Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

50 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Μετά από ένα χρόνο χρήσης με το 9αρι έχω πολύ θετικές εμπειρίες, δωμάτιο 12τμ μέσα σε μισή ώρα περίπου το ρίχνει 4 βαθμούς (από 31 σε 27) με κατανάλωση περίπου 330watt (αυτόματη ταχύτητα και ECO mode) και η κατανάλωση του μετά σταθεροποιείται περίπου στα 130 watt. Μόνο στο κρύο το χω τεστάρει, ζεστό δεν έχω δοκιμάσει.

Μια χαρά λοιπόν για 9αρι σε ψύξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπερα σε ολους,

ξερει καποιος ποτε ανοιγει η πλατφορμα για το ¨ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ -ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ"? Αν οντως ισχυσει οπως λενε θα ειναι πολυ καλη ευκαιρια για αντικατασταση παλιων κλιματιστικων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, liakjim είπε

Λογικοί οι προβληματισμοί σου, αλλά νομίζω ότι το πιο συμφέρον για σένα είναι να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία.

ΥΓ Hotel menu έχουν κάποια μοντέλα της midea και φασόν αυτών (πχ κάποια Inventor, nebu κτλ).

Όσον αφορά το ifeel / follow me , πως είσαι σίγουρος ότι οι ενοικιαστές σου θα το δουλεύουν σωστά; Θέλει να το ενεργοποιείς κάθε φορά και να έχεις το τηλεκοντρόλ να σημαδεύει το μηχάνημα. Ποιος θα το κάνει αυτό;

Παραθετω αναγκες σε btus απο μηχανολογο ... και θελω την γνωμη σας για το ΣΑΛΟΝΙ ( κυριως χωρος με κουζινα ) Toshiba edge 18000 ( εως 20500 σε ψυξη και 22000 Θερμανση ) ή Gree Pular 18000 ( εως 21500 σε ψυξη και 23900 Θερμανση ) ? ( αν και με τα ιδια λεφτα για toshiba edge 18 μπορεις να παρεις Gree Pular 24αρι ( εως 30200 σε ψυξη και 32200 Θερμανση ) . Eσεις τι θα επιλεγατε ? Σας ευχαριστω προκαταβολικα !

viber_image_2022-05-31_22-54-46-328.jpg

Επεξ/σία από kostis1979
  • Like 1

7 λεπτά πριν, kostis1979 είπε

Παραθετω αναγκες σε btus απο μηχανολογο ... και θελω την γνωμη σας για το ΣΑΛΟΝΙ ( κυριως χωρος με κουζινα ) Toshiba edge 18000 ή Gree Pular 18000 ? ( αν και με τα ιδια λεφτα για toshiba edge 18 μπορεις να παρεις Gree Pular 24αρι ). Eσεις τι θα επιλεγατε ? Σας ευχαριστω προκαταβολικα !

viber_image_2022-05-31_22-54-46-328.jpg

22αρι edge.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

22αρι edge.

Ευστοχη η απαντηση σου αλλα αν δεν μπορω να ανεβω οικονομικα σε 22αρι ( 1300 ευρω ) να παω σε 24αρι pular (1000 ευρω) ή στο 18αρι edge με 1080 ?

Επεξ/σία από kostis1979

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/216071-carrier-42qhg012d8si-crystal-iii-ion

Γνώμες για το παραπάνω; Γενικά το θέλω για μέση χρήση αλλά το καλοκαίρι λίγο παραπάνω (Λάρισα μένω, η ζέστη φτάνει σε ακραία επίπεδα) για ένα χώρο 44τμ. Ουσιαστικά για ένα σαλόνι και να πιάνει και λίγο το ξεχωριστό δωμάτιο. 

όποια πρόταση δεκτή σε αυτές τις τιμές για 12αρι

37 λεπτά πριν, kostis1979 είπε

Ευστοχη η απαντηση σου αλλα αν δεν μπορω να ανεβω οικονομικα σε 22αρι ( 1300 ευρω ) να παω σε 24αρι pular (1000 ευρω) ή στο 18αρι edge με 1080 ?

Προσωπικά δεν θα έπαιρνα gree.

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-toshiba-σειρά-edge-22000-btu-ras-b22j2kvsg-e-ras-22j2avsg-e

• Like 1

1 ώρα πριν, MrZeroGR είπε

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/216071-carrier-42qhg012d8si-crystal-iii-ion

Γνώμες για το παραπάνω; Γενικά το θέλω για μέση χρήση αλλά το καλοκαίρι λίγο παραπάνω (Λάρισα μένω, η ζέστη φτάνει σε ακραία επίπεδα) για ένα χώρο 44τμ. Ουσιαστικά για ένα σαλόνι και να πιάνει και λίγο το ξεχωριστό δωμάτιο. 

όποια πρόταση δεκτή σε αυτές τις τιμές για 12αρι

Σε φτάνει 12αρι;

Ρίξε μια ματιά στο ερωτηματολόγιο αν θέλεις.

Καλησπέρα παιδια.. Επειδη έχω βαρεθεί να πετάω λεφτά σε συντηρήσεις, που μόνο συντηρήσεις δεν είναι, κ επειδή δυστυχώς τα  χέρια μου δεν πιάνουν να κάνω μόνος μου, μπορεί κάποιος φίλος, που να έχει μείνει ευχαριστημένος, από τον ψυκτικο του, να μου προτείνει κάποιον; 

Περιοχή Άνω Πατήσια.. 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.. 

Στις 23/5/2022 στις 11:16 ΜΜ, liakjim είπε

Είμαι λίγο πιεσμένος και δεν προλαβαίνω : γκουγκλαρε το μιτσου + service manual. Όταν το κατεβάσεις, ψάξε το capacity table σε ψύξη. Βρες πόσο δίνει στις μέγιστες εξωτερικές θερμοκρασίες της περιοχής σου και δες αν παίζει πάνω από 4.5KW. Αν ναι, χτύπα. Αν όχι κοίτα το Panasonic μιας και φαίνεται να έχει καλές κριτικές αλλά ψάξε καλά τι παίζει με το θέμα της εγγύησης, της διαθεσιμότητας ανταλλακτικών και της αντιπροσωπείας.

Εχει κάποιο μειονέκτημα το R410 σε σχέση με R32 οσων αφορά την απόδοση του κλιματιστικού; Σε ενα καταστημα κλιματιστικων με συμβούλεψε να μη προτιμήσω τοσο παλιό μοντέλο 1ον για το φρέον και 2ον για διαθεσιμότητα ανταλλακτικών. Κι εκέι που ημουν αποφασισμένος αρχισα πάλι να το σκέφτομαι υπέρ του Panasonic.

3 λεπτά πριν, zaher είπε

Εχει κάποιο μειονέκτημα το R410 σε σχέση με R32 οσων αφορά την απόδοση του κλιματιστικού; Σε ενα καταστημα κλιματιστικων με συμβούλεψε να μη προτιμήσω τοσο παλιό μοντέλο 1ον για το φρέον και 2ον για διαθεσιμότητα ανταλλακτικών. Κι εκέι που ημουν αποφασισμένος αρχισα πάλι να το σκέφτομαι υπέρ του Panasonic.

Να πουλήσει τα στοκ θέλει αφού τώρα με την επιδότηση θα είναι μόνο για R32. Από απόδοση δεν έχεις κανένα θέμα αρκεί να γίνει σωστή εγκατάσταση. Αν η τιμή του είναι χαμηλότερη γιατί όχι πες του.

Μόλις τώρα, Klausx είπε

Να πουλήσει τα στοκ θέλει αφού τώρα με την επιδότηση θα είναι μόνο για R32. Από απόδοση δεν έχεις κανένα θέμα αρκεί να γίνει σωστή εγκατάσταση. Αν η τιμή του είναι χαμηλότερη γιατί όχι πες του.

Βασικα η τιμη ειναι και ψηλότερη Mitsubishi MSZ/MUZ-SF42VE vs Panasonic CS-FZ50WKE/CU-FZ50WKE. Φαντάσου πως ειναι γνωστός και δεν είχε κανένα απο τα δύο. Μου ειπε τα καλύτερα για τα Panasonic και μου πρότεινε να πάω προς τα εκεί.

6 λεπτά πριν, zaher είπε

Βασικα η τιμη ειναι και ψηλότερη Mitsubishi MSZ/MUZ-SF42VE vs Panasonic CS-FZ50WKE/CU-FZ50WKE. Φαντάσου πως ειναι γνωστός και δεν είχε κανένα απο τα δύο. Μου ειπε τα καλύτερα για τα Panasonic και μου πρότεινε να πάω προς τα εκεί.

Όταν με ένα απλό google search του μοντέλου δεν βγαίνει πουθενά site αντιπροσωπείας δεν θα το προτιμούσα. Δες για κάποιο που έχει καλή αντιπροσωπεία αν σε ενδιαφέρουν τα ανταλλακτικά στο μέλλον. Fujitsu/Midea/Inventor/Daikin/Haier/Toshiba/AUX.

• Like 1

39 λεπτά πριν, zaher είπε

Υπάρχουν και Mitsubishi με R32 φρεον.

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Υπάρχουν και Mitsubishi με R32 φρεον.

Οχι σε αυτα τα χρήματα που ψαχνω. Εχω βρει το sf42ve 780€

12 λεπτά πριν, Klausx είπε

Όταν με ένα απλό google search του μοντέλου δεν βγαίνει πουθενά site αντιπροσωπείας δεν θα το προτιμούσα. Δες για κάποιο που έχει καλή αντιπροσωπεία αν σε ενδιαφέρουν τα ανταλλακτικά στο μέλλον. Fujitsu/Midea/Inventor/Daikin/Haier/Toshiba/AUX.

Μαζι σου. και δε ρωτησα για διευκρινισεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...