Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά βοήθεια  ήρθαν τα tp link hs110n3 για εγκατάσταση κ να βλέπω καταναλώσεις....Όποιος ξέρει τον υπερ ευχαριστω!!!!Να δούμε να τρελαθούμε!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

35 λεπτά πριν, Vagousclio4 είπε

Παιδιά βοήθεια  ήρθαν τα tp link hs110n3 για εγκατάσταση κ να βλέπω καταναλώσεις....Όποιος ξέρει τον υπερ ευχαριστω!!!!Να δούμε να τρελαθούμε!!!!

Έχει οδηγίες στο Sticky. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  1. Ποσό που διαθέτουμε :1200 για 2 τεμ. 1 για σαλονι και 1 για υπνοδωματιο
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νεα αγορα.
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιαφορο.
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση:80%ψυξη/20%θερμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ:περιστασιακή σε ψύξη
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ :1 για σαλονι και 1 για υπνοδωματιο
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Κορωπί  40 καλοκαίρι -2 χειμωνα
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αθορυβο ιονιστης
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ):καλες μονώσεις
  10.  :9619.92 Watt 8273.14 KCal/h 96.20 Watt/m2 82.73 KCal/h/m2

Ευχαριστώ..

Επεξ/σία από daPro

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Δλδ;

Έχω το toyotomi TKN A71DV (7ετίας) και με έναν μετρητή κατανάλωσης (όχι tplink) βλέπω κατανάλωση γύρω στα 1000w  , όταν λειτουργεί η θερμανση με ρύθμιση 21-22 βαθμούς και εσωτερική την ίδια περίπου ή και παραπάνω . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Έχω πάρει ένα Inventor Aria AR3VI32-09WF (9000btu με wifi) και εξαρχής έχω πρόβλημα με τον αισθητήρα θερμοκρασίας δωματίου του AC. Έχει μεγάλες διαφορές με τις πραγματικές (πάνω από 7 βαθμούς), ενώ όταν χρησιμοποιώ το follow me είναι πολύ κοντά στις σωστές τιμές και λειτουργεί ΟΚ.

Ανοίγοντας το καπάκι, βρήκα τον αισθητήρα να αιωρείται μπροστά από τα φίλτρα...και με λίγη παραπάνω διερεύνηση από το app είδα ότι μόλις ανοίγει το AC και ζεσταίνονται οι αντιστάσεις ο αισθητήρας δίνει τιμές εξωφρενικές (40C+..) και έτσι απλά δεν λειτουργεί αφού του έχω ορίσει 25C ξερω γω...

Θα έπρεπε να είναι εκεί ο αισθητήρας? Έχει γίνει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση? Επισυνάπτω φωτο

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

20201229_234823i.jpg

Επεξ/σία από thanos--

1 ώρα πριν, thanos-- είπε

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Έχω πάρει ένα Inventor Aria AR3VI32-09WF (9000btu με wifi) και εξαρχής έχω πρόβλημα με τον αισθητήρα θερμοκρασίας δωματίου του AC. Έχει μεγάλες διαφορές με τις πραγματικές (πάνω από 7 βαθμούς), ενώ όταν χρησιμοποιώ το follow me είναι πολύ κοντά στις σωστές τιμές και λειτουργεί ΟΚ.

Ανοίγοντας το καπάκι, βρήκα τον αισθητήρα να αιωρείται μπροστά από τα φίλτρα...και με λίγη παραπάνω διερεύνηση από το app είδα ότι μόλις ανοίγει το AC και ζεσταίνονται οι αντιστάσεις ο αισθητήρας δίνει τιμές εξωφρενικές (40C+..) και έτσι απλά δεν λειτουργεί αφού του έχω ορίσει 25C ξερω γω...

Θα έπρεπε να είναι εκεί ο αισθητήρας? Έχει γίνει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση? Επισυνάπτω φωτο

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

20201229_234823i.jpgπαρε τον αισθητήρα και βγάλε τον έξω από τις γρίλιες που είναι στο επάνω τμήμα του a/c...Έτσι όπως είναι τώρα εκεί μέσα διαβάζει πολύ ζέστη...Ενώ εάν τον βγάλεις έξω θα διαβάζει την πραγματική εισερχόμενη θερμοκρασία...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Πυρρος είπε

Έχω το toyotomi TKN A71DV (7ετίας) και με έναν μετρητή κατανάλωσης (όχι tplink) βλέπω κατανάλωση γύρω στα 1000w  , όταν λειτουργεί η θερμανση με ρύθμιση 21-22 βαθμούς και εσωτερική την ίδια περίπου ή και παραπάνω . 

Θα πρέπει να δεις πόσες κιλοβατώρες καίει στη διάρκεια του χρόνου, όχι στιγμιαία. Πόσες καίει σε ένα 24ωρο με ρύθμιση σταθερά 22;

Σε τι χώρο το έχεις;

Το κάτωθι τι σου βγάζει;

https://www.elith.gr/calc/index.php

6 ώρες πριν, thanos-- είπε

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

20201229_234823i.jpg

Και στο δικό μου εκεί ήταν. Βασικά carrier crystal II , αλλά είναι το ίδιο φασόν midea.

Τον έστρεψα ψηλά να είναι πάνω απ'τα φίλτρα.

Σε κάθε περίπτωση, έχω δείξει πέρυσι καταγραφικό θερμοκρασίας ότι χωρίς follow me ο θερμός αέρας που συσσωρεύεται στο ταβάνι πάνω από το κλιματιστικό φτάνει και 8-9 βαθμούς πάνω από τον χώρο.

Δεν έχει νόημα να ασχολείσαι. Παίξε follow me. Με σωστή τοποθέτηση του τηλεχειριστηρίου, θα έχεις εγγυημένα καλύτερη οικονομία χωρίς υπερθέρμανση.

7 ώρες πριν, daPro είπε
  1. Ποσό που διαθέτουμε :1200 για 2 τεμ. 1 για σαλονι και 1 για υπνοδωματιο
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νεα αγορα.
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιαφορο.
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση:80%ψυξη/20%θερμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ:περιστασιακή σε ψύξη
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ :1 για σαλονι και 1 για υπνοδωματιο
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Κορωπί  40 καλοκαίρι -2 χειμωνα
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αθορυβο ιονιστης
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ):καλες μονώσεις
  10.  :9619.92 Watt 8273.14 KCal/h 96.20 Watt/m2 82.73 KCal/h/m2

Ευχαριστώ..

Επανέλαβε αν θες το τρέξιμο του utility δύο φορές, μια για κάθε χώρο ξεχωριστά.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Ερώτηση προς ειδικούς.

Ψαχνω να βρω τα βήματα (min max watt) που λειτουργεί το κλιματιστικό μου και έπεσα σε αυτήν την εικόνα από εδώ https://www.midea.com.ua/en/products/residential-ac/split-type-dc-inverter/mb-24n8d0h-i-mb-24n8d0h-o-2019 

Να θεωρήσω λοιπόν ότι στην ψύξη έχω min 390 watt και στην θέρμανση 240 watt ή άσχετο ;

E94CEBEE-D628-4A38-81A4-53AAF3FE380F.jpeg

6 ώρες πριν, thanos-- είπε

Το έχω δοκιμάσει ήδη, και πάλι οι ενδείξεις του είναι πολύ λάθος....

Μαλλον εχει χαλασει ο αισθητηρας παρε τηλεφωνο στο service να ερθουν να το δουν και θα σου το αλλαξουν αν εχει προβλημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, jonis είπε

Ερώτηση προς ειδικούς.

Ψαχνω να βρω τα βήματα (min max watt) που λειτουργεί το κλιματιστικό μου και έπεσα σε αυτήν την εικόνα από εδώ https://www.midea.com.ua/en/products/residential-ac/split-type-dc-inverter/mb-24n8d0h-i-mb-24n8d0h-o-2019 

Να θεωρήσω λοιπόν ότι στην ψύξη έχω min 390 watt και στην θέρμανση 240 watt ή άσχετο ;

E94CEBEE-D628-4A38-81A4-53AAF3FE380F.jpeg

Ναι 390w έχει ελάχιστη ονομαστική καταναλώση (με εξωτερική θερμοκρασία 7C)  και 240w στην ψύξη ελάχιστη ονομαστική καταναλώση (με εξ.θερμοκρασια 35C)

Επεξ/σία από Rnd1978

3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ναι 390w έχει ελάχιστη ονομαστική καταναλώση (με εξωτερική θερμοκρασία 7C)  και 240w στην ψύξη ελάχιστη ονομαστική καταναλώση (με εξ.θερμοκρασια 35C)

Ευχαριστώ.

Αν είναι έτσι τότε γιατί εγώ δεν έχω δει κάτω από 650w στην θέρμανση με εξωτερική γύρω στου 10C ;

8 λεπτά πριν, jonis είπε

Ευχαριστώ.

Αν είναι έτσι τότε γιατί εγώ δεν έχω δει κάτω από 650w στην θέρμανση με εξωτερική γύρω στου 10C ;

Μήπως ο χώρος θέλει 650w για να κρατήσει την επιθυμητή θερμοκρασία; Εάν δεν είναι αυτό και  βλέπεις ότι κλείνει το κλιματιστικό επειδή ξεπερνά την επιθυμητή θερμοκρασία τότε είναι θέμα προγραμματισμού του κλιματιστικου.. Κάτι που έχει παρατηρηθεί σε πολλά κλιματιστικά με αποκορύφωμα  κάποια Gree/Greeοειδες που πχ το 24k btu έχει ελάχιστη 1300w (θέρμανση)

14 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Μήπως ο χώρος θέλει 650w για να κρατήσει την επιθυμητή θερμοκρασία; Εάν δεν είναι αυτό και  βλέπεις ότι κλείνει το κλιματιστικό επειδή ξεπερνά την επιθυμητή θερμοκρασία τότε είναι θέμα προγραμματισμού του κλιματιστικου.. Κάτι που έχει παρατηρηθεί σε πολλά κλιματιστικά με αποκορύφωμα  κάποια Gree/Greeοειδες που πχ το 24k btu έχει ελάχιστη 1300w (θέρμανση)

Με ζητούμενη 23c για θέρμανση και εξωτερική γύρω στους 10c αυτό θα ξεκινήσει με 3000w plus και σιγά σιγά θα κατέβει στα 650-700w όπου θα αράξει για καμπόσο διάστημα προτού κάνει off.

Η θερμοκρασία του χώρου όταν κάνει off έχει ανεβεί στους 25c.

Όντως ο χώρος έχει απώλειες απλά θα ήθελα να μάθω αν το ότι δεν κατεβαίνει τόσο χαμηλά όσο λένε οι προδιαγραφές είναι θέμα βλάβης ή όχι.

Τωρα που σε διαβάζω να λες για αλλά με 1300w min μάλλον καλά είμαι.

Διαβασα και το pdf που έχουν για energy efficiency και με έπιασε πονοκέφαλος.

Ευχαριστω και πάλι καλή χρονιά να έχουμε.

51 λεπτά πριν, jonis είπε

Ευχαριστώ.

Και ούτε πρόκειται.

1 ώρα πριν, roalexa2010 είπε

Μαλλον εχει χαλασει ο αισθητηρας παρε τηλεφωνο στο service να ερθουν να το δουν και θα σου το αλλαξουν αν εχει προβλημα

Εκεί που είναι μια χαρά μετράει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...