Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

58 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Γρίφος... :  Ποιο κλιματιστικό είναι ;;;;  Τι συμπέρασμα βγαίνει από την κατανάλωσή του ;;;;  Από τον τρόπο λειτουργίας του  ;;;;

Και λίγο λόγια για το κλιματιστικό... 

Είναι 9αρι εγκατεστημένο σε κρεβατοκάμαρα 11τμ 

Το διάγραμμα λειτουργίας του είναι σημερινο , από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί. 

Συνολική κατανάλωση για τις ώρες αυτές : 530w

Τα υπόλοιπα στοιχεία (κατανάλωση,  θερμοκρασίες) φαίνονται στο διάγραμμα. 

Περιμένω τα σχόλιά σας... 

Screenshot_2022-07-27-13-22-20-115.jpeg

Corona plus;

Πάντως καλό διάγραμμα από άποψη διατήρησης της εσωτερικής θερμοκρασίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

10 λεπτά πριν, navger είπε

tcl θα ελεγα.

επισης μπορεις σε παρακαλω, επειδη τις τελευταιες μερες εχω καποια θεματακια με το δικο μου 9αρι στο υπνοδωματιο, ν βαλεις στην ιδια εικονα ή σε ξεχωριστη, το αντιστοιχο διαγραμμα πορειας της υγρασιας?

εγω για να καταλαβεις εχω το εξης θεμα, με το που ανοιξω το κλιματιστικο, η υγρασια παει στο 52%, και μετα για να κατεβει η θερμοκρασια περνανε ωρες.

δοκιμαζω μονο ανεμιστηρα, και εγω ανυποφορη μυρωδια. Η μονη λυση ειναι στον αφυγραντηρα, εκει πραγματικα παγωνω με την υγρασια να πεφτει 38%.

αρα θα ηθελα μια λογικη πορεια και της υγρασιας για δω τι στο καλο πρεπει να κανω.

υγ προσφατα εγινε service, ενω αντλια κενου και μηκος ουτε καν

ευχαριστω

Screenshot_2022-07-27-14-36-55-700.jpeg

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, marioboni είπε

Παρήγγειλα έναν wifi ir remote της broadlink

κατι τετοιο θες?

το λινκ τυχαιο, αλλα δες συμβατοτητα.. ειναι για το 4

δεν το εχω  οποτε δεν γνωριζω πως παιζει

https://marketoupoli.gr/product/aisthitiras-thermokrasias-kai-ygrasias-gia-to-tilecheiristirio-broadlink-rm4-mini-rm4-pro/

Επεξ/σία από userAnon
  • Like 1

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Corona plus;

Πάντως καλό διάγραμμα από άποψη διατήρησης της εσωτερικής θερμοκρασίας.

Με έξυπνα σενάρια μέσω app... 

6 λεπτά πριν, spocky είπε

Σου κανει on-off ανα 10 λεπτα ολο το βραδυ? Καλα βλεπω?

Το λειτουργώ με έξυπνα σενάρια μέσω app για να κρατάει σταθερή θερμοκρασία χώρου γι αυτό και τα 4 on-off κάθε ώρα... 

Η θερμοκρασία σταθερά στους 27 βαθμούς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μολις μου εχουν ερθει 2 κλιματιστικα Sendo Cronus 12BTU
Εχετε να προτεινετε καμια εταιρια για απεγκατασταση των παλιων και εγκατασταση των καινουργιων κοντα στη Νεα Φιλαδελφεια; 

Η παρακατω εταιρια αξιζει; Η τιμη που μου εδωσαν ειναι 200 ευρω συνολικα. Ειναι μεσα στο ευρος της αγορας η μπορω να βρω και φθηνοτερα/καλυτερα;

Αυτο που δε μπου αρεσε ειναι πως ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ τα παλια κλιματιστικα, που το θεωρω αρνητικο

https://mpakis.gr/services/apegkatastasi-egkatastasi-klimatikis-monadas/

Εντω μεταξυ δε μπορεις και να googlareis για εταιριες, αφου ολες οι αναζητησεις οδηγουν σε ωκεανους πληροφοριων για το προγραμμα επιδοτησης

Επεξ/σία από archer100

15 λεπτά πριν, userAnon είπε

κατι τετοιο θες?

το λινκ τυχαιο, αλλα δες συμβατοτητα.. ειναι για το 4

δεν το εχω  οποτε δεν γνωριζω πως παιζει

https://marketoupoli.gr/product/aisthitiras-thermokrasias-kai-ygrasias-gia-to-tilecheiristirio-broadlink-rm4-mini-rm4-pro/

Αυτό ακριβώς!!

1 ώρα πριν, GeG είπε

εσυ μιλας για το toshiba ετσι ; να μην παω σε καποιο daikin ; γενικα δεν ειμαι διαθετιμενος να κανω καθε χρονο συντηρηση και ειδα η tashiba ειναι αυστηρη σε αυτο. φυσικα δεν ξερω αν το ιδιο ισχυει και για την daikin ,που αν ισχυει τοτε θα παω σε πιο οικονομικο μηχανημα

Αν θα πας σε daikin , θα πρέπει είτε να πας σε αλυσίδα με 3 χρόνια εγγύηση ή σε blue dealer για τα 5. Στη 2η περίπτωση θα θέλεις σέρβις από αυτούς μόνο (από δίκτυο daikin). Αν δεν με γελάει η μνήμη μου.

Σε toshiba πάλι υποχρεωτικό σέρβις, αλλά 7 χρόνια εγγύηση.

Άρα για αυτό θα πρότεινα toshiba edge.

36 λεπτά πριν, marioboni είπε

Παρήγγειλα έναν wifi ir remote της broadlink  να ανοίγω καμιά φορά το κλιματιστικό της μαμάς μου όταν δεν είναι σπίτι 

Υπάρχει κάποιος αισθητήρας να συνδεθεί με κάποιο τρόπο ώστε πχ να δίνει εντολή μόνο του από κάποια θερμοκρασία να ανοίγει αυτόματα το ac?

rm mini 4 και ένα τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/25262089/Broadlink-HTS2-Temperature-and-Humidity-Sensor-USB-Cable.html

• Like 1
  • Thanks 1

Θέλω ένα 9000 ή καλυτερα 12000 btu

Θα μπει σε  βορεινό δωμάτιο 9.5τμ 

Λειτουργία κυρίως θέρμανσης (support με το φυσικό αέριο) και λίγο το καλοκαίρι 

Τι επιλογές έχω να είναι οικονομικό στην αγορά και κατανάλωση και να αποδίδει σωστά;

8 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Θέλω ένα 9000 ή καλυτερα 12000 btu

Θα μπει σε  βορεινό δωμάτιο 9.5τμ 

Λειτουργία κυρίως θέρμανσης (support με το φυσικό αέριο) και λίγο το καλοκαίρι 

Τι επιλογές έχω να είναι οικονομικό στην αγορά και κατανάλωση και να αποδίδει σωστά;

daikin ftxc25c.

• Thanks 1

17 ώρες πριν, Specs είπε

Δεν βλεπουμε παραπονα για ηχους στα TCL ...εχεις τα ιδια που λεει ο liakjim προβληματα?

εχει τοποθετηθει σωστα?

Συγνώμη εννοούσα μόνο σε οτι αφορά την ψύξη. Δεν εχω κανενα παράπονο από τριξίματα  λειτουργεί άψογα

• Like 1

18αρι για σαλονι με τρομερες απωλειες,σαν αποκλειστικη πηγη θερμανσης εχει καποιος προταση?Θα λειτουργει δλδ ισως και πανω απο 70 ωρες την εβδομαδα οποτε αξιοπιστια και καταναλωση ειναι τα πρωτα ζητουμενα.

6 λεπτά πριν, green gordon είπε

18αρι για σαλονι με τρομερες απωλειες,σαν αποκλειστικη πηγη θερμανσης εχει καποιος προταση?Θα λειτουργει δλδ ισως και πανω απο 70 ωρες την εβδομαδα οποτε αξιοπιστια και καταναλωση ειναι τα πρωτα ζητουμενα.

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

1 λεπτό πριν, liakjim είπε
  1. Ποσό που διαθέτουμε :1300
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές:Αντικατασταση/panasonic 14000 btu 25ετιας/οριακο
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ):Μεγαλο καταστημα
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση:85%θερμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ:Αποκλειστικη θερμανση
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ :Σαλονι με χωλ 
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες:Βορρας/-2 ως +43
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ:μεγαλη εγγυηση
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ):1ος οροφος χωρις μονωση σε πυλωτη η εξωτερικους τοιχους,αλουμινια 40 ετων.
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε,αδυνατον να υπολογισω αυτο το τελευταιο αυτη τη στιγμη,μου ειχες απαντησει και προσφατα σε αυτο το νημα και το εκτιμω.

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Αν θα πας σε daikin , θα πρέπει είτε να πας σε αλυσίδα με 3 χρόνια εγγύηση ή σε blue dealer για τα 5. Στη 2η περίπτωση θα θέλεις σέρβις από αυτούς μόνο (από δίκτυο daikin). Αν δεν με γελάει η μνήμη μου.

Σε toshiba πάλι υποχρεωτικό σέρβις, αλλά 7 χρόνια εγγύηση.

Άρα για αυτό θα πρότεινα toshiba edge.

Πόσο να πηγενεις μια ετήσια συντήρηση στο περιπου; λογικά από blue dealer παίζει να κοστίζει παραπανω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...