δούλευε έτσι συνεχόμενα,  θα είχα "ψοφήσει" από το κρύο. 

Όλο αυτό βέβαια μου δημιουργεί μια απορία... 

Μήπως η Daikin έχει διαφορετικούς προγραμματισμους γι αυτή την πλακέτα ανάλογα το χώρο ή μόνο αλλάζουν το offset ;

Γιατί για παράδειγμα αφού μπορεί να κατέβει το μηχάνημα χαμηλά στα 150w να ξεκινάει πάντα με peak στα 300πχ και να μη προλαβαίνει να κατέβει χαμηλά λόγω χαμηλών απαιτήσεων του χώρου και να πέφτει από ψηλά σε off ;  ... Με αποτέλεσμα ατελείωτα on-off...

Επεξ/σία από alexdeskas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

10 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Αν ήταν στο δικό μου χώρο θα έκανε ατελείωτα on-off κι αν δε τα έκανε και δούλευε έτσι συνεχόμενα,  θα είχα "ψοφήσει" από το κρύο. 

Μήπως η Daikin έχει διαφορετικούς προγραμματισμους γι αυτή την πλακέτα ανάλογα το χώρο ή μόνο αλλάζουν το offset ;

Γιατί για παράδειγμα αφού μπορεί να κατέβει το μηχάνημα χαμηλά στα 150w να ξεκινάει πάντα με peak στα 300πχ και να μη προλαβαίνει να κατέβει χαμηλά λόγω χαμηλών απαιτήσεων του χώρου και να πέφτει από ψηλά σε off ;  ... Με αποτέλεσμα ατελείωτα on-off...

Δε ξέρω τι να σου πω ,σε μένα άλλαξαν πλακέτα ο @liakjimτο ίδιο και λέει ότι στους επόμενους που ζήτησαν έκαναν αναπρογραμματισμο ,ίσως μας διαφωτίσει εάν ξέρει κάτι παραπάνω 

25 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Εσύ έχεις το c. Εμείς το b και μάλιστα με επαναπρογρατισμενο offset.

Δεν έχουμε δεί ακόμη, τι προγραμματισμό έχει το c.

Μπορείς να το δεις;

ΥΓ Το κλιματιστικό σου είναι πάντως ξεκάθαρα μεγάλο για τον χώρο ( αναμενόμενο).

27 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Αυτό έχει να κάνει με το κάθε μηχάνημα.

Γλυκά on-off έχω παρατηρήσει ότι κάνουν τα Toshiba. Μετά το off πάνε σε χαμηλή στάθμη ισχύος. Το δικό μου Fujitsu, παρόλο που το έχω δει στα 100W μόλις σε ψύξη, κάνει on-off από τα 700.

17 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δε ξέρω τι να σου πω ,σε μένα άλλαξαν πλακέτα ο @liakjimτο ίδιο και λέει ότι στους επόμενους που ζήτησαν έκαναν αναπρογραμματισμο ,ίσως μας διαφωτίσει εάν ξέρει κάτι παραπάνω 

Δεν το λέω εγώ, το έχουν πει μέλη εδώ.

Καλημέρα.

2 ερωτήσεις.

1) Πάω να αγοράσω αυτό
https://www.skroutz.gr/s/22642323/Tesla-TT34X81-1232IAW-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi.html#description
Έχω μείνει εντυπωσιασμένος από τις τόσες πολλές θετικές αξιολογήσεις.
Έχει κανένας TESLA να μου πει εμπειρία?

2) Έχω ένα 9ρι HAIER το οποίο χρειάζεται για περίπου 2 μήνες να δουλεύει 24ωρο στους 16 βαθμούς σε μια αποθήκη, για να εξυπηρετήσω έναν φίλο που έπαθε ζημιά στο μαγαζί του και βάλαμε κάτι προϊόντα στην αποθήκη.
Παρατηρήσαμε το εξής. Σε ακανόνιστες ώρες πιάνουν πάγο και οι 2 σωλήνες της εξωτερικής μονάδας και σταματάει να έχει ψύξη.
Το ac δούλευε άριστα, φρεον δεν λείπει (έχει ελεγχθεί), ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας είναι μπόμπα (τραβάει φουλ αέρα).
Χθες συγκεκριμένα, δούλευε από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 01.00 το βράδυ, όπου και παγώσανε οι σωλήνες. Γιατί συμβαίνει αυτό?
Έχει κανείς προσωπική εμπειρία από κάτι ανάλογο?
Ο ψυκτικός μου είπε πιθανόν σκουπιδάκι στον τριχοειδή σηλώνα, και δεν φτιάχνεται, θέλει πέταμα.
Πως μπορεί να μπει σκουπιδάκι?
Τοο μηχάνημα είχε να δουλέψει 3-4 χρόνια (έστω και να πάρει μπρος μια φορά). 
Το μηχάνημα δεν είναι inverter (το σημειώνω δεν ξέρω αν παίζει ρόλο).
Σκέφτομαι να αγοράσω άλλο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αν έχει σκουπιδάκι δεν το κάνει συνέχεια. Μπορεί να δουλεύει 12 ώρες μπόμπα και μετά να παθαίνει κάτι?

Παίδες μια ερώτηση, ενδιαφέρομαι για κλιματιστικό στο υπόγειο, έχω τοποθετήσει εξαερισμό, υπάρχει κάποιο προσιτό κλιματιστικό που να κάνει και εισαγωγή αέρα από την εξωτερική μονάδα δηλαδή όχι μόνο ανακύκλωση?

Και αν όχι προσιτό τουλάχιστον να έχουμε μια ιδέα του κόστους πριν αποκλειστεί σαν ιδέα, ο χώρος είναι γύρω στα 25 τετραγωνικά.

14 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Daikin Perfera 12αρι σε χώρο 48τμ περίπου (πριν λίγο) 

Εξωτερική 28.4

Εσωτερική 27.2

Ζήτηση 27

Screenshot_2022-08-17-10-41-16-529.jpeg

Καμία σχέση με το ταπεινό sensira ήδη με το καλημέρα. Δικό σου;

9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Καμία σχέση με το ταπεινό sensira ήδη με το καλημέρα. Δικό σου;

Ναι δικό μου. 

Κάνω τώρα τεστ στο atxc25c.

Θα επανέλθω λίγο αργότερα με τα αποτελέσματα. 

1 λεπτό πριν, alexdeskas είπε

Ναι δικό μου. 

Κάνω τώρα τεστ στο atxc25c.

Θα επανέλθω λίγο αργότερα με τα αποτελέσματα. 

Άντε τώρα που πήρες φόρα, βάλε κάνα Mitsubishi και θα έχουμε πλήρη εικόνα της αγοράς!!!! 😅

Όσον αφορά το C, ψάχνουμε το offset. Αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει νομίζω σε πιο ψυχρό κλίμα, ίσως τέλη Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη. Δεν θυμάμαι πόσο σε αφήνει να βάλεις στο τηλεκοντρόλ σε ψύξη. Θα πρέπει ο χώρος να έχει τουλάχιστον 4 βαθμούς κάτω από τη ζήτηση. Πχ αν το τηλεκοντρόλ έχει δώσει 28 και έχεις μέσα 24, θα πάρει; Αν το βάλεις 27 θα πάρει; Κ.Ο.Κ.

34 λεπτά πριν, DeareN είπε

Παίδες μια ερώτηση, ενδιαφέρομαι για κλιματιστικό στο υπόγειο, έχω τοποθετήσει εξαερισμό, υπάρχει κάποιο προσιτό κλιματιστικό που να κάνει και εισαγωγή αέρα από την εξωτερική μονάδα δηλαδή όχι μόνο ανακύκλωση?

Και αν όχι προσιτό τουλάχιστον να έχουμε μια ιδέα του κόστους πριν αποκλειστεί σαν ιδέα, ο χώρος είναι γύρω στα 25 τετραγωνικά.

Υπάρχουν σε tcl ,morris κάνα 700 αρι τα 9 άρια 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άντε τώρα που πήρες φόρα, βάλε κάνα Mitsubishi και θα έχουμε πλήρη εικόνα της αγοράς!!!! 😅

Όσον αφορά το C, ψάχνουμε το offset. Αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει νομίζω σε πιο ψυχρό κλίμα, ίσως τέλη Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη. Δεν θυμάμαι πόσο σε αφήνει να βάλεις στο τηλεκοντρόλ σε ψύξη. Θα πρέπει ο χώρος να έχει τουλάχιστον 4 βαθμούς κάτω από τη ζήτηση. Πχ αν το τηλεκοντρόλ έχει δώσει 28 και έχεις μέσα 24, θα πάρει; Αν το βάλεις 27 θα πάρει; Κ.Ο.Κ.

Με 27 στο χώρο και ζήτηση 29 παίρνει και διατηρεί τη θερμοκρασία χώρου σταθερά στους 27 για ωρες

Αν ζητησω 30 διατηρεί 27.5 στο χωρο

Επεξ/σία από alexdeskas

5 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Με 27 στο χώρο και ζήτηση 29 παίρνει και διατηρεί τη θερμοκρασία χώρου σταθερά στους 27 για ωρες

Αν ζητησω 30 διατηρεί 27.5 στο χωρο

Άρα θα πρέπει να πέσει λίγο ακόμη η θερμοκρασία στον χώρο σου. Όχι με ψύξη. Με φυσικό τρόπο. Τώρα ας πούμε είδες 2.5C. Που μπορεί να είναι 2C ή και λιγότερο αν μετρήσεις εκεί ψηλά στον αισθητήρα του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άρα θα πρέπει να πέσει λίγο ακόμη η θερμοκρασία στον χώρο σου. Όχι με ψύξη. Με φυσικό τρόπο. Τώρα ας πούμε είδες 2.5C. Που μπορεί να είναι 2C ή και λιγότερο αν μετρήσεις εκεί ψηλά στον αισθητήρα του.

Έχω την εντύπωση όμως πως το offset δεν είναι ένα στάνταρ νούμερο και πως αλλάζει επηρεαζομενο από πολλούς παράγοντες... Εξωτερική θερμοκρασία,  εσωτερική θερμοκρασία,  ζητούμενη θερμοκρασία,  απώλειες χώρου,  ταχύτητα ανεμιστήρα κλπ μιλώντας πάντα σε σχέση με την πραγματική θερμοκρασία χώρου... 

Επεξ/σία από alexdeskas

5 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Έχω την εντύπωση όμως πως το offset δεν είναι ένα στάνταρ νούμερο και πως αλλάζει επηρεαζομενο από πολλούς παράγοντες... Εξωτερική θερμοκρασία,  εσωτερική θερμοκρασία,  ζητούμενη θερμοκρασία,  απώλειες χώρου,  ταχύτητα ανεμιστήρα κλπ μιλώντας πάντα σε σχέση με την πραγματική θερμοκρασία χώρου... 

O υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος της Daikin στο email του έγραψε ότι στο b μοντέλο είναι σταθερό 3.5C .

Μάλιστα το είχα τσεκαρει και με μετρήσεις στο δικό μου ότι είναι σταθερό και ανεξάρτητο από τους λοιπούς παράγοντες που ενδεικτικά αναφέρεις. Σε θέρμανση τουλάχιστον, ψύξη δεν είχα δει .

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...