Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, danaos7 είπε

Το πρωί ξυπνάω πρώτος λόγο δουλειάς.αερθζω σαλόνι κουζίνα και ξεκινάω το κλίμα από τις 6 το πρωί.συνηθως η εσωτερική θερμοκρασία είναι  στους 15 μετά το δεκάλεπτο αερισμό .ζήτηση 22 η 23 παίζει μέχρι βράδυ έτσι περί τις 12 το βραδυ. Στα πολύ κρύα όμως περίπου κάνα μήνα συνολικά από όλο το χειμώνα ίσως και λίγο λιγότερες μέρες ενώ ζητάω 22 η 23 μέσα πάνω από 21,5 δεν....εκεί ρωτώ εάν το Φούτζι μου δώσει το κάτι παραπάνω..

Θα σου δώσει παραπάνω.

ΥΓ Κανονικά θα έπρεπε να έχεις συνέχεια ανοιχτό, ακόμα και μεσονυχτια.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα σου δώσει παραπάνω.

ΥΓ Κανονικά θα έπρεπε να έχεις συνέχεια ανοιχτό, ακόμα και μεσονυχτια.

Να σου δώσω το τηλ να μιλήσεις εσύ με την παντόφλα του σπιτιού ....θα το κάνω από φέτος νομίζω την έπεισα.χεχεχεχε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, danaos7 είπε

Το πρωί ξυπνάω πρώτος λόγο δουλειάς.αερθζω σαλόνι κουζίνα και ξεκινάω το κλίμα από τις 6 το πρωί.συνηθως η εσωτερική θερμοκρασία είναι  στους 15 μετά το δεκάλεπτο αερισμό .ζήτηση 22 η 23 παίζει μέχρι βράδυ έτσι περί τις 12 το βραδυ. Στα πολύ κρύα όμως περίπου κάνα μήνα συνολικά από όλο το χειμώνα ίσως και λίγο λιγότερες μέρες ενώ ζητάω 22 η 23 μέσα πάνω από 21,5 δεν....εκεί ρωτώ εάν το Φούτζι μου δώσει το κάτι παραπάνω..

Εαν είχες μετρητη κατανάλωσης θα μπορούσες ευκολα να καταλάβεις αν ζορίζεται το Morris η συμβαίνει κατι αλλο.. Aν το έβλεπες να δουλευει συνεχώς δυνατά για να φτάσει την επιθυμητη θερμοκρασία θα λέγαμε οτι ζορίζεται.., αν δουλεύει ψιλοχαλαρά .. τοτε κάτι αλλο συμβαίνει..

Προσωπική εκτίμηση ειναι οτι κάτι αλλο συμβαίνει και οχι οτι δεν φτάνει η δύναμη του Morris. (ειδικά απο την στιγμή που και το μεσημέρι είναι ανοιχτο το κλιματιστικό)

Επεξ/σία από Rnd1978

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εαν είχες μετρητη κατανάλωσης θα μπορούσες ευκολα να καταλάβεις αν ζορίζεται το Morris η συμβαίνει κατι αλλο.. Aν το έβλεπες να δουλευει συνεχώς δυνατά για να φτάσει την επιθυμητη θερμοκρασία θα λέγαμε οτι ζορίζεται.., αν δουλεύει ψιλοχαλαρά .. τοτε κάτι αλλο συμβαίνει..

Προσωπική εκτίμηση ειναι οτι κάτι αλλο συμβαίνει και οχι οτι δεν φτάνει η δύναμη του Morris. (ειδικά απο την στιγμή που και το μεσημέρι είναι ανοιχτο το κλιματιστικό)

Κοίτα γενικά στις μέρες που η εξωτερική είναι πάνω από 7-9 βαθμούς το έχω δει να ισορροπεί στα 500 + - βατ..όταν πάει παρακάτω η εξωτερική μένει κατά 80% λειτουργίας του κοντά στην κιλοβατώρα+++

Επεξ/σία από danaos7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, danaos7 είπε

Κοίτα γενικά στις μέρες που η εξωτερική είναι πάνω από 7-9 βαθμούς το έχω δει να ισορροπεί στα 500 + - βατ..όταν πάει παρακάτω η εξωτερική μένει κατά 80% λειτουργίας του κοντά στην κιλοβατώρα+++

Αρα δεν ζορίζεται το Morris.. Στα χαρτιά πάει μέχρι 3000W κατανάλωση..Κάτι αλλο συμβαίνει!

420watt έχει ελάχιστη κατανάλωση στην θέρμανση στους 7C !

Αντιθέτως φαίνεται να δουλεύει χαλαρά με τον τρόπο που το δουλεύεις..

Μήπως φταίει η θέση του θερμομέτρου? Μήπως είναι πολυ κοντα στο ταβάνι? (παίζεις με ifeel η με τον αισθητηρα πανω?)

Εαν το βάζεις π.χ. 22C και εξω έχει  7-9C, με την ελάχιστη απόδοση που έχει άνετα μπορεί να ξεπεράσει την επιθυμητη που εχεις ορίσει στον αισθητήρα και να βλέπεις εκει που ειναι το θερμόμετρο 22C (μην ξεχνας οτι δουλευουν περίπου μέχρι +2C απο την επιθυμητη και μετα κλείνουν αν το ξεπεράσουν).

Ενω αν πέσει κάτω απο 7C, πιθανον οι δυο θερμοκρασίες (αισθητηρα/θερμομέτρου) να είναι κοντινές.Και να καίει τόσο οσο χρειάζεται για να διατηρησει τους 22C στον αισθητηρα (που είναι π.χ. 20 η 21 στο θερμόμετρο σου)

Εαν το θερμομετρο είναι πάνω στο κλιμα αρα βλέπεις την πραγματική θερμοκρασία του αισθητηρα.. (που μαλλον αυτο ισχυει απο οτι ειδα στο WFIN) εχε υπόψιν οτι οταν βάζεις π.χ. 22C επιθυμητη.. Το κλιματιστικό θα κάνει οτι μπορει να πλησιάσει π.χ. τους 20C, και μετα ρίχνει την απόδοση του ώστε σιγα σιγα (το ποσο σιγα ανάλογα τον προγραμματισμο του) να ανέβει στους 22C και να ισορροπήσει εκει. Αν το άφηνες ανοιχτό συνεχώς θα έβλεπες και το 22C.

Τέλος αν μου έλεγες οτι το βάζεις π.χ. 25C και παραπανω και δεν ανεβάζει την θερμοκρασία θα σου έλεγα αλλαξε το..

Βάλε μια επιθυμητη θερμοκρασία και αστο το κλιματιστικό ανοιχτό να κάνει την δουλεια του. (και έλεγχος της κατανάλωσης μην έρθει καμια παντόφλα εδω πάνω χααχαχαχ, αν και δεν νομίζω να δεις καμια μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Thanks 1

7 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Έχω μετρητή είχα ανεβάσει και αρκετές πληροφορίες.

• Like 1

11 λεπτά πριν, danaos7 είπε

Έχω μετρητή είχα ανεβάσει και αρκετές πληροφορίες.

Θα σου πρότεινα το βράδυ να μην το κλείνεις όπως και το άλλο κλιματιστικό που έχεις απλά να τα κατεβάζεις ένα με.δυο βαθμούς ώστε να μην χρειάζεται να ξαναζεστανει το σπίτι από την αρχή ,εγώ τα δικά μου δε τα κλείνω ούτε όταν αεριζω μόνο όταν ψήνω καμία προβατίνα στο μπαλκόνι σβήνω αυτό που έχει την εξωτερική μονάδα εκεί γιατί πάει όλο το λίπος εκεί και γίνεται ένα πράγμα έκανα αμάν να το καθαρίσω 

• Thanks 1

29 λεπτά πριν, danaos7 είπε

Πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πολύ.

Για σπίτι που παγώνει το βράδυ και πέφτει στους 15C (με όλα τα τούβλα/ επιπλα κτλ κρύα) δεν νομίζω να είναι πολυ. (αν υποθέσουμε οτι δεν παίζει με καλοριφέρ και παίζει μονο με κλιμα..  το οποιο αργει παρα πολυ να τα ζεστάνει..μπορει και μέρες)  Και εσυ αν αποφασίσεις να το δουλέψεις διακοπτόμενα κατι τετοια νουμερα θα βλεπεις (και δεν ανάψεις καλοριφερ καθολου). Η μεγάλη διαφορά είναι η ελάχιστη καταναλωση 420w... 😕

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

10 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Για σπίτι που παγώνει το βράδυ και πέφτει στους 15C (με όλα τα τούβλα/ επιπλα κτλ κρύα) δεν νομίζω να είναι πολυ. (αν υποθέσουμε οτι δεν παίζει με καλοριφέρ και παίζει μονο με κλιμα..  το οποιο αργει παρα πολυ να τα ζεστάνει..μπορει και μέρες)  Και εσυ αν αποφασίζεις να το δουλεύεις διακοπτόμενα κατι τετοια νουμερα θα βλεπεις (και δεν ανάψεις καλοριφερ καθολου). Η μεγάλη διαφορά είναι η ελάχιστη καταναλωση 420w... 😕

Κοίτα  το έχω δει 300+ κάτι ψιλά θέρμανση και ψύξη 200+ψιλά.αλλανσε ευνοϊκές συνθήκες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, danaos7 είπε

Κοίτα  το έχω δει 300+ κάτι ψιλά θέρμανση και ψύξη 200+ψιλά.αλλανσε ευνοϊκές συνθήκες.

To 420W είναι στους 7C  εξ.θερμοκρασια. Σε άλλες θερμοκρασίες αυτο αλλάζει ! απλά είναι ενα στοιχειο που μπορει κάπως να συγκριθει με καποιο άλλο κλιματιστικό :)

Επεξ/σία από Rnd1978

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Σε πόσα τετραγωνικά το έχεις; Ιδανικά μήπως θα μπορούσες να τρέξεις το utility που υπολογίζει τις απώλειες;

https://www.elith.gr/calc/index.php

Επίσης τι εννοείς με το θέμα της απόψυξης ότι είναι ανεξαρτήτως εξωτερικής θερμοκρασίας;

Για τον θόρυβο το έχουμε πει. Προσωπικά το θεωρώ το βασικό του μειονέκτημα.

Καλημέρα το έχω σε 65 τετραγωνικά ενιαίο χώρο σαλόνι τραπεζαρία και κουζίνα χωρίς πόρτα να διαχωρίζει .έτρεξα την εφαρμογή χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος για κάποιες από τις απαντήσεις 4201,75watt.  3613.51 kcal/h   . Σχετικά με το defrost εννοώ κατά την διάρκεια τις ημέρας που είχε μεγαλύτερη θερμοκρασία από το βράδυ  και σε συνεχόμενες μέρες παρατήρησης ( λογω καραντίνας ) δεν είχε τι λογική του πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία και κάνει ποιο συχνά defrost απλά σταματάτε έκανε ξεκινούσε βράδυ από την άλλη εννοώ μετά τις μια έως και τις 5 που άντεχα (και πάλι λόγω καραντίνας ) δεν έκανε σχεδόν ποτέ 

Επεξ/σία από tedy99

24 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

To 420W είναι στους 7C  εξ.θερμοκρασια. Σε άλλες θερμοκρασίες αυτο αλλάζει ! απλά είναι ενα στοιχειο που μπορει κάπως να συγκριθει με καποιο άλλο κλιματιστικό :)

Έγινε τώρα κατάλαβα.. ευχαριστώ.

29 λεπτά πριν, tedy99 είπε

Καλημέρα το έχω σε 65 τετραγωνικά ενιαίο χώρο σαλόνι τραπεζαρία και κουζίνα χωρίς πόρτα να διαχωρίζει .έτρεξα την εφαρμογή χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος για κάποιες από τις απαντήσεις 4201,75watt.  3613.51 kcal/h   . Σχετικά με το defrost εννοώ κατά την διάρκεια τις ημέρας που είχε μεγαλύτερη θερμοκρασία από το βράδυ  και σε συνεχόμενες μέρες παρατήρησης ( λογω καραντίνας ) δεν είχε τι λογική του πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία και κάνει ποιο συχνά defrost απλά σταματάτε έκανε ξεκινούσε βράδυ από την άλλη εννοώ μετά τις μια έως και τις 5 που άντεχα (και πάλι λόγω καραντίνας ) δεν έκανε σχεδόν ποτέ 

Λίγες απώλειες για τόσα τετραγωνικά. Πρέπει να έχεις πολύ καλές μονώσεις.

Όσο για τα defrost είναι φαινόμενο που έχει πολλούς παράγοντες πχ υγρασία, αέρας, σημείο δρόσου, κατανάλωση κτλ οπότε είναι λογικό να μη βλέπεις πάγια συμπεριφορά.

50 λεπτά πριν, liakjim είπε

Λίγες απώλειες για τόσα τετραγωνικά. Πρέπει να έχεις πολύ καλές μονώσεις.

Όσο για τα defrost είναι φαινόμενο που έχει πολλούς παράγοντες πχ υγρασία, αέρας, σημείο δρόσου, κατανάλωση κτλ οπότε είναι λογικό να μη βλέπεις πάγια συμπεριφορά.

Σχετικά με τις μονώσεις, το σαλόνι που είναι τοποθετημένο το Fujitsu έχει από κάτω άλλο διαμέρισμα και από πάνω άλλο όροφο τα δωμάτια , όσο για το defrost αυτό που περιγράφεις εννοώ δεν μπορώ να καταλάβω τι το ενεργοποιεί αλλά δεν ήταν σε βαθμό που ενοχλούσε εκτός από εξαιρέσεις που είχε τύχει να κάνει 2 φορές απανωτά με διαφορά ένα τεταρτο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...