Boubis1411 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 10 λεπτά πριν, vampira είπε Αν διάβασες, κανένας δεν του είπε να πάει σε ΚΠΑ2, το αντίθετο μάλιστα. Ναι ο σύμβουλος ήταν υποχρεωτικός μέχρι να αρχίσει η καραντίνα. Ναι δεν προχωρούσε η αίτηση αν δεν έκανες την συνέντευξη, όχι δεν σου την εγκρίνανε δεν έμπαινε καν σε διαδικασία ελέγχου διότι αναφερόταν ως ελλειπής. Ναι δεν είναι τυπικό. Για να καταλάβεις ακόμη κ αναπληρωτής να ήσουν και να έμπαινες κάθε καλοκαίρι ταμείο, έπρεπε να κάνεις την συνέντευξη - κ ας ήσουν τον Οκτώβριο πάλι αναπληρωτής λόγω μορίων και το ήξερες και το ήξεραν ότι θα είσαι. Επίσης, αν διάβαζες, θα έβλεπες ότι στο αρχικό μου post αναφέρω ότι δεν γνωρίζω αν αυτό άλλαξε λόγω covid. Για να αποδείξεις τα ασφαλισμένα τέκνα, πρέπει να προσκομίσεις τα αντίστοιχα βιβλιάρια υγείας. Και ναι τα λέει όλα αναλυτικά το site του ΟΑΕΔ. Το παλιότερο site του ΟΑΕΔ είχε ένα λάθος που ανέφερε ότι πρέπει να έχεις iban μόνο Εθνικής, όμως αυτό δεν ισχύει πια και το άλλαξαν στο νέο. Επίσης υπάρχει παλαιότερο θέμα στο forum που αναφέρονται όλα τα δικαιολογητικά, όπως μου τα είχαν δώσει από τον ΟΑΕΔ. Λυπάμαι (χωρίς ειρωνεία αυτό) αν φαίνομαι λίγο επιθετική, αλλά σχολιάζεις με άσχημο τρόπο χωρίς πραγματικά να έχεις διαβάσει τι γράφουμε. Είναι λίγο άσχημο αυτό που γίνεται πολλάκις στο forum, να ρωτάει κάποιος κάτι, να απαντάνε κάποιοι και μετά κάποιοι άλλοι χωρίς να έχουν διαβάσει τίποτα κ προφανώς χωρίς να γνωρίζουν τι ισχύει, να προσπαθούν να την πουν χωρίς λόγο. Και ξέρεις, αυτό ξενερώνει κάποιον που θέλει πραγματικά να ανταποδώσει μία βοήθεια που πήρε από άλλους συμφορουμίτες. No harm feelings όμως.. Δηλαδή να αποδείξω ότι έχω παιδιά θέλουν αυτό λες; αφού τους πήγα οικογενειακή κατάσταση και γράφει ότι υπάρχουν παιδιά. Αν μου βγάλουν κανονικό ταμείο χωρίς τα παιδιά θα γίνει χαμός θα φτάσω μέχρι πρόεδρο οαεδ. Να αλλάξω δηλαδή τα παιδιά από την μάνα τους σε εμένα και του χρόνου αν δεν βρω δουλειά πάλι αλλαγή για να είναι ασφαλισμένα; Η είναι χαζοί η δεν ξέρω.
vampira Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, Boubis1411 είπε Δηλαδή να αποδείξω ότι έχω παιδιά θέλουν αυτό λες; αφού τους πήγα οικογενειακή κατάσταση και γράφει ότι υπάρχουν παιδιά. Αν μου βγάλουν κανονικό ταμείο χωρίς τα παιδιά θα γίνει χαμός θα φτάσω μέχρι πρόεδρο οαεδ. Διάβασε στο site τι λέει, έχει αναλυτικά τα πάντα. Επίσης, τόσες φορές πήγες εκεί, δεν σου είπαν τι ακριβώς χρειάζεται;
Boubis1411 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, vampira είπε Διάβασε στο site τι λέει, έχει αναλυτικά τα πάντα. Επίσης, τόσες φορές πήγες εκεί, δεν σου είπαν τι ακριβώς χρειάζεται; Δεν Μίλαν είναι ζώα. Αν χρειαστεί κάτι μου είπε το ένα ζώον θα σε πάρουμε τηλέφωνο. Δεν στέκει αυτό, να κάνει αλλαγές τα παιδιά από γονιό σε γονιό είναι χαζομάρα. Τι εννοείς τόσες φορές; 2 φορές πήγα όλο μ όλο κ τελείωσα.
AntiCambeR Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Ισχύει πως στον ΟΑΕΔ κάποιες φορές δεν διευκρινίζουν κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να χάσεις την επιδότηση ταμείου ανεργίας. Πχ στον αδερφό μου είχαν πει πως δεν χρειαζόταν να παρουσιαστεί στον ΟΑΕΔ και όταν πήγε του είπαν πως αν δεν πήγαινε θα έχανε την επιδότηση. Το άλλο κουφό που έκαναν στον άλλο μου αδερφό που ήταν άνεργος κάπου 2 χρόνια έως πρίν λίγο καιρό:Του έληξαν την ανεργία στους 2 μήνες ισχυριζόμενοι πως είχαν περάσει 3 μήνες.Το τραγικό ήταν πως δεν μπορούσε να κάνει log in στο σύστημα με το username και το pasword, θα έκανε ανανέωση. Ισως έπαιξε ρόλο πως του την είχαν χαρίσει 1 φορά που είχε περάσει το τρίμηνο και η 1 εβδομάδα εργάσιμη, είχε πάει στον ΟΑΕΔ και του είχαν κάνει ανανέωση , τότε του είπαν πως σε περίπτωση που λήξει πάλι θα πρέπει να βγάλει άλλη κάρτα ανεργίας απο την αρχή. Αυτά τα 2 χρόνια ανεργίας θα ήταν χρήσιμα ως μόρια για αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ, στον ΟΑΕΔ είπαν πως τα μόρια που είχε δεν χάνονται, πάντως σε πρόσφατη αίτηση που έκανε ο αδερφός μου δεν τον πήραν.Ηταν νομίζω για θέσεις σε δήμους.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Ισχύει πως στον ΟΑΕΔ κάποιες φορές δεν διευκρινίζουν κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να χάσεις την επιδότηση ταμείου ανεργίας. Πχ στον αδερφό μου είχαν πει πως δεν χρειαζόταν να παρουσιαστεί στον ΟΑΕΔ και όταν πήγε του είπαν πως αν δεν πήγαινε θα έχανε την επιδότηση. Το άλλο κουφό που έκαναν στον άλλο μου αδερφό που ήταν άνεργος κάπου 2 χρόνια έως πρίν λίγο καιρό:Του έληξαν την ανεργία στους 2 μήνες ισχυριζόμενοι πως είχαν περάσει 3 μήνες.Το τραγικό ήταν πως δεν μπορούσε να κάνει log in στο σύστημα με το username και το pasword, θα έκανε ανανέωση. Ισως έπαιξε ρόλο πως του την είχαν χαρίσει 1 φορά που είχε περάσει το τρίμηνο και η 1 εβδομάδα εργάσιμη, είχε πάει στον ΟΑΕΔ και του είχαν κάνει ανανέωση , τότε του είπαν πως σε περίπτωση που λήξει πάλι θα πρέπει να βγάλει άλλη κάρτα ανεργίας απο την αρχή. Αυτά τα 2 χρόνια ανεργίας θα ήταν χρήσιμα ως μόρια για αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ, στον ΟΑΕΔ είπαν πως τα μόρια που είχε δεν χάνονται, πάντως σε πρόσφατη αίτηση που έκανε ο αδερφός μου δεν τον πήραν.Ηταν νομίζω για θέσεις σε δήμους. Καλά με δύο χρόνια ανεργίας είναι τουλάχιστον χαζό να περιμένεις ο ΟΑΕΔ να σε σώσει. Γενικότερα αυτό που παίρνεις περισσότερα με μόρια με περισσότερους μήνες ανεργίας είναι κατ' εμέ πολύ άστοχο. Καλύτερα να παίρνει την θέση κάποιος που επίσημα έχει εργαστεί ή έχει ψάξει εργασία (έτσι γίνεται στο εξωτερικό) παρά με επίσημο χρόνο που δεν δουλεύει.
AntiCambeR Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 2 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Καλά με δύο χρόνια ανεργίας είναι τουλάχιστον χαζό να περιμένεις ο ΟΑΕΔ να σε σώσει. Γενικότερα αυτό που παίρνεις περισσότερα με μόρια με περισσότερους μήνες ανεργίας είναι κατ' εμέ πολύ άστοχο. Καλύτερα να παίρνει την θέση κάποιος που επίσημα έχει εργαστεί ή έχει ψάξει εργασία (έτσι γίνεται στο εξωτερικό) παρά με επίσημο χρόνο που δεν δουλεύει. Μα υποτίθεται πως εφόσον είναι κάποιος άνεργος, ψάχνει ταυτόχρονα για εργασία, είτε μέσω ΟΑΕΔ σε προγράμματα η από αγγελίες ιδιωτών είτε έξω, στην 2η περίπτωση δεν μπορείς να το αποδείξεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, AntiCambeR είπε Μα υποτίθεται πως εφόσον είναι κάποιος άνεργος, ψάχνει ταυτόχρονα για εργασία, είτε μέσω ΟΑΕΔ σε προγράμματα η από αγγελίες ιδιωτών είτε έξω, στην 2η περίπτωση δεν μπορείς να το αποδείξεις. Απλούστατα (γίνεται ήδη σε Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ) όταν πας ψάχνεις για δουλειά ο ιδιώτης (είτε σε πάρει είτε όχι) υπογράφει ένα χάρτι που του το πας εσύ ότι πέρασες για συνέντευξη μαζί με κάτι άλλα τυπικά. Μετά το καταθέτεις στην υπηρεσία προκειμένου να πάρεις επίδομα. Αυτό το ελληνικό είμαι άνεργος και κάθομαι όλη μέρα μόνο στην Ελλάδα υπάρχει. Στις σωστές χώρες αν δεν δείξεις ότι ψάχνεσαι δεν σου δίνουν τπτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα