Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 23/5/2022 στις 10:32 ΜΜ, zaher είπε

Ύστερα από λίγο ψάξιμο είδα ότι μία εταιρεία που ονομάζεται panclima είναι αντιπροσωπεία; διανομέας; ,δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό, των κλιματιστικών panasonic στην αγορά. Θα τους πάρω αύριο ένα τηλέφωνο να ζητησω διευκρινίσεις. Και όλο αυτό γιατί έχω καταλήξει να πάρω δύο 18αρια panasonic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια βοήθεια.

Ποσό: έως 1500 ευρώ (μιλάω για 18αρι, προφανώς)

Κατάστημα: αδιάφορο, δόσεις οπωσδήποτε

Χρήση: ψύξη-θέρμανση

Σαλόνι-κουζινα 40τμ

Νέο Ηράκλειο

Βόρειος προσανατολισμός,

Ρετιρέ.

Θερμικές απώλειες: περίπου 4000 kcal/h

Επεξ/σία από kirileman

3 ώρες πριν, turbat0s είπε
  • Ποσό που διαθέτουμε : 500-600€ νομίζω είναι ικανοποιητικά
  • Κατάστημα : αδιάφορο
  • Συχνότητα χρήσης: Κυρίως ψύξη, περιστασιακά θέρμανση
  • Υπνοδωμάτιο 15 τ.μ
  • Παπάγου
  • Απαραίτητα αθόρυβο μέσα-έξω, ιδανικά μικρές διαστάσεις
  • Βορειοδυτικός προσανατολισμός, όροφοι πάνω και κάτω
  • Θερμικές Απώλειες
    ~1230 Watt
    ~1050 KCal/h
    ~68 Watt/m2
    ~58 KCal/h/m2

Με δωρεάν εγκατάσταση https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-xtreme-save-series-ag1-09nxd6-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_3948463

26 λεπτά πριν, kirileman είπε

Μια βοήθεια.

Ποσό: έως 1500 ευρώ

Σαλόνι-κουζινα 40τμ

Νέο Ηράκλειο

Βόρειος προσανατολισμός,

Ρετιρέ.

Απώλειες; ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

• Thanks 1

1 ώρα πριν, kirileman είπε

Μια βοήθεια.

Ποσό: έως 1500 ευρώ (μιλάω για 18αρι, προφανώς)

Σαλόνι-κουζινα 40τμ

Νέο Ηράκλειο

Βόρειος προσανατολισμός,

Ρετιρέ.

Θερμικές απώλειες: περίπου 4000 kcal/h

https://www.skroutz.gr/s/29068638/Daikin-Perfera-FTXM50R-RXM50R-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-A-A-με-WiFi.html

Προτείνεται αγορά μέσω δικτύου daikin (blue dealer).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@HeimerSwag Αν έχεις αμφιβολίες μπορείς να τρέξεις αυτό το εργαλείο για να πάρεις μια ιδέα για το τι μέγεθος κλιματιστικό θα χρειαστεί για τον χώρο σου

https://www.elith.gr/calc/index.php

Είναι παράξενο πως το καινούριο Ururu Sarara έχει βγεί εδώ και 3 χρόνια και η Daikin δεν το διάθεσε εκτός Ιαπωνίας ούτε καν σε άλλες μεγάλες χώρες. Παράδειγμα η Fujitsu μόλις ανακοινώθηκε ο κατάλογος με τα καινούρια μοντέλα της σειράς στις αρχές του έτους παρατήρησα ότι μέχρι τον Μάρτιο ξεκίνησαν να είναι διαθέσιμα σε αρκετά καταστήματα online στην Ελλάδα ενώ σε άλλες χώρες δεν έχουν ιδέα ότι έχουν βγεί τα συγκεκριμένα καινούρια μοντέλα.

Επεξ/σία από George_cy
Λάθος σύνδεσμος
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια και βλεπω πολυ κουβεντα για Ururu...παρτε και κατι πιο συμβατικο που μολις έρχεται...ουτε TCL να δούλευα ( αλλά εκπλήσσει ευχαριστα)..

Screenshot_20220605-184155_Adobe Acrobat.jpg

Επεξ/σία από m4rk0s
  • Like 2

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Γιατί όχι το MSZ/MUZ-AP71VG(K);

Δεν είναι flagship το AP  😅. ( 9ρια τετοια θα μπουν σε άλλο χώρο  αλλού όμως ήδη) Είναι καλή μονάδα πάντως. Τα Zen είναι ενα τσακ πιο πάνω απο τα ap και τα flagship τους είναι τα MSZ LN και  RW . Το RW  είναι πρακτικά ένα LN με λιγότερο "artistic" εσωτερική μονάδα , ποιο σύγχρονο 3D sensor αισθητήρα λειτουργία εξωτερικής μονάδας στους -25  και κάποιες άλλες μικροδιαφορές. Δεν έχει έρθει Ελλάδα αλλά κυκλοφορεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ήδη και στην Ινδία (είναι μοντέλο του 20/21. Το  LN βγήκε το 15/16)

34 λεπτά πριν, m4rk0s είπε

Μια και βλεπω πολυ κουβεντα για Ururu...παρτε και κατι πιο συμβατικο που μολις έρχεται...ουτε TCL να δούλευα ( αλλά εκπλήσσει ευχαριστα)..

Screenshot_20220605-184155_Adobe Acrobat.jpg

Βρε το Κινέζο τί βγάζει !🤪. Και στο 1/3 της τιμής του ururu sarara. Αλλά μικρά BTU για εμένα προσωπικά . Αμα είχε 18αρι εστω, ίσως στο σκεφτόμουν.

• Like 1

Εχω ενα general 18αρι απο το 1996.Μου το τοποθετησαν χωρις αντλια κενου και χωρις αποσταση σωληνων.Τοτε ημουν μικρος και δεν ηξερα.Δουλευει απο τοτε με σουπερ ψυξη και κανει τον χωρο ψυγειο.Μονο καθαρισμο του κανω.

Ειναι κοστοβορο σε σχεση με τα καινουρια ναι αλλα τουλαχιστον δεν μου χαλασε ποτε.Τα καινουρια αμφιβαλλω αν αντεχουν στο χρονο.

Πριν δυο χρονια εβαλα ενα 9αρι καινουριο να δω ποσο θα αντεξει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, sonikk είπε

με σουπερ ψυξη και κανει τον χωρο ψυγειο

29 λεπτά πριν, sonikk είπε

Τα καινουρια αμφιβαλλω αν αντεχουν στο χρονο.

Αυτές οι δυο φράσεις που το βλέπουμε και σε σχεδόν όλες τις κριτικές σε κάποιες πλατφόρμες είναι η απόλυτη απόδειξη ότι το 99% δυστυχώς των καταναλωτών δεν έχουν καμία έστω και στοιχειώδη διάθεση να ενημερωθούν για το προϊόν που πρόκειται να αγοράσουν και μάλιστα προϊόν που προορίζεται για μια ζωή 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αυτές οι δυο φράσεις που το βλέπουμε και σε σχεδόν όλες τις κριτικές σε κάποιες πλατφόρμες είναι η απόλυτη απόδειξη ότι το 99% δυστυχώς των καταναλωτών δεν έχουν καμία έστω και στοιχειώδη διάθεση να ενημερωθούν για το προϊόν που πρόκειται να αγοράσουν και μάλιστα προϊόν που προορίζεται για μια ζωή 

Προφανως παρεθεσες φρασεις μου που σε συμφερουν..

Το οτι ημουν τοτε ηλικιακα μικρος και δεν γνωριζα στοιχειωδη τεχνικα ή οτι εβαλα νεας τεχνολογιας με σωστη τοποθετηση και αλλες προδιαγραφες το παρεβλεψες.

Οκ.Η ημιμαθεια χειροτερη της αμαθειας...

Προιον το κλιματιστικο για μια ζωη...;Αστειοτητες...

Επεξ/σία από sonikk

Γεια σας 

Θέλω να βάλω κλιματιστικό στο διαμέρισμα που μένει η φοιτήτρια κόρη μου . Πρόκειται για πολυκατοικία του 1965 με ξύλινα κουφώματα . Θέλω να πιάνει 2 χώρους (σαλόνι-"υπνοδωμάτιο" ) που ενώνονται με συρόμενη πόρτα . Σκέφτομαι ότι είναι καλύτερο να μπει στο υδ απέναντι από την πόρτα ώστε να θερμαίνει και το σαλόνι (επισυνάπτω και σχεδιο ) . Θα χρησιμοποιείται κυρίως για θέρμανση (δεν αναβουν την κεντρική ) και περιστασιακά για ψύξη 

Ερωτηματολόγιο : 

Ποσό έως 800 

Κατάστημα : προτιμώ με δωρεάν τοποθέτηση , όχι αποκλειστικά όμως

Χρήση : θέρμανση κυρίως και ψύξη

Σαλόνι/υδ  περίπου 26τμ

Περιοχή Αμπελόκηποι Αθήνα

Νοτιοδυτικός προσανατολισμός , ρετιρε , με όροφο από πάνω 

Θερμικές Απώλειες

3858.44Watt

3318.26KCal/h

148.40Watt/m2

127.63KCal/h/m2

σχέδιοΑθήνα.jpg

Γεια σας Έχω ένα κλιματιστικό που το έχω σε ένα μπαλκόνι η εξωτερική μονάδα είναι σε κλειστό  μπαλκόνι και έχει μόνο ένα μικρό άνοιγμα για αέρα.το χειμώνα που το έβαλα μου είχε πει ο τεχνικός ότι θα είναι μία χαρά το καλοκαίρι δεν τον ρώτησα. βλέπω όμως ότι ο αέρας που βγάζει η εξωτερική μονάδα είναι πολυ ζεστό με αποτέλεσμα το μπαλκόνι να είναι πολύ ζεστό  και δεν ξέρω αν ανακυκλώνετε σωστά ο αέρας. 

Στις 4/6/2022 στις 12:16 ΜΜ, GeG είπε

αυτο ρε παιδια, αν ειναι να χρειαστω και ηλεκτρολογο για την εγκατασταση και καθε χρονο ενα 50αρι για service ζητω που καηκαμε. Δεν ειναι προτιμοτερο να παμε σε ενα medium budget κλιματιστικο της ταξης 600-700 και αν χαλασει χαλασε .γιατι αν πας σε 1000-1200 μηχανημα δεν το αφηνεις στην τυχη του, κανεις οτι θελει ο κατασκευαστης μην τυχον και μπλεξεις και δινει αλλα τοσα για συντηρηση μεχρι να τελειωσει η εγγυηση.

Πριν την εγκατάσταση των κλιματιστικών φώναξα ηλεκτρολόγο να τραβήξει εξωτερικές πρίζες... του έδωσα 10 ευρώ παραπάνω και ήρθε μετά την εγκατάσταση απ'τους ψυκτικούς, έβαλε τα φις και μου έκοψε 10 ευρώ απόδειξη... σιγά το ποσό.

Όσο για την ετήσια συντήρηση, θες να την αποφύγεις εντελώς; Ξέρεις τι βρώμα πιάνουν τα στοιχεία;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...