Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Που Κωτσόβολο μου βγήκε 618 μαζί με τοποθέτηση και απεγκατασταση...πάμε λίγο στα του κλιματιστικού..είναι αθόρυβο εντελώς..κανέναν ήχο από κρακ από τα πλαστικά αλλά βέβαια και στη λειτουργία του..χτες λόγω αϋπνίας έκανα μερικά τεστ... ζήτηση 25 και 2η σκάλα από τις 5 αέρα κάποια στιγμή έπεσε στα 200-210 βατ χωρίς κανένα ον οφ ...μετά ζήτηση 26 ίδια σκάλα κάπου στα 185-190 καρφωμένο...αυτό που μου αρέσει αρκετά είναι ότι έχει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από ινβεντορ Νέμεσις (ακριβή σειρά)..τι εννοώ...το Νέμεσις για παράδειγμα μπορούσες να το κοροϊδέψεις...δηλ του έβαζα ζήτηση 26 έκαιγε 500 ,το έβαζα με follow me του ζηταγα για 20 δευτερόλεπτα 27 να πάρει την εντολή και πάλι πίσω στο 26 και έπεφτε σιγά σιγά, δηλ έπρεπε να του κάνω αυτά τα κόλπα για να πέσει.με το τοσιμπα είναι τελείως αλλιώς...σαν να διαβάζει τον χώρο και τις ενεργειακές απαιτήσεις πιο εύκολα και πιο έξυπνα...σε ζήτηση 26 και 4η σκάλα από τις 5 θα ξεκινήσειςμε 390βατ και θα πέσει σιγά σιγά στα 310...μόλις ρίξω τη σκάλα αέρα στο 3 πάει στα 240βατ και μετά από καμιά ώρα στα 210...εκείνο που μου αρέσει ακόμα αρκετά είναι πως ότι ζητήσεις πάει...δηλ το Νέμεσις ζηταγα 27 και ο χώρος πήγαινε 26 για να αρχίσει να ρίχνει κατανάλωση..το toshiba arata ζητώ 26 πέφτει σιγά σιγά και οχωρος έχει 26.1C...οτι θέλετε ρωτάτε...yukai είναι το ίδιο με arata

Το γνωριζω ως προς την λειτουργια καθως εχω ενα toshiba shorai 9αρι στο υπνοδωματιο μου καμια σχεση με τα carrier που εχω στα αλλα 2 υπνοδωματια απλα ο προβληματισμος μου ηταν οτι εδω αγορα εχει 675 συν 125 ευρω εγκατασταση και απεγκατασταση..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

το να σου τραβηξω βιντεο δεν ειναι λυση διότι δεν θα εχεις αισθηση του πραγματικου ήχου αλλα του ήχου που κατεγραψε το κινητό που σίγουρα δεν θα ειναι το ίδιο!  Από την αλλη εσενα σε ενδιαφερει ο ήχος που αντιλαμβανεται κανείς σε συνθήκες ησυχίας-υπνου. Εκεί σε βεβαιώνω ότι δεν θα εχεις θέμα!

7 λεπτά πριν, spyros.s είπε

το να σου τραβηξω βιντεο δεν ειναι λυση διότι δεν θα εχεις αισθηση του πραγματικου ήχου αλλα του ήχου που κατεγραψε το κινητό που σίγουρα δεν θα ειναι το ίδιο!  Από την αλλη εσενα σε ενδιαφερει ο ήχος που αντιλαμβανεται κανείς σε συνθήκες ησυχίας-υπνου. Εκεί σε βεβαιώνω ότι δεν θα εχεις θέμα!

Οκ σε ευχαριστω πολυ.Ισως να μοιρασω την επιλογη μου παιρνοντας ενα yukai και ενα daikin..απο toshiba εχω πληρη εικονα το οως δουλευει αλλα ελεγα να δοκιμασω και ενα daikin .Eυχαριστω και παλι!

7 ώρες πριν, liakjim είπε

Σε ψύξη είναι φορτίο σχεδιασμού επί 350 ώρες δια seer.

Σε θέρμανση και θερμό κλίμα είναι φορτίο σχεδιασμού επί 1400 δια scop. Με την ευκαιρία να πούμε ότι επειδή το φορτίο σχεδιασμού είναι ελεύθερο να το επιλέξει ο κατασκευαστής , αυτό αλλάζει ανάμεσα στα κλιματιστικά, εξού και η διασπορά των τιμών. Να πως βγάζει το μαγικό 5.1 για να πάρει το πολυπόθητο Α+++ , η κινεζοσαβουρα που κυκλοφορεί στην αγορά 🤫😏😉

Μαλιστα ευχαριστώ τώρα το κατάλαβα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους, ένα ερώτημα σε σχέση με το πρόγραμμα "αλλάζω συσκευή" . Η αίτηση του αδερφού μου γράφει "επιλαχούσα" οπότε να θεωρήσω οτι θα πάρει επιταγή σε περίπτωση που κάποιος δικαιούχος δεν ασκήσει το δικαίωμα του;

Επεξ/σία από Corum

καλημέρα σε σπίτι 130 τμ υπάρχει ένα φθηνο κλιματιστικό 18000 btu παλαιού τύπου . Το καλοκαίρι κάνει δουλειά γιατί το σπίτι είναι  έτσι κι αλλιώς δροσερό . Το χειμώνα όμως δεν κάνει τίποτα και  σκέφτομαι να βάλω ένα bosch 12αρι 

συγκεκριμενα Bosch ASI12AW40

πιστεύεται θα κάνει δουλειά εμη καλύτερα να πάει κάποιος σε ένα φτηνό inverter 18αρι 

1 ώρα πριν, alex19871987 είπε

Που Κωτσόβολο μου βγήκε 618 μαζί με τοποθέτηση και απεγκατασταση...πάμε λίγο στα του κλιματιστικού..είναι αθόρυβο εντελώς..κανέναν ήχο από κρακ από τα πλαστικά αλλά βέβαια και στη λειτουργία του..χτες λόγω αϋπνίας έκανα μερικά τεστ... ζήτηση 25 και 2η σκάλα από τις 5 αέρα κάποια στιγμή έπεσε στα 200-210 βατ χωρίς κανένα ον οφ ...μετά ζήτηση 26 ίδια σκάλα κάπου στα 185-190 καρφωμένο...αυτό που μου αρέσει αρκετά είναι ότι έχει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από ινβεντορ Νέμεσις (ακριβή σειρά)..τι εννοώ...το Νέμεσις για παράδειγμα μπορούσες να το κοροϊδέψεις...δηλ του έβαζα ζήτηση 26 έκαιγε 500 ,το έβαζα με follow me του ζηταγα για 20 δευτερόλεπτα 27 να πάρει την εντολή και πάλι πίσω στο 26 και έπεφτε σιγά σιγά, δηλ έπρεπε να του κάνω αυτά τα κόλπα για να πέσει.με το τοσιμπα είναι τελείως αλλιώς...σαν να διαβάζει τον χώρο και τις ενεργειακές απαιτήσεις πιο εύκολα και πιο έξυπνα...σε ζήτηση 26 και 4η σκάλα από τις 5 θα ξεκινήσειςμε 390βατ και θα πέσει σιγά σιγά στα 310...μόλις ρίξω τη σκάλα αέρα στο 3 πάει στα 240βατ και μετά από καμιά ώρα στα 210...εκείνο που μου αρέσει ακόμα αρκετά είναι πως ότι ζητήσεις πάει...δηλ το Νέμεσις ζηταγα 27 και ο χώρος πήγαινε 26 για να αρχίσει να ρίχνει κατανάλωση..το toshiba arata ζητώ 26 πέφτει σιγά σιγά και οχωρος έχει 26.1C...οτι θέλετε ρωτάτε...yukai είναι το ίδιο με arata

Toshiba yukai? Γι ολα αυτα που λες;

1 ώρα πριν, ANTONIO202 είπε

Οκ σε ευχαριστω πολυ.Ισως να μοιρασω την επιλογη μου παιρνοντας ενα yukai και ενα daikin..απο toshiba εχω πληρη εικονα το οως δουλευει αλλα ελεγα να δοκιμασω και ενα daikin .Eυχαριστω και παλι!

Πάρε Toshiba. Το Daikin δεν είναι εντελώς αθόρυβο, ακόμη και στο silent. Βάλε μέσα και τη μεγαλύτερη εγγύηση για μένα είναι no brainer.

2 ώρες πριν, therock είπε

Specs liakjim klausx

Ευχαριστώ παιδιά μου φυγέ το άγχος. Επιτέλους αν και άργησα έχω μονάδα να υχαριστηθω ότι έμεινε από καλοκαίρι

Δουλεύει καλά μπορώ να πω. Από 28 στο χώρο, πέφτει στους 24 με δύο τρεις ώρες λειτουργίας.

Το βαλα το απόγευμα να λειτουργεί στο τερμα, μόλις την έριξε έβαλα θερμοκρασία χώρου 25 και fans auto με night curve για να λειτουργεί ίσα ίσα και να κρατάει και ρυθμιδα στις 4 το πρωί να κλείσει μόνο του για να μη ξυλιασω

Σα δοκιμή καλά πηγε. Κοιμήθηκα υπνοδωμάτιο πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο

Βέβαια από 24-25 το πρωί ξαναγύρισε ο χώρος στους 27 αλλά όχι 28 που είχα μόνιμα πριν χωρίς τη μονάδα

Οι ρυθμίσεις που έβαλα πως σας φαίνονται. Έχετε καλύτερο πρόγραμμα να προτείνετε?

Θα το έχεις στο follow me και ταχύτητα ανεμιστήρα auto.

• Thanks 1

32 λεπτά πριν, Corum είπε

Καλημέρα σε όλους, ένα ερώτημα σε σχέση με το πρόγραμμα "αλλάζω συσκευή" . Η αίτηση του αδερφού μου γράφει "επιλαχούσα" οπότε να θεωρήσω οτι θα πάρει επιταγή σε περίπτωση που κάποιος δικαιούχος δεν ασκήσει το δικαίωμα του;

Και εμένα επειδή ήμουν πολύ κάτω πήγα και πήρα κανονικά..και τώρα μου έβγαλε επιλαχούσα η αίτηση 

2 ώρες πριν, Fabricated είπε

Σορυ το ειχα γράψει σε ποστ νωρίτερα, και για θερμανση και για ψύξη, αποκλειστική (αν εννοείς ότι θα χρησιμοποιήσω αυτό σαν πηγη θέρμανσης και ψυξης αντί για αλλες μεθόδους)

Ξανα γραφω εδώ και τα υπόλοιπα ,

Ψάχνω ιδανικα από πλαίσιο  αλλα οχι μονο ςπο πλαίσιο. Π.χ. αν συμφέρει να παρω ένα tcl για την 10ετη εγγύηση θα πάρω αυτό. 

Αλλα αν υπάρχει κάτι που αξίζει στο πλαίσιο μέχρι 550 περίπου για δωμάτιο 12 τετραγωνικά για θέρμανση και ψύξη , πείτε μου εννοείται!

Αν θέλεις και θέρμανση, τότε από φθηνά Haier. Αλλιώς σε ανώτερα μοντέλα κοιτάς σε Daikin, Toshiba.

• Like 1

12 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Και εμένα επειδή ήμουν πολύ κάτω πήγα και πήρα κανονικά..και τώρα μου έβγαλε επιλαχούσα η αίτηση 

>Θα περιμενω μερικες μερες να δω αν θα μου στειλουν επιταγες. Εχω στο ματι ενα DAISEKAI 16αρη...

38 λεπτά πριν, xphobus είπε

καλημέρα σε σπίτι 130 τμ υπάρχει ένα φθηνο κλιματιστικό 18000 btu παλαιού τύπου . Το καλοκαίρι κάνει δουλειά γιατί το σπίτι είναι  έτσι κι αλλιώς δροσερό . Το χειμώνα όμως δεν κάνει τίποτα και  σκέφτομαι να βάλω ένα bosch 12αρι 

συγκεκριμενα Bosch ASI12AW40

πιστεύεται θα κάνει δουλειά εμη καλύτερα να πάει κάποιος σε ένα φτηνό inverter 18αρι 

Φίλε 130τμ θέλεις να τα ψύξεις με 12αρι;Μήπως θέλεις να ψύξεις συγκεκριμένο χώρο; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...