Προς το περιεχόμενο

Η Amazon επικράτησε της SpaceX στο Project Kuiper και ετοιμάζεται να γεμίσει το διάστημα με δορυφόρους

dimakisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

1) Αρα επειδή είναι μεγάλη η επιφάνεια της γης , εμείς θα πρεπει να την φουλαρουμε μαλακίες μεχρι όντως να μην βλέπουμε ουτε τ αστέρια

2)Αντε, εδώ με την σκόνη απ τα διαστημικα σκουπίδια, τουλάχιστον είμαι μαζί σου..Γιατί για το ψέκασμα παίζεται...

3)Αν τα 3g-4g-5g και wifi κτλ είναι καρκινογόνα, τότε γιατί να μην είναι και οι δορυφόροι? Κι αυτοί με ραδιοκύματα και με μπάντες και με αγιούς επικοινωνούν με την γη αρα βάλε άλλες πόσες χιλιάδες σήματα ή και πολύ παρα πάνω να πηγαινοερχονται στην γη κτλ...Κάτι κακό θα κάνουν λοιπόν να είσαι σίγουρος...

4) Το οτι γράφει κάποιος κάτι, εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος ούτε να του απαντήσεις, μα ούτε και να του επιτεθείς επειδή δεν συμφωνείς... κι ούτε να τον βρίσεις λέγοντάς τον ανεγκέφαλο κτλ κτλ...

ΥΓ.  Ναι, είναι αλήθεια...Είμαι ο δικηγόρος του...🤣🤣🤣

1) Οπως θα καταλαβες , μιλαγα μεταφορικα. Απλα θυμηθηκα την εποχη που σαν παιδι καθομουν την νυχτα στο μπαλκονι του σπιτιου μου -Αθηνα- κ εβλεπα εναν ουρανο γεματο αστερια, κ σκεφτηκα "τι μας βοηθαν ολα αυτα τα μηχανηματα τελικα? καθαρο ουρανο θα δουμε ποτε στην ζωη μας ξανα?". Την απαντηση την ξερεις.

2) Δυστυχως, ενω εχω δηλωσει οτι καποτε γελαγα με αυτα κ μου κοπηκε το γελιο αποτομα στο τελος, πολλοι δεν λενε να καταλαβουν ποια ειναι η πραγματικοτητα μπροστα στα ματια τους... (γιατι τα βλεπουμε στον ουρανο- δεν ειναι τιποτα μυστικο). Κ πανεπιστημια που δινουν μαθημα επι του θεματος εχω παραθεσει, κ λινκς κ βαλε οτι θες. Οποιος δεν θελει να καταλαβει δεν προκειται να καταλαβει..... Φυσικα, οι αποδειξεις συνεχιζουν να ερχονται στην επιφανεια, οπως ο προεδρος της Αμερικης που υποσχεθηκε ΔΗΜΟΣΙΑ οτι θα απεμπλεξει το αμερικανικο δημοσιο απο τους ψεκασμους, σε μια προσπαθεια να κανει κ τις ιδιωτικες εταιριες να σταματησουν, μια κ θα ειναι ασυμφορο πλεον χωρις την συμετοχη του κρατους.

https://gr.pinterest.com/pin/796081671611143430/

Φυσικα, παλι θα πεταχτουν αυτοι που γνωριζουν τα παντα κ θα πουν οτι ειμαι συνομωσιολογος, κ πιστευω σε ερπετα, επιπεδη γη κλπ κλπ κλπ...... Δεν πειραζει. Δεν ειμαι απο αυτους που νομιζουν οτι μπορει ο κοσμος να ξυπνησει- αντιθετα θεωρω το παιχνιδι 100% χαμενο. Για πλακα γραφω.

3) Δεν ειμαι σιγουρος για την επιδραση καμιας απο αυτες τις τεχνολογιες πανω σε κατι. Ακουω ομως κ τις 2 γνωμες. Κ αυτες που λενε "ολα καλα", κ αυτες που λενε "οχι, δεν ειναι ολα καλα". Παραδειγμα--- https://www.sofokleousin.gr/5g-terastios-kindynos-lene-oi-epistimones-thaymastos-neos-kosmos- 

Αν καποιοι προτιμουν να ακουν την μια πλευρα, δικαιωμα τους. Εγω αυτο που κρινω ειναι την ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ δημκρατιας σε αποφασεις που εχουν να κανουν με την υγεια μας. Κ μπορει τα 5G να μην μας κανουν τιποτα. Οκ. ΜΑς ρωτησαν αν θελουμε? (σε παγκοσμιο επιπεδο). Οχι φυσικα!! (κ αυτο δεν μπορει κανενας να αμφισβητησει) Αρα, ποιος μου λεει εμενα οτι αυριο, για μια αλλη καθαρα βλαβερη τεχνολογια, θα μας ρωτησουν? Την απαντηση την ξερεις ηδη παλι.

4) Ευχαριστω. Αν κ κατα λαθος ειπε την αληθεια- επι το πληστον ανεγκεφαλοι χρησιμοποιουν τις τεχνολογιες αυτες- τα γνωστα κ ως phone zombies. Η πλακα ειναι φυσικα οτι σχεδον ποτε δεν χρησιμοποιω κινητο (εχω ενα φτηνο που μου χαρισαν κ πιο πριν ενα τσαμπαρια πλαστικουρα). Αλλα δεν χρειαζεται να αποδειξεις τιποτα σε κανεναν. Ας τον κοσμο να πεθαινει αδερφε κ ζησε την ζωη σου οσο μπορεις. 

Για το τι -μαλλον- κρυβεται πισω απο την εφαρμογη τετοιου μεγαλου αριθμου δορυφορων ο  anax111 με καλυψε απολυτα.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Ελα τώρα... Αφού τον έβρισες στα ίσια τον άλλον.. Και του είπες να σταματήσει και να σκέφτεται...Δηλαδή του κάνεις κουμάντο και σε αυτό???

Ισως και να λεω κι εγώ αερολογίες....

Αν τα έλεγα κάτω απο την επιφάνεια της θάλασσας θα ήταν θαλασσολογίες???

'Η αν τα έλεγα στην Σελήνη, θα ήταν σκέτα λόγια χωρίς αέρα ???🤣🤣🤣

Κουτό παιδί.....Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

αυτες τις εξυπναδες να μην ειχε το φορουμ... αδερφε δεν μιλας με επιχειρηματα, ουτε εσυ ουτε ο πρωτος που εγραψε τις τεσσερις βλακειες αυτες... καλα σας λεει το παιδι που σας βριζει. Αν μπορεις στειλε μας εγκυρα αποδεικτικα. Ερευνες και τετοια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, armagedwnn είπε

1) Έχεις ιδέα πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια της γης και πόσο μικροί είναι αυτοί οι δορυφόροι.

Το ότι υπαρχει σημαντικότατο προβλημα διαστημικών σκουπιδιών δεν ειναι επιστημονικη φαντασια.

Κατα περιόδους πεφτουν και στα κεφαλια μας.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε

Το ότι υπαρχει σημαντικότατο προβλημα διαστημικών σκουπιδιών δεν ειναι επιστημονικη φαντασια.

Αν διάβαζες το thread στο ίδιο απάντησα και πριν σε αυτό. Η απάντηση μου δεν είναι για το πρόβλημα με τα διαστημικά σκουπίδια αλλά για την ορατότητα.

Σίγουρα δορυφόροι σαν της starlink και σαν αυτούς του άρθρου θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τεράστιο θέμα στο μέλλον. (Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχεις ορατότητα, απλά θα είναι τεράστιος κίνδυνος για άλλους δορυφόρους ή ακόμη και για αποστολές στο διάστημα.

Το ότι πέφτουν στα κεφάλια μας, αν εννοείς με την μορφή σκόνης δεν μπορώ να το θεωρήσω λάθος. Αλλά μακάρι όποιος δορυφόρος καταστρεφόταν να έπεφτε στην ατμόσφαιρα αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να μην έχουμε διαστημικά σκουπίδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλήθεια σου έλεγε.

Υπάρχουν αυτή την στιγμή σκουπίδια starlink?

Πέρα από αυτό γνωρίζω γενικά το θέμα με τα σκουπίδια και πιθανά προγράμματα που θα μπορούσαν να μαζεύουν τέτοια σκουπίδια. Αλλά τι σχέση έχει το ένα με το άλλο.

Η απάντηση μου ήταν στο το ότι θα του περιόριζε την θέα στον ουρανό. Μην τα συγχέουμε τα πράγματα χωρίς λόγο. 

Άλλο εννοούσε και προφανώς δεν το έπιασες. Δεν μιλούσε για θέα, αλλά για τ' αστέρια. Όλοι οι δορυφόροι (500+) του Starlink είναι σκουπίδια και υπόψιν πως δεν είναι επισκευάσιμα-συντηρήσιμα!

Επεξ/σία από spectaculator

10 ώρες πριν, SilverMachine είπε

1) Οπως θα καταλαβες , μιλαγα μεταφορικα. Απλα θυμηθηκα την εποχη που σαν παιδι καθομουν την νυχτα στο μπαλκονι του σπιτιου μου -Αθηνα- κ εβλεπα εναν ουρανο γεματο αστερια, κ σκεφτηκα "τι μας βοηθαν ολα αυτα τα μηχανηματα τελικα? καθαρο ουρανο θα δουμε ποτε στην ζωη μας ξανα?". Την απαντηση την ξερεις.

2) Δυστυχως, ενω εχω δηλωσει οτι καποτε γελαγα με αυτα κ μου κοπηκε το γελιο αποτομα στο τελος, πολλοι δεν λενε να καταλαβουν ποια ειναι η πραγματικοτητα μπροστα στα ματια τους... (γιατι τα βλεπουμε στον ουρανο- δεν ειναι τιποτα μυστικο). Κ πανεπιστημια που δινουν μαθημα επι του θεματος εχω παραθεσει, κ λινκς κ βαλε οτι θες. Οποιος δεν θελει να καταλαβει δεν προκειται να καταλαβει..... Φυσικα, οι αποδειξεις συνεχιζουν να ερχονται στην επιφανεια, οπως ο προεδρος της Αμερικης που υποσχεθηκε ΔΗΜΟΣΙΑ οτι θα απεμπλεξει το αμερικανικο δημοσιο απο τους ψεκασμους, σε μια προσπαθεια να κανει κ τις ιδιωτικες εταιριες να σταματησουν, μια κ θα ειναι ασυμφορο πλεον χωρις την συμετοχη του κρατους.

https://gr.pinterest.com/pin/796081671611143430/

Φυσικα, παλι θα πεταχτουν αυτοι που γνωριζουν τα παντα κ θα πουν οτι ειμαι συνομωσιολογος, κ πιστευω σε ερπετα, επιπεδη γη κλπ κλπ κλπ...... Δεν πειραζει. Δεν ειμαι απο αυτους που νομιζουν οτι μπορει ο κοσμος να ξυπνησει- αντιθετα θεωρω το παιχνιδι 100% χαμενο. Για πλακα γραφω.

3) Δεν ειμαι σιγουρος για την επιδραση καμιας απο αυτες τις τεχνολογιες πανω σε κατι. Ακουω ομως κ τις 2 γνωμες. Κ αυτες που λενε "ολα καλα", κ αυτες που λενε "οχι, δεν ειναι ολα καλα". Παραδειγμα--- https://www.sofokleousin.gr/5g-terastios-kindynos-lene-oi-epistimones-thaymastos-neos-kosmos- 

Αν καποιοι προτιμουν να ακουν την μια πλευρα, δικαιωμα τους. Εγω αυτο που κρινω ειναι την ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ δημκρατιας σε αποφασεις που εχουν να κανουν με την υγεια μας. Κ μπορει τα 5G να μην μας κανουν τιποτα. Οκ. ΜΑς ρωτησαν αν θελουμε? (σε παγκοσμιο επιπεδο). Οχι φυσικα!! (κ αυτο δεν μπορει κανενας να αμφισβητησει) Αρα, ποιος μου λεει εμενα οτι αυριο, για μια αλλη καθαρα βλαβερη τεχνολογια, θα μας ρωτησουν? Την απαντηση την ξερεις ηδη παλι.

4) Ευχαριστω. Αν κ κατα λαθος ειπε την αληθεια- επι το πληστον ανεγκεφαλοι χρησιμοποιουν τις τεχνολογιες αυτες- τα γνωστα κ ως phone zombies. Η πλακα ειναι φυσικα οτι σχεδον ποτε δεν χρησιμοποιω κινητο (εχω ενα φτηνο που μου χαρισαν κ πιο πριν ενα τσαμπαρια πλαστικουρα). Αλλα δεν χρειαζεται να αποδειξεις τιποτα σε κανεναν. Ας τον κοσμο να πεθαινει αδερφε κ ζησε την ζωη σου οσο μπορεις. 

Για το τι -μαλλον- κρυβεται πισω απο την εφαρμογη τετοιου μεγαλου αριθμου δορυφορων ο  anax111 με καλυψε απολυτα.

1) Τον ουρανο δεν τον βλεπεις λογω της φωτορυπανσης οχι λογω των δορυφορων και των διαστημικων σταθμων που ειναι στο διαστημα. Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα. Επισης ολοι οι δορυφοροι που εκτοξευονται λιγο πριν την αχρηστευση τους η παιρνουν τροχια για το βαθυ διαστημα η μπαινουν στην ατμοσφαιρα και καιγονται.

2) Εμεις γελαμε ακομα με αυτα που γραφεται. Δεν μας εχει κοπει το γελιο και ουτε προκειται. Τρομερη η πηγη σου απο το pinterest που εχει ενα link απο ενα πουθεναδικο site που λεει οτι ο Trump (αρχη της ηλιθιοκρατιας στις ΗΠΑ) που υποστηριζε στην αρχη της πανδημιας οτι αμα πιεις χλωρινη τυπου δεν κινδυνευεις κτλ εχει κανει δηλωσεις για τους ψεκασμους. Δεν υποστηριζει κανεις οτι πιστευεις σε ερπετομορφους , ουτε στην επιπεδη Γη κτλ . Μονο σε αυτα που γραφεις.

3) Στο μοναδικο που μπορω να σου δωσω δικιο . Αντε οτι εχουν κανει 150 μελετες και δεν εχουν αποφασισει αν το 5g και οποιοδηποτε 5g επηρεαζει γτ ουτως η αλλως χρειαζονται και μελετες για την μακροπροθεσμη εκθεση μη ιονιζουσας ακτινοβολιας που δεν ειναι δυνατον να προλαβουν να γινουν, με ποιο ακριβως τροπο αποφασιζουν την εγκατασταση αυτων των τεχνολογιων; Και αν τελικα υπαρχει προβλημα με την μακροπροσθεσμη εκθεση; Κανεις δεν δεσμευεται για αυτο.

• Like 4
  • Thanks 1

26 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Άλλο εννοούσε και προφανώς δεν το έπιασες. Δεν μιλούσε για θέα, αλλά για τ' αστέρια. Όλοι οι δορυφόροι (500+) του Starlink είναι σκουπίδια και υπόψιν πως δεν είναι επισκευάσιμα-συντηρήσιμα!

Έγραψε ξεκάθαρα ότι σε λίγο δεν θα βλέπει αστέρια αλλά διερχόμενους δορυφόρους.

Σκουπίδια μπορεί να είναι για σένα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι για όλους. Έχουμε μάθει όλοι να μηδενίζουμε τα πάντα ενώ είμαστε σπιτάκι μας και χρησιμοποιούμε αυτές τις υπηρεσίες.

Έλα να το πεις σε φίλους μου που μένουν μόνιμα στην Εύβοια ούτε 50 χιλιόμετρα μακρυά από την Χαλκίδα ούτε 150 από Αθήνα ίντερνετ δεν υπάρχει, οι οπτικές ίνες έχουν μπει από το 2015 και ακόμα το φτιάχνουν. (είναι και επιδοτούμενο).

Η vodafone έχει σήμα edge (2020). H cosmote από πέρυσι έχει 4g αλλά το χειμώνα αν κοπεί το ρεύμα μπορεί μετά το σήμα να κάνει πάνω από 2-3 ημέρες να επανέλθει.

Για σένα μπορεί να είναι σκουπίδι για πάρα πολλούς δεν είναι, σίγουρα δεν είναι η πλειοψηφία αλλά δεν θα το έλεγαν σκουπίδι. Πέτα το κινητό σου μην χρησιμοποιείς ίντερνετ αν είναι σκουπίδια, ώστε να μην έχουν λόγο αυτές οι εταιρίες να δαπανήσουν τόσα χρήματα.

Υ.Γ.: Πες μου έναν δορυφόρο που είναι επισκευάσιμος. (Ο Διεθνής διαστημικός σταθμός εξαιρείται)

• Like 1

1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε

Το πρόβλημα με όλα αυτά τα βιντεάκια είναι η κλίμακα. Αν κάθε κουκίδα "σκουπιδιού" έχει μήκος 1 χιλιοστό του μέτρου στο βίντεο ενώ η γη απεικονίζεται σε μέγεθος 20 εκατοστών, έχοντας πραγματική διάμετρο ~12000 χιλιόμετρα, τότε η πραγματική διάμετρος της κάθε κουκκίδας/σκουπιδιού είναι 60 χιλιόμετρα!

Αμφιβάλλω αν ο συνολικός όγκος των διαστημικών σκουπιδιών επαρκεί για τη δημιουργία μιας σφαίρας σκουπιδιών με διάμετρο έστω και ένα χιλιόμετρο.

Με αυτούς τους υπολογισμούς εκτιμώ (διαισθητικά) ότι τα διαστημικά σκουπίδια είναι περισσότερο σαν τη σκόνη στον αέρα του σπιτιού σου παρά σαν πχ τα αποτσίγαρα σε μια παραλία της Αττικής.

Έχουμε γεμίσει εδώ και χρόνια με βίντεο που θέλουν κυρίως να εντυπωσιάσουν και λιγότερο να ενημερώσουν πραγματικά. Το μοντέλο με τα κλικς είναι δίκαιο, δημοκρατικό, αλλά δεν προωθεί το πραγματικά ποιοτικό περιεχόμενο. Κυρίως ευνοεί το περιεχόμενο που αφορά το μέσο όρο των θεατών, ή σε μεγάλα καταναλωτικά γκρουπς, κυρίως αυτά που επηρεάζονται πιο εύκολα. Παρόλα αυτά, αν έχεις αποκτήσει κριτική σκέψη και εξοικοίωση με τον νέο τρόπο παρουσίασης των δεδομένων και των απόψεων, μπορείς να φιλτράρεις την διογκωμένη πληροφορία και να θέσεις τα παρουσιαζόμενα δεδομένα υπο τη σωστή κλίμακα. Όπως θα έπρεπε να κάνουμε γενικώς με κάθε είδους πληροφορία. 
Η επαφή με κάποια πληροφορία αποτελεί απλώς ερέθισμα για περαιτέρω έρευνα.

• Like 5

17 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Σκεψη πρωτη--- Σε λιγο δεν θα βλεπουμε καθολου αστερια στον ουρανο, παρα μονο διερχομενους δορυφορους.

Τα αστέρια είναι αυτόφωτα σώματα (σαν τον ήλιο ο οποίος είναι και αυτός αστέρι απλά είναι κατα πολύ κοντινότερο στην γη γιαυτό και φαίνεται τόσο μεγάλος και μας ζεσταίνει) οι δορυφόροι είναι εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια φορές μικρότεροι απο ένα αστέρι και δεν είναι αυτόφωτοι (πέρα απο ίσως ενδεχόμενα κάποια αδύναμα led που έχουν στο εξωτερικό περίβλημα) 

Σκέψου πόσο πιθανό είναι να δεις αμάξια όταν πετάς απο Αθήνα για Γερμανία ας πούμε... σκέψου τώρα να είσαι σε πολύ μεγαλύτερο ύψος (αυτό ενός δορυφόρου) όσο πιθανό ειναι απο εκει να δεις αυτοκίνητα τόσο πιθανό είναι απο την γη να δεις δορυφόρους. 

Μόνο αν κάνουν αντηλιά το βράδυ ίσως μπορείς να δεις κανένα αρκετά μεγάλο σύστημα (πχ τον διαστημικό σταθμό) αν ο ουρανός είναι πεντακάθαρος και δεν είσαι μέσα στην πόλη (γιατί τα φώτα της θα σε δυσχεραίνουν)

18 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Σκεψη δευτερη--- Σε λιγο δεν θα χρειαζεται να μας ψεκαζουν πλεον, γιατι θα αναπνεουμε σκονη απο τα διαστημικα σκουπιδια ετσι κ αλλοιως....

Πρέπει να αντιληφθείς την κλίμακα των μεγεθών. Καθημερινά εκατοντάδες τόνοι σκόνης απο το διάστημα "πέφτουν" στην γη (η επιφάνεια της οποία είναι περίπου 510 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, για να πάρεις μια ιδέα του πόσο μεγάλη είναι αυτή η επιφάνεια σκέψου ότι αν πάρουμε όλους τους ανθρώπους που είναι περίπου 7 δις πληθυσμός και τους βάλουμε να στιχηθούν σαν παράταξη για παρέλαση με τον καθένα να έχει 1 τετραγωνικό μέτρο για πάρτη του - που είναι αρκετά μεγάλος χώρος για να κουνιέσαι άνετα χωρίς να ακουμπάς κανένα ακόμη και αν κάνεις πχ μια πιρουέτα- τότε θα καλίψουμε περίπου 7000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή αλλιώς το 0.00001372549 της επιφάνειας της γής )

Για να καταλάβεις πόσο μικρό είναι αυτό εδώ σου δείχνω ένα μπλε τετράγωνο που το 0.00001372549 της επιφάνειας του είναι κόκκινο (H κόκκινη τελίτσα πανω αριστερά στην εικόνα)  

57Jo6Re.jpg

Αυτός είναι όλος ο πληθυσμός των ανθρώπων (7 δις) ένας δίπλα στο άλλον με τον καθένα να έχει 1 τετραγωνικό μέτρο ελεύθερο χώρο αν η επιφάνεια της γης ήταν όσο μεγάλη είναι η μπλέ εικόνα. 

Η εικόνα είναι 3840 * 2160 pixel  και το κόκκινο τετραγωνάκι το  0.00001372549 αυτής της ανάλυσης σε pixel δηλαδή 3840 * 2160= 8294400 pixel =>  8294400 * 0.00001372549 = τα πίξελ που βλέπεις στο κόκκινο τετράγωνο

σε μια τέτοια επιφάνεια πέφτουν έως και περίπου 100 τόνοι σκόνης το διάστημα την ημέρα (τίποτα δηλαδή) ένας δορυφόρος μπορεί να ζυγίζει απο μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες κιλά έως και 6 τόνους 

Άρα θα πρέπει να λιώσουν περίπου 16 τεράστιοι δορυφόροι των 6 τόνων κάθε μέρα για να πέσει αντίστοιχη ποσότητας σκόνης απο αυτούς όσο πέφτει έτσι και αλλιώς απο το διάστημα.... 

και λέω λιώσουν γιατί θα πρέπει όλη η μάζα τους να μετατραπεί σε σκόνη. 

Γιατί αλλιώς (πχ πες απο σκουριά -που δεν γίνεται γιατί η σκουριά θέλει οξυγόνο αλλά τεσπα πες έστω- μόνο ελάχιστα γραμμάρια σκόνης θα βγάλει ο κάθε τεράστιος δορυφόρος των 6 τόνων) 

Σκεψη τριτη--- Ποιος ο λογος να μιλαμε κ να κοντραριζομαστε για το αν το 3G, η το 4G, η το 5G, ειναι καρκινογονα, η οτι αλλο, αν αυτοι θα βαλουν τους δορυφορους ετσι κ αλλοιως? 

Καταρχήν δεν είναι καρκινογόνα η ακτινοβολία των 3g,4g,5g ή 100g στο μέλλον, αλλά και να ήταν πάλι θα πρέπει να αντιληφθείς τις κλίμακες των μεγεθών γιατί πχ η ακτινοβολία του ηλίου (για την οποία χρειάζεσαι μάλιστα και να προστατευτείς πχ με αντηλιακό γιατί όντως ειναι ισχυρή και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο) είναι εκατομμύρια φορές περισσότερη σε σχέση με την όποια ακτινοβολία μικρότερης έντασης τρως απο οποιαδήποτε ανθρώπινη τεχνολογία. 

Σκεψη τεταρτη--- 12000 δορυφοροι θα κανουν τι ακριβως? Ναι καταλαβα.... Για την ταχυτερη επικοινωνια μας.... Για το καλο μας ειναι σιγουρα.... 

Πάλι θα πρέπει να αντιληφθείς τις κλίμακες των μεγεθών. 

Πόσες εφαρμογές υπάρχουν; (πχ τηλεόραση, ανάλυση καιρού,GPS κτλ) πόση έκταση χρειάζεται να καλύψουν; (ήδη είπαμε 510 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα  και προσπάθησα να σου δείξω πόσο μεγάλη επιφάνεια είναι αυτό )  και πόσους χρήστες/συνδέσεις μπορεί να εξυπηρετήσει ο κάθε δορυφόρος ξεχωριστά..

Πχ -απλοϊκό αναλογικό παράδειγμα μην πιαστείτε σε τεχνικές λεπτομέρειες- πόσα αμάξια ταυτόχρονα μπορούν να πάρουν στίγμα απο 1 δορυφόρο για το που βρίσκονται; μπορεί να μιλήσει ένας δορυφόρος με 1 δις μαξία ταυτόχρονα; μάλλον όχι.

Άρα θα πρέπει να υπολογίσεις και το κοινό σου (7 δις άνθρωποι ή μερικά δις αυτοκίνητα κτλ) 

Που αν τα κάνεις όλα αυτά θα αντιληφθείς ότι 12.000 δορυφόροι δεν ειναι παρά  μια σταγόνα στον ωκεανό... 

• Like 4
  • Thanks 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Σκεψη πρωτη--- Σε λιγο δεν θα βλεπουμε καθολου αστερια στον ουρανο, παρα μονο διερχομενους δορυφορους.

Σκεψη δευτερη--- Σε λιγο δεν θα χρειαζεται να μας ψεκαζουν πλεον, γιατι θα αναπνεουμε σκονη απο τα διαστημικα σκουπιδια ετσι κ αλλοιως....

Σκεψη τριτη--- Ποιος ο λογος να μιλαμε κ να κοντραριζομαστε για το αν το 3G, η το 4G, η το 5G, ειναι καρκινογονα, η οτι αλλο, αν αυτοι θα βαλουν τους δορυφορους ετσι κ αλλοιως? 

Σκεψη τεταρτη--- 12000 δορυφοροι θα κανουν τι ακριβως? Ναι καταλαβα.... Για την ταχυτερη επικοινωνια μας.... Για το καλο μας ειναι σιγουρα.... 

Δυστυχώς το χάσμα εκπαιδευμένων και ανεκπαίδευτων ανθρώπων όλο θα μεγαλώνει και φοβάμαι πως πια ο διαχωρισμός μεταξύ ανθρώπων είναι πια ανέφικτος. Δηλαδή ο δρόμος προς Type 1 kai Type 2 civilization πως αλλιώς θα ήταν στρωμένος? Με ροδοπέταλα και ποιήματα? Και όχι τεχνολογία?

Το κυριότερο είναι πως έναν ανεκπαίδευτο άνθρωπο δεν υπάρχει τρόπος να του εξηγήσεις 5 πράγματα και ίσως ούτε καν θα ασχοληθείς. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να του δώεις ένα βιβλίο.......

Επεξ/σία από jimarass26

1 ώρα πριν, armagedwnn είπε

Έγραψε ξεκάθαρα ότι σε λίγο δεν θα βλέπει αστέρια αλλά διερχόμενους δορυφόρους.

Σκουπίδια μπορεί να είναι για σένα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι για όλους. Έχουμε μάθει όλοι να μηδενίζουμε τα πάντα ενώ είμαστε σπιτάκι μας και χρησιμοποιούμε αυτές τις υπηρεσίες.

Έλα να το πεις σε φίλους μου που μένουν μόνιμα στην Εύβοια ούτε 50 χιλιόμετρα μακρυά από την Χαλκίδα ούτε 150 από Αθήνα ίντερνετ δεν υπάρχει, οι οπτικές ίνες έχουν μπει από το 2015 και ακόμα το φτιάχνουν. (είναι και επιδοτούμενο).

Η vodafone έχει σήμα edge (2020). H cosmote από πέρυσι έχει 4g αλλά το χειμώνα αν κοπεί το ρεύμα μπορεί μετά το σήμα να κάνει πάνω από 2-3 ημέρες να επανέλθει.

Για σένα μπορεί να είναι σκουπίδι για πάρα πολλούς δεν είναι, σίγουρα δεν είναι η πλειοψηφία αλλά δεν θα το έλεγαν σκουπίδι. Πέτα το κινητό σου μην χρησιμοποιείς ίντερνετ αν είναι σκουπίδια, ώστε να μην έχουν λόγο αυτές οι εταιρίες να δαπανήσουν τόσα χρήματα.

Υ.Γ.: Πες μου έναν δορυφόρο που είναι επισκευάσιμος. (Ο Διεθνής διαστημικός σταθμός εξαιρείται)

Ο φίλος μίλησε καθαρά αστρονομικά. Ρώτα τον καλύτερα για να το εμπεδώσεις.

Κοίτα να δεις που υπάρχουν άτομα που πιστεύουν στο "κοινωνικό" έργο του Elon και των υπόλοιπων αλητών σαν αυτόν! Νομίζεις πως το Starlink θα φέρει γρήγορο internet στον φίλο σου στην Εύβοια (ή στην Ελλάδα); Νομίζεις πως θα προσφέρουν τίποτα στη μισή + κατατρεγμενη ανθρωπότητα που δεν έχει καν να φάει; Γελάστηκες τα μάλα!

Και μιας που το ανέφερες, internet ή και τηλεπικοινωνίες θα προσφέρει μόνο στις χώρες που θα του το επιτρέψουν. Εύλογο το γιατί.

Το Hubble ήταν επισκευάσιμο, Το spitzer επίσης ήταν επισκευάσιμο. Υπάρχουν πολλά που δεν είναι επισκευάσιμα, όπως οι γεωδαιτικοί δορυφόροι, αλλά η προσφορά τους όπως και η αποδεδειγμένα μακρά διάρκεια ζωής τους δικαιολογεί κάπως τη φάση, Τα σκουπίδια του καραγκιώζη Elon όπως και του άλλου του Bezos μόνο κοινονικό έργο δεν πρόκειται να προσφέρουν παρά να γεμίσουν τις τσέπες τους με χρήμα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα άστρα στον γαλαξία μας δεν θα αρχίσουν να απομακρύνονται. Απομακρύνονται μεταξύ τους οι γαλαξίες γιατί το διαστέλλεται ο χώρος ανάμεσα τους και μπορεί να έχουν και αντίθετη κατεύθυνση.

Απ' όσο γνωρίζω στο μέλλον ο γαλαξίας μας θα "συγκρουστεί" με την Ανδρομέδα. (Πιο σωστό θα ήταν να πω ενωθεί και όχι συγκρουστεί) 

Περίπου σε 3.75 δις χρόνια.

Edit.: Το ξανακοίταζα αυτό και νομίζω ότι η κοσμική διαστολή είναι μικρότερη προς το παρόν από την δύναμη της βαρύτητας που έχει ο ίδιος ο γαλαξίας. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος.

ναι σωστα, οι γαλαξιες απομακρυνονται. η βαρυτητα θα συγκρατησει τα αστρα στις τοπικες ομαδες.

αλλα τωρα με την προσφατη Κοσμολογικη Κριση, εχουν χασει τα αβγα και τα πασχαλια οι φυσικοι. παιζει οτι γνωριζουμε για το συμπαν μεχρι σημερα να ειναι τελειως λαθος. 🤣

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1

3 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Ο φίλος μίλησε καθαρά αστρονομικά. Ρώτα τον καλύτερα για να το εμπεδώσεις.

Κοίτα να δεις που υπάρχουν άτομα που πιστεύουν στο "κοινωνικό" έργο του Elon και των υπόλοιπων αλητών σαν αυτόν! Νομίζεις πως το Starlink θα φέρει γρήγορο internet στον φίλο σου στην Εύβοια (ή στην Ελλάδα); Νομίζεις πως θα προσφέρουν τίποτα στη μισή + κατατρεγμενη ανθρωπότητα που δεν έχει καν να φάει; Γελάστηκες τα μάλα!

Και μιας που το ανέφερες, internet ή και τηλεπικοινωνίες θα προσφέρει μόνο στις χώρες που θα του το επιτρέψουν. Εύλογο το γιατί.

Το Hubble ήταν επισκευάσιμο, Το spitzer επίσης ήταν επισκευάσιμο. Υπάρχουν πολλά που δεν είναι επισκευάσιμα, όπως οι γεωδαιτικοί δορυφόροι, αλλά η προσφορά τους όπως και η αποδεδειγμένα μακρά διάρκεια ζωής τους δικαιολογεί κάπως τη φάση, Τα σκουπίδια του καραγκιώζη Elon όπως και του άλλου του Bezos μόνο κοινονικό έργο δεν πρόκειται να προσφέρουν παρά να γεμίσουν τις τσέπες τους με χρήμα.

Δεν υπάρχει ελπίδα. Την  είδα την καθαρή αστρονομία του, ότι τώρα που θα τους αναπνέει δεν χρειάζεται να τον ψεκάζουν. Τι να ρωτήσω ακριβώς πάνω σε αυτό?

Εδώ πιο πάνω ο @TopicStrarter τα εξήγησε πολύ καλά δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια.

Λοιπόν οι δορυφόροι δεν είναι επισκευάσιμοι και αυτό είναι πολύ απλό το κόστος για να τον επισκευάσεις είναι υψηλότερο από ένα νέο. Δεν γνωρίζω για επισκευή του hubble (είναι τηλεσκόπιο)

αλλά εδώ ότι και να πω δεν ξέρω.

Τώρα τι κοινωνικό έργο μου λες δεν ξέρω. Εγώ μίλησα για μια υπηρεσία που την θεωρώ πολύ χρήσιμη, δεν ξέρω που μπλέκονται τα πρόσωπα, αλλά μάλλον τα έχεις γενικά με τις ιδιωτικές εταιρίες. Οπότε ας πω ότι έχεις π.χ. ίντερνετ ΟΤΕ αυτή την στιγμή. Αν σε 5-10 χρόνια ο ΟΤΕ συνεργάζεται με μια τέτοια εταιρία σε κάποια πακέτα για να σου προσφέρει παγκόσμιο ίντερνετ τότε θα γελάω που κανονικά θα έπρεπε να  το κόψεις.

Τέλος πάντων κάθομαι και ασχολούμαι με ανθρώπους που νομίζουν ότι μας ψεκάζουν. Καλή συνέχεια αρκετά με αυτό το thread.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...