Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας, Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.Γνωριζω από υπολογιστές όμως δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος για να έχω τόσο ισχυρή άποψη .Γι αυτό ειμαι και στο φόρουμ. Θέλω να φτιάξω έναν υπολογιστή τον οποίο θα χρησιμοποιω για επεξεργασία εικόνας για επαγγελματική χρήση. Όχι youtube .εννοώ τηλεόραση (ντοκιμαντέρ και ταινίες ).

Φυσικά το budget μου δεν ειμαι άπειρο ομως μπορώ να διαθέσω χρήματα κοντά στα 2 χιλιάρικα. Όσο πιο κάτω ακόμα καλύτερα. Έχω καταλήξει σε cpu 3900x ryzen. Ποια motherboard με συμβουλεύεται να πάρω. Μου πρότειναν της asrock taichi X570. Για τροφοδοτικό ένα 850αρι superflower leadex 3 gold και κάρτα γραφικών 2060super της msi 8gb.

Υπόψιν χρειάζομαι δύο θύρες nvme μια για τα προγράμματα (avid,Adobe,και φυσικά davinci resolve) και μια άλλη για να τρέχω το υλικό που θα μονταρω .(αν μπορεί να γίνει μιας και οι nvme Είναι σημαντικά γρηγορότερες και για μένα αυτό μετράει. (Δεν έχω δουλέψει ποτέ με m2 σκληρούς,ότι έχω διαβάσει)

Αγόρασα οθόνη της Hp dreamcolour 24z g2

Στα 700ευρω .Την θέλω για colour grading και σε budget καταστάσεις είναι η καλύτερη όσο αφορά την πιστότητα απόδοσης χρώματος. 

Αυτό που μ έχει μπερδέψει και δεν γνωρίζω είναι οι μάρκες. Άλλη μάρκα η motherboard άλλη η γραφικών. Παιζει ρόλο αν θα συνεργάζονται μεταξύ τους;Έχω μπερδευτεί. Πολλές απόψεις. Έχω διαβάσει αρκετά αλλά κάνεις δεν δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση. Ίσως δεν έχω τις γνώσεις για να μπορέσω να επεξεργαστώ τις πληροφορίες που αντλώ. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας συγνωμη αν σας κούρασα. 

Υγ.καθε πρόταση  για built δεκτή .

Επεξ/σία από filmdirector
Δημοσ.

λίγες διευκρινήσεις για το software 

το Avid Media Composer είναι πιο ολοκληρωμένο για mac x86 αρα σε intel

στο premiere ειδικά στο pro εχει συγκεκριμένα κομμάτια που θέλουν intel μπορείς να τα κάνεις με ryzen αλλά για καλύτερα θες threadripper

οι 24in είναι λίγες θα χρειαστείς και άλλο μόνιτορ για preview εργαλεία σύστημα κλπ 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Aris_ είπε

λίγες διευκρινήσεις για το software 

το Avid Media Composer είναι πιο ολοκληρωμένο για mac x86 αρα σε intel

στο premiere ειδικά στο pro εχει συγκεκριμένα κομμάτια που θέλουν intel μπορείς να τα κάνεις με ryzen αλλά για καλύτερα θες threadripper

οι 24in είναι λίγες θα χρειαστείς και άλλο μόνιτορ για preview εργαλεία σύστημα κλπ 

24 είναι για colour grading μόνο. Με ιντελ για να πάρω την απόδοση του ryzen 3900x θέλω τα διπλά λεφτά. Οι thirdripper είναι υπερβολικά ακριβά chip για μένα. Δεν έχω δουλέψει ποτέ ryzen  πάντα είχα ιντελ. Θεωρείς ότι θα έχω θέματα Σ αυτά τα προγράμματα Με ryzen?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filmdirector είπε

.... Με ιντελ για να πάρω την απόδοση του ryzen 3900x θέλω τα διπλά λεφτά. Οι thirdripper είναι υπερβολικά ακριβά chip για μένα. Δεν έχω δουλέψει ποτέ ryzen  πάντα είχα ιντελ. Θεωρείς ότι θα έχω θέματα Σ αυτά τα προγράμματα Με ryzen?

οχι, δεν θα εχεις θέματα , τι εννοείς με το ορο αποδωση ?

εχεις μετρήσει τον χρόνο για μια συγκεκριμένη εργασία σε αυτά τα προγράμματα και η απόδοση του ryzen 3900x είναι καλύτερη "αισθητά" η βασίζεσαι σε reviews απο charts και tests τυπου cpu vs cpu κλπ ?

βαλε link αν εχεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...