Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, c-max είπε

Οχι, αλλα παρελαβα ηδη το mitsou

Δεν το βλέπω σε αυτήν την τιμή τώρα.

27 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

τωρα πρεπει να φοναξω να ερθουν να το καθαρισουν δλδ το στοιχειο;

πως γινεται αυτη η κατασταση;

καλα 1200€ κλιματισιτκο δεν έπρεπε να μπαινει αυτοματα σε αυτο το mode?

2 τοσιμπα δεκαετίας το κανουν μπονα τους (και έλεγα τοσο καιρο γιατι μενουν ανοιχτα...)

Η λύση είναι απλή και θα σου κοστίσει λιγότερο από 15€.

https://www.skroutz.gr/s/21599453/Broadlink-RM4-mini-Smart-Hub-Συμβατό-με-Alexa-Google-Home-Μαύρο.html

Θα φτιάξεις σενάρια όπου ενα από αυτά πατώντας το κουμπί ( ή με φωνητικές εντολές) θα σου γυρνάει λειτουργία ανεμιστήρα για όσο χρόνο/ ταχύτητα θέλεις και κατόπιν θα σου κάνει off. 

Το έχω εφαρμόσει εδώ και 3 χρόνια και στα 3 κλιματιστικά που έχω.

ΥΓ Θα έχεις και WiFi στο κλιματιστικο.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

27 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Συνήθως αυτά τα mode κρατάνε τον ανεμιστήρα ανοιχτό για 3-5 λεπτά

Ανάλογα τη μάρκα ,στα toshiba είναι μισή ώρα 

38 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

καλα 1200€ κλιματισιτκο δεν έπρεπε να μπαινει αυτοματα σε αυτο το mode?

Οχι 

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ανάλογα τη μάρκα ,στα toshiba είναι μισή ώρα 

Οχι 

Καλησπέρα δημο!
με ολο το σεβασμό, αν όντως αν δεν μπει σε ανεμιστήρα και μουχλιάζει τα στοιχεια γιατι να μην το βάλουνε;

δηλαδη δεν εχει εξήγηση..

εσυ δηλαδη γιατι πιστευεις δεν το εχουνε βάλει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Premium μάρκα ,πληρώνεις γαμησιατικα 

χαχαχα τι εννωεις;

πάντως εχουμε ενα στη δουλεια (στο προτζέκτορα θερινό σινεμά)

δουλευει on/off 6 ώρες μονο συνεχόμενα και κλείνει.

δηλαδή εκει τι γινεται;

Επεξ/σία από lasithi12

1 λεπτό πριν, lasithi12 είπε

εσυ δηλαδη γιατι πιστευεις δεν το εχουνε βάλει

Είμαι daikin και θα πουλήσω με ότι έλλειψη και αν έχω και έτσι κρατάω το κόστος παραγωγής χαμηλά ,φθηνά κλιματιστικά με ακριβό αντίτιμο 

• Confused 1

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Είμαι daikin και θα πουλήσω με ότι έλλειψη και αν έχω και έτσι κρατάω το κόστος παραγωγής χαμηλά ,φθηνά κλιματιστικά με ακριβό αντίτιμο 

ρε συ ενας προγραμματισμος ειναι δεν θα τους πέσει το μ****ι να το κανουνε..

ενταξει μου κανει πολυ μεγάλη εντυπωση τωρα αυτο οτι δεν το εχουν προβλεπέ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

Αφού πουλάει με το τίποτα γιατί να ζοριστουν ,daikin  να είναι σου λέει ο άλλος  και ας παίρνει μπρος με μανιβέλα δε βαριέσαι (είμαι δυστυχώς κάτοχος ενός κλιματιστικού αυτής της μάρκας )

Επεξ/σία από dimostr

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Αφού πουλάει με το τίποτα γιατί να ζοριστουν ,daikin  να είναι σου λέει ο άλλος  και ας παίρνει μπρος με μανιβέλα δε βαριέσαι (είμαι δυστυχώς κάτοχος ενός κλιματιστικού αυτής της μάρκας )

αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις που λένε...

11 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

Το θέμα δεν είναι γιατί δεν το έχει, αλλά τώρα που δεν το έχει, τι θα κάνεις για να επιβραδύνεις το φαινόμενο.

Λύσεις:

1. Δουλεύεις σε πιο χαμηλή θερμοκρασία ώστε και πιο ισχυρή αφυγρανση να κάνει αλλά και η πιο χαμηλή θερμοκρασία του χώρου επιβραδύνει τους μικροοργανισμούς.

2. Δουλεύεις το κλιματιστικό σε λειτουργία αφυγρανσης. Στόχος το 40% μέσα.

3. Κάνεις το κόλπο με τη λειτουργία σε ανεμιστήρα, είτε χειροκίνητα είτε όπως στο είπα.

4. Καθαρίζεις κάθε εβδομάδα τα φίλτρα.

5. Επιβεβαιώνεις ότι η αποστράγγιση σου είναι σωστή δλδ μικρή κλίση προς τα κατω οι σωλήνες που έχουν μέσα και την υδρορροη και ότι δεν έχεις κάποιο βουλωμα.

6. Δεν καπνίζεις μέσα στον χώρο.

5 λεπτά πριν, dimostr είπε

είμαι δυστυχώς κάτοχος ενός κλιματιστικού αυτής της μάρκας )

Δυστυχώς όταν με κόστος φθηνού κινέζικου, έχεις ποιοτική κατασκευή με ασύγκριτη οικονομία στη χρήση για την κατηγορία τιμής; Πραγματική δυστυχία ρε παιδί μου...ρε τι άλλο θα ακούσουμε καλοκαιριατικα....

• Like 2

LG Inverter 12k btu 10ετιας+  που έχουμε στο σαλόνι και μας έκατσε "τυχερό" αφού το βρήκαμε εδώ 🤣  Με πολύ ελάχιστη χρήση 2 βλάβες μέχρι στιγμής... πλακέτα & πλακέτα IR πέρσι..

Είναι σε δύσκολο ενιαίο χώρο 50+ τ.μ. που ήθελε 18k btu. Κατανάλωση περίπου 10kwh με 10-15 ώρες λειτουργίας.
Το βράδυ πέφτει στα 350w ελάχιστο στους 27 βαθμούς.

Screenshot_1109.png.0088bf0b6e698f9de9575af0fa4f533b.png

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το θέμα δεν είναι γιατί δεν το έχει, αλλά τώρα που δεν το έχει, τι θα κάνεις για να επιβραδύνεις το φαινόμενο.

Λύσεις:

1. Δουλεύεις σε πιο χαμηλή θερμοκρασία ώστε και πιο ισχυρή αφυγρανση να κάνει αλλά και η πιο χαμηλή θερμοκρασία του χώρου επιβραδύνει τους μικροοργανισμούς.

3. Κάνεις το κόλπο με τη λειτουργία σε ανεμιστήρα, είτε χειροκίνητα είτε όπως στο είπα.

5. Επιβεβαιώνεις ότι η αποστράγγιση σου είναι σωστή δλδ μικρή κλίση προς τα κατω οι σωλήνες που έχουν μέσα και την υδρορροη και ότι δεν έχεις κάποιο βουλωμα.

Δυστυχώς όταν με κόστος φθηνού κινέζικου, έχεις ποιοτική κατασκευή με ασύγκριτη οικονομία στη χρήση για την κατηγορία τιμής; Πραγματική δυστυχία ρε παιδί μου...ρε τι άλλο θα ακούσουμε καλοκαιριατικα....

o

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Λύσεις:

liakjim

σχεδον ολα αυτα τα κάνω! το κλιματιστικου δουλευει σε πολυ low θερμοκρασιες 23-24 απορώ που εβγαλε μουχλα.

εχει το νταικιν λειτουργεια αφυγρησης; γιατι το τηλεκοντρολ του και οι λειτουργιες του δεν μπορω να βρω πουθενά ενα μνμ

απάντα μου λιγο στα Π.Μ

Στις 7/8/2022 στις 11:48 ΜΜ, liakjim είπε

Αμφιβάλω ότι θα βρεις κάτι που να πηγαίνει πιο κοντά από τα 5εκ. Θα πρέπει να μπει πιο κάτω.

Όσον αφορά την εγγύηση, όλοι καταλαβαίνουμε ότι έχει παίξει λαλακία κάποιο παλικάρι εκεί στον κώτσο , όπως και στα general electric που η εγγύηση έχει πάει στα 2χρόνια και αυτοί λένε ακόμη 5, αλλά επειδή ο διάολος έχει πολλά ποδάρια, αν ήμουν υποψήφιος αγοραστής θα έστελνα ένα email για διευκρινήσεις.

"

Καλησπέρα σας,

Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας.
Στο παρακάτω προϊόν με αριθμό 213417  η εργοστασιακή εγγύηση που δίνεται από τον προμηθευτή είναι τα 2 έτη.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα της Κωτσόβολος "

😂😂😂😂 επικινδυνα ασχετοι!

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σου έχω πει πάλι χαραμιζεσαι στείλε βιογραφικό daikin ,είσαι προσωποποιημένη διαφήμιση ,ούτε τα στελέχη της εταιρείας δεν δείχνουν τη λατρεία που δείχνεις για τη μάρκα αυτή 

2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Τα τύπου ururu δυστυχώς είναι καλά σε περιοχές με πραγματικά καθαρό αέρα.

Στο λεκανοπέδιο αναμένεται πολύ ντουμάνι τον χειμώνα και δεν νομίζω να είναι κατάλληλο ειδικά τις βραδινές ώρες. 

Εκτός και αν η εισαγωγή του φρέσκου αέρα γίνεται κατ'επιλογή.

Κατ επιλογη γινεται και μαλιστα με ρυθμιση χειροκινητη απο εσενα της ποσοτητας φρεκου αερα ξεχωριστα, αλλα και αυτοματα δηλαδη σε αναλογια με την ταχυτητα του ανεμιστηρα του μεσα.

Ομως εγω στην επαρχια που εχει καθαρο αερα τωρα δεν εχω θεμα, αλλα αν το χρησιμοποιουσα χειμωνα ειναι η λυση για φρεσκο αερα χωρις ...καμμενη μελαμινη τζακιων! γιατι εχει το απολυτο φιλτρο στην εισαγωγη φρεσκου αερα,  ΗΕΡΑ...

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το θέμα δεν είναι γιατί δεν το έχει,

Ειναι θεμα παντως πως ο καθε κινεζακος εχει τα κομφορ ολα και δεν μιλαω για λαμπακια και λεντακια , ας μη βαλουν οι "ιαπωνες" , αλλα αυτο πχ με το wifi εξτρα και η ελλειψη σε εποχη κορονωιου κ υστεριας (απο την οποια η Daikin καμαρωνει οτι εβγαλε πολλα λεφτα με την επενδυση σε τυπου flash streamer καθαριστες και αλλα τετοια που ομως τα βαζει στα ακριβοτερα μοντελα αλλα τα θεωρει και απαραιτητα σημερα ταυτοχρονα!) δειχνει πολλα.

Οταν ολα τα νεα εχουν UV. 56 βαθμους αποστειρωση η και  αυτοματο καθαρισμο (εκπλυση) οπως τα Haier τριων χρονων μοντελα (δικο μου)... ενταξει, ελεος , οχι μονο με Daikin αλλα και με τις αλλες, σε μικροτερο βαθμο λογω λογικωτερων τιμων (και πρεστιζ) Toshiba, Mitsubishi , Fujitsu α ναι μην ξεχασω και την Toyotomi...

9 λεπτά πριν, jpcupra είπε
Με εκτίμηση,
Η Ομάδα της Κωτσόβολος

Στην ομαδα της Toshiba απευθυνθηκες???

1 ώρα πριν, c-max είπε

Οχι, αλλα παρελαβα ηδη το mitsou

ποιο ακριβως?

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...