Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 χρονια με συντηρηση και αποδειξη=πληρωμενο χρυσο.Οσο αναφορα ειπωθηκε πιο πανω για 25 ευρω συντηρηση με αποδειξη απο κωτσοβολο.Με ολο το σεβασμο αλλα καπου εδω θελω να βαλω τα γελια!Εδω οι εγκαταστατες του κωτσοβολου δεν σου βαζουν αντλια και μηκος σωληνων και θελετε να μας κανουν συντηρηση και αποδειξη με 25?Τι να ψεκασουν με ajax το εξωτερικο.Το οποιο πριν το ζητησαν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

14 λεπτά πριν, leonidas_s1 είπε

Αν το συμπληρωσα σωστα! (για ολο το σπιτι - οχι μονο για το δωματιο που με ενδιαφερει σωστα;)

1. Ποσό που διαθέτουμε : ~ 500
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νεα αγορα
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιαφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 80 ψυξη - 20 θερμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: περισταστικη χρηση κυριως ψυξη
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : υπνοδωματιο - 12 τετραγωνικα
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Ροδος  10 το χειμωνα εως 35 το καλοκαιρι
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: αθορυβο και wifi
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): ισογειο - απλα κουφωματα - δεν το χτυπαει ο ηλιος συνεχως
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε:

25134.11 watt
    21615.34KCal/h
    162.16Watt/m2
    139.45KCal/h/m2
    για 24 Celsius

Κανονικά μόνο το δωμάτιο, αλλά ορίστε

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252513-a-c-in9-carrier-42qhg009d8su-crystal-uc

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/237455-a-c-in9-carrier-42qhg009d8sh-x-power-new

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-xtreme-save-series-ag1-09nxd6-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_3948463

5 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Παραεισαγωγή, άρα μεταβολή όπως είσαι.

3 λεπτά πριν, aks είπε

οι εγκαταστατες του κωτσοβολου δεν σου βαζουν αντλια και μηκος σωληνων

Εμένα μου τα έκαναν σωστά.

Τώρα για το θέμα των συντηρήσεων είναι μεγάλη η κουβέντα.

Όποιος δεν γουστάρει, παίρνει tcl και τα κάνει μόνος του με ότι ρίσκο έχει αυτό.

Όποιος θέλει να έχει κλιματιστικό που να λειτουργεί αποδοτικά, φέρνει κάποιον καλό ψυκτικό με συστάσεις και τέλος.

• Like 1

1 λεπτό πριν, alex19871987 είπε

Ναι ναι κρεβατοκάμαρα...ακούω απόψεις..μ

Το Haier Tide Green που εχω (9ρι) εκτος απο αθορυβο , εχει ενα σπανιο προσον, γυριζει την περσιδα καθετα στο δαπεδο εντελως και δεν ενοχλει καθολου αν ειναι σε θεση πλαινη στο κρεβατι με τα απο κομοδινο φυσικα αποσταση.

Δεν ξερω αλλα μαλλον το toshiba δεν το κανει (βρες το βιβλιο του και ψαξτο μηπως και το κανει), οχι τουλαχιστον το Seiya που εχω

• Like 1

2 λεπτά πριν, Specs είπε

Το Haier Tide Green που εχω (9ρι) εκτος απο αθορυβο , εχει ενα σπανιο προσον, γυριζει την περσιδα καθετα στο δαπεδο εντελως και δεν ενοχλει καθολου αν ειναι σε θεση πλαινη στο κρεβατι με τα απο κομοδινο φυσικα αποσταση.

Δεν ξερω αλλα μαλλον το toshiba δεν το κανει (βρες το βιβλιο του και ψαξτο μηπως και το κανει), οχι τουλαχιστον το Seiya που εχω

Επειδή ήμουν σχεδόν έτοιμος να το πάρω το haier...έχεις δεδομένα από κατανάλωση και τριξιματα??

6 λεπτά πριν, aks είπε

7 χρονια με συντηρηση και αποδειξη=πληρωμενο χρυσο.Οσο αναφορα ειπωθηκε πιο πανω για 25 ευρω συντηρηση με αποδειξη απο κωτσοβολο.Με ολο το σεβασμο αλλα καπου εδω θελω να βαλω τα γελια!Εδω οι εγκαταστατες του κωτσοβολου δεν σου βαζουν αντλια και μηκος σωληνων και θελετε να μας κανουν συντηρηση και αποδειξη με 25?Τι να ψεκασουν με ajax το εξωτερικο.Το οποιο πριν το ζητησαν?

Εχει αναλυθει παλιοτερα αλλα εν ολιγοις εχει ως εξης:

ειτε απο Κωτσοβολο/Πρακτικερ/ Λερου κ λοιπες αλυσιδες ερθει ψυκτικος ειτε εξω απο αυτες, οι ιδιοι ειναι...επαγγελματιες που οι πιο πολλοι θα προσπαθησουν να κανουν γρηγορα, προχειρα κλπ

Εναποκειται στον επιβλεποντα πελατη τι θα καταφερει απο οσα πρεπει.

Παντως με αφεντικα Κωτσοβολους κλπ καλυτερη τυχη θα εχετε... ο μαστρο Μητσος αν σου ξεφυγει δεν εχεις πολλα να κανεις αντιποινα!

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, aks είπε

Αρχηγέ, 7χ25 (ή 30 ή όσο θα έχει μετα από 1-2-3 χρόνια)  175 euros  τα οποία θα τα δώσεις έξτρα για να έχεις 7 χρόνια εγγύηση. Ή δε τα δίνεις και και ελπίζεις στην τύχη και την αξιοπιστία της Τοσίμπα αν σου βγάλει κάποια βλάβη να είναι 150-200 ευρώ οπότε να πεις άντε ήρθε η μια η άλλη. ( Η αφεντιά μου επέλεξα το δεύτερο για το ένα τοσίμπα)

Όμως, την συντήρηση δεν την κάνουμε μόνο για εγγύηση αλλά και για τη βέλτιστη συμπεριφορά/απόδοση του μηχανήματος. Εξ' άλλου εφόσον δεν τους εμπιστεύεσαι να σου αφαιρέσουν τα πλαστικά και να σου καθαρίσουν το στοιχείο, βρες κάποιον να σου κόβει απόδειξη συντήρησης και κάνε το μόνος σου.

Τέλος, άλλη λυση και μάλλον καλύτερη, αξίζει θεωρώ η  5ετής κάλυψη του Κωτσόβολου σε κάθε περίπτωση λόγω μιας πολύ βασικής δικλείδας, αν σε 20 εργάσιμες δεν έχεις επισκευή, καλείς τηλεφωνάκι και δρομολογείται αντικατάσταση. (δε ξερω ομως αν εχουν δικλείδες ετήσιας συντήρησης κτλ, καποτε δεν ειχαν).

Επεξ/σία από Αντώνης Τ.
  • Like 1

2 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

πειδή ήμουν σχεδόν έτοιμος να το πάρω το haier...έχεις δεδομένα από κατανάλωση και τριξιματα??

Δεν το εχω σε υπνοδωματιο αλλα σε καθιστικο, δες στο σκρουτζ την κριτικη μου, εχω βαλει πολλες φορες εδω διαγραμματα.Κανε αναζητηση μεσα στο νημα.

Γενικα το μεσα ειναι ταφος, το δε εξω ειναι μεν ησυχο αλλα οχι οσο τo Τoshiba και κυριως το Toshiba ειναι καπως πιο πολιτισμενο χωρις εξαρσεις, εχει κ ενα κουμπι silent για το εξω και ησυχαζει πληρως.

Υποθετω οτι και το κανουργιο Haier ειναι εξισου σωστο και προγραμματισμενο αλλα ποτε δεν ξερεις τι μπορει να πειραξαν.

Και κυριως και τα δυο μπορει να στα αχρηστευσει μια κακη εγκατασταση

• Thanks 1

13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Τα είχα δει και εγώ αυτά (τα carrier)αλλά είπα να ρωτήσω γνώμες και για άλλες μάρκες και μοντέλα. Γιατι προτείνεις αυτά ; (Για να καταλάβω ρωτάω κριτήρια κτλ) 

15 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Επειδή ήμουν σχεδόν έτοιμος να το πάρω το haier...έχεις δεδομένα από κατανάλωση και τριξιματα??

εχω και αυτο βαλει, στην Αθηνα στα παιδια μου https://www.skroutz.gr/s/14708722/Haier-Tundra-Green-AS25TABHRA-1U25BEFFRA-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A.html?from=account_favorites#reviews

και αυτη ειναι η κριτικη απο το Tide Green

8/7/2020 : Στον ενα μηνα που το εχω, διαπιστωσα οτι προκειται για αποδοτικοτατο στην ψυξη (χειμωνα θα επανελθω)και εντελως αθορυβο (18db στο quiet) κλιματιστικο ιδιο ουσιαστικα σε θορυβο με το Tundra Green που εχω...
Προσθεστε την 5ετη εγγυηση χωρις υποχρεωση συντηρησης και αλλους ορους με το ονομα inventor να το εγγυαται και ειστε οκ!
Update: απο τον 3ο χρονο πλεον απαιτειται συντηρηση.
Στην ψυξη κατεβαινει στα 280watt ελαχιστη καταναλωση.
Σουπερ πολιτισμενη λειτουργια μεσα-εξω.

9/11/2020 : Πρωτα κρυα λοιπον, 9 Νοε 2020, με εξωτερικη 11 βαθμους κατεβαινει μεχρι τα 340w. Κοστος λειτουργιας 6 λεπτα του ευρω την ωρα με τιμη kwh 9/11/2020 0,15737 (με φορους κλπ).
Πολυ ευχαριστημενος και στην θερμανση λοιπον.

7/2022 και παραμενει αξιοπρεπεστατο.
Ακομη να προσθεσω πως ειναι το ιδιο ουσιαστικα με το νεοτερο που λεγεται Tide Green Plus καθως και με το Pearl , με εξαιρεση φυσικα καποια προσθετα τεχνικα χαρακτηριστικα, οπως WiFi το Plus και αποστειρωτη UV ακομη το Pearl.
Nα ξερετε οτι εχει ενα σπανιο για υπνοδωματιο χαρακτηριστικο, οι περσιδους του γυριζουν και τελειως καθετα να χτυπανε το δαπεδο κατω του.
Ετσι δεν πειραζει ακομη και διπλα στο κρεββατι να ειναι...

• Like 2

2 λεπτά πριν, leonidas_s1 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Τα είχα δει και εγώ αυτά (τα carrier)αλλά είπα να ρωτήσω γνώμες και για άλλες μάρκες και μοντέλα. Γιατι προτείνεις αυτά ; (Για να καταλάβω ρωτάω κριτήρια κτλ) 

Τα carrier είναι σε καλουτσικη τιμή, καλή εγγύηση, είναι φασον midea και συμπεριφέρονται πολύ καλά σε ψύξη, έχουν follow me οπότε θα βολεύει σε περιπτώσεις που δεν θα τραβάνε ζόρι, έχουν το WiFi που θέλεις. Το Midea έχει ακόμη καλύτερο seer αλλά δύο χρόνια λιγότερη εγγύηση χώρια που είναι λίγο πιο ακριβό. Οπότε ζυγίζεις.

Πιο πολυ θεμα τυχης πλεον μου φανταζει το ποσο χαμηλα θα πεφτει κατι σε υπνοδωματιο και αν θα αρχισει τις λουπες...ιδιως σε μονωμενα καλα.

Εκτος αν πας σε επιπεδα χιλιαρικου κ πανω που ειναι σχεδον σιγουρο το κανονικο ινβερταρισμα...

• Thanks 1

35 minutes ago, Αντώνης Τ. said:

Αρχηγέ, 7χ25 (ή 30 ή όσο θα έχει μετα από 1-2-3 χρόνια)  175 euros  τα οποία θα τα δώσεις έξτρα για να έχεις 7 χρόνια εγγύηση. Ή δε τα δίνεις και και ελπίζεις στην τύχη και την αξιοπιστία της Τοσίμπα αν σου βγάλει κάποια βλάβη να είναι 150-200 ευρώ οπότε να πεις άντε ήρθε η μια η άλλη. ( Η αφεντιά μου επέλεξα το δεύτερο για το ένα τοσίμπα)

Όμως, την συντήρηση δεν την κάνουμε μόνο για εγγύηση αλλά και για τη βέλτιστη συμπεριφορά/απόδοση του μηχανήματος. Εξ' άλλου εφόσον δεν τους εμπιστεύεσαι να σου αφαιρέσουν τα πλαστικά και να σου καθαρίσουν το στοιχείο, βρες κάποιον να σου κόβει απόδειξη συντήρησης και κάνε το μόνος σου.

Τέλος, άλλη λυση και μάλλον καλύτερη, αξίζει θεωρώ η  5ετής κάλυψη του Κωτσόβολου σε κάθε περίπτωση λόγω μιας πολύ βασικής δικλείδας, αν σε 20 εργάσιμες δεν έχεις επισκευή, καλείς τηλεφωνάκι και δρομολογείται αντικατάσταση. (δε ξερω ομως αν εχουν δικλείδες ετήσιας συντήρησης κτλ, καποτε δεν ειχαν).

η 5ετης καλυψη καλυτερη μου φαινεται.

Μετά την καμμένη πλακέτα στο Mitsubishi srk63zk-s, τελικά θα μπει το Toshiba ras-b24j2kvsg-e. Η επιλογή δεν έγινε από μένα καθώς η αγορά έγινε ας πούμε "δουλειά με δουλειά" όποτε αυτό υπήρχε στην αποθήκη του τεχνικού ετοιμοπαραδοτο. Από design σκίζει κ μ άρεσε αλλά από αξιοπιστία τι έχει να πει εδώ η ομάδα? Όλα τα reviews στο skroutz βλέπω δίνουν μεγάλη ικανοποίηση πάντως!

• Like 1

11 λεπτά πριν, pados1002 είπε

Μετά την καμμένη πλακέτα στο Mitsubishi srk63zk-s, τελικά θα μπει το Toshiba ras-b24j2kvsg-e. Η επιλογή δεν έγινε από μένα καθώς η αγορά έγινε ας πούμε "δουλειά με δουλειά" όποτε αυτό υπήρχε στην αποθήκη του τεχνικού ετοιμοπαραδοτο. Από design σκίζει κ μ άρεσε αλλά από αξιοπιστία τι έχει να πει εδώ η ομάδα? Όλα τα reviews στο skroutz βλέπω δίνουν μεγάλη ικανοποίηση πάντως!

Κατά 99,99% θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος.

(πάντως θα μπορούσες να επισκευάσεις την πλακέτα με κανά 60άρι ευρώ και να κρατήσεις έτσι το μίτσου).

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...