Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, Swimmer21 είπε

Ερώτηση:

Τώρα που η ζέστη παλεύεται, αξίζει το κλιματιστικό να το βάζουμε στην λειτουργία αφύγρανσης αντί στην λειτουργία ψύξης, ή δεν έχει νόημα;

Ποια λειτουργία καταναλώνει παραπάνω ρεύμα;

Κι εγώ ήθελα να το ρωτήσω.

Το βάζω σε λειτουργία αφύγρανσης στους 26-27°C και παγώνει το δωμάτιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 ώρες πριν, Swimmer21 είπε

Ερώτηση:

Τώρα που η ζέστη παλεύεται, αξίζει το κλιματιστικό να το βάζουμε στην λειτουργία αφύγρανσης αντί στην λειτουργία ψύξης, ή δεν έχει νόημα;

Ποια λειτουργία καταναλώνει παραπάνω ρεύμα;

5 λεπτά πριν, phanispal είπε

Κι εγώ ήθελα να το ρωτήσω.

Το βάζω σε λειτουργία αφύγρανσης στους 26-27°C και παγώνει το δωμάτιο.

Όχι δεν αξίζει αφυγρανση από κλιματιστικό από άποψη κατανάλωσης & άνεσης αφού θα σε παγώσει. Στην ουσία δουλεύει ψύξη αλλά σε συγκεκριμένες στροφές ώστε να κάνει γρήγορα αφυγρανση.

Το ιδανικό που κάνω και εγώ τον Μάιο που δεν έχει πολύ ζέστη είναι ρύθμιση του θερμοστάτη ανάλογα την θερμοκρασία δωματίου. Αν π.χ έχω 25 βαθμούς στο δωμάτιο θα το ρυθμίσω 25 και αν δεν ξεκινάει 24 το αποτέλεσμα είναι με 9000btu να πέφτει στα 100w σταθερά.

6 λεπτά πριν, Klausx είπε

Στην ουσία δουλεύει ψύξη αλλά σε συγκεκριμένες στροφές ώστε να κάνει γρήγορα αφυγρανση.

Εννοείς ότι μπορεί να καίει και περισσότερο απ' ότι στη λειτουργία ψύξης;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, burnedmarkblan είπε

410 και 32 έχουν ακριβώς τις ίδιες σωλήνες 1/4 και 3/8 για 9ρι και 12ρι και 1/2 ,1/4 για 18ρι . Βασικά το 410 αποτελείται από 50% R32 .Σε έκτακτη περίπτωση έβαλα 410 σε μηχάνημα 32 και δουλεύει εδώ και 5 χρονια

Το ζεστό κάτω από πόρτες περνάει πάρα πολύ δύσκολα ,με το κρύο κάτι θα κάνει αλλά με μεγάλη κατανάλωση. Το δωμάτιο 1 δεν θα πάει τίποτα.Αν μπορείς βάλε 2 πάνω από τις μπαλκονοπορτες των δύο δωματίων  τουλάχιστον 12ρια

53 λεπτά πριν, dimostr είπε

Με ζητούμενη 24 βαθμούς και αυτό το επίπεδο μόνωσης που έχει το σπίτι δε μπορείς να έχεις χαμηληλη κατανάλωση 

ιδανικα θες ένα 22 αρι σαλόνι και από ένα 9 αρι στα δωμάτια για να καλύψεις το σύνολο των απωλειών με αυτή τη θερμοκρασία 

Με τα νεοτερα δεδομενα να δω ενα 18.000btu για το σαλονι και ενα 12.000btu για την κρεβατοκαμαρα;
Oι πορτες ειναι ανοιχτες των δυο δωματιων , δεν θα πηγαινει η ζεστη και στο δωματιο 1;
60τμ ειναι συνολο

@liakjim  τι λες σχετικα με το πλανο για 18αρη και 12αρη στο 2o δωματιο;

Ποια κλιματιστικα να βαλω ωστε να εχω και αποδοση και καλη καταναλωση  στην θερμανση
18αρη https://www.skroutz.gr/s/28546302/Mitsubishi-MSZ-MUZ-AP50VG-K-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-A-A-με-WiFi.html?from=sku_spec_variations
+ 12αρη https://www.skroutz.gr/s/28546272/Mitsubishi-MSZ-MUZ-AP35VG-K-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-A-A-με-WiFi.html?from=sku_spec_variations

ή να δουμε καποιο αλλο?

Στο σεναριο που βαζω και στο δωματιο 1 ενα κλιματιστικο παραλληλα με αυτο της σαλοκουζινας, θα υπαρξει προβλημα με τις εξωτερικες μοναδες τους, που θα χωρεσουν εξω στο μπαλκονι; Δεν θα υπαρχει χωρος , μηπως εκει θα πρεπει να βαλω μια εξωτερικη μοναδα που να δινει στα δυο κλιματιστικα μεσα της σαλοκουζινας και του δωματιου 1; 
Η να μην ασχοληθω και να βαλω μονο σαλοκουζινα και δωματιο 2? σε αυτη την περιπτωση και με ανοιχτη την πορτα το μικρο δωματιο 1 δεν θα θερμαινεται ;

Επεξ/σία από nomikosas

36 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εννοείς ότι μπορεί να καίει και περισσότερο απ' ότι στη λειτουργία ψύξης;

Ναι, το καταλαβαίνεις αφού παγώνει και το δωμάτιο. 300-350w αντί για 100-150w που είναι στην ψύξη με τον τρόπο που είπα παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, nomikosas είπε

Με τα νεοτερα δεδομενα να δω ενα 18.000btu για το σαλονι και ενα 12.000btu για την κρεβατοκαμαρα;
Oι πορτες ειναι ανοιχτες των δυο δωματιων , δεν θα πηγαινει η ζεστη και στο δωματιο 1;
60τμ ειναι συνολο

Ποια κλιματιστικα να βαλω ωστε να εχω και αποδοση και καλη καταναλωση  στην θερμανση
18αρη https://www.skroutz.gr/s/28546302/Mitsubishi-MSZ-MUZ-AP50VG-K-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-A-A-με-WiFi.html?from=sku_spec_variations
+ 12αρη https://www.skroutz.gr/s/28546272/Mitsubishi-MSZ-MUZ-AP35VG-K-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-A-A-με-WiFi.html?from=sku_spec_variations

ή να δουμε καποιο αλλο?

Στο σεναριο που βαζω και στο δωματιο 1 ενα κλιματιστικο παραλληλα με αυτο της σαλοκουζινας, θα υπαρξει προβλημα με τις εξωτερικες μοναδες τους, που θα χωρεσουν εξω στο μπαλκονι; Δεν θα υπαρχει χωρος , μηπως εκει θα πρεπει να βαλω μια εξωτερικη μοναδα που να δινει στα δυο κλιματιστικα μεσα της σαλοκουζινας και του δωματιου 1; 
Η να μην ασχοληθω και να βαλω μονο σαλοκουζινα και δωματιο 2? σε αυτη την περιπτωση και με ανοιχτη την πορτα το μικρο δωματιο 1 δεν θα θερμαινεται ;

Το ιδανικό είναι ένα μουλτι 18 σαλόνι και 7 ή9 δωματιο 1 με 24ρι εξωτερικο  και ένα 9ρι δωματιο 2

Τα mitsubishi να ξέρεις ότι έχουν θέμα με πλαστικά και συστολή διαστολή ( κρακ κρακ ) αν είσαι ευαίσθητος στον ύπνο- ήχο αλλά από απόδοση είναι πολύ καλα

Επεξ/σία από burnedmarkblan
  • Like 1

7 ώρες πριν, GeG είπε

για tcl τι αποψη εχετε ; εχει δοκιμασει καποιος απο εδω ;

Προχτές έβαλα tcl ac pro lI 24000 btu. Δεν ξέρω κατανάλωση κλπ. Ο χώρος που ψύχει είναι 75 m² με 6 μέτρα ύψος, αλλά καλή μόνωση. Για την ώρα τη δουλειά του την κάνει. Θα δούμε όταν πιάσουν οι καλές οι ζέστες. Θόρυβος που προσωπικά δε με ενοχλεί, ακούγεται σε υποφερτό σημείο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, nomikosas είπε

Δειτε πως ειναι στο σχεδιο που εκανα
Το δωματιο 1 ειναι μικρο σχετικα εχει το γραφειο μου
το δωματιο 2 ειναι κρεβατοκαμαρα, αυτο το δωματιο ειναι βορεινο 
μετα εχουμε σαλοκουζινα και wc .
Αν μπει στην σαλοκουζινα πανω απο την μπαλκονοπορτα και να χτυπαει μεχρι απεναντι στην πορτα του δωματιου 2, δεν θα παει η ζεστη και στο δωματιο 2 και γενικα παντου? 
Συνολικα ειναι 60τμ
spacer.png

ξανα εκανα τον υπολογισμο

spacer.png

Τι λετε να κανω;Μας νοιαζει και η καταναλωση να ειναι σχετικα χαμηλη οσο γίνεται 
Eυχαριστω πολυ

3 κλιματιστικά. Θα πρέπει να ξανατρέξεις το εργαλείο άλλες 3 φορές. Μια για κάθε χώρο.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, nomikosas είπε

60τμ ειναι συνολο

ή να δουμε καποιο αλλο?

Στο ιδιο μπαλκόνι χωράνε μικρο κ μεγάλο. Η εξ. μονάδα του μεγαλου κατω, του μικρου πανω. Αν υπαρχει τροπος να γινει δες το.

Τα 60 συνολο ειναι ολο το σπιτι τελικα?

AP25 εχω στα 2 υπνοδωμάτια. Αθόρυβα τέρμα,  θέρμανση αποκλειστική κ ψύξη...Συστολές/Διαστολές δεν έχω ακούσει ποτέ...Αλλά απότι βλέπω υπαρχουν και αντιθετες γνώμες. Ισως  επειδη χειμώνα τα δουλευω 24/7 να μην υπάρχουν. Θα σου πω όμως πως η θαλπορή είναι απίστευτη στα υπνοδωμάτια. Αποψυξεις δεν νομίζω να εχω πετυχει ποτε 3 χειμωνες τωρα με 0οC.

θέρμανση min.250 watt,  ψύξη min. 200. ΓΕΝ/ΦΛΕΒ περίπου 150watt το κάθε ap25 καθε μηνα.

11 ώρες πριν, liakjim είπε

Όχι.

ΥΓ 1001 σελίδες 😁

1002...

Επεξ/σία από m4rk0s
  • Like 2

Ερώτηση που αφορά τους γκουρού των κλιματιστικών.

Σκέφτομαι να πάρω ένα 9αρι αποκλειστικά και μόνο για ψύξη. Θέλω να κατεβαίνει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά σε ισχύ.

Από όσο θυμάμαι το midea ultimate comfort, εάν θυμάμαι καλά, είχα παρατηρήσει ότι κατεβαίνει ακόμα και κάτω από τα 100watt οπότε σκέφτομαι για ένα δεύτερο midea ultimate comfort.

Έχετε να προτείνετε τίποτα άλλο, που να μπορεί να κατέβει τόσο χαμηλά σε ισχύ?

Θέλω να αποφύγω και το δυνατόν τη διακοπτόμενη λειτουργία και να έχω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνεση δροσιάς το καλοκαίρι, ειδικά τα βράδια. Χωρίς σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία. Κοινός ψάχνω για το τέλειο θερμκστατικο έλεγχο.

Στις 7/5/2022 στις 11:35 ΠΜ, liakjim είπε

Καλησπέρα, ήρθε ο τεχνικός να δει τον χώρο που θα γίνει η εγκατάσταση του ac, ο οποίος πουλάει κιόλας. Του είπα ότι είμαι ανάμεσα στα 2 παραπάνω και μου έκανε μία αντιπρόταση με το Inventor Professional 12.000 btu, στα 550 αγορά + 80 η εγκατάσταση, μου είπε ότι θα καλύπτει τον χώρο που θέλω άνετα και ότι γενικά η σειρά professional της Inventor αποδίδει καλύτερα σε σχέση με τα υπόλοιπα 12ρια. Ποια είναι η γνώμη σας;

Καλημέρα είμαι στην διαδικασία να αλλάξω 2 υπάρχον  κλιματιστικά σε υπνοδωμάτια που αυτή την στιγμή έχουν 20ετίας. 

Χρήση ψύξη 60% θέρμανση 40%

Budget 500-600

Μου πρότειναν το  Hisense Energy Pro

9000

Θερμανση Α+++ ψύξη Α+++

SEER / SCOP 8,8/6

Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο αξιόλογο  σε αυτό το budget ?

Απωλείες.jpg

1 ώρα πριν, Galans είπε

Καλημέρα είμαι στην διαδικασία να αλλάξω 2 υπάρχον  κλιματιστικά σε υπνοδωμάτια που αυτή την στιγμή έχουν 20ετίας. 

Χρήση ψύξη 60% θέρμανση 40%

Budget 500-600

Μου πρότειναν το  Hisense Energy Pro

9000

Θερμανση Α+++ ψύξη Α+++

SEER / SCOP 8,8/6

Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο αξιόλογο  σε αυτό το budget ?

Απωλείες.jpg

Δεν μπορώ να βρω το ενεργειακό του ταμπελακι. Το scop 6 που το είδες; Επίσης λογικά αυτό δεν έχει eurovent, σωστά;

Καλησπέρα να πάρω καμια μπριζα ασφαλείας για ψυγείο και a/c?'Οπως αυτη?https://www.skroutz.gr/s/7932649/APC-Essential-Surgearrest-1-Μονή-Εξωτερική-Πρίζα-Ρεύματος-Ασφαλείας-Λευκή-PM1W-GR.html?from=manufacturer#reviews .To a/c ειναι 9αρι.Τι λέτε?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...