Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, tomtsir είπε

Με ανησυχεί που ειναι νέο μηχάνημα και δεν έχει αξιολογήσεις ακόμα... Για το Inventor που αναφέρω έχεις κάποια γνώμη;

Ευχαριστώ πολύ!!

Μην σε προβληματίζει, η TOSHIBA δεν είναι τυχαία, αγόρασε με ασφάλεια. Το ARATA είναι το YUKAI σε παραλλαγη για να εχει αποκλειστικό μηχάνημα ο ΚΟΤΣΟ. Εγω εχω τα MIRAI PLUS που είναι παραλλαγή SEIYA.  Σου προτείνα μόνο απο MEDIA η ΚΟΤΣΟ διοτι θεώρησα οτι σε βολεύουν. Τα INVENTOR έχουν πολυ καλή, 10ετη εγγύηση. Αλλά είναι φασόν Κινέζικα οπότε αγοράζεις κλιματιστικό δεύτερο που του βάλαν στάμπα και πολυ καλη εγγύηση και το πουλάν για ,σχεδόν, πρωτοκλασάτο. Προσωπικά, δεν τα ακουμπάω με τίποτα, αλλα οκ, γνώμες είναι αυτές...

15 ώρες πριν, aks είπε

Παιδια καλο θα ηταν οσο ιεχουν mitshubishi heavy να γραψουν εδω ποιο μοντελο εχουν ποσα χρονια το εχουν και αν τους εχει καψει πλακετα για να δουμε τι γινεται!

Έχω τα εξης.

1. MITSUBISHI HEAVY FDKN204HEN / 15000BTU (1997)

2. MITSUBISHI HEAVY SRK405HENF-W / 12000BTU (1997)

3. MITSUBISHI HEAVY SRK63ZK-S / 21000BTU (2014)

4. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC-35ZSP-W /12000BTU(2019)

Και τα 4 δουλεύουν απροβλημάτιστα. Τα 3 και 4 βλέπουν βαριά χρήση και δεν έχουν κανένα θέμα.

Γενικά, απο τα 20+ κλιματιστικά που έχουν περάσει απο τα χέρια μου, ολα Ιαπωνεζικα εκτος απο ενα AIRWELL, μονο ενα SHARP έιχε κάψει εξωτερικη πλακετα(περίπου μετα απο 10 χρόνια λειτουργιας). Απο κει και περα, τιποτα αλλο...

Επεξ/σία από Corum
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμασα ολονυχτια με TCL C-Fresh 9ρι σε DRY Mode (Αφυγρανση) , υπνοδωματιο,ανοιχτα μπαλκονοπορτα και πορτα.

Ωραια διαχυτη αισθηση δροσιας, πρεπει να δω πως το κανει και δεν εχει πουθενα ροη αερα, παρολο που δεν χρησιμοποιει τις διατρητες περσιδες σαν φρενο.

Μικρη διακυμανση , oταν ξεκινησε ειχε 28ο κ αρχισε με 500w και μετα το στρωσιμο που ηταν μιση ωρα, επαιζε απο 120-185 watt.

Το πρωι ειχε κρυο λογω και πτωσης εξωτερικης.

Εντυπωση μου κανει πως ΑΜΕΣΩΣ με την εναρξη, κυριολεκτικα σε μηδεν χρονο, εισαι δροσερος και με 28ο και ας μην σε χτυπαει κρυο η δροσερο αερακι.

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2672022 102056 πμ.jpg

4 ώρες πριν, c-max είπε

Ποια η διαφορα μεταξυ toshiba shorai edge και shorai premium;

To edge ειναι ο διαδοχος του premium και βελτιωμενες αποδοσεις ελαφρως αλλα το premium δεν θα το βρεις πια νομιζω διαθεσιμο.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, MANOWARR1OR είπε
  1.  έως 750€
  2. Toyama 12000BTU 10ετίας / ανεπαρκές
  3. Θα προτιμηθεί κατάστημα με άτοκες δόσεις. Αν το κλιματιστικό υπάρχει σε μεγάλη αλυσίδα που προσφέρει και δωρεάν εγκατάσταση, ακόμα καλύτερα.
  4. 80% ψύξη / 20% θέρμανση (η χρήση θέρμανσης θα είναι ανάλογη με την τιμή του πετρελαίου τον χειμώνα)
  5. Κυρίως ψύξη και κυρίως τις ημέρες που έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
  6. Σαλόνι, είναι ενιαίο με την κουζίνα και έχει μπροστά 2 δωμάτια. Το σπίτι είναι τετράγωνο.
  7. Μεσόγεια Αττικής. max ~43C , min ~0C
  8. Ότι κομφόρ παραπάνω τόσο καλύτερα.
  9. Μονοκατοικία 60τμ με κουφώματα αλουμινίου. Ύψος ταβανιού-ραμποτέ 2,5μ και από πάνω στέγη με κεραμίδι.
  10.  
  • 7827.72Watt
  • 6731.84KCal/h
  • 130.46Watt/m2
  • 112.20KCal/h/m2

BUMP για να μην θαφτεί.

Μια πρόταση για τα παραπάνω;

Επεξ/σία από MANOWARR1OR

11 ώρες πριν, Specs είπε

Ειναι το μοντελο Yukai σε αποκλειστικη εισαγωγη Κωτσοβολου.

Δεν ειδα τι ακριβως θελεις να κανεις? εννοω πλαφον χρηματων, χρηση κλπ , εχεις γραψει πιο πισω κατι? αν ναι στειλε λινκ

Αστο το βρηκα, θα πηγαινα σε Toshiba λογω εγγυησης και μεχρι εκει που εχεις πλαφον χρηματων.

Μεχρι το Edge αν μπορεις, αρχοντας θασαι.

Μιτσουμπισι γιοκ λογω εγγυησης

Να ρωτήσω κάτι, αν πάμε με γνώμονα την εγγύηση και το γενικό σκεπτικό, ότι "όλα πάνω-κάτω το ίδιο είναι", γιατί να μην πάμε απευθείας σε TCL; Για μένα έχει την καλύτερη εγγύηση (10) και δεν έχει και υποχρέωση ετήσιου service, όπως η Toshiba ή ακόμη-ακόμη και η Inventor. Ούτε την ξέρω ούτε την έχω δουλέψει την TCL και είμαι σίγουρος ότι θα βγουν θέματα και φαίνεται φασόν κουκουρούκου. Όμως κάποτε μετά από όσες φορές χρειαστεί να έρθουν/επισκευάσουν, δε θα στρώσει κάποια στιγμή;

Από την άλλη τι να την κάνω την εγγύηση στους άλλους (είτε 5 είτε 7 είτε 10) άμα θένε ντε και καλά κανά 60άρι συντήρηση/χρόνο; Σε βάθος χρόνου τα δίνω χοντρά δηλαδή.

Κι εγώ παλιά όταν αγόραζα κλιματιστικό έβγαζα τα μάτια μου με τα specs και τα νούμερα, αλλά πλέον βλέπω πολλούς, ακόμη και στον χώρο, να λένε πάρε όποιο να 'ναι, είναι όλα ίδια. Οπότε σκέφτομαι να αγοράσω βάσει εγγύησης πλέον. Να ξεκαθαρίσω, ότι μιλώ για τα εμπορικά κλιματιστικά και όχι κάποια που έχουν διπλάσια τιμή από τα υπόλοιπα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όχι δεν είναι όλα τα ίδια, ίδιες είναι πολλές εταιρίες γιατί αγοράζουν φασον από άλλες, αλλά δεν είναι όλες ίδιες. Daikin, Toshiba, mitsu, Fuji βγάζουν ανώτερα κλιματιστικά σε ποιότητα κατασκευής, καταναλώσεις κλπ. Υπάρχουν και σε αυτές κάποια προβλήματα κατά καιρούς αλλά είναι απλά εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Όχι δεν είναι όλα τα ίδια, ίδιες είναι πολλές εταιρίες γιατί αγοράζουν φασον από άλλες, αλλά δεν είναι όλες ίδιες. Daikin, Toshiba, mitsu, Fuji βγάζουν ανώτερα κλιματιστικά σε ποιότητα κατασκευής, καταναλώσεις κλπ. Υπάρχουν και σε αυτές κάποια προβλήματα κατά καιρούς αλλά είναι απλά εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά συγκρίνοντας, εγώ βλέπω αυτούς που αναφέρεις να δίνουν χειρότερες εγγυήσεις ή/και να απαιτούν ετήσιο σέρβις, ράβοντας το σχετικό κουστούμι. Ποντάροντας φυσικά και στο brand για πωλήσεις (παράδειγμα η Daikin, που παλιά το δικαιούτο, πλέον όμως θεωρώ ότι είναι τρομερά υπερτιμημένη). Επίσης και αυτοί βλέπω ότι πλέον βγάζουν θέματα...

Τέλος, τί να την κάνω την εξοικονόμηση ελάχιστων kwh όταν τα σκάω χοντρά μπροστά; Μου θυμίζει τα ηλεκτρικά αμάξια αυτή την περίοδο, που υποτίθεται έχουν ελάχιστα λειτουργικά για την κίνηση αλλά τα σκας όλα μπροστά. Μία ή άλλη θα μου έρθει τελικά. Μπορεί και παραπάνω, αν αθροίσω τα ετήσια σέρβις... 

Εκτός αν το θέμα είναι να λέμε έχω "daikin" κλιματισμό και όχι κουκουρούκου, οπότε σε αυτό πάω πάσο, οκ, δικό του θέμα πως το βλέπει ο καθένας. Εγώ πάντως βλέπω το παρακάτω κοντρόλ που δίνει η daikin εν έτει 2022 και κλαίω...

20220613102842_defacda7.jpeg

Επεξ/σία από tryfos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, tryfos είπε

Να ρωτήσω κάτι, αν πάμε με γνώμονα την εγγύηση και το γενικό σκεπτικό, ότι "όλα πάνω-κάτω το ίδιο είναι", γιατί να μην πάμε απευθείας σε TCL; Για μένα έχει την καλύτερη εγγύηση (10) και δεν έχει και υποχρέωση ετήσιου service, όπως η Toshiba ή ακόμη-ακόμη και η Inventor. Ούτε την ξέρω ούτε την έχω δουλέψει την TCL και είμαι σίγουρος ότι θα βγουν θέματα και φαίνεται φασόν κουκουρούκου. Όμως κάποτε μετά από όσες φορές χρειαστεί να έρθουν/επισκευάσουν, δε θα στρώσει κάποια στιγμή;

Οι παρακατω εταιριες ειναι κατασκευαστες: Daikin,Panasonic,Toshiba,Fujitsu,Hitachi,Mitsubishi Heavy,Mitsubishi Electric,Samsung, LG, Midea,Gree,TCL,AUX, Haeir.

Οπότε, τα TCL δεν ειναι φασον και εχουν δειξει αρκετα καλα δειγματα εδω και 3 χρονια περιπου. Ακομα υστερουν σε σχεση με τα Ιαπωνεζικα σε ποιοτητα κατασκευης με τριγμους και αυξημενες καταναλωσεις στην θερμανση. Αλλα βελτιωνονται συνεχως. 

Μετα εχεις τις εταιριες που εμπορευονται φασον, συνηθως απο Κινεζους κατασκευαστες. 

Σιγουρα δεν ειναι ολα τα ιδια και ενω η εγγυηση ειναι σημαντικη, ειναι πιο σημαντικο να παρεις ενα καλο κλιματιστικο που δεν θα βγαλει ζημιες ευκολα. Κατα την γνωμη μου, σε θεματα αξιοπιστιας η καλυτερες ειναι DAIKIN/PANASONIC/FUJITSU/TOSHIBA/MITSUBISHI. 

Πχ. Θα προτιμουσα ενα DAIKIN απο blue dealer με 5 χρονια εγγυηση εναντι ενος φασον με 10 χρονια. Αλλα αυτα ειναι αποψεις...

14 λεπτά πριν, tryfos είπε

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά συγκρίνοντας, εγώ βλέπω αυτούς που αναφέρεις να δίνουν χειρότερες εγγυήσεις ή/και να απαιτούν ετήσιο σέρβις, ράβοντας το σχετικό κουστούμι. Ποντάροντας φυσικά και στο brand για πωλήσεις (παράδειγμα η Daikin, που παλιά το δικαιούτο, πλέον όμως θεωρώ ότι είναι τρομερά υπερτιμημένη). Επίσης και αυτοί βλέπω ότι πλέον βγάζουν θέματα...

Έχεις DAIKIN κλιματιστικό; Διότι έχω αρκετά και από DAIKIN και άλλες μάρκες και μπορώ να συγκρίνω. Ακόμα και στις οικονομικές σειρές τους διακρίνονται από μια ποιότητα που δεν βρίσκεις ευκολά σε άλλους. Δικαίως έχουν το όνομα που έχουν. Οσο για ζημιές....είναι μάλλον τα πιο αξιόπιστα.

Επεξ/σία από Corum
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Corum είπε

Οι παρακατω εταιριες ειναι κατασκευαστες: Daikin,Panasonic,Toshiba,Fujitsu,Hitachi,Mitsubishi Heavy,Mitsubishi Electric,Samsung, LG, Midea,Gree,TCL,AUX, Haeir.

Οπότε, τα TCL δεν ειναι φασον και εχουν δειξει αρκετα καλα δειγματα εδω και 3 χρονια περιπου. Ακομα υστερουν σε σχεση με τα Ιαπωνεζικα σε ποιοτητα κατασκευης με τριγμους και αυξημενες καταναλωσεις στην θερμανση. Αλλα βελτιωνονται συνεχως. 

Μετα εχεις τις εταιριες που εμπορευονται φασον, συνηθως απο Κινεζους κατασκευαστες. 

Σιγουρα δεν ειναι ολα τα ιδια και ενω η εγγυηση ειναι σημαντικη, ειναι πιο σημαντικο να παρεις ενα καλο κλιματιστικο που δεν θα βγαλει ζημιες ευκολα. Κατα την γνωμη μου, σε θεματα αξιοπιστιας η καλυτερες ειναι DAIKIN/PANASONIC/FUJITSU/TOSHIBA/MITSUBISHI. 

Πχ. Θα προτιμουσα ενα DAIKIN απο blue dealer με 5 χρονια εγγυηση εναντι ενος φασον με 10 χρονια. Αλλα αυτα ειναι αποψεις...

Δεν είναι τα TCL φασόν;;; Ένας λόγος παραπάνω τότε...Συμφωνώ γενικά με αυτά που αναφέρεις, εάν όμως θέσουμε σαν κύριο κριτήριο το οικονομικό, απλά δε μου βγαίνουν τα νούμερα.

17 λεπτά πριν, Corum είπε

Έχεις DAIKIN κλιματιστικό; Διότι έχω αρκετά και από DAIKIN και άλλες μάρκες και μπορώ να συγκρίνω. Ακόμα και στις οικονομικές σειρές τους διακρίνονται από μια ποιότητα που δεν βρίσκεις ευκολά σε άλλους. Δικαίως έχουν το όνομα που έχουν. Οσο για ζημιές....είναι μάλλον τα πιο αξιόπιστα.

Ναι έχω και μάλιστα τα είχα σκάσει χοντρά το 2004-2005 παίρνοντας το Emura, πρωτοπόρο τότε λόγω σχεδιασμού, το πορτάκι να ανεβοκατεβαίνει για να ανάψει κλπ. ( http://www.daikintech.co.uk/daikin-data/2005-Daikin-Data.html ). Είναι το μόνο που έχει χαλάσει 2 φορές (δεν ανοίγει το πορτάκι λόγω καψίματος κάποιου εσωτερικού εξαρτήματος και κολλάει όλο το μηχάνημα/δεν λειτουργεί). Επίσης το μοτέρ κάνει μεγάλο θόρυβο στις χαμηλές στροφές και πλέον φαίνεται ότι οδεύει για την έξοδο...

Τώρα που το ρώτησες το έψαξα και βλέπω και το σημερινό Emura με τις...φανταστικές κριτικές από κάτω... https://www.skroutz.gr/s/14566601/Daikin-Emura-FTXJ35MS-RXJ35M-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-A-A-με-WiFi-Silver.html?from=featured&product_id=79860254#reviews

Επεξ/σία από tryfos

7 λεπτά πριν, tryfos είπε

Δεν είναι τα TCL φασόν;;; Ένας λόγος παραπάνω τότε...Συμφωνώ γενικά με αυτά που αναφέρεις, εάν όμως θέσουμε σαν κύριο κριτήριο το οικονομικό, απλά δε μου βγαίνουν τα νούμερα.

Τα TCL είναι πολυ έντιμα κλιματιστικά. Αν συγκρινουμε το TCL Miracle II με το DAIKIN FTXC βλέπουμε οτι το TCL έιναι πιο οικονομικό στην Ψύξη και το DAIKIN καλύτερο στην θέρμανση. Για εμένα που θέλω και τα δυο, καλυτερη επιλογη ειναι το DAIKIN. Απο άποψη θορύβου, το DAIKIN έιναι σαφώς πιο ήσυχο κατα πολύ(πολυ σημαντικός παράγοντας σε οικιακό χώρο). Απο άποψη ομαλής λειτουργίας, το DAIKIN δέιχνει αρκετά καλύτερο στην εξωτερική μονάδα. 

Στο θέμα της ποιότητας πλαστικών, το DAIKIN έιναι καλύτερο με παντελή έλλειψη τριγμών.

Στις εγγυήσεις, η TCL έχει 10 χρόνια , ενω το DAIKIN 5(αλλά με την πείρα μου σε DAIKIΝ ξέρω οτι δεν βγάζουν εύκολα ζημιές).

Σε θέμα κόστους, το DAIKIN είναι 8% πιο ακριβο απο το TCL.

Τα βάζεις κάτω και αποφασίζεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Corum είπε

Τα TCL είναι πολυ έντιμα κλιματιστικά. Αν συγκρινουμε το TCL Miracle II με το DAIKIN FTXC βλέπουμε οτι το TCL έιναι πιο οικονομικό στην Ψύξη και το DAIKIN καλύτερο στην θέρμανση. Για εμένα που θέλω και τα δυο, καλυτερη επιλογη ειναι το DAIKIN. Απο άποψη θορύβου, το DAIKIN έιναι σαφώς πιο ήσυχο κατα πολύ(πολυ σημαντικός παράγοντας σε οικιακό χώρο). Απο άποψη ομαλής λειτουργίας, το DAIKIN δέιχνει αρκετά καλύτερο στην εξωτερική μονάδα. 

Στο θέμα της ποιότητας πλαστικών, το DAIKIN έιναι καλύτερο με παντελή έλλειψη τριγμών.

Στις εγγυήσεις, η TCL έχει 10 χρόνια , ενω το DAIKIN 5(αλλά με την πείρα μου σε DAIKIΝ ξέρω οτι δεν βγάζουν εύκολα ζημιές).

Σε θέμα κόστους, το DAIKIN είναι 8% πιο ακριβο απο το TCL.

Τα βάζεις κάτω και αποφασίζεις.

Fair enough, εμένα πάντως το Emura μου έβγαλε ζημιές. Εάν πάντως μπαίνουμε σε διαδικασία να συγκρίνουμε τον υποτιθέμενο γίγαντα του κλιματισμού Daikin με την άγνωστη στην Ελλάδα TCL και μάλιστα σε κάποια σημεία να είναι το Miracle καλύτερο, τι να πω, για μένα η επιλογή είναι εμφανής αν βάλεις μέσα τον συντελεστή τιμή και εγγύηση (αν και με κάποιο ρίσκο, το παραδέχομαι).

ΥΓ: Αυτό με τον θόρυβο ή τα πλαστικά που λες είναι υποκειμενικό ή είναι αντικειμενικά δεδομένο για τα συγκεκριμένα μοντέλα;

ΥΓ1: Μην ξεχνάς τις προϋποθέσεις/μικρά γράμματα στις εγγυήσεις, με την Daikin να απαιτεί ετήσιο σέρβις με την αντίστοιχη επιβάρυνση (τιμών Daikin), ενώ η TCL όχι. Οπότε δεν είναι μόνο η διαφορά 5 με 10 χρόνια αλλά και η ετήσια δαπάνη.

Επεξ/σία από tryfos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, tryfos είπε

Ναι έχω και μάλιστα τα είχα σκάσει χοντρά το 2004-2005 παίρνοντας το Emura, πρωτοπόρο τότε λόγω σχεδιασμού, το πορτάκι να ανεβοκατεβαίνει για να ανάψει κλπ. ( http://www.daikintech.co.uk/daikin-data/2005-Daikin-Data.html ). Είναι το μόνο που έχει χαλάσει 2 φορές (δεν ανοίγει το πορτάκι λόγω καψίματος κάποιου εσωτερικού εξαρτήματος και κολλάει όλο το μηχάνημα/δεν λειτουργεί). Επίσης το μοτέρ κάνει μεγάλο θόρυβο στις χαμηλές στροφές και πλέον φαίνεται ότι οδεύει για την έξοδο...

Τώρα που το ρώτησες το έψαξα και βλέπω και το σημερινό Emura με τις...φανταστικές κριτικές από κάτω... https://www.skroutz.gr/s/14566601/Daikin-Emura-FTXJ35MS-RXJ35M-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-A-A-με-WiFi-Silver.html?from=featured&product_id=79860254#reviews

15 λεπτά πριν, tryfos είπε

Fair enough, εμένα πάντως το Emura μου έβγαλε ζημιές. 

H DAIKIN έχει την φήμη της από τα κεντρικά συστήματα κατά κύριο λόγο και από τα οικιακά κατά δεύτερο. Όσο για το EMURA, ήταν μάλλον η πρώτη σειρά EMURA και πολλές φορές βγαίνουν ζημιές σε μια νέα σειρά με καινοτομίες. 

Οσο για τα πλαστικά, έχω ένα MORRIS(φασόν TCL) και δουλεύει καλά, αλλά έχει τριξίματα πλαστικών και αυξημένη κατανάλωση στην θέρμανση. Κατά τα αλλά, είναι μια χαρά μηχάνημα.

Για την εγγύηση, συμφωνώ ότι είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην αγορά. Απλά αισθάνομαι καλυτέρα με Γιαπωνέζο και 5 χρονιά πάρα Κινέζο και 10 (προσωπική άποψη)

Επίσης, για τα service, ναι, ανεβαίνει το κόστος αλλά ένα ετήσιο service σε μηχάνημα που λειτουργεί αρκετά είναι αναγκαίο κακό έτσι και αλλιώς.

Συνοψίζοντας, δεν έχω κανένα θέμα με τα TCL. Είναι τίμια κλιματιστικά και πολύ προτιμότερα από της ορδές φασόν που έχουν κατακλύσει την αγορά.

Επεξ/σία από Corum
  • Like 1

1 λεπτό πριν, Corum είπε

H DAIKIN εχει την φλημη της απο τα κεντρικα συστηματα κατα κυριο λογο και απο τα οικιακα κατα δευτερο. Οσο για το EMURA, ηταν μαλλον η πρωτη σειρα EMURA και πολλες φορες βγαίνουν ζημιές σε μια νεα σειρα με καινοτομίες. 

Οσο για τα πλαστικά, έχω ενα MORRIS(φασον TCL) και δουλεύει καλα, αλλα έχει τριξίματα πλαστικών και αυξημένη κατανάλωση στην θερμανση. Κατα τα αλλα, ειναι μια χαρα μηχανημα.

Οσο για την εγγυηση, συμφωνω οτι ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας στην αγορά. Απλα αισθάνομαι καλυτετα με Ιαπωνεζο και 5 χρονια παρα Κινεζο και 10 (προσωπικη αποψη)

Επίσης, οσο για τα service, ναι, ανεβαινει το κοστος αλλα ενα ετησιο service σε μηχανημα που λειτουργει αρκετα είναι αναγκαίο κακό έτσι και αλλιώς.

Συνοψιζοντας, δεν εχω κανενα θεμα με τα TCL. Είναι καλά κλιματιστικά και πολυ προτιμότερα απο της ορδες φασον που εχουν κατακλυσει την αγορα.

Όπως βλέπω όμως στο παραπάνω λινκ από skroutz, βλέπω και σήμερα πολλή γκρίνια για το Emura, τέλος πάντων.

Συμφωνώ σε όλα τα υπόλοιπα με τη μόνη υποσημείωση ότι και στη μία και στην άλλη περίπτωση με...Έλληνα την έχεις την εγγύηση και το μόνο που ενδιαφέρει είναι να είναι μεγάλη και χωρίς αστερίσκους, μεν κι αλλά. Η υποχρέωση ετήσιου εμένα προσωπικά με ενοχλεί πολύ (μπορεί να κάνω και λάθος). Είτε γιατί πχ. μπορεί ένα μηχάνημα να μην το χρησιμοποιώ πολύ και να μην χρειάζεται. Είτε γιατί μπορεί να ξεχαστώ κατά λάθος και να χάσω όλη την εγγύηση. Είτε είτε είτε. Γενικά είναι η νέα μόδα που επικρατεί σε όλα (δεν τους φτάνει η αγορά, θέλουν να σε αρμέγουν και στη συνέχεια). Με κλιματιστικά, λέβητες, ηλιακούς, λογισμικό κλπ. Αλλά υποθέτω αυτό είναι συζήτηση για άλλο θρεντ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, tryfos είπε

Όπως βλέπω όμως στο παραπάνω λινκ από skroutz, βλέπω και σήμερα πολλή γκρίνια για το Emura, τέλος πάντων.

Συμφωνώ σε όλα τα υπόλοιπα με τη μόνη υποσημείωση ότι και στη μία και στην άλλη περίπτωση με...Έλληνα την έχεις την εγγύηση και το μόνο που ενδιαφέρει είναι να είναι μεγάλη και χωρίς αστερίσκους, μεν κι αλλά. Η υποχρέωση ετήσιου εμένα προσωπικά με ενοχλεί πολύ (μπορεί να κάνω και λάθος). Είτε γιατί πχ. μπορεί ένα μηχάνημα να μην το χρησιμοποιώ πολύ και να μην χρειάζεται. Είτε γιατί μπορεί να ξεχαστώ κατά λάθος και να χάσω όλη την εγγύηση. Είτε είτε είτε. Γενικά είναι η νέα μόδα που επικρατεί σε όλα (δεν τους φτάνει η αγορά, θέλουν να σε αρμέγουν και στη συνέχεια). Με κλιματιστικά, λέβητες, ηλιακούς, λογισμικό κλπ. Αλλά υποθέτω αυτό είναι συζήτηση για άλλο θρεντ...

Προσωπικα, θα έμενα μακρια απο design-conscious κλιματιστικα όπως το Emura. Ακόμα και το Ururu Sarara που έιναι made in Japan και κοστιζει 2000 + είναι πολυ πιο πιθανο να βγάλει ζημιά απο ένα απλό Perfera λογο πολυπλοκότητας λειτουργίας και κατασκευης. Ισως εδω κολλάει η παλια παροιμια περι μεταξωτων βρακιων, λολ. 

Σαν καταναλωτής, συμφωνώ μαζί σου.

10 χρόνια χωρίς αστερίσκους έιναι πάντα καλύτερα απο 5 χρόνια με αστερισκους! 

Αλλά, επειδή εδω είναι Ελλάδα, κρατάω κάποιες επιφυλάξεις κατα πόσο θα εφαρμόσουν αυτά τα 10 χρόνια διότι έχω δει περιπτώσεις που η εταιρία αρνείται την επίσκευη επικαλούμενη κακιά χρήση.

Εκει έχει δώσει άριστα δείγματα η Inventor που τιμα την 10ετη εγγυηση που παρεχει.

Απο την άλλη, το ότι έχουμε ξεφύγει απο το παλιο, απλό 2 έτη και τίποτα άλλο(ακους TOYOTOMI;) μαλλον δείχνει μια εξέλιξη όλων των κατασκευαστών ως προς την αξιοπιστία των προιοντων τους και τις ευεργετικές συνέπειες του ανταγωνισμού.

Επεξ/σία από Corum
  • Sad 1

1 ώρα πριν, tryfos είπε

Τέλος, τί να την κάνω την εξοικονόμηση ελάχιστων kwh όταν τα σκάω χοντρά μπροστά; Μου θυμίζει τα ηλεκτρικά αμάξια αυτή την περίοδο, που υποτίθεται έχουν ελάχιστα λειτουργικά για την κίνηση αλλά τα σκας όλα μπροστά. Μία ή άλλη θα μου έρθει τελικά. Μπορεί και παραπάνω, αν αθροίσω τα ετήσια σέρβις... 

Εκτός αν το θέμα είναι να λέμε έχω "daikin" κλιματισμό και όχι κουκουρούκου, οπότε σε αυτό πάω πάσο, οκ, δικό του θέμα πως το βλέπει ο καθένας. Εγώ πάντως βλέπω το παρακάτω κοντρόλ που δίνει η daikin εν έτει 2022 και κλαίω...

20220613102842_defacda7.jpeg

Κοίτα και αυτό.... Νομίζω θα κάνω πάσο εδώ για το αισθητικό... ❤️

klimatistiko-daikin-ururu-sarara-ftxz35n-rxz35n.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...