Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, alex19871987 είπε

Αυτό το σχόλιο διάβασα και εγώ κάπου...ότι υπάρχουν και βιομηχανικές που είναι το υλικό ας πούμε μαλακό και κάνει την απορρόφηση...

Βρήκα και αυτό...

http://www.benos.com.gr/e-Shop/Molded-Rubber-Products/Anti-Vibration-Mounts.aspx

H δεύτερη και η τρίτη λύση θα έκανε δουλειά αν η συσκευή που έβαζες ήταν πρώτον βαριά και δεύτερον είχε μεγάλους κραδασμούς, πέρα δώθε κλπ. Γι αυτό την βάζουν και σε μικρούς κινητήρες εσωτερικής τοποθέτησης σε σκάφη, σε μικρά σαζμάν κλπ.

Θεωρώ ότι η πρώτη βάση είναι καλή. Στην δική μου σκέψη ίσως έβαζα και ροδέλα από την επάνω και την κάτω μεριά. 

Τέλος ο συντονισμός μπορεί να προέρχεται και από τις βάσεις που πατάει το κλιματιστικό στον τοίχο και να μεταφέρει τον συντονισμό και τον ήχο μέσα. Κάνε και έναν έλεγχο όταν δουλεύει να δεις μήπως προέρχεται από εκεί.

υγ. Αν είσαι μερακλής και θες να κάνεις κάτι diy μπορείς να βρεις παλαιά συνεμπλόκ από αμορτισέρ, σούστες κλπ και να υλοποιήσεις την ίδια λύση :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 ώρες πριν, liakjim είπε

Να πως βγάζει το μαγικό 5.1 για να πάρει το πολυπόθητο Α+++ , η κινεζοσαβουρα που κυκλοφορεί στην αγορά 🤫😏😉

Και όχι μόνο ,πρόσφατο παράδειγμα το srk  mitsubishi με διπλάσιο φορτίο  στο θερμό 

Στις 10/8/2022 στις 1:05 ΠΜ, alex19871987 είπε

Ναι ναι αρκετά καλό θα έλεγα..πέφτει αρκετά χαμηλά σε κατανάλωση(ζήτηση 26 με εξωτερική 30-31-32 ξεκινάει με 420 ενώ σταθεροποιείται στα 200-210 βατ)...καμία σχέση με ινβεντορ που είχα σε τρόπο λειτουργίας... νομίζει κατανοώ τον τρόπο που ινβερταρει...στις σκάλες 1-2 δεν ξέρεις αν δουλεύει...από τριξιματα κανένα 

Γεια σας,

Παρακαλω ποσο το ειχατε αγορασει το arata εμενα εδω ο αντιπροσωπος στο νησι βεβαια ,μου δινει το yukai 675 συν εγκατασταση και απεγκατασταση.Σκεφτομαι να παρω και μια προσφορα για daikin ftx απλα ο προβληματισμος μου μς το daikin ειναι αν ειναι θορυβωδες η εσωτερικη μοναδα..

16 λεπτά πριν, dimostr είπε

Και όχι μόνο ,πρόσφατο παράδειγμα το srk  mitsubishi με διπλάσιο φορτίο  στο θερμό 

Δεν επηρεαζει τον βαθμο αποδοσης το φορτιο, αλλα μονο την ετησια καταναλωση στο ενεργειακο ταμπελακι εξου και οι πολυ ψηλες ετησιες καταναλωσεις που δειχνουν τα heavy. Ισα ισα αυτο ειναι κακο για αυτους. Κατι αλλο παιζει.

1 ώρα πριν, ANTONIO202 είπε

Γεια σας,

.Σκεφτομαι να παρω και μια προσφορα για daikin ftx απλα ο προβληματισμος μου μς το daikin ειναι αν ειναι θορυβωδες η εσωτερικη μοναδα..

Δεν ειναι θορυβωδης σε ενοχλητικο βαθμό...νομιζω ότι ειναι στο μεσο όρο

1 λεπτό πριν, spyros.s είπε

Δεν ειναι θορυβωδης σε ενοχλητικο βαθμό...νομιζω ότι ειναι στο μεσο όρο

Ευχαριστω για την απαντηση σας.ο θορυβος εχει να κανει με πλαστικα η με τον αερα που βγαζει;η εξωτερικη μοναδα ειναι οκ απο θορυβο;στεκομαι στο θεμα του θορυβου καθως θα μπει σε ενκικιαζομενο δωματιο και ξερετε αν παει να το βαλει ο αλλος να δροσιστει διοτι για ψυξη το θελω περισσοτερο και ειναι ο θορυβος ενοχλητικος αναγκαστηκα θα παω στο yukai..

τα πλαστικά δεν ακούγονται καθόλου....για ενοικιαζόμενο ειναι άριστα ειδικά στην silent κατάσταση των ανεμιστήρων.

Εφόσον μιλάτε για ενοικιαζόμενο δωματιο προσωπικά θα κοιτούσα περισσότερο την οικονομία και την αξιοπιστία παρά τον παραγόμενο θόρυβο.  Αυτός που νοικιάζει δεν ασχολείται με τέτοια θέματα ειδικα αν μιλαμε για ολιγοημερη μίσθωση σε διακοπές!

Specs liakjim klausx

Ευχαριστώ παιδιά μου φυγέ το άγχος. Επιτέλους αν και άργησα έχω μονάδα να υχαριστηθω ότι έμεινε από καλοκαίρι

Δουλεύει καλά μπορώ να πω. Από 28 στο χώρο, πέφτει στους 24 με δύο τρεις ώρες λειτουργίας.

Το βαλα το απόγευμα να λειτουργεί στο τερμα, μόλις την έριξε έβαλα θερμοκρασία χώρου 25 και fans auto με night curve για να λειτουργεί ίσα ίσα και να κρατάει και ρυθμιδα στις 4 το πρωί να κλείσει μόνο του για να μη ξυλιασω

Σα δοκιμή καλά πηγε. Κοιμήθηκα υπνοδωμάτιο πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο

Βέβαια από 24-25 το πρωί ξαναγύρισε ο χώρος στους 27 αλλά όχι 28 που είχα μόνιμα πριν χωρίς τη μονάδα

Οι ρυθμίσεις που έβαλα πως σας φαίνονται. Έχετε καλύτερο πρόγραμμα να προτείνετε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/8/2022 στις 8:15 ΠΜ, liakjim είπε

Ποιοι λένε;

Από ότι βλέπω είναι φασόν gree, παρόμοιο με το Lomo και το Toyotomi Hiro.

Λέει 29dB ελάχιστο θόρυβο, που σε καμιά περίπτωση δεν είναι αθόρυβο.

Οπότε 2 ενδεχόμενα. Ή είχε πιάσει θερμοκρασία και είχε κόψει οπότε δούλευε μόνο ο ανεμιστήρας σε χαμηλές στροφές μέχρι να ξαναπάρει ή μάλλον χρειάζεσαι μια επίσκεψη σε ωριλά 😅

Και τι χρήση; Ψύξη, θέρμανση; Περιστασιακή ή αποκλειστική;

(θα τις είχαμε γλιτώσει όλες αυτές τις ερωτήσεις αν τα είχες ρωτήσει από την αρχή μέσω του ερωτηματολογίου 🙂 )

Σορυ το ειχα γράψει σε ποστ νωρίτερα, και για θερμανση και για ψύξη, αποκλειστική (αν εννοείς ότι θα χρησιμοποιήσω αυτό σαν πηγη θέρμανσης και ψυξης αντί για αλλες μεθόδους)

Ξανα γραφω εδώ και τα υπόλοιπα ,

Ψάχνω ιδανικα από πλαίσιο  αλλα οχι μονο ςπο πλαίσιο. Π.χ. αν συμφέρει να παρω ένα tcl για την 10ετη εγγύηση θα πάρω αυτό. 

Αλλα αν υπάρχει κάτι που αξίζει στο πλαίσιο μέχρι 550 περίπου για δωμάτιο 12 τετραγωνικά για θέρμανση και ψύξη , πείτε μου εννοείται!

Επεξ/σία από Fabricated

2 λεπτά πριν, spyros.s είπε

τα πλαστικά δεν ακούγονται καθόλου....για ενοικιαζόμενο ειναι άριστα ειδικά στην silent κατάσταση των ανεμιστήρων.

Εφόσον μιλάτε για ενοικιαζόμενο δωματιο προσωπικά θα κοιτούσα περισσότερο την οικονομία και την αξιοπιστία παρά τον παραγόμενο θόρυβο.  Αυτός που νοικιάζει δεν ασχολείται με τέτοια θέματα ειδικα αν μιλαμε για ολιγοημερη μίσθωση σε διακοπές!

Ευχαριστω πολυ για ολα.θα παρω προσφορα εντος της ημερας..και εγω θελω να πιστευω οτι δεν θα ειναι τοσο ενοχλητικο ..απο αποψη θορυβου εννοω το βραδυ στο υπνο.. διαφορετικα κατα την διαρκεια της ημερας ενταξει δεν θα καθεται ο αλλος να ακουει το κλιματιστικο..εγγυηση σε αυτο το μηχανημα ειναι 5 ετη;

μονο απο blue dealer εχει 5 χρονια...αν πάρετε δηλαδη τα ftxc...αν το παρετε απο αλυσιδα τότε θα παρετε το ιδιο μηχανημα με κωδικο atxc και τριετη εγγυηση εκτός αν εχουν καποια ανεξαρτητη επιπλέον εγγυηση οι αλυσιδες πώλησης!

(Για να καταλάβετε τα περί θορύβου...Είχα παρατηρησει τελευταια οτι το δικό μου atxc25c έκανε περισσότερο θόρυβο από το αντίστοιχο που εχω βαλει στο ενα παιδικό υπνοδωμάτιο...Νόμιζα ότι κατι ειχε χαλάσει μέχρι που διαπίστωσα ότι με αφελεστατη βλακεία είχα πρόγραμμα auto και όχι silent... Μόλις το επανέφερα στην επιθυμητη λειτουργία το μηχανημα έγινε πάλι αθόρυβο... )

18 λεπτά πριν, ANTONIO202 είπε

Ευχαριστω πολυ για ολα.θα παρω προσφορα εντος της ημερας..και εγω θελω να πιστευω οτι δεν θα ειναι τοσο ενοχλητικο ..απο αποψη θορυβου εννοω το βραδυ στο υπνο.. διαφορετικα κατα την διαρκεια της ημερας ενταξει δεν θα καθεται ο αλλος να ακουει το κλιματιστικο..εγγυηση σε αυτο το μηχανημα ειναι 5 ετη;

9 λεπτά πριν, spyros.s είπε

μονο απο blue dealer εχει 5 χρονια...αν πάρετε δηλαδη τα ftxc...αν το παρετε απο αλυσιδα τότε θα παρετε το ιδιο μηχανημα με κωδικο atxc και τριετη εγγυηση εκτός αν εχουν καποια ανεξαρτητη επιπλέον εγγυηση οι αλυσιδες πώλησης!

(Για να καταλάβετε τα περί θορύβου...Είχα παρατηρησει τελευταια οτι το δικό μου atxc25c έκανε περισσότερο θόρυβο από το αντίστοιχο που εχω βαλει στο ενα παιδικό υπνοδωμάτιο...Νόμιζα ότι κατι ειχε χαλάσει μέχρι που διαπίστωσα ότι με αφελεστατη βλακεία είχα πρόγραμμα auto και όχι silent... Μόλις το επανέφερα στην επιθυμητη λειτουργία το μηχανημα έγινε πάλι αθόρυβο... )

Να αναφέρουμε ότι παρόλο που σε σκρουτζ / best price βρίσκεις τα FTXC δεν σημαίνει ότι τα μαγαζιά είναι blue dealer, συνήθως δεν είναι οπότε δεν έχουν τα 5 χρόνια εγγύησης.

• Thanks 3

15 λεπτά πριν, spyros.s είπε

Ευχαριστω αν γινεται και ειναι εφικτο μπορεις να μου στειλεις ενα βιντεο κατα την διαρκεια της λειτουργιας του..εχω ενα ψυκτικο που εχει βαλει τετοια μηχανηματα εδω αλλα θα πρεπει να δω ποτε θα μπορει να παω σε καποιο σπιτι να το δουμε..εκτος και εαν το παραγγειλω και οτι γινει παντως θορυβους αππ κατι tcl η ενα carrier που εχω δεν πιστευω οτι θα κανει.

2 ώρες πριν, ANTONIO202 είπε

Γεια σας,

Παρακαλω ποσο το ειχατε αγορασει το arata εμενα εδω ο αντιπροσωπος στο νησι βεβαια ,μου δινει το yukai 675 συν εγκατασταση και απεγκατασταση.Σκεφτομαι να παρω και μια προσφορα για daikin ftx απλα ο προβληματισμος μου μς το daikin ειναι αν ειναι θορυβωδες η εσωτερικη μοναδα..

Που Κωτσόβολο μου βγήκε 618 μαζί με τοποθέτηση και απεγκατασταση...πάμε λίγο στα του κλιματιστικού..είναι αθόρυβο εντελώς..κανέναν ήχο από κρακ από τα πλαστικά αλλά βέβαια και στη λειτουργία του..χτες λόγω αϋπνίας έκανα μερικά τεστ... ζήτηση 25 και 2η σκάλα από τις 5 αέρα κάποια στιγμή έπεσε στα 200-210 βατ χωρίς κανένα ον οφ ...μετά ζήτηση 26 ίδια σκάλα κάπου στα 185-190 καρφωμένο...αυτό που μου αρέσει αρκετά είναι ότι έχει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από ινβεντορ Νέμεσις (ακριβή σειρά)..τι εννοώ...το Νέμεσις για παράδειγμα μπορούσες να το κοροϊδέψεις...δηλ του έβαζα ζήτηση 26 έκαιγε 500 ,το έβαζα με follow me του ζηταγα για 20 δευτερόλεπτα 27 να πάρει την εντολή και πάλι πίσω στο 26 και έπεφτε σιγά σιγά, δηλ έπρεπε να του κάνω αυτά τα κόλπα για να πέσει.με το τοσιμπα είναι τελείως αλλιώς...σαν να διαβάζει τον χώρο και τις ενεργειακές απαιτήσεις πιο εύκολα και πιο έξυπνα...σε ζήτηση 26 και 4η σκάλα από τις 5 θα ξεκινήσειςμε 390βατ και θα πέσει σιγά σιγά στα 310...μόλις ρίξω τη σκάλα αέρα στο 3 πάει στα 240βατ και μετά από καμιά ώρα στα 210...εκείνο που μου αρέσει ακόμα αρκετά είναι πως ότι ζητήσεις πάει...δηλ το Νέμεσις ζηταγα 27 και ο χώρος πήγαινε 26 για να αρχίσει να ρίχνει κατανάλωση..το toshiba arata ζητώ 26 πέφτει σιγά σιγά και οχωρος έχει 26.1C...οτι θέλετε ρωτάτε...yukai είναι το ίδιο με arata

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...