spectaculator Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 11 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Δεν υπάρχει ελπίδα. Την είδα την καθαρή αστρονομία του, ότι τώρα που θα τους αναπνέει δεν χρειάζεται να τον ψεκάζουν. Τι να ρωτήσω ακριβώς πάνω σε αυτό? Εδώ πιο πάνω ο @TopicStrarter τα εξήγησε πολύ καλά δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια. Λοιπόν οι δορυφόροι δεν είναι επισκευάσιμοι και αυτό είναι πολύ απλό το κόστος για να τον επισκευάσεις είναι υψηλότερο από ένα νέο. Δεν γνωρίζω για επισκευή του hubble (είναι τηλεσκόπιο) αλλά εδώ ότι και να πω δεν ξέρω. Τώρα τι κοινωνικό έργο μου λες δεν ξέρω. Εγώ μίλησα για μια υπηρεσία που την θεωρώ πολύ χρήσιμη, δεν ξέρω που μπλέκονται τα πρόσωπα, αλλά μάλλον τα έχεις γενικά με τις ιδιωτικές εταιρίες. Οπότε ας πω ότι έχεις π.χ. ίντερνετ ΟΤΕ αυτή την στιγμή. Αν σε 5-10 χρόνια ο ΟΤΕ συνεργάζεται με μια τέτοια εταιρία σε κάποια πακέτα για να σου προσφέρει παγκόσμιο ίντερνετ τότε θα γελάω που κανονικά θα έπρεπε να το κόψεις. Τέλος πάντων κάθομαι και ασχολούμαι με ανθρώπους που νομίζουν ότι μας ψεκάζουν. Καλή συνέχεια αρκετά με αυτό το thread. Ότι θέλεις λες! Ψεκασμένη αστρονομία και χαζομάρες. Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι και σίγουρα θα πας πολύ μπροστά. Δεν γνωρίζεις για επισκευές δορυφόρων γιατί δεν μπήκες στο κόπο ποτέ να μάθεις. Το hubble ήταν δορυφόρος απλά με διαφορετικό ρόλο απ' ότι οι υπόλοιποι. Μη λες σαχλαμάρες για το κόστος επισκευής. Ήδη επισκευάζονται αρκετοί και αναζητούν και οικονομικότερες μεθόδους για να επισκευάζουν άλλους μάλιστα με δορυφόρους που θα κάνουν αποκλειστικά αυτή τη δουλειά https://www.google.com/search?nomo=1&gws_rd=ssl&safe=off&site=webhp&source=hp&safe=off&newwindow=1&pws=0&urlfixed=1&q=repair+sitelite+in+orbit Επίσης, σταμάτα να τσαμπουνας το ψέκασμα. Δεν σου μίλησα για κανα ψέκασμα, αλλά εσύ κάνεις σαν να σ' έχουν ψεκάσει δεν ξέρω κι εγώ με τι (με τσίπουρο;). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kgian Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Παιδιά, έχω ξάδελφο που δουλεύει στο εργοστάσιο που φτιάχνουν τα ψεκαστικά χημικά. Η κουνιάδα μου οδηγεί το βυτίο που τα πάει στο Βενιζέλος και έχω και φίλο πιλότο που παίρνει σε σφραγισμένο φάκελο τις οδηγίες σε ποιο σημείο να ανοίξει το διακοπτακι να ψεκάσει κάθε μέρα. Αλήθεια λέω. διαδωσται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, SilverMachine είπε 1) Οπως θα καταλαβες , μιλαγα μεταφορικα. Απλα θυμηθηκα την εποχη που σαν παιδι καθομουν την νυχτα στο μπαλκονι του σπιτιου μου -Αθηνα- κ εβλεπα εναν ουρανο γεματο αστερια, κ σκεφτηκα "τι μας βοηθαν ολα αυτα τα μηχανηματα τελικα? καθαρο ουρανο θα δουμε ποτε στην ζωη μας ξανα?". Την απαντηση την ξερεις. 2) Δυστυχως, ενω εχω δηλωσει οτι καποτε γελαγα με αυτα κ μου κοπηκε το γελιο αποτομα στο τελος, πολλοι δεν λενε να καταλαβουν ποια ειναι η πραγματικοτητα μπροστα στα ματια τους... (γιατι τα βλεπουμε στον ουρανο- δεν ειναι τιποτα μυστικο). Κ πανεπιστημια που δινουν μαθημα επι του θεματος εχω παραθεσει, κ λινκς κ βαλε οτι θες. Οποιος δεν θελει να καταλαβει δεν προκειται να καταλαβει..... Φυσικα, οι αποδειξεις συνεχιζουν να ερχονται στην επιφανεια, οπως ο προεδρος της Αμερικης που υποσχεθηκε ΔΗΜΟΣΙΑ οτι θα απεμπλεξει το αμερικανικο δημοσιο απο τους ψεκασμους, σε μια προσπαθεια να κανει κ τις ιδιωτικες εταιριες να σταματησουν, μια κ θα ειναι ασυμφορο πλεον χωρις την συμετοχη του κρατους. https://gr.pinterest.com/pin/796081671611143430/ Φυσικα, παλι θα πεταχτουν αυτοι που γνωριζουν τα παντα κ θα πουν οτι ειμαι συνομωσιολογος, κ πιστευω σε ερπετα, επιπεδη γη κλπ κλπ κλπ...... Δεν πειραζει. Δεν ειμαι απο αυτους που νομιζουν οτι μπορει ο κοσμος να ξυπνησει- αντιθετα θεωρω το παιχνιδι 100% χαμενο. Για πλακα γραφω. 3) Δεν ειμαι σιγουρος για την επιδραση καμιας απο αυτες τις τεχνολογιες πανω σε κατι. Ακουω ομως κ τις 2 γνωμες. Κ αυτες που λενε "ολα καλα", κ αυτες που λενε "οχι, δεν ειναι ολα καλα". Παραδειγμα--- https://www.sofokleousin.gr/5g-terastios-kindynos-lene-oi-epistimones-thaymastos-neos-kosmos- Αν καποιοι προτιμουν να ακουν την μια πλευρα, δικαιωμα τους. Εγω αυτο που κρινω ειναι την ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ δημκρατιας σε αποφασεις που εχουν να κανουν με την υγεια μας. Κ μπορει τα 5G να μην μας κανουν τιποτα. Οκ. ΜΑς ρωτησαν αν θελουμε? (σε παγκοσμιο επιπεδο). Οχι φυσικα!! (κ αυτο δεν μπορει κανενας να αμφισβητησει) Αρα, ποιος μου λεει εμενα οτι αυριο, για μια αλλη καθαρα βλαβερη τεχνολογια, θα μας ρωτησουν? Την απαντηση την ξερεις ηδη παλι. 4) Ευχαριστω. Αν κ κατα λαθος ειπε την αληθεια- επι το πληστον ανεγκεφαλοι χρησιμοποιουν τις τεχνολογιες αυτες- τα γνωστα κ ως phone zombies. Η πλακα ειναι φυσικα οτι σχεδον ποτε δεν χρησιμοποιω κινητο (εχω ενα φτηνο που μου χαρισαν κ πιο πριν ενα τσαμπαρια πλαστικουρα). Αλλα δεν χρειαζεται να αποδειξεις τιποτα σε κανεναν. Ας τον κοσμο να πεθαινει αδερφε κ ζησε την ζωη σου οσο μπορεις. Για το τι -μαλλον- κρυβεται πισω απο την εφαρμογη τετοιου μεγαλου αριθμου δορυφορων ο anax111 με καλυψε απολυτα. Οταν ανακάλυψαν το ιντερνετ, τα αυτοκίνητα, τα διαστημόπλοια... μας ρώτησε κανείς; Η τεχνολογία και η πρόοδος είναι στην ανθρώπινη φύση και δεν γυρνάει πίσω. Δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται για όλες αυτές τις τεχνολογίες. Μόλις δει ο άνθρωπος ότι οι ωφέλειες είναι πολύ περισσότερες από τα μειονεκτήματα δεν γυρνάει πίσω. Αλλωστε υπάρχουν πάντα από πίσω επιστημονικές μελέτες και ελεγκτικοί μηχανισμοί προτού εγκριθεί οποιαδήποτε τεχνολογία. Ολα αυτά που αναπαράγεις έχουν αποδειχτεί hoax και δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν ότι η 5G ακτινοβολία είναι επιβλαβής. Η "επιστημονική" μελετη που αναφέρει το άρθρο δε Ομοίως με τα κινητά, όπου ήδη έχουν περάσει πλέον δεκαετίες χωρίς ιδιαίτερα ανησυχητικά αποτελέσματα, παρά μόνο κάποιες συστάσεις. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2020 από The_Judas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armagedwnn Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 13 λεπτά πριν, spectaculator είπε Ότι θέλεις λες! Ψεκασμένη αστρονομία και χαζομάρες. Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι και σίγουρα θα πας πολύ μπροστά. Δεν γνωρίζεις για επισκευές δορυφόρων γιατί δεν μπήκες στο κόπο ποτέ να μάθεις. Το hubble ήταν δορυφόρος απλά με διαφορετικό ρόλο απ' ότι οι υπόλοιποι. Μη λες σαχλαμάρες για το κόστος επισκευής. Ήδη επισκευάζονται αρκετοί και αναζητούν και οικονομικότερες μεθόδους για να επισκευάζουν άλλους μάλιστα με δορυφόρους που θα κάνουν αποκλειστικά αυτή τη δουλειά https://www.google.com/search?nomo=1&gws_rd=ssl&safe=off&site=webhp&source=hp&safe=off&newwindow=1&pws=0&urlfixed=1&q=repair+sitelite+in+orbit Επίσης, σταμάτα να τσαμπουνας το ψέκασμα. Δεν σου μίλησα για κανα ψέκασμα, αλλά εσύ κάνεις σαν να σ' έχουν ψεκάσει δεν ξέρω κι εγώ με τι (με τσίπουρο;). Τι μου δείχνεις με αυτό το link ότι έκανες αναζήτηση στο google και μάλιστα έγραψες και το satellite λάθος.? Ποιοι επισκευάζονται αυτή την στιγμή που μιλάμε? Έχεις ιδέα πόσο μικροί είναι αυτοί οι δορυφόροι? Δηλαδή ακόμη και 12.000 που θα είναι σκορπισμένοι σε όλη την Γη μόλις μπουν σε τροχιά στα 550κμ πάνω από την επιφάνεια της γης. Πέρα από το απόγευμα που μπορεί να δεις καμία αντηλιά. Πως αλλιώς θα δεις ένα πράγμα 3 μέτρων? Ή πως θα σου μειώσουν ορατότητα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TopicStrarter Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 5 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Το ότι υπαρχει σημαντικότατο προβλημα διαστημικών σκουπιδιών δεν ειναι επιστημονικη φαντασια. Κατα περιόδους πεφτουν και στα κεφαλια μας. Ναι τα προβλήματα που δημιουργούν είναι άλλης φύσης όμως δεν έχουν σχέση με τους προβληματισμούς κάποιων στα ποστ εδώ. Δηλαδή δεν "μολύνουμε" το διάστημα ή την γη απλά δυσχαιρένει το έργο αυτών που στέλνουν δορυφόρους στο διάστημα και θέλουν συγκεκριμένες τροχιές γιατί έστω και μια βίδα να χτυπήσει τον δορυφόρο μπορεί ουσιαστικά να αχρηστεύσει τον σκοπό του (πχ να πέσει πάνω στο αισθητήριο όργανο) ή ανάλογα την ταχύτητα της σύγκρουσης και το μέγεθος του σώματος που θα τον χτυπήσει μπορεί ίσως και να τον καταστρέψει... Αυτό είναι το πρόβλημα με τα σκουπίδια που έχουμε γύρο απο την γη.... Απο εκεί και πέρα το βίντεο μέσα στην απλούστευση των πραγμάτων (και ίσως σκόπιμα για να δημιουργήσει ενδιαφέρων) μεγαλοποιεί την κατάσταση πχ η γη δεν μοιάζει να έχει ένα νέφος απο σκουπίδια έξω απο την ατμόσφαιρά της όπως δείχνει σε κάποια 3D γραφικά το βίντεο καμία σχέση. Και οι τελίτσες που δείχνει για γνωστές τροχιές σκουπιδιών είναι εκτός κλίμακας και γιαυτό φαίνονται τόσο πικνές ... κάθε μια απο τις τελίτσες αυτές που κάνουν την συνολική εικόνα να φαίνεται τόσο πυκνή με τελίτσες έχει μέγεθός όσο 3 φορές η Νέα Υόρκη ή κάτι τέτοιο οι τελίτσες δηλαδή δεν ειναι σε κλίμακα είναι απλά μεγάλες αναφορικά για να τις βλέπεις... Δεν υπάρχει προς το παρόν και για το άμεσο προβλέψιμο μέλλον (σε διάρκεια αρκετών δεκαετιών ) επικείμενο θέμα πάντως με τα διαστημικά σκουπίδια απόδειξη πως όλα δουλεύουν και πως δεν έχουμε κάθε τρεις και μία (ή έστω κάθε χρόνο) κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες κτλ που βασίζονται σε υπάρχοντες δορυφόρους επειδή έγινε κάποια σύγκρουση με τα σκουπίδια αυτά. Είναι φυσικά ένα θέμα που θα πρέπει να βρεθεί μια αποδοτική (= οικονομική) λύση απλά για να έχουμε το κεφάλι μας (δηλαδή αυτοί που οι δουλείες τους έχουν σχέση με αυτά) καθαρό ή καθαρότερο για να μπορούν να αγχώνονται με άλλα πράγματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass26 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Έχετε ιδέα τι ποσότητα ακτινοβολίας έρχεται πάνω στα μούτρα μας καθημερινά από τον ήλιο; Μάλιστα ένα μέρος αυτήν μας καταστρέφει σιγά σιγά. Είναι η ίδια που καταστρέφει πχ το χρωμα στα αμάξια με το πέρας του χρόνου. Απλά τα αμάξια δεν έχουν μηχανισμό επιδιόρθωσης. Και το συγκρίνουμε αυτό με μια ακτινοβολία που είναι απειρακις μικρότερη; Μάλιστα. Κλείσε τώρα το WiFi γιατί εκπέμπει ραδιοκύματα αλλά άνοιξε το παράθυρο να μπει φως (υπεριώδες). Όλα τα ζώα στη γη έχουν μάθει να ζουν με ακτινοβολία, σε σημείο που ο εγκέφαλος τους της αποδίδουν και χρωμα (σε ένα βαθμό). Νομίζετε ότι στο σύμπαν υπάρχει χρωμα; Θεοσκότεινο είναι. Μόνο θερμότητα ακτινοβολίας υπάρχει. Απλά έχεις μάθει να ζεις με αυτή και ο επεξεργαστής/εγκέφαλος σου της βάζει ταμπελιτσες (χρώματα). Άρα την ακτινοβολία όχι μόνο την έχουμε δίπλα μας, την βλέπουμε κιόλας. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2020 από jimarass26 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spectaculator Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 26 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Τι μου δείχνεις με αυτό το link ότι έκανες αναζήτηση στο google και μάλιστα έγραψες και το satellite λάθος.? Ποιοι επισκευάζονται αυτή την στιγμή που μιλάμε? Έχεις ιδέα πόσο μικροί είναι αυτοί οι δορυφόροι? Δηλαδή ακόμη και 12.000 που θα είναι σκορπισμένοι σε όλη την Γη μόλις μπουν σε τροχιά στα 550κμ πάνω από την επιφάνεια της γης. Πέρα από το απόγευμα που μπορεί να δεις καμία αντηλιά. Πως αλλιώς θα δεις ένα πράγμα 3 μέτρων? Ή πως θα σου μειώσουν ορατότητα? Επειδή όσα ξέρεις τόσα λες: https://spacenews.com/starlink-vs-the-astronomers/ https://fstoppers.com/astrophotography/will-elon-musk-starlink-satellites-ruin-astrophotography-378226 https://www.vox.com/science-and-health/2020/1/7/21003272/space-x-starlink-astronomy-light-pollution Θέλεις κι άλλα. Πήγαινε στο cloudynights να δεις τι γράφουν καταξιωμένοι στο χώρο της αστρονομίας, ερασιτεχνικής και μη, μπας και πεισθείς. Καλό είναι αν δεν έχεις ιδέα να μην λες πολλά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armagedwnn Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 41 λεπτά πριν, spectaculator είπε Επειδή όσα ξέρεις τόσα λες: https://spacenews.com/starlink-vs-the-astronomers/ https://fstoppers.com/astrophotography/will-elon-musk-starlink-satellites-ruin-astrophotography-378226 https://www.vox.com/science-and-health/2020/1/7/21003272/space-x-starlink-astronomy-light-pollution Θέλεις κι άλλα. Πήγαινε στο cloudynights να δεις τι γράφουν καταξιωμένοι στο χώρο της αστρονομίας, ερασιτεχνικής και μη, μπας και πεισθείς. Καλό είναι αν δεν έχεις ιδέα να μην λες πολλά! Όταν είναι σε συστοιχία δεν έχουν μπει ακόμη στην τροχιά τους. Έστω ότι λες ισχύει, μπορείς να σταματήσεις να χρησιμοποιείς ότι εξαρτάται από δορυφόρους σαν διαμαρτυρία. Ξεκίνα από το gps. Επίσης αν στο μέλλον όπως έχεις gps παγκόσμια, χωρίς καθόλου κεραίες στη Γη, χωρίς καθόλου χαλκό, χωρίς οπτικές ίνες, χωρίς υποθαλάσσια καλώδια, χωρίς να σκάβουν όλους τους δρόμους. Όλα έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Τίποτα δεν είναι σκουπίδι όπως εύκολα βγαίνεις και το χαρακτηρίζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spectaculator Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 7 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Όταν είναι σε συστοιχία δεν έχουν μπει ακόμη στην τροχιά τους. Έστω ότι λες ισχύει, μπορείς να σταματήσεις να χρησιμοποιείς ότι εξαρτάται από δορυφόρους σαν διαμαρτυρία. Ξεκίνα από το gps. Επίσης αν στο μέλλον όπως έχεις gps παγκόσμια, χωρίς καθόλου κεραίες στη Γη, χωρίς καθόλου χαλκό, χωρίς οπτικές ίνες, χωρίς υποθαλάσσια καλώδια, χωρίς να σκάβουν όλους τους δρόμους. Όλα έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Τίποτα δεν είναι σκουπίδι όπως εύκολα βγαίνεις και το χαρακτηρίζεις. Μπες στο κόπο να διαβάσεις! Είναι στη τροχιά τους και είναι πρόβλημα. Επίσης ότι δεν αποτελεί λύση για το ευρύ κοινό παρά μόνο για όσους έχουν πολύ χρήμα δεν μπορείς να το αποκαλέσεις "κοινωνική προσφορά". Μην τους συγκρίνεις με τους gps οι οποίοι είναι γεωστατικοί (ψάξε να δεις τι σημαίνει και γιατί δεν αποτελούν πρόβλημα όπως τα σκουπίδια). Επίσης, όταν οι ιδιοκτήτες αυτών των σκουπιδιών μπατιρίσουν ή απλά τα εγκαταλείψουν τότε αυτά τα σκουπίδια μένουν εκεί πάνω ανενεργά και εκτός ελέγχου (θυμάσαι το Iridium;). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armagedwnn Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Λάθος.! 3 λεπτά πριν, spectaculator είπε Μπες στο κόπο να διαβάσεις! Είναι στη τροχιά τους και είναι πρόβλημα. Επίσης ότι δεν αποτελεί λύση για το ευρύ κοινό παρά μόνο για όσους έχουν πολύ χρήμα δεν μπορείς να το αποκαλέσεις "κοινωνική προσφορά". Μην τους συγκρίνεις με τους gps οι οποίοι είναι γεωστατικοί (ψάξε να δεις τι σημαίνει και γιατί δεν αποτελούν πρόβλημα όπως τα σκουπίδια). Επίσης, όταν οι ιδιοκτήτες αυτών των σκουπιδιών μπατιρίσουν ή απλά τα εγκαταλείψουν τότε αυτά τα σκουπίδια μένουν εκεί πάνω ανενεργά και εκτός ελέγχου (θυμάσαι το Iridium;). Η τιμή πάντως που διάβασα θα κυμαίνεται στα 80 δολλάρια το μήνα. (Δεν το θεωρώ φθηνό, για Αμερική ίσως είναι αν και δεν νομίζω). Αυτοί είναι σε χαμηλή τροχιά. Εμένα προσωπικά αυτό που με ανησυχεί είναι ότι οι κεραίες τους μπορεί σε μια εικοσαετία έτσι όπως πάμε να είναι ξεπερασμένες, οπότε τι θα γίνει εκεί? Αλλά το πιο λογικό είναι ότι θα οδηγηθούν σε τροχιά προς την ατμόσφαιρα για να καούν η σε ανοιχτή τροχιά προς το διάστημα. Τίποτα δεν είναι τέλειο, σίγουρα όμως δεν είναι σκουπίδια όπως συνεχίζεις να λες. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2020 από armagedwnn Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilverMachine Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 6 ώρες πριν, tsibosp είπε 1) Τον ουρανο δεν τον βλεπεις λογω της φωτορυπανσης οχι λογω των δορυφορων και των διαστημικων σταθμων που ειναι στο διαστημα. Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα. Επισης ολοι οι δορυφοροι που εκτοξευονται λιγο πριν την αχρηστευση τους η παιρνουν τροχια για το βαθυ διαστημα η μπαινουν στην ατμοσφαιρα και καιγονται. 2) Εμεις γελαμε ακομα με αυτα που γραφεται. Δεν μας εχει κοπει το γελιο και ουτε προκειται. Τρομερη η πηγη σου απο το pinterest που εχει ενα link απο ενα πουθεναδικο site που λεει οτι ο Trump (αρχη της ηλιθιοκρατιας στις ΗΠΑ) που υποστηριζε στην αρχη της πανδημιας οτι αμα πιεις χλωρινη τυπου δεν κινδυνευεις κτλ εχει κανει δηλωσεις για τους ψεκασμους. Δεν υποστηριζει κανεις οτι πιστευεις σε ερπετομορφους , ουτε στην επιπεδη Γη κτλ . Μονο σε αυτα που γραφεις. 3) Στο μοναδικο που μπορω να σου δωσω δικιο . Αντε οτι εχουν κανει 150 μελετες και δεν εχουν αποφασισει αν το 5g και οποιοδηποτε 5g επηρεαζει γτ ουτως η αλλως χρειαζονται και μελετες για την μακροπροθεσμη εκθεση μη ιονιζουσας ακτινοβολιας που δεν ειναι δυνατον να προλαβουν να γινουν, με ποιο ακριβως τροπο αποφασιζουν την εγκατασταση αυτων των τεχνολογιων; Και αν τελικα υπαρχει προβλημα με την μακροπροσθεσμη εκθεση; Κανεις δεν δεσμευεται για αυτο. 1) Ο ουρανος αρχισε να χανεται στην Αθηνα το 1978, που μονο φωτορυπανση δεν ειχε. Οπως μπορω να σου πω με ακριβεια οτι η πρωτη χρονια που περασαμε απ τις 4 στις 2 εποχες ηταν το 1980. Ζουσες τοτε φιλε μου? 2) Γελα οσο θες. Κανει καλο κ δινει μακροζωια. Bλεπεις φιλε μου, εσυ κοιταξες το Pinterest που σου εβαλα, αλλα ΞΕΧΑΣΕΣ να δεις το NBC NEWS που εχει σταμπα η φωτο απο διπλα........ (ΛΟΛ!!!) Τρομαχτικη συνομωσιολογια made by NBC News σε παναμερικανικο/παγκοσμιο επιπεδο αναμεταδοσης !!! (ΥEAH BABY!!!λεμε) Aυτο ειναι ολο το αρθρο --- https://www.gishgallop.com/donald-trump-tours-chemtrail-planepromises-to-terminate/ (κ μην κολησεις παλι στο σαιτ πλιζ- διαβασε λιγο ποιοι το γραφουν πριν απαντησεις). Κ πες μου τωρα, με τον (βλακα για πολλους) Προεδρο της Αμερικης, αλλα κ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ που εχει απο διπλα (που μπορεις να τους βγαλεις ηλιθιους κ τρελους επισης αμα θες), ποιος ειναι ο συνομωσιολογος κ ποιος ο τυφλος? Ποιος αυτος που δικαιολογημενα αναρωτιεται κ ποιος αυτος που ξερει τα παντα κ δεν σηκωνει αμφισβητηση? Θες να συνεχισεις να γελας? Δεν θα σε σταματησω. Γελα, κανει καλο ειπαμε..... 3) Ευχαριστω. Απλα αναφερεις τα αυτονοητα, που πολλοι εδω μεσα -για καποιο λογο που ειλικρινα μου διαφευγει- αρνουνται πεισματικα να δουν. Κ οπως σου λεω, δεν με πειραζει τοσο οτι δεν ειχαμε τον χρονο (οπως σωστα λες) να ερευνησουμε, αλλα οτι σωνει-κ-καλα πρεπει να προχωρησουμε στην επομενεη φαση, ειτε το θελουμε ειτε οχι! Θεωρω οτι τετοια φαινομενα ειναι "αχτιδες φωτος" που μας δειχνουν ποιοι κ πως πραγματικα κυβερνα αυτον τον... θαυμαστο κοσμο που ζουμε..... (αν θα μπορουσαμε να κανουμε παρεκτροπη απο ενα τεχνολογικο θεμα σε ενα ανθρωπολογικο). 4 ώρες πριν, TopicStrarter είπε Τα αστέρια είναι αυτόφωτα σώματα ................................................ Άρα θα πρέπει να υπολογίσεις και το κοινό σου (7 δις άνθρωποι ή μερικά δις αυτοκίνητα κτλ) Που αν τα κάνεις όλα αυτά θα αντιληφθείς ότι 12.000 δορυφόροι δεν ειναι παρά μια σταγόνα στον ωκεανό... Ειλικρινα σε ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να τα γραψεις ολα αυτα, να προσπαθησεις να αποδειξεις τα λεγομενα σου με επιχειρηματα, κ να μου δειξεις το ορθον της γνωμης σου. Ομως η αληθεια ειναι οτι εχασες το δασος.... Μιλαγα ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ (πως αλλοιως να στο πω αδερφε μου?), οποτε δεν χρειαζεται τιποτα απο αυτα που γραφεις...... Αν πω οτι "σε λιγο θα τρωμε δορυφορους στο κεφαλι" δεν υποστηριζω οτι συντομα θα αρχισουν να πεφτουν δορυφοροι στα κεφαλια μας, ωστε να χρειαζεται να μου εξηγησεις το μεγεθος κ την ποσοτητα αυτων, την τροχια τους κ την πτωτικη γωνια τους, την αντοχη του κρανιου μας κ πιθανες τοποθεσιες αντιβαλιστικων συστοιχιων ανασχεσης. Μιλαω μεταφορικα. Αν τωρα δεν μπορεις να καταλαβεις ποτε οι συνομιλητες σου κυριολεκτουν κ ποτε χρησιμοποιουν μεταφορικο λογο..... μαλλον κατι ηξερες κ σπουδασες θετικες επιστημες... Ομως, κ σε παρακαλω δωσε σημασια, καλο θα ηταν να πιασεις το νοημα που προσπαθω να δωσω- πες το ανταποδοση για τον κοπο σου που εγραψες ολα αυτα τα ωραια (ασχετα αν δεν με επιασες- δεν πειραζει). Οι ουρανοι δεν ειναι ιδιοι φιλε. Αν το αβαταρ σου ειναι χρονικα σωστο- δλδ εισαι της ηλικιας που δειχνεις- δεν ησουν καν γεννημενος οταν ο αττικος ουρανος ηταν εναστρος. Εγω το εζησα ομως. Αντι λοιπον να προσπαθεις να αποδειξεις τα αναποδεικτα (γιατι το ποιος φταιει κ γιατι, δεν ειναι κατι που φαινεται ετσι απλα με πεντε νουμερα κ μια θεωρια φωταυγιας), γιατι δεν καθεσαι να αναρωτηθεις τι σου λεει ο διπλανος σου, που τα ειδε με τα ιδια του τα ματια? Οσο για το αν το 5G ειναι επιβλαβες, η οχι, αν παρατηρησες τα λεγομενα μου, εστιασα στην ελλειψη δημοκρατιας που διεπει της "αρχες" που παιρνουν τις αποφασεις, κ οχι σαχλαμαρες με ακτινοβολιες. Σαχλαμαρες οχι γιατι δεν υπαρχουν. Υπαρχουν κ με το παραπανω. Αλλα γιατι απ τις παμπολες μορφες που καποιοι ερευνητες υποστηριζουν οτι εκπεμπονται, οι "αρχες" εστιαζουν μονο σε ενα ειδος.... (που guess what!! ειναι ακινδυνες!!!). Οπως επισης, θα σου εστιασω στο γεγονος οτι το μονο που ακουμε ειναι φυσικομαθηματικους να μιλανε για ακτινες κ την δυναμη τους (την ελλειψη αυτης δλδ), καθολου ομως γιατρους/βιολογους να μιλανε για τα αποτελεσματα πανω στους βιολογικους οργανισμους..... Γιατι ολες οι ερευνες που γινονται υπερ του 5G ειναι απο την συγκεκριμενη ομαδα επιστημονων κ οχι απ την αλλη? Το θεμα λοιπον, δεν το θετω σε βασεις φυσικης/αριθμων, αλλα βιολογιας/ κοινωνιολογιας/ πολιτικης. Αν θες να απαντησεις λοιπον, πλιζ μεινε στα ορια που θετω. Κ τελος, μην χανεις τον χρονο σου να μου αποδειξεις πραγματα που ειναι φυσι αδυνατον να ξερεις- την χρησιμοτητα των δορυφορων. Οπως γνωριζεις, οταν καποια υπηρεσια πληροφοριων αποφασιζει να βαλει ενα δικο της "δωρακι" σε εναν απ αυτους, δεν το ανακοινωνει στο διαδυκτιο για να το διαβασουμε κ να το γνωριζουμε. Ακομα κ εναν δορυφορο να στελνουν επανω, η αληθεια ειναι οτι εμεις ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ για το τι εχει επανω του. Ποσο μαλλον 12000...... Αρα μην κουραζεσαι τσαμπα να μου δειξεις κατι που πραγματικα δεν γινεται να ξερουμε (αλλοιως θα ησουν στο Φορτ Μιντ κ δεν θα μιλαγες εδω, σωστα?). Ποιοι δορυφοροι εχουν τι, κ ποια συμφεροντα εξηπηρετουν, ειναι ενα θεμα που μονο να αναρωτιομαστε μπορουμε- αν θελουμε να ειμαστε νοημονες ανθρωποι που σεβονται τον εαυτο τους. Τωρα το τι λενε οι ανακοινωσεις... γραμματα ξερω κ τα διαβαζω κ μονος μου. Ευχαριστω για την προσπαθεια παντως- ασχετα αν δεν ταιριαζαν ως απαντηση, ηταν καλη πληροφορηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sattack Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Η διατύπωση στο άρθρο είναι λάθος με αποτέλεσμα να γίνεται παραπλανητική. Δεν υπήρξε κανένας "διαγωνισμος" και καμμία "πρώτη νικη της Amazon επί της SpaceX", ούτε καμμία "προσφορά της Amazon με 10δις που επικράτησε της SpaceX". Πολυ απλά η Amazon έκανε αίτηση στην αρμόδια επιτροπή τηλεπικοινωνιών που δίνει τέτοιες άδειες, για να πάρει μια αδεια να εκτοξεύσει ΚΑΙ ΑΥΤΗ δορυφόρους, το ίδιο ακριβώς που έκανε στο παρελθόν (το να πάρει άδεια δηλαδη) και η SpaceX. Η διατύπωση του αρθρου με "διαγωνισμους", "πρώτη νικη", "προσφορά της Amazon με 10δις που επικράτησε της SpaceX" ειναι λάθος και παραπλανει τον αναγνώστη να νομίσει ότι υπήρχε διαγωνισμός για κάποια άδεια που η Amazon τον κέρδισε κάνοντας καλύτερη προσφορά από την SpaceX και αλλες εταιρείες, και ότι η Επιτροπή ψήφισε 5 υπέρ της Αmazon και 0 υπέρ της SpaceX. Αυτό είναι λαθος. Κανένας διαγωνισμός και καμμία σύγκριση με άλλες εταιρειες. Η Amazon έκανε μια απλή αίτηση για τον εαυτό της, είπε σκοπεύουμε να στείλουμε τόσους δορυφόρους, επένδυση 10δις, και η Επιτροπή είπε 5 ψηφοι Ναι σας δίνουμε άδεια, 0 ψήφοι όχι δεν σας δίνουμε. Πιστεύω θα ήταν σωστό να αλλάξουν οι λάθος διατυπώσεις του αρθρου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leparte1862 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Στις 3/8/2020 στις 5:22 ΜΜ, armagedwnn είπε 1) Έχεις ιδέα πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια της γης και πόσο μικροί είναι αυτοί οι δορυφόροι. 2) Σε ψεκάζουν? Οσο για το ότι θα τα αναπνέεις δεν θα το σχολιάσω. 3) Είναι καρκινογόνα ? Από πια μελέτη βγήκε αυτό το συμπέρασμα. 4) Αυτοί οι δορυφόροι ένα πράγμα που μπορούν να κάνουν είναι να δίνουν φωνή σε ανεγκέφαλους και να γράφουν ότι θέλουν. Υ.Γ.: Καλύτερα να σταματήσεις να σκέφτεσαι και οι 4 σκέψεις σου είναι σκέτη αποτυχία. Ο καθε ενας εχει δικαιωμα να σκεφτεται και να γραφει χωρις να προσβαλει , ακομα και αν καποιοι δεν συμφωνουν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armagedwnn Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Leparte1862 είπε Ο καθε ενας εχει δικαιωμα να σκεφτεται και να γραφει χωρις να προσβαλει , ακομα και αν καποιοι δεν συμφωνουν! Συμφωνώ. Ποιον ακριβώς πρόσβαλα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnieinlab Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 15 ώρες πριν, SilverMachine είπε .....δεν ησουν καν γεννημενος οταν ο αττικος ουρανος ηταν εναστρος. Εγω το εζησα ομως...... Αν πας το βράδυ σε μέρη που δεν έχει πολλά φώτα (πχ εγώ βρέθηκα κοντά στο Σχινιά, που βρίσκεται στην Αττική) αυτή της εποχή φαίνεται μια χαρά ο γαλαξίας. Όχι με την ευκρίνεια που θα φαινόταν από κάποιο βουνό, αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα λόγω της φωταυγείας και της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Επίσης θα σου πω κάτι που μου συνέβη όταν ήμουν μικρός: Κάποια στιγμή στο Λύκειο, κοιτώντας τον Αττικό ουρανό αλλά και τις λάμπες των δρόμων με ένα φίλο μου γυρίζω και του λέω "Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ η υγρασία στην ατμόσφαιρα της Αθήνας. Βλέπω κάτι σαν φωτοστέφανα και δαχτυλίδια γύρω από τα φώτα το βράδυ, που δεν τα έβλεπα παλιότερα." Δυο-τρία χρόνια μετά, που αυξήθηκε η ελάχιστη μυωπία και αστιγματισμός που τελικώς είχα, έβαλα γυαλιά και κατάλαβα πόσο λάθος ήταν το συμπέρασμα που έβγαλα και πόσο άστοχα ερμήνευσα την παρατήρησή μου. Με τα γυαλιά τα φώτα και τα αστέρια επανήλθαν όπως τα θυμόμουν και η ιδέα της αυξημένης υγρασίας εγκαταλήφθηκε. Μπορεί να ίσχυε εν μέρει, καθώς όταν ήμουν πέντε και δέκα χρονών δεν είχε τύχει να βρεθώ στις τρεις τα ξημερώματα στο πεδίο του άρεως, ώρα που όντως υπάρχει αύξηση της υγρασίας λόγω της βλάστησης και της πτώσης της θερμοκρασίας! Δεν θέλω να αποκλείσω το ενδεχόμενο να ισχύουν μερικώς ή στο σύνολό τους οι απόψεις που εκφράζεις, θέλω όμως να σου συστήσω να κάνεις πραγματικά αυτό που διάβασα κάποτε, να είσαι ο ίδιος ο μεγαλύτερος κριτής των απόψεών σου (https://fs.blog/2013/04/the-work-required-to-have-an-opinion/) και να ρωτάς το εαυτό σου "γιατί" και μετά ξανά αμφισβητώντας και προσπαθόντας να καταρρίψεις αυτά που πιστεύεις. Τότε πλησιάζεις πιο κοντά στη γνώση. Μέχρι τότε, είμαστε όλοι θύματα του Dunning Krugger effect. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα