Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, spyros.s είπε

Τα τετραγωνικα μας πανω κατω ειναι παρομοια οπως σου εγραψα παραπάνω...οι καταναλωσεις φυσικα εξαρτωνται και από την θερμοκρασια του εξωτερικού χώρου. Με βαση λοιπόν τα tapo p110 στα daikin εχω καταναλωση από 0,4 εως 0,6 τα βραδια στο παιδικο και στο δικό μου που το δουλευω και μεσημερια μερικες φορες εχω δει μεγιστο σε καυσωνα 1,8kwh . Συνήθως 1 kwh την ημερα το πολύ με την δική μου χρηση 3-6 το μεσημερι και 11 με 7 το πρωι!   Μιλάω παντα για silent και 28 βαθμούς ζήτηση.

Το haori δεν το δουλευω σχεδον ποτε για ψυξη αλλα το ελιωσα στην θερμανση! Εχει καψει απο αρχες του χρονου 531kwh!!! Βρηκα ενδεικτικα μια μερα 17-07-22 που το δουλεψα 12 με 17:30  3,47 KW! Γενικα ευχαριστημενος

Για το haori  δεν είναι νομίζω πως είναι  χαμηλή κατανάλωση για 5μιση ώρες ψύξη

Μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσεις πιο πολλές ώρες λειτουργίας 

Ενδεικτικά για την ίδια μέρα σε 24ωρη λειτουργία στο διαμέρισμα που είναι τώρα με όλα ανοιχτά όπως εδώ αναφέρει πολλές φορές με κουφώματα τέρμα απλά συρόμενα κλπ είχα 6.4kw που ήταν και η υψηλότερη του μήνα 

Επεξ/σία από marioboni
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ειναι αδικη η μετρηση διότι ειχα μόλις γυρισει απο διακοπες και το σπιτι ηταν κλειστο για μερες εν μεσω καυσωνα και νταλα μεσημερι. Έτσι ζοριστηκε αρχικα για να πιασει θερμοκρασια και μετα εκανε συντηρηση! Μην το συγκρινεις με τα daikin που επρεπε να ψυξει χωρο 11 τετραγωνικα και σε καλυτερες συνθηκες εξωτερικης θερμοκρασιας! Μιλαμε για σχεδον πενταπλασιο χωρο!   Μην αναλυεις ποσοτικα μονο τα δεδομενα αλλα και ποιοτικά!

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, spyros.s είπε

Ειναι αδικη η μετρηση διότι ειχα μόλις γυρισει απο διακοπες και το σπιτι ηταν κλειστο για μερες εν μεσω καυσωνα και νταλα μεσημερι. Έτσι ζοριστηκε αρχικα για να πιασει θερμοκρασια και μετα εκανε συντηρηση! Μην το συγκρινεις με τα daikin που επρεπε να ψυξει χωρο 11 τετραγωνικα και σε καλυτερες συνθηκες εξωτερικης θερμοκρασιας! Μιλαμε για σχεδον πενταπλασιο χωρο!   Μην αναλυεις ποσοτικα μονο τα δεδομενα αλλα και ποιοτικά!

Όπως βέβαια και σημαντικό πολύ είναι και η ζήτηση όπως και το silent mode 

1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Πιθανόν σε τόσο καλά μονωμένα σπίτια να αρκούσε ο δροσισμός με ενδοδαπέδιο σύστημα αντλίας θερμότητας 🤔

Μια αντλία θερμότητας σαν αγορά κ μόνο έχει κάνα 5αρι κ από την άλλη ότι ζημιά πάθει είναι χαλαρά χιλιάρικο

Η καλύτερη λύση είναι αλλά...αρκετά ακριβή η αγορά της 

• Like 3

52 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Μια ερώτηση: Για να συνδέσω το κλιματιστικό με την εφαρμογή πρέπει να έχω Smart Hub ;

Ποιο κλιματιστικό; Ποια εφαρμογή; Ποιο smart hub;

7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ποιο κλιματιστικό; Ποια εφαρμογή; Ποιο smart hub

Morris Fresh air  και η εφαρμογή είναι SmartLife 

https://www.morris.gr/product.asp?catid=2385&title=morris.gr-κλιματισμός-morris-fresh-air-fain-35170-κλιμ.-split-wi-fi-inverter-12000btu-

38 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Tuya είναι αυτό, μπορείς να το συνδέσεις στο smart life app στο δίκτυο του WiFi μέσω του κινητού σου.

• Like 1

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Tuya είναι αυτό, μπορείς να το συνδέσεις στο smart life app στο δίκτυο του WiFi μέσω του κινητού σου.

Ευχαριστώ . Όντως είναι έτσι όπως τα λες . Τελικά τα κατάφερα , το μόνο που ήθελε ήταν ένας συνδυασμούς πλήκτρων στο τηλεχειριστήριο !!

Θα γράψω εντυπώσεις όταν το δουλέψω περισσότερο. Τα πρώτα δείγματα είναι άκρως θετικά ( απόδοση ψύξης , κατανάλωση 570 watt το μέτρησα , πιάνει όντως 25-26 βαθμούς στον χώρο σε αντίθεση με το παλιό που δεν κατέβαινε κάτω από 28) 

• Like 4

9 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Ευχαριστώ . Όντως είναι έτσι όπως τα λες . Τελικά τα κατάφερα , το μόνο που ήθελε ήταν ένας συνδυασμούς πλήκτρων στο τηλεχειριστήριο !!

Θα γράψω εντυπώσεις όταν το δουλέψω περισσότερο. Τα πρώτα δείγματα είναι άκρως θετικά ( απόδοση ψύξης , κατανάλωση 570 watt το μέτρησα , πιάνει όντως 25-26 βαθμούς στον χώρο σε αντίθεση με το παλιό που δεν κατέβαινε κάτω από 28) 

Καλοδουλευτο! Αν δεν κάνω λάθος είσαι ο πρώτος που εμφανίζεται με το συγκεκριμένο μοντέλο , αν και ήδη έχουμε δει αυτό στο οποίο βασίζεται ( tcl c-fresh). 

• Like 2

5 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Πιθανόν σε τόσο καλά μονωμένα σπίτια να αρκούσε ο δροσισμός με ενδοδαπέδιο σύστημα αντλίας θερμότητας 🤔

Χμμμ....εδώ έχεις μάλλον δίκιο! Μου το πρότειναν οταν ξεκίνησα την κατασκευη του νέου μου σπιτιου το 17! Με απώθησαν τα ακόλουθα:

1) Υψηλό κόστος κτίσης και δυσκολία κατάλληλου τοποθετητή

2) Μέτρια αξιοπιστία των ενδοδαπέδιων συστημάτων τουλάχιστον από μαρτυρίες γνωστών μου που τα είχαν στο εξωτερικό ! Αν χαλούσε έπρεπε να σπάσεις πλακακια και να εκανες μερεμετι μεγάλου κόστους. Όταν το budget ειναι συγκεκριμένο τότε και οι επιλογές σου είναι αναλογες...

3) Ο δροσισμός που ορθά ανέφερες. Δεν ήξερα τότε ότι θα επαρκούσε...το έμαθα στην πράξη διότι στο παλιό σπίτι ψυξη με 27-28 βαθμούς και θερμανση με 20-21 απλά δεν ηταν εφικτή!!! Για όσους δεν ξέρουν ενδοδαπέδια ψυξη σημαίνει στην καλύτερη δροσισμό μεχρι 26 βαθμούς.

4) το δίλημμα που τέθηκε στην συνεχεια αν συνεχιζα με αντλια θερμότητας αναμεσα στην ενδοδαπέδια και fancoils. Ακόμα και τώρα μου αρέσουν αυτα σαν λύση σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκά στην ταράτσα! (Μελλοντικό project πρώτα ο μεγαλοδύναμος!!!)

5) Το φυσικο αέριο βρισκεται στα 30 μέτρα από το σπίτι μου! Με τις τιμές του 2017 φάνταζε καλύτερο deal. Πλέον με τα νέα δεδομένα σφυρίζω αδιάφορα...

• Like 2

Τα perfera θέλουν module για να γίνουν WiFi ή είναι από τη μάνα τους;

εκτος αυτού το WiFi λειτουργεί μόνο εφόσον είναι ανοικτό ή υπάρχει δυνατότητα απομακρυσμένου on/off?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...