Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

43 λεπτά πριν, aks είπε

Ναι.Γενικα και αυτοι που ηρθαν απο το service την πρωτη φορα μου ειπαν μακρια απο προιοντα της pitsos bosch παντως συσκευων.(Απο οτι καταλαβα αυτη την βλαβη πρεπει  την ειχαν δει σε πολλα κλιματιστικα...).Στην καμενη πλακετα μαλιστα έιχαν ζητησει και αποδεικτικο οτι αυτος που το εβαλε ηταν ηλεκτρολογος.Για αυτο και δεν κοιταω γενικα πλεον service και εγγυησεις .

σε Pitchos 24αρι τα ιδια, προβληματικη πλακετα και βλαβη στον συμπιεστη. ο ψυκτικος ειχε πει οτι ειχαν βγει προβληματικα γενικα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 ώρες πριν, dimostr είπε

Λίγο καθάρισμα για τις επερχόμενες ζεστές 

IMG_20220603_191538_3.jpg

πως το αναζητουμε αυτο το δοχειο στα δεξια;

1 ώρα πριν, SabbathBloodySabbath είπε

Καλημέρα

Βάζοντας ουσιαστικά του εν λόγω δωματίου τα δεδομένα, έχω αυτό:

losses.png

Όπως και να'χει, νομίζω ένα εννιάρι θα'ναι επαρκές για ένα δωμάτιο, ανεξάρτητα απ'τις -ομολογουμένως αρκετές- χασούρες λόγω κουφωμάτων και ελλιπούς μόνωσης.

Να βάλεις 12αρι τότε.

Εγώ αυτό θα κάνω φέτος. Πέρυσι δυστυχώς έκανα το λάθος να βάλω 9αρι ενώ ήθελα 12αρι και δυστυχώς φαίνεται να λειτουργεί σαν on-off.

Σε θέρμανση λειτούργησε πιο σωστά λόγο μεγαλύτερου εύρους στα BTU, το atxc25c της Daikin έχω.

• Like 1

11 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Να βάλεις 12αρι τότε.

Εγώ αυτό θα κάνω φέτος. Πέρυσι δυστυχώς έκανα το λάθος να βάλω 9αρι ενώ ήθελα 12αρι και δυστυχώς φαίνεται να λειτουργεί σαν on-off.

Σε θέρμανση λειτούργησε πιο σωστά λόγο μεγαλύτερου εύρους στα BTU, το atxc25c της Daikin έχω.

Δεν είναι overkill ένα 12άρι για ένα υπνοδωμάτιο; Έχεις μήπως κάποια συγκεκριμένη πρόταση; Απ'ό,τι βλέπω σε 12άρια, υπάρχει το miracle από TCL σε οκ χρήματα και μετέπειτα μεταπηδάμε σε Midea στα 600 ευρώ, τουλάχιστον σε Α+++.

Ευχαριστώ!

18 λεπτά πριν, SabbathBloodySabbath είπε

Δεν είναι overkill ένα 12άρι για ένα υπνοδωμάτιο; Έχεις μήπως κάποια συγκεκριμένη πρόταση; Απ'ό,τι βλέπω σε 12άρια, υπάρχει το miracle από TCL σε οκ χρήματα και μετέπειτα μεταπηδάμε σε Midea στα 600 ευρώ, τουλάχιστον σε Α+++.

Ευχαριστώ!

Σε υπνοδωμάτιο θα βάλω το 12αρι φέτος. 😛

Το θέμα είναι να γίνεται σωστά η δουλειά και να μπαίνει σε συντήρηση ώστε να πέφτει η κατανάλωση.

Δυστυχώς δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να προτείνω σε τιμή όπως το TCL, τα υπόλοιπα παιδιά ξέρουν.

Για τα TCL αν δεν κάνω λάθος να προσέξεις το κόκκινο banner με τα μαγαζιά στο επίσημο site.

Νομίζω ίσως βρεις και κάποιο Haier στα χρήματα που θες.

• Like 1

33 λεπτά πριν, SabbathBloodySabbath είπε

Δεν είναι overkill ένα 12άρι για ένα υπνοδωμάτιο;

Το αν είναι η όχι το καθορίζει η ανάγκη κάλυψης του φορτίου ενέργειας  που χρειάζεται ο χώρος και όχι τα τετραγωνικά ούτε η χρήση του χώρου 

• Like 1

παααρα πολλες σελιδες και search μονο με τον ορο 18ρι δεν βγαζω ακρη οποτε θα ρωτησω και ελπιζω να μην κουρασω
Για τη γιαγια μου και ΜΟΝΟ για ψυξη σε σπιτι με αθλια διαρυθμιση θα μπει καπου στον διαδρομο με ελπιδα να ριξει θερμοκρασια και στα γυρω δωματια περι τα 60-65 τμ
Δεν μας νοιαζει και πολυ η τιμη αλλα δε χρειαζεται να πεταξουμε και απειρο χρημα σε κατι overkill
το παλιο της τα εφτυσε αλλα δεν ξερω αν το δεχτει ο κωτσος ετσι χαλασμενο και να δωσει την εκπτωση ανακυκλωσης

5 hours ago, MessengerOfGood said:

Αυτό είναι σοβαρό. Γι αυτό ζήτησα αν υπάρχει προσωπική εμπειρία. Το έχω όμως παραγγείλει και πληρώσει (και ο μαγαζάτορας είναι φίλος μου). Ελπίζω να μη χρειαστώ την εγγύηση που ευτυχώς είναι 7 χρόνια. 

Θα ενημερώσω με εμπειρία χρήσης. 

Πάντως ευχαριστω.

Γενικά τα μαγαζιά και τα μικρα και τα λιγο μεγαλυτερα(euronics,expert κλπ).Προωθουν ανεκαθεν τα pitsos bosch γιατι ειναι εταιρειες με τις οποιες δουλεψαν παρα πολυ στην κριση και τους στηριξαν.Ειδικα οι πωλητες που στελνουν απο την αθηνα στην επαρχια τα πρωοθουν σαν να μην υπαρχει αυριο.Δεν ημουν ποτε φαν αυτων των εταιρειων και τα πραγματα ηταν ακομα χειροτερα οταν οι εταιρειες εδρευαν στο ρεντι.Θυμαμαι οταν ειχε ερθει ο τεχνικος για το a/c μου ειχε πει οτι ειχε διαγνωσει 50 φορες αυτη την βλαβη τον τελευταιο μηνα .Ακόμα μου είχε πει οτι αν το πηγαινα σε κανα καλο ηλεκτρονικό με εργαστηριο εξω να μου περασει ιαπωνικούς πυκνωτές στην πλακέτα.Όταν το εφτιαξαν το μηχανημα το πούλησα απευθειας προφανως.

ΥΓ Μολις είδα και το μέλος που μου απαντησε απο πανω και αυτος τα ιδια με εμενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, κλιματιστικο μονο για ψυξη για σπιτι 108τμ.

Με το εργαλειο υπολογισα απωλειες για ολο το σπιτι , 8390w.

Υπολογισμος στην σαλοκουζινα που θα μπει που ειναι γυρω στα 45τμ ,  4453w.

18αρι η 24αρι ?

Εριξα μια ματια ,

https://www.skroutz.gr/s/26732004/AUX-Freedom-ASW-H18B4-FAR3DI-EU-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-A-A.html

https://www.skroutz.gr/s/26731051/AUX-Halo-ASW-H18A4-HAR3DI-EU-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-A-A-με-WiFi.html#reviews

μετρια εγγυηση 5χρ σε συμπιεστη 3χρ  στα υπολοιπα.

https://www.skroutz.gr/s/14710631/Haier-Tundra-Green-AS50TDBHRA-1U50JEFFRA-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-A-A.html

ειναι 5 χρονια σε ολα?

Οποιαδηποτε αλλη προταση ευπροσδεκτη .

Ευχαριστω.

Επεξ/σία από insomniagfg

8 λεπτά πριν, sta2 είπε

παααρα πολλες σελιδες και search μονο με τον ορο 18ρι δεν βγαζω ακρη οποτε θα ρωτησω και ελπιζω να μην κουρασω
Για τη γιαγια μου και ΜΟΝΟ για ψυξη σε σπιτι με αθλια διαρυθμιση θα μπει καπου στον διαδρομο με ελπιδα να ριξει θερμοκρασια και στα γυρω δωματια περι τα 60-65 τμ
Δεν μας νοιαζει και πολυ η τιμη αλλα δε χρειαζεται να πεταξουμε και απειρο χρημα σε κατι overkill
το παλιο της τα εφτυσε αλλα δεν ξερω αν το δεχτει ο κωτσος ετσι χαλασμενο και να δωσει την εκπτωση ανακυκλωσης

Πρώτα θα κανείς αυτό 

https://www.elith.gr/calc/index.php

και μετά μιλάμε για το αν θες 18αρι και ποιο θα είναι αυτό 

Καλησπέρα, αν και νωρίς ακόμα χωρίς καύσωνες θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις πρώτες εντυπώσεις από ένα midea xtreme save 9αρι σε υπνοδωμάτιο περίπου 11τμ.

Ζητούμενη 27: σταθερά σε 26.7-26.8 με εξωτερική όπως δείχνει η εφαρμογή 31.1 (δε ξέρω αν είναι πραγματική ή αν απλά τραβάει από κάπου δεδομένα καιρού της περιοχής - αυτή τη στιγμή το χτυπάει ο ήλιος το δωμάτιο και την εξωτερική μονάδα οπότε δε νομίζω να είναι πραγματική).

Κατανάλωση ~120w

Μέτρηση με tp link hs100

Screenshot_20220604-154534.png

Screenshot_20220604-154558.png

• Like 1

8 λεπτά πριν, dimostr είπε

Πρώτα θα κανείς αυτό 

https://www.elith.gr/calc/index.php

και μετά μιλάμε για το αν θες 18αρι και ποιο θα είναι αυτό 

αυτο?

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, sta2 είπε

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#16325
οπως βλέπεις το 18αρι πάει περίπατο , τώρα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι για κλιματιστικό που θα μπει στο χώρο που η γιαγιά μένει περισσότερο και γιαυτο το χώρο θα κανείς το ερωτηματολόγιο μόνο για εκεί και θα δεις τι κλιματιστικό χρειάζεται 

εκτος και αν βέβαια αποφασίσεις ότι θες να καλύψεις όλο το σπίτι όποτε θα χρειαστείς ανάλογα και την διαρρύθμιση 2-3 κλιματιστικά 

Επεξ/σία από dimostr

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#16325
οπως βλέπεις το 18αρι πάει περίπατο , τώρα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι για κλιματιστικό που θα μπει στο χώρο που η γιαγιά μένει περισσότερο και γιαυτο το χώρο θα κανείς το ερωτηματολόγιο μόνο για εκεί και θα δεις τι κλιματιστικό χρειάζεται 

καταλαβαινω φιλε μου κι εγω αυτο λεω στους γονεις αλλα δεν ακουνε και λενε τοσα χρονια μια χαρα ηταν με το παλιο και θελει κατι αντιστοιχο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...