Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συγνωμη που παρεμβαινω.... δεν εχω σχεση με μουσικη παραγωγη, αλλα θεωρω οτι μετα απο αρκετα χρονια ενασχολησης με υπολογιστες, μπορω να κανω 2 σχολια.  

1. @Composer βλεπω στην υπογραφη σου το εξης πισι και αναρωτιεμαι, ποια συνθεση υπολογιστη σημερα με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ συγχρονο επεξεργαστη (ακομα και με εναν φθηνο Pentium G6400...), ΔΕΝ θα κανει την δουλεια σου 10 φορες γρηγοροτερα (τουλαχιστον..)....!!!  

εικόνα_2021-01-30_220230.png

2. επισης, επειδη βλεπω -αλλα και το "ομολογεις" και ο ιδιος- οτι εισαι ασχετος με τα πισι (επεξεργαστες, μητρικες, τσιπσετ, κλπ) θα σε συμβουλευα, ΑΝ θες να κανεις επαγγελματικα την δουλεια αυτη, να κατσεις και να ενημερωθείς, τουλαχιστον για τα βασικα. Γενικοτερα..., ειμαι της αποψης οτι οταν κανουμε μια δουλεια, πρεπει να γνωριζουμε καλα τα "εργαλεία" μας, αλλιως δεν μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε σωστά..! 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Composer είπε

ή αυτός μάλλον; (με διπλάσια μνήμη και μεγαλύτερη οθόνη)

https://www.plaisio.gr/gaming-zone/gaming-pcs/gaming-laptops/hp-pavilion-gaming-17-cd1007nv-laptop-core-i7-10750h-32-gb-512-gb-gtx-1660-ti-6-gb-_3564606

Αποψη μου μην πεταξεις 1500 ευρω σε λαπτοπ δεν χρειαζεται να πας τοσο ψηλα κανεις τη δουλεια σου με πολυ λιγοτερα χρηματα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, JDROGAS είπε

Αποψη μου μην πεταξεις 1500 ευρω σε λαπτοπ δεν χρειαζεται να πας τοσο ψηλα κανεις τη δουλεια σου με πολυ λιγοτερα χρηματα.

Δε βρήκα άλλο πιο φθηνό με 17άρα οθόνη και μνήμη 32Gb.🤔

Δημοσ.

Βασικά ότι και να πάρεις ,καλύτερο θα είναι απο το σύστημα που δουλεύεις τώρα. Αφού δεν ψήνεσαι για apple ,τουλάχιστον

δώσε σημασία στο να έχει καλό σύστημα ψύξης για να μη ρίχνει την ταχύτητα του επεξεργαστή όταν ζεσταίνεται (βοηθά και μια βάση με ανεμιστήρες απο κάτω)

και να έχει IPS οθόνη

καλή αναζήτηση :)

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Composer είπε

Δε βρήκα άλλο πιο φθηνό με 17άρα οθόνη και μνήμη 32Gb.🤔

Me 17αρα γενικα ειναι λιγες οι επιλογες,αλλα δεν νομιζω οτι χρειαζεται να υπερβαλλεις στα χαρακτηριστικα και να φτασεις 1500 ευρω.Νομιζω οτι μεχρι τα 1000 βρισκεις πολυ αξιολογο μηχανημα.Ποιος σου ειπε οτι χρειαζεσαι 32gb ram;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JDROGAS είπε

Ποιος σου ειπε οτι χρειαζεσαι 32gb ram

Τα VSTς που θέλω να χρησιμοποιήσω απαιτούν "16GB ή και περισσότερο". Οπότε είπα να πάω στο περισσότερο για να είμαι καλυμμένος. Η κλασική μουσική χρειάζεται πολλά όργανα και δε θέλω να μου κολλάει τίποτα όπως γινόταν παλιότερα..

Δημοσ.

Oποιοδηποτε απο αυτα ας πουμε θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σου.

Τα υπολοιπα χρηματα δυο καλα studio monitor 8ιντσα και μια scarlett.....

https://www.computeruniverse.net/en/c/laptops-tablet-pcs-pcs/notebooks-accessories?hitsPerPage=120&sortBy=Prod-ComputerUniverse_price_asc&range[price_ag_floored]=%3A990&range[facets.Displaygr%c3%b6sse.valuesDisplayOrder]=263%3A&range[facets.Arbeitsspeicher%28RAM%29.valuesDisplayOrder]=14%3A

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και πάλι από αυτό το θέμα.
Μετά και την αγορά λαπτοπ πέρυσι, που κάνει τη δουλειά του προς το παρόν, αποφάσισα τελικά να πάρω και pc γιατί το desktop μου σέρνεται, όπως βλέπετε και από την υπογραφή.

Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον είναι γνώστης αν αυτό το συγκεκριμένο (για να εκμεταλλευτώ και το voucher των εκπαιδευτικών) μου "κάνει":

https://www.plaisio.gr/turbo-x-nemesis-n1871-zone-alarm-desktop-intel-core-i7-12700k-32-gb-500-gb-rtx-3080-10-gb-_3970930

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι είναι η μάρκα ΠΛΑΙΣΙΟΥ. Αλλά δε μπορώ να βρω κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα εκτός ίσως από αυτό που μου φαίνεται "χειρότερο" από τα χαρακτηριστικά που διαβάζω:
https://www.e-gate.gr/1249525/msi-mpg-trident-as-11td-1826at-i7-11700f32gb1tb-2tb-hddgeforce-rtx-3070-8gbwin10-home-black-00b92691-1826

Να πω ότι έχω ήδη και μια scarlett:
https://focusrite.com/en/audio-interface/scarlett/scarlett-solo

Επεξ/σία από Composer
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Composer είπε

Καλησπέρα και πάλι από αυτό το θέμα.
Μετά και την αγορά λαπτοπ πέρυσι, που κάνει τη δουλειά του προς το παρόν, αποφάσισα τελικά να πάρω και pc γιατί το desktop μου σέρνεται, όπως βλέπετε και από την υπογραφή.

Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον είναι γνώστης αν αυτό το συγκεκριμένο (για να εκμεταλλευτώ και το voucher των εκπαιδευτικών) μου "κάνει":

https://www.plaisio.gr/turbo-x-nemesis-n1871-zone-alarm-desktop-intel-core-i7-12700k-32-gb-500-gb-rtx-3080-10-gb-_3970930

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι είναι η μάρκα ΠΛΑΙΣΙΟΥ. Αλλά δε μπορώ να βρω κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα εκτός ίσως από αυτό που μου φαίνεται "χειρότερο" από τα χαρακτηριστικά που διαβάζω:
https://www.e-gate.gr/1249525/msi-mpg-trident-as-11td-1826at-i7-11700f32gb1tb-2tb-hddgeforce-rtx-3070-8gbwin10-home-black-00b92691-1826

Να πω ότι έχω ήδη και μια scarlett:
https://focusrite.com/en/audio-interface/scarlett/scarlett-solo

Στη μουσική σύνθεση η 3080 τι ακριβώς θα κάνει? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, leros2004 είπε

Στη μουσική σύνθεση η 3080 τι ακριβώς θα κάνει? 

Είχα πει και στο αρχικό ποστ ότι έχω τον υπολογιστή και για να βλέπω blurays και συγκεκριμένα με ενδιαφέρουν τα 4k blurays. Έχω οθόνη 4k, και drive που παίζει τέτοια δισκάκια, οπότε μου έλειπε η κάρτα που θα υποστήριζε 4k υλικό.

Επεξ/σία από Composer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Composer είπε

Είχα πει και στο αρχικό ποστ ότι έχω τον υπολογιστή και για να βλέπω blurays και συγκεκριμένα με ενδιαφέρουν τα 4k blurays. Έχω οθόνη 4k, και drive που παίζει τέτοια δισκάκια, οπότε μου έλειπε η κάρτα που θα υποστήριζε 4k υλικό.

Αν μιλάμε μόνο για αναπαραγωγή ταινιών και όχι επεξεργασία ή παιχνίδια, τότε έχει πολύ δίκιο ο leros, γλίτωσε από τον εαυτό σου 1000-1500 που θα δαπανήσεις χωρίς να χρειάζεται.

Προβολή 4k ταινιών κάνουν όλοι οι σύγχρονοι επεξεργαστές μόνο με τα ενσωματωμένα γραφικά τους.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν μιλάμε μόνο για αναπαραγωγή ταινιών και όχι επεξεργασία ή παιχνίδια, τότε έχει πολύ δίκιο ο leros, γλίτωσε από τον εαυτό σου 1000-1500 που θα δαπανήσεις χωρίς να χρειάζεται.

Προβολή 4k ταινιών κάνουν όλοι οι σύγχρονοι επεξεργαστές μόνο με τα ενσωματωμένα γραφικά τους.

δε μπορώ να βρω κάποιον άλλο υπολογιστή που να έχει τουλάχιστον 32GB μνήμη. Θα μπορούσα να συνθέσω έναν με τα χαρακτηριστικά που θέλω και να βάλω και μια 64ρα RAM, αλλά δεν έχω τις γνώσεις να το κάνω.

Ξέρετε κανένα μαγαζί που να το κάνει αυτό; πχ. να πεις πως χρειάζεσαι 2-3 συγκεκριμένα πράγματα και να σου συνθέσουν υπολογιστή;

Επεξ/σία από Composer
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Composer είπε

δε μπορώ να βρω κάποιον άλλο υπολογιστή που να έχει τουλάχιστον 32GB μνήμη. Θα μπορούσα να συνθέσω έναν με τα χαρακτηριστικά που θέλω και να βάλω και μια 64ρα RAM, αλλά δεν έχω τις γνώσεις να το κάνω.

Ξέρετε κανένα μαγαζί που να το κάνει αυτό; πχ. να πεις πως χρειάζεσαι 2-3 συγκεκριμένα πράγματα και να σου συνθέσουν υπολογιστή;

Η μνήμη είναι κάτι που προστίθεται σχετικά εύκολα, αν βέβαια τρομάζεις ακόμη και στην ιδέα τότε πάσο.

Υπάρχουν 3-4 μαγαζιά που έχουν αρκετά καλές τιμές και μπορείς να κάνεις σύνθεση. Αν μπορείς ειδικά να περάσεις Windows τότε μιλάμε για αρκετά δυνατή και σίγουρα πιο vfm σύνθεση.

Φυσικά πλέον μιλάμε για αγορά χωρίς τη μέριμνα πια όμως παίζει να εξοικονομησεις περισσότερα από τα 200 ευρώ επιλέγοντας κομμάτια και περνώντας τα windows.

Λογικά θα δώσουν προτάσεις τα παιδιά από το φόρουμ, θα προσπαθήσω κι εγώ μέσα στην ημέρα να κάνω το ίδιο.

• Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Υπάρχουν 3-4 μαγαζιά που έχουν αρκετά καλές τιμές και μπορείς να κάνεις σύνθεση.

Θα με ενδιέφερε να μάθω. Θα ήθελα και τα Windows να μου τα περάσουν αυτοί αν γίνεται. Να το πάρω έτοιμο δηλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...